گزارشات و تحلیلهای رسانههای هر دو باند حکومتی در مورد انتخابات عراق، حاکی از وحشت نظام از نتایج آن است.
زیرا گروههای تروریستی و سرکوبگر عراقی که نقش عمدهیی در پیشبرد خطوط ارتجاعی و تروریستی حکومت آخوندی در این کشور را دارند، در انتخابات شکست سختی خوردند.
بلافاصله بعد از اعلام نتایج انتخابات هادی عامری دستبوس خامنهای و سرکرده ائتلاف وابسته به رژیم موسوم به «فتح»، بهدلیل اینکه دار و دستهاش بخش زیادی از کرسیهای سابقشان در مجلس عراق را از دست داده، اعلام کرد نتایج را انتخابات را نخواهد پذیرفت.
خبرگزاری حکومتی ایسنا در این رابطه نوشت: «هادی عامری با صدور بیانیهیی کوتاه نتایج انتخابات پارلمانی عراق را رد کرد و گفت: تحت هیچ شرایطی این نتایج جعلی را نخواهیم پذیرفت» (ایسنا ۲۰مهر ۱۴۰۰).
روزنامه جوان و سایت مشرق که هر دو وابسته به سپاه پاسداران هستند و کیهان خامنهای نیز نگران کم رنگ شدن نقش حاکمیت آخوندی و موقعیت گروههای وابسته به آن در آینده عراق هستد.
سایت حکومتی مشرق انتخابات عراق را شوکهکننده توصیف کرد و ضمن حمله به مقتدای صدر نوشت: «باید دید مقتدی صدر که هر روز رنگ عوض میکند با دولت آتی که مسئولیت عملکرد آن مستقیماً با شخص اوست چگونه رفتار خواهد کرد» (مشرق ۲۰مهر ۱۴۰۰).
کیهان خامنهای با عنوان «عراق به کدام سو میرود؟» در مورد تحولات آینده عراق نوشت: «پیشبینی تحولات آتی عراق کمی دشوار است، اما پیشبینی وضعیت این کشور در صورت ادامه حضور اشغالگران آمریکایی، کار سختی نیست: «ادامه وضع موجود»، خوشبینانهترین پیشبینی است» (کیهان ۲۲مهر ۱۴۰۰). .
روزنامه جوان وابسته به سپاه در حمایت از مزدوران رژیم آخوندی در عراق نوشت: «اینکه از سوی برخی گروهها، نسبت به نتایج انتخابات اعتراضات جدی وجود دارد، چندان بیربط نیست... حق قانونی برای بررسی اعتراضات به احتمال جدی تقلب و دستکاری، نباید نادیده گرفته شود».
مقالهنویس روزنامه جوان به این گروهها توصیه کرده است: «ضمن بهرهمندی از حقوق قانونی انتخاباتی یک ائتلاف بزرگ شیعی (بخوانید ائتلاف مورد نظر و مطلوب سپاه پاسداران) را پایه ائتلاف ملی برای تشکیل دولت و حکومت جدید قرار داده. . »... .
در همین رابطه سایت باس نیوز وابسته به حزب دموکرات کردستان عراق نوشت: «امروز چهارشنبه یک منبع مطلع در بغداد گفت، ایران به مقتدی صدر رهبر جریان صدر ضرورت سهیم کردن ائتلاف دولت قانون و ائتلاف فتح با فراکسیون صدر در تشکیل دولت آتی و کنار نگذاشتن آنها را اطلاع داده است.
این منبع به (باسنیوز) گفت، ایران صدر را فراخوانده که از درگیری بین شیعیان بواسطه سرجمع کردن نیروهای سیاسی شیعه در زیر یک چتر دوری گزیند و مانعی نیست که این ائتلاف تحت رهبری صدر باشد.
وی روشن ساخت که ایران تلویحا اشاره کرده که اگر مقتدی صدر با این ابتکار ایران موافقت کند همه اعتراضات به نتایج انتخابات پارلمانی پایان یافته و فوراً افزایش تنش متوقف میشود» (باس نیوز ۲۲مهر ۱۴۰۰).
صرفنظر از نگرانی رژیم از اینکه گروههای دستنشاندهاش نتوانند دولت مطلوب آنرا در عراق تشکیل بدهند، برآورد چند رسانه بینالمللی و منطقهیی این است که حاکمیت آخوندی میتواند بازنده بزرگ در انتخابات عراق باشد.
سایت فارین پالیسی با عنوان «بزرگترین بازنده انتخابات عراق میتواند ایران باشد» نوشت: «احزاب طرفدار ایران حمایت خودشان را از دست دادند. آنها میگویند نتایج (انتخابات پارلمانی عراق) را رد خواهند کرد و تهدید به (استفاده از) خشونت میکنند» (فارین پالیسی: ۲۲مهر ۱۴۰۰).
روزنامه االشرقالأوسط ۲۰مهر گزارش داد: «شاید بزرگترین شگفتی در انتخابات عراق مربوط به شکست فاحش ائتلاف «فتح» باشد که شامل همه نیروها و شبهنظامیان همپیمان و وفادار به رژیم تهران است».
شرق الاوسط افزود: «مقتدی صدر در سخنرانی تلویزیونی پس از اعلام نتایج با اشاره به جناحهای مسلح وفادار به ایران، متعهد شد که سلاحهای غیرقانونی در دست افراد متفرقه «حتی کسانی که مدعی مقاومت بودند» را بگیرد. وی تأکید کرد که «عراق فقط متعلق به عراقیها است».
خبرگزاری رویترز نیز نوشت: «در انتخابات این هفته رأی دهندگان عراقی به نیروهای وابسته به ایران بهشدت دست رد زدند. اما خارج کردن کنترل دولت از چنگال گروههای شبهنظامی شیعه (وابسته به رژیم ایران)، همچنان یک هدف سیاسی حساس خواهد بود و همیشه زمینه تهدید (بگارگیری) خشونت در این کشور وجود دارد». (رویترز ۲۰مهر ۱۴۰۰).
قاسم محبعلی مدیرکل سابق وزارتخارجه رژیم نیز به منفوریت حاکمیت آخوندی و گروههای دستنشاندهاش در نزد مردم عراق اعتراف کرد و در این رابطه گفت در انتخابات عراق نکته مهم این بود که جریانهایی که به ایران نزدیک هستند از اقبال لازم در بین مردم برخوردار نبودند. نمونه بارز آن هادی العامری است که عنوان کرده نتایج انتخابات را نخواهد پذیرفت. . اگر جریان صدر در عراق دولت تشکیل بدهد باید منتظر فاصله بیشتر عراق از ایران و فشار بیشتر به آمریکاییها برای خروج از عراق باشیم. بدترین حالتی که میتواند بهوجود بیاید این است که جریان اهل سنت با حمایت اعراب، آمریکا و ترکیه و ائتلاف با کردها قدرت را در عراق به دست بگیرد (رونامه ستاره صبح ۲۰مهر ۱۴۰۰).
در این تردیدی نیست که در انتخابات عراق، موقعیت باندهای تروریستی و وابسته به حاکمیت آخوندی تضعیف شده است. موقعیتی که طبعاً باعث تضعیف بیشتر آن در منطقه و تنگتر شدن حلقه انزوای منطقهیی دور رژیم میشود.
امری که روزنامه حکومتی آرمان به آن اذعان کرده و با عنوان «آیا عراق از ما دور شده است؟» نوشت: «ایران در حفظ افکارعمومی منطقه به سمت خودش ضعیف عمل کرد... این غفلت سبب شد تا رقبای منطقهیی و فرامنطقهای، جای ما را در خاورمیانه پر کنند و همین امر سبب شد تا روابط خارجی جمهوری اسلامی تقلیل پیدا کند» (آرمان ۲۰مهر ۱۴۰۰).
این در شرایطی است که علاوه بر روابط سرد نظام با کشورهای عربی منطقه، رابطه آن با ترکیه و جمهوری آذربایجان هم با مشکل مواجه شده است.
ضمن اینکه رژیم در رابطه با افغانستان نیز رابطه نامتعین و نامشخصی دارد، طوری که رسانهها و مهرههای حکومتی هم هشدار دادهاند ممکن است نظام در افغانستان در موقعیت خوبی قرار نگیرد، و بهقول مقالهنویس روزنامه آرمان «رقبای منطقهیی و فرامنطقهای» وهمچنین حکومت افغانستان محلی از اعراب در این کشور برای رژیم باقی نگذارند.