پیوند پویایی و ندای تاریخی
گردهمایی و تظاهرات بزرگ ایرانیان در گرامیداشت ۲۲ بهمن در پاریس، بیش از گذشته، فراگیرتر و قاطعتر از گذشته، نشان داد که تحولات سرنوشتساز سیاسی و اجتماعی، در سالهای بعد از وقوعشان، معناهایی کاملتر مییابند. تکاملیافتهتر به این معنی که پیام پویا و تاریخیشان میتواند سالهاسال بعد، تأثیری بیشتر بر سرنوشت یک جامعه بگذارد. انقلاب سال ۱۳۵۷ که در عنوان «۲۲ بهمن» تبلور یافته، یکی از این تحولات پویا و انطباقپذیر با شرایط فعلی کشورمان است. پویایی و پیوند خواستههای نسل انقلاب ۵۷ با نسل کنونی، بار دیگر در ندای مشترک و تاریخیِ ایرانیان، در گردهمایی پاریس ثبت شد: آزادی، آزادی، آزادی!
مضامین یک منشور رو به آینده
گرامیداشت خاطرات، خواستهها و اهداف جنبش بزرگ منتهی به ۲۲ بهمن در گردهماییِ پاریس، دقیقاً ضرورت پاسخ به شرایط فعلی بود؛ شرایطی که تضاد آشتیناپذیر اکثریت جامعهی ایران با حاکمیت ملایان به اوج خود رسیده و باید با همت جبههی خلق، به نتیجهی مطلوب نهاییِ خود بینجامد.
گرامیداشت ۲۲ بهمن در پاریس، صدای مشترک مرزبندی با نظام شیخی و شاهی بود.
گرامیداشت گسترش جبههی خلق.
گرامیداشت پالایش صحنهی سیاسی ایران از آلودگیهای متحدان بالفعل ارتجاع آخوندی.
گرامیداشت نفی هرگونه دیکتاتوری در تاریخ گذشته و افق آیندهی ایرانزمین.
گرامیداشت جایگاه آلترناتیو دموکراتیک و واقعیِ حاکمیت آخوندها.
فراخوان به یکسویه(مونیستی) نمودن و تمرکز مبارزهی ملی و مشترک علیه نظام ملایان.
فراخوان به همیاری با رنجهای اجتماعی، صنفی و معیشتیِ اقشار زحمتکش و محروم ایران.
فراخوان به جامعهی بینالمللی برای بهرسمیت شناختن مقاومت و مبارزهی سازمانیافته و مشروع در راستای سرنگونی حاکمیت اشغالگر آخوندی.
فراخوان نسل جوان ایرانیِ نافیِ هرگونه دیکتاتوری به همنسلان خود در ایران و جهان برای پیوستن به مقاومت سازمانیافته برای آزادی و به کانونهای شورشی.
یک پیوند تاریخیِ قابل تأمل
در حمایتهای جهانی از این گردهمایی و تظاهرات، شاهدیم که برنامهی ۱۰مادهیی مریم رجوی برای ایران آینده، بهطور قابل تأمل با خواستهها و اهداف انقلاب سال ۱۳۵۷ پیوند تاریخی و اجتماعی یافته است. در نمونهیی از حمایت ۳۲تن از وزیران و مقامات دولتی پیشین و شخصیتهای سیاسی از گردهمایی ۸ فوریه / ۲۰ بهمن در پاریس، به این عبارتها برمیخوریم که گویای همین پیوند هستند:
«در سالگرد انقلاب ۱۹۷۹ ايران، ما قاطعانه در كنار مردم شجاع ايران ايستادهايم كه برای پايان دادن به ديكتاتوری دينی و برپايی يك جمهوری دموكراتيك و مبتنی بر جدايی دين و دولت مبارزه میكنند. ما برنامه ۱۰مادهیی خانم مريم رجوی را كه در سال ۲۰۲۴ از حمايت بيش از ۴۰۰۰نماينده پارلمان و ۱۳۷رهبر پيشين جهان برخوردار شد، بهعنوان يك طرح جامع و عملی برای ايران آزاد آينده تأييد میكنيم.»
تقدیم یک عشق در دو عبارت کوتاه
چکیدهیی از سخنان آقای مسعود رجوی در دقایق آغازین گردهمایی، تصاویر بههم پیوستهی چند دهه مقاومت سازمانیافته در برابر حاکمیت ارتجاع آخوندی را ترسیم نمود. شنیدن توصیف این تصاویر، ورق زدن برگهای یک تاریخچهی مملو از حماسه، پایداری، فدا، وفاداری، بینام و نشانی و روشنگری را تداعی مینمود که جملگی در احساس «عشقِ» توصیفناپذیر انسانی متجلی میشوند. مسعود رجوی چنین سرمایهیی را در دو عبارت کوتاه به حاضران تقدیم نمودند: «شرف، افتخار، بالندگی و آیندهداری از آن مقاومت برای آزادیست. صدایتان علیه دیکتاتوری هرچه بلندتر، گامهایتان هرچه استوارتر.»