728 x 90

امکان چاره‌جویی سلب می‌شود! - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی ۱۹خرداد، سری دوم نمایش انتخابات رژیم بیشترین میزان مطالب و تیترها را به خود اختصاص داده است. روزنامه‌های هر دو باند بر شکست این نمایش اتفاق‌نظر دارند. در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه بار دیگر گزش از مطرح شدن مدرک کلاس ۶ابتدایی رئیسی دیده می‌شود. جوان وابسته به سپاه پاسداران اشاره به مدرک رئیسی را دال بر «عدم تطبیق مواضع» مهره‌های گزینشی این نمایش با «اصول و آرمان» های نظام ارزیابی کرده و بار دیگر جملهٔ خامنه‌ای را یادآوری کرده که «از این روشهای تخریبی کشور (که همان اسم مستعار نظام آخوندی است) ضرر کرده است». در مقابل روزنامه مستقل از باند مغلوب به ماجرای مدرک سازی برای رئیسی دمیده و نوشته است: «اما برای آن‌که رانت‌خواری از کشورمان رخت بربندد؛ شایسته است عملکرد مقامات و مدیران، شفاف‌سازی شود و آنان کارنامه تحصیلی و ریز نمرات دوران تحصیل خود را به افکار عمومی ارائه کنند».

امکان چاره‌جویی سلب می‌شود!

در روزنامه‌های باند مغلوب اعتراف به ورشکستگی نمایش مناظره انتخاباتی حاوی هشدارهای جدی به نظام است. همدلی زیر عنوان «رد صلاحیتها و پایداری نظم اجتماعی» با اشاره به سیاست انقباضی خامنه‌ای در جارو و جراحی باند مغلوب نوشته است این کار: «باعث کاهش اعتماد متقابل» می‌شود و در ادامه در حالی که نظام را «جامعه» نامیده، نتیجه گرفته: «همزمان با فرسایش بیشتر انسجام اجتماعی احتمال خشونت سیاسی را نیز افزایش می‌دهد و امکان چاره‌جویی به‌موقع نارسایی‌های اجتماعی را از جامعه سلب می‌کند». .

در روزنامه‌های باند مغلوب سیلی از اعتراف به تحریم مردمی نمایش انتخابات دیده می‌شود که البته تلاش کرده‌اند شدت آنرا تعدیل کنند.

«مناظره آرام» عنوان مطلب آفتاب یزد است که با اشاره به بی‌اعتنایی عمومی به این مناظره‌ها نوشته: «این مناظره نیز نتوانست تحرکی در جامعه به جهت افزایش مشارکت ایجاد نماید. در آخرین نظرسنجی ایسپا، مناظره نخست تنها فقط ۳۰درصد بیننده داشته و مشارکت قطعی زیر ۴۰درصد است».

ستاره صبح هم در همین مورد نوشته است: «بر اساس نتایج آخرین نظرسنجی انجام شده توسط ایسپا، از هر ۱۰نفر افراد بالای ۱۸سال کشور، ۳نفر مناظره اول انتخاباتی را دیده‌اند... بر اساس آخرین نتیجه این نظرسنجی‌ها، مشارکت شهروندان در انتخابات ریاست‌جمهوری بعد از برگزاری اولین مناظره ۳۸درصد محاسبه شده است».

روزنامه حکومتی جمهوری اسلامی هم نوشته است: «در مجلس خبرگان افرادی برای مردم نقشی قائل نیستند و آشکارا مطالبی شبیه تفکر داعش را ترویج می‌کنند. آنها می‌گویند «معنای انتخابات این است که مردم اعلام کنند فرمانبر این نظام هستیم و می‌خواهیم برای کمک به فرمانروای فعلی‌مان که ولی‌فقیه است، یک بازوی اجرایی انتخاب کنیم!»؛ این همان سخن و عمل داعش است».

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه هم به سبک خودشان به تحریم مردمی نمایش انتخابات اذعان کرده و تلاش کرده‌اند علت آنرا ناشی از «بی تدبیری» های دولت روحانی قلمداد کرده تا نظام را از سیبل نفرت اجتماعی در ببرند. کیهان خامنه‌ای نوشته است: «انتخابات ۱۴۰۰ اگر چه به‌خاطر سوء‌مدیریت و سابقه بد اصلاح‌طلبان اعتدالی در ۸سال اخیر و قربان کردن جمهوریت نظام به پای اعتماد به دشمن، ممکن است با استقبالی نظیر دوره‌های قبلی رو‌به‌رو نشود ولی نباید به‌خاطر بی‌تدبیری و بی‌عرضگی حرافان، پشیمانی از انتخاب بد گذشته را به دلخوری از انقلاب معنی کرد». .

فرهیختگان وابسته به ولایتی، مشاور خامنه‌ای هم اذعان کرده است: «مناظره دوم نیز همانند مناظره نخست حاصلی جز شکست برای صدا و سیما و انتخابات نداشت و نه توانست تغییری در میزان مشارکت ایجاد کند».

نظام در میان دو سنگ آژانس و ۱+۴

در روزنامه‌های هر دو باند حاکم به بیانهای مختلف موقعیت نظام در بن‌بست مذاکرات وین و ضرورت پذیرش شروط جامعه جهانی دیده می‌شود.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مدیرکل آن رافائل گروسی را مورد حمله قرار داده‌اند. کیهان خامنه‌ای نوشته است: «رافائل گروسی و دیگر اعضای ارشد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درصددند فشارهای خود بر کشورمان را همگام با برگزاری ششمین دور مذاکرات هسته‌یی (نظام) و اعضای ۱+۴ افزایش دهند. به عبارت بهتر، واشنگتن و تروئیکای اروپایی در مقطع زمانی فعلی، آژانس را بار دیگر به‌عنوان یکی از مهره‌های بازی غیرمستقیم ضد (نظام) خود وارد صحنه کرده‌اند».

«جبهه سازی آمریکا در خاورمیانه» عنوان مطلب روزنامه آرمان از باند مغلوب است که نوشته: «با توجه به فشاری که اعضای کنگره بر بایدن وارد کردند و هم‌چنین مخالفت‌های شدید اسراییل و عربستان همان‌طور که مذاکرات ما با عربستان متوقف شد، بنابراین اگر این موقعیت را از دست دهیم، به سختی قابل جبران است». آرمان در ادامه به نظام گوشزد کرده است که اگر آژانس گزارش گروسی را به جریان بیندازد: «ممکن است گزارش گروسی به شورای حکام به زیان ما تمام شود، به‌خاطر این‌که از عکسبرداریها و فیلمبرداریهای دوربین‌ها ممانعت کرده‌ایم. بنابراین اگر گزارش گروسی به شورای حکام داده شود و آنها این گزارش را با نظر منفی تحلیل کنند، آن‌وقت وضعیت مشکل خواهد شد و ممکن است در آستانه فرستاده شدن پرونده‌مان به شورای امنیت باشیم».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ca93df39-99a2-4ca3-a67f-21629552e884"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات