چرا خامنهای و روحانی به بحران لاعلاج اقتصادی جامعه سرپوش میگذارند؟
در حالی که در هفتههای اخیر جنگ و جدال باندهای حاکم بهشدت بالا گرفته و پروندههای نجومی از دزدی و اختلاس از هر باندی با اعداد و ارقام چند هزار میلیاردی برملا میشود، و در شرایطی که کمر مردم زیر فشار گرانی و افزایش روزانه قیمتها خم شده است، خامنهای از رشد رونق تولید دم میزند و آخوند روحانی با دروغدرمانی و آمار ساختگی چشمان خود را بر گرانی و تورم افسارگسیخته میبندد.
از سوی دیگر آخوندها سعی میکنند که بحرانهای اجتماعی، اقتصادی (فقر، گرانی و فلاکت) را به گردن تحریمهای خارجی بیندازند، اما حتی کارشناسان رژیم هم آمارهای دولتی را نشاندهنده واقعیت بحرانی جامعه نمیدانند و اختلاس و فساد سازمانیافته را علت اصلی بحران لاعلاج اقتصاد ایران میدانند.
اختلاف آمار ساختگی نرخ تورم، از زمین تا آسمان!
به گزارش مرکز آمار رژیم نرخ تورم سالانه منتهی به مرداد ١٣٩٨برای خانوارهای کشور به ۲/۴۲درصد رسیده که نسبت به ماه قبل، ۸/۱درصد افزایش را نشان میدهد.
همچنین نرخ تورم نقطهای در مردادماه ١٣٩٨به عدد ۶/۴۱درصد رسیده است یعنی خانوار ایرانی بهطور میانگین ۶/۴۱درصد بیشتر از مرداد ١٣٩٧برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده است.(جهان صنعت ۲شهریور۹۸)
روحانی، روز ۲شهریور۹۸در سرقبر خمینی درباره بهبود شاخصهای اقتصادی گفت: «آمارهای دو ماهه اخیر و نیز آمار روز گذشته مرکز آمار، نشان میدهد که هم نرخ تورم ماهانه و هم تورم نقطه به نقطه نسبت به ماههای ابتدایی سال کاهش یافته است.»
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد رژیم هم در ۱۸تیر۹۸گفته بود: «سیاست دولت کنترل تورم بود و نگاه دولت به تورم یک نوع تورم سالانه، نقطهای و ماهانه است که خوشبختانه تورم ماهانه روند کاهشی یافته و ۰.۸درصد کم شده است»
ادعای وزیر اقتصاد و سایر مسئولان اقتصادی روحانی در حالی است که نرخ تورم سالانه نسبت به سال ۹۷در همین ماه به ۲/۴۲درصد رسید و موج بیکاری و گرانی کشور را فراگرفته است. روندی که یادآور ماههای آخر دیکتاتوری سلطنتی است، روزگاری که از ترس وضعیت انفجاری جامعه و در بازتاب فریادهای «مرگ بر شاه» مردم، صدای کارگزاران رژیم هم از فساد و اختلاس به مطبوعات، تلویزیون و جمعه بازارها کشیده شده بود.
در مورد آمار نرخ تورم منتشر شده توسط مرکز آمار رژیم محمدقلی یوسفی- اقتصاددان، به روزنامه حکومتی آرمان در ۴شهریور ۹۸گفت:«آمارهای رشد و تورم، آمارهای دولتی هستند و آنچه که مردم در عمل احساس میکنند از زمین تا آسمان با ارقامی که دولتمردان اعلام میکنند فاصله دارد. این آمار و ارقام به هیچ عنوان نه صحت دارد و نه میتواند در رفاه جامعه تاثیر بگذارد. در واقع اگر دولتمردان درباره تورم و رشد اقتصادی صحبت نکنند پس راجع به چه موضوعی صحبت کنند!؟»
اعلام نرخ تورم در ۱۲ماه منتهی به مرداد ۹۸به ۲/۴۲درصد، با افزایش ۸/۱درصد نسبت به ماه قبل
روزنامه سیاست روز ضمن نقد آمارهای داده شده از طرف روحانی در ۴شهریور۹۸نوشت: « صحبتهای روحانی در حالی مطرح شده که طبق آمار مرکز آمار؛ نرخ تورم ۱۲ماهه خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات در پایان مرداد ۹۸به ۶۳.۳درصدرسیده است. به این ترتیب که نرخ تورم خوراکیها نسبت به ماه قبل ۲.۹درصد افزایش داشت. در ۱۲ماهه منتهی به پایان تیر ۹۸نرخ تورم خوراکیها ۶۰.۴درصد اعلام شده بود. بر اساس این گزارش نرخ تورم ۱۲ماهه مواد غیرخوراکی نیز در پایان مرداد ۳۳.۷درصد بوده که این رقم نسبت به ماه قبل ۱.۶درصد رشد داشته است.»
نرخ تورم واقعی۷۰تا ۸۰درصد!؟
محمد خدابخشی نماینده مجلس ارتجاع در۳شهریور۹۸در مورد کاهش نرخ تورم و ابهامات آمارگیری به اقتصاد نیوز گفت:« یکی از این ابهامات ساختاری است، زیرا مرجع جمعآوری آمار و ناظر آمارگیری یکی است و باید نظارت آمار جدای از بحث تولید آمار باشد. مرکز آمار زیر مجموعه دولت است و دولت برای بیان عملکرد خودش به همین آمار نیاز دارد.» همچنین رسول خضری از کمیسیون اجتماعی مجلس رژیم در حالیکه مرکز آمار رژیم در بهمنماه ۹۷نرخ تورم را ۲۴درصد اعلام کرده بود، در مورد آمارهای غیرواقعی نرخ های اعلام شده به سایت حکومتی اعتماد آنلاین در۲۹بهمن ۹۷گفته بود: «باید با مردم روراست باشیم تورم الآن بیش از ۷۰تا ۸۰درصد است».
افزایش قیمت نجومی کالاهای اساسی و دروغدرمانی روحانی!
ارائه آمار و ارقام تقلبی از سوی مراکز رسمی رژیم در حالی است که شرایط حتی از آنچه در اعداد و ارقام پیداست برای قشر حقوقبگیر و نه لزوما کم درآمد، روزبهروز سختتر میشود و تا جایی این افتضاح بالا میگیرد که طبق گزارش خبرگزاری تسنیم در۱۷مرداد ۹۸وزارت صمت(صنعت، معدن و تجارت) رژیم جنایتکار آخوندی افزایش قیمت کالاهای اساسی در خرداد امسال را نجومی اعلام کرده است.
افزایش قیمت کالاهای اساسی در خرداد ۹۸ نسبت به خرداد۹۷، اعلام رسمی وزارت صمت
مطابق آمار در خردادماه ۹۸قیمت خرما ۲۲۹.۹درصد، سیب زمینی۳۱۳.۱درصد، لوبیا سفید ۱۵۱.۷درصد، گوجه فرنگی ۱۳۹.۳درصد، گوشت گوسفندی ۱۰۵.۰درصد و پیاز ۱۴۹.۶درصد افزایش داشته است.
طبق آمار وزارت صمت رژیم از افزایش نجومی کالاهای اساسی در خرداد ۹۸، که البته همین آمار هم واقعیت سفره خالی مردم نیست اما، نشاندهنده افزایش قیمت ۵۰تا۱۵۰درصدی موادی است که میبایست مرکز آمار رژیم گزارش ماهانه نرخ تورم نقطه به نقطه را براین اساس تنظیم میکرد.
درصد افزایش قیمت کالاهای اساسی از خرداد ۹۸ تا خرداد ۹۷
سرهمبندی کردن نرخ تورم و اعلام آن زیر۵۰٪ در حالی است که گزارش قیمت کالاهای اساسی در تیر و مرداد هنوز از طرف وزارت صمت منتشر نشده و با همین افزایش قیمت در خرداد ماه، نرخ تورم نقطه به نقطه بالای ۷۰٪ را نشان میدهد.
روزنامه حکومتی آرمان در ۴شهریور ۹۸به نقل از یک کارشناس اقتصادی رژیم بهنام یوسفی نوشت:« من نمیدانم چگونه این آمارها منتشر میشوند عقل سلیم خلاف آن را نشان میدهد. یعنی نه سرمایهگذاری خارجی صورت گرفته، نه تحریمها برداشته شده، نه تولید افزایش یافته و نه واردات ما زیاد شده است؛ پس چگونه ممکن است این اتفاق افتاده باشد؟ بنابراین، اینکه بگوییم رفاه جامعه بالا رفته و غیره یکسری ارقام محاسباتی است که مسئولان میتوانند پشت درهای بسته محاسبه کنند و رشد اقتصادی ایران را ۱۰درصد افزایش دهند یا تورم را ۱۰درصد کاهش دهند»
افزایش ۱۰۵درصدی قیمت گوشت
برای عموم مردم این سؤال مطرح است که با گران شدن ارزش دلار، قیمت همهچیز بهطور نجومی افزایش مییابد ولی با پایین آمدن آن نهتنها شاهد هیچ کاهش قیمتی نیستیم بلکه در بعضی موارد شاهد گرانیهای بیشتر هم هستیم. از جمله این موارد که به قدرت خرید مردم هم برمیگردد، قیمت مواد پروتئینی میباشد.
سایت خبرپو(رژیم) در۲۹مرداد نسبت به افزایش قیمت گوشت و مرغ نوشت:« سال گذشته قیمت هر کیلو گوشت قرمز از سیوچند هزار تومان به بیشتر از صد هزار تومان رسید. دلیل این گرانی سه برابری به افزایش ناگهانی ارزش ارز نسبت داده شد. در حال حاضر دلار به کانال ۱۰هزار تومان وارد شده است اما کوچکترین تغییری در بازار گوشت ایجاد نشد. گرانی لوازمخانگی به گرانی قطعات وارداتی نسبت داده میشود اما درباره محصولاتی مثل گوشت بهنظر نمیرسد که هیچ عذر و بهانهیی پذیرفتنی باشد.»
افزایش ۱۰۵ درصدی قیمت گوشت در یک سال
مرتضی رضایی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی رژیم به روزنامه حکومتی صراط در مورد گرانی گوشت و مرغ گفت:« اینکه گوسفند زنده به قیمت هر کیلو گرم ۲۲هزار تومان از دامدار خریداری میشود با این وضعیت گوشت قرمز باید نهایتاً برای مصرف کننده ۴۴هزار تومان باشد اما بهدلیل پدیده واسطه گری!، قیمت بسیار بالاتر از این میزان است.»
این در حالی است که روز جمعه ۱شهریور ۹۸، قیمت گوشت گوسفندی گرانتر شده و هر کیلو از این محصول ١٢٠هزار تومان تا ١٣٠هزار تومان به فروش میرسد.
افزایش ۵۷درصدی قیمت مرغ
خبرگزاری حکومتی ایسنا در ۱۲مرداد ۹۸در مودر صعود شتابان قیمت مرغ نوشت:« قیمت گوشت مرغ از هفته گذشته تاکنون کیلویی بیش از ۱۷هزار تومان افزایش یافته است. این در حالی است که بر اساس جدیدترین مصوبه ستاد تنظیم بازار، نرخ مصوب هر کیلو گرم گوشت مرغ برای مصرفکنندگان باید ۱۲هزار ۹۰۰تومان باشد و بهنظر میرسد نظارت درستی در این زمینه وجود ندارد که سودجویان در بازار هر زمانی که دلشان میخواهد، با قیمتها بازی میکنند.»
قیمت مرغ و گوشت در میادین میوه و تره بار تهران - ۲۹ مرداد ۹۸
نقش دولت در بالا بردن قیمت کالاهای اساسی با ارز۴۲۰۰
مرغ همچون گوشت و سایر کالاهای اساسی که میبایست با ارز۴۲۰۰بهدست مردم برسد اما در دزد بازار ولایتفقیه هم ارز ۴۲۰۰و هم ما به تفاوت فروش آن با نرخ آزاد در بازار، آخوندخور میشود تا دولت روحانی هم از این مابه التفاوت قیمت، بتواند کسری بودجه رژیم را با کانالیزه کردن افزایش قیمتها از جیب مردم تأمین کند.
سال گذشته ۱۴میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰تومانی برای واردات کالا تخصیص داده شد. اینکار با این تحلیل انجام شد که با ارز ۴۲۰۰تومانی کالاهای اساسی با همان قیمت قبل به دست مصرفکننده برسد، اما عملاً مردم مجبوراً با قیمت سه برابر مواد ضروریشان را تأمین کنند.
عباس پاپیزاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس رژیم با برشمردن موارد فساد صورت گرفته در اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰تومانی به روزنامه حکومتی رسالت در۱۶مرداد ۹۸گفت:« دلایل اصلی عدم موفقیت این سیاست که ارز کالاهای تخصیص داده شده به هدف نرسید، این است که واردکننده برای خرید کالایی ارز دریافت کرده ولی آن را برای مصارف دیگری استفاده کرده است. حالت دوم حالتی است که کالایی با ارز دولتی وارد شده اما قسمت زیادی از آن بر مبنای ارز آزاد در اختیار مردم قرار گرفته است.»
افزایش ۵۷ درصدی قیمت مرغ از خرداد ۹۷ تا خرداد ۹۸
همچنین «برومند چهارآیین»، عضو هیأت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی کشور، درباره دخالت دولت در بالا بردن قیمت یکباره گوشت مرغ گفت: «بالا رفتن قیمت مرغ بهدلیل دخالتهای دستوری دولت در قیمتگذاری در این شرایط و بیتفاوتی و غفلت به زیانهای هنگفت تحمیلشده به مرغداران در زمانی که قیمت مرغ کاهشیافته بود، قابل پیشبینی بود. اگر منافع تولیدکننده در نظر گرفته نشود، بخشی از آنها از مدار تولید حتی بهصورت موقت خارج میشوند.»(روزنامه حکومتی رسالت ۱۴مرداد۹۸)
فساد و غارتگری رژیم، آن روی سکه فقر،گرانی و تورم
کارشناسان حکومتی شکنندگی اقتصاد بحرانزده ایران را ذیل دو علت بررسی میکنند:
اول: علتهای اخص اقتصادی که شامل ساختار رانتپرور و اقتصاد فاسد کشور است
دوم: علتهای سیاسی و ساختار حاکمیتی که به بافت و ماهیت متخاصم باندهای حاکم و منافع متضاد آنها راه میبرد.
اما آنچه در انهدام سرمایههای مردم ایران نقش برجسته دارد و هر روز به مطبوعات حکومتی کشیده میشود، فساد و اختلاس و غارتگری چهل ساله ناشی از تمامی باندهای حاکمیت پلید آخوندی است که مردم را به روز سیاه نشانده است.
روزنامه همدلی(رژیم) در ۷مرداد ۹۸نوشت:« شرایطی که بخش وسیعی از مردم انواع و اقسام محدودیتها را تجربه می کنند، از حقوقهای چند صد میلیونی است که میگیرند و تعداد صفرهای حسابهای پر شمارشان است که روزبهروز بیشتر میشود.»
۱۲۰هزار میلیارد تومان از جیب مردم!
عباس پاپیزاده، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس رژیم با برشمردن موارد فساد صورت گرفته در اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰به روزنامه رسالت(رژیم) در۱۶مرداد ۹۸گفت:« در سال ۹۷حدود ۱۲۰هزار میلیارد تومان پول از جیب مردم رفته است، ۱۳میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده که با قیمت بازار آزاد در حدود ۱۷۰هزار میلیارد تومان میشود. حال اگر مابهالتفاوت ارز آزاد و ارز ۴۲۰۰تومانی محاسبه شود تقریباً ۱۲۰هزار میلیارد تومان پول از جیب مردم رفته در حالی که تأثیر آن بر قیمت مواد غذایی بسیار ناچیز بوده است.»
در دعوای باندی حاجی دلیگانی در مجلس رژیم گفت:« چه کسانی ارز ۴۲۰۰تومانی دریافت کردند؟ لطفاً دستور بدهید کمیتهیی تشکیل شود و بررسی کنند چه کسانی دستور دادند ۳/۲۱میلیارد دلار یعنی حدود ۳۰۰هزار میلیارد تومان را سال گذشته این نحوه غلط توزیع بکنند؟ آیا آقای جهانگیری این دستور غلط را دادند؟ آیا آقای سیف این دستور غلط را دادند؟ (خبرگزاری مجلس ۷مرداد۹۸)
روز دوشنبه۷مرداد ۹۸نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران و چین به فساد موجود در حاکمیت آخوندی اذعان کرد و در مورد واردات از چین و چپاول مردم که توسط کارگزاران رژیم و واردکنندگان وابسته به حاکمیت انجام میشود گفت: «... هر چه به مراکز قدرت نزدیکتر باشی، سود واردات بیشتر است»! وی گفت: «واردکنندگان مسابقه گذاشتهاند برای چاپیدن مردم. اینکه برخی تجار و واردکنندگان میگویند ما داریم ضرر میکنیم، دروغ میگویند، مگر میشود کالا وارد کرده و ضرر کنید؟!».
پاسخ سؤال:
حال به پاسخ این سؤال میرسیم، که چرا خامنهای روضه رونق تولید میخواند و به خروج از بنبست نظام تبریک میگوید؟ و چرا روحانی با دروغدرمانی در ارائه آمارهای تو خالی به بحران لاعلاج اقتصادی جامعه سرپوش میگذارد؟
یکم: بهعلت فضای انفجاری جامعه و ترس از قیام.
دوم: بهعلت افزایش انزوای منطقهیی و بینالمللی و نداشتن چشمانداز گشایش واقعی اقتصادی.
سوم: بهعلت سرپوش گذاشتن به فساد سازمانیافته باندی و زمینهسازی استمرار چپاول سیستماتیک مردم و منابع ملی.