این، عنوان مقالهیی است که این هفته در اکسپرس لندن(۴ژوئیه) درج شده است. عنوانی که با عبارت «چرا بچه شاه راهحل نیست»، تکمیل میشود.
در متن مقاله، پس از اشاره به «کابوس زندگی در حاکمیت قرونوسطایی آخوندها» و شایستگی ملت ایران برای دستیابی به آزادی، آمده است: «آتشبس بعد از جنگ اسراییل و ایران به موجی از قتلها و شکنجههای حکومتی در ایران دامن زده که به ندرت دیده شده است. علی خامنهای و شبکهٔ عظیم پلیس مخفی قاتلش، انتقام تحقیرشدنشان را با راهاندازی نسخه قرن بیستویکمی از "دوران وحشت" گرفتهاند. این روزها، برای مردم عادی ایران، روزهایی بسیار خطرناک است. با این حال، این وضعیت مانع از آن نشده که چهرههای مدعی رهبری مانند ولیعهد خودخوانده رضا پهلوی، مردم عادی را به فداکاری برای خودش فرا نخواند. او اخیراً توئیت کرده است: "اکنون تنها چیزی که لازم است، یک قیام سراسری است تا این کابوس را پایان دهد... باشد که بهزودی با شما باشم". چه فداکاری بزرگی!»
اکسپرس میافزاید: «فرزند شاه مخلوع و منفور ایران عروسک خیمهشببازی انگلیس و آمریکا در دهه ۵۰ میلادی است که برای حفظ منافع نفتی انگلیس بر مسند قدرت نشانده شد، زیرا اولین دولت دموکراتیک تاریخ ایران (دولت مصدق)، نفت شرکت انگلیس را ملی کرده بود و این موضوع خوشایند لندن و واشنگتن نبود. از کودتای ۱۹۵۳ (۲۸مرداد) تا انقلاب ۱۹۷۹ (که منجر به روی کار آمدن آخوندها شد)، شاه یکی از ترسناکترین پلیسهای مخفی جهان(ساواک) را پایهگذاری کرد که مخالفان سیاسی و مردم عادی را با سیخ داغ، برق و تجاوز شکنجه و اعدام میکرد. اکنون پسر این مرد زشتکردار و قاتل، تلاش میکند بهعنوان رهبر بازگردد. این پادشاهیطلب ۶۴ساله همچنان از پدر وحشتناکش تمجید میکند و رابطهٔ نگرانکنندهیی با سپاه پاسداران دارد. دلیل آنکه در آخرین قیام خیابانی در ایران شعار "مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر"سرداده میشد، همین است. بهسختی میتوان فهمید که چرا باید مردم عادی ایران کسی را با سابقهٔ خانوادگی دیکتاتوری فاسد، حتی نزدیک قدرت ببینند».
اکسپرس در ادامه خاطرنشان میکند که برخی سیاستمداران در انگلستان از بچه شاه فریبخوردهاند اما چنین نیست که همه سیاستمداران فریب خورده باشند. باب بلکمن، نماینده پارلمان از حزب محافظهکار گفت: "ناراحتکننده است که بشنویم رضا پهلوی ادعا میکند با اعضای سپاه و نیروی شبهنظامی بسیج در تماس است. در سال ۱۴۰۱ مردم ایران صریحاً مخالفت خود را با همهٔ اشکال دیکتاتوری، چه شاه و چه ملاها، اعلام کردند. به همین دلیل من بیانیهٔ حمایت از آرمانهای مردم ایران را امضا کردم"».
اکسپرس سخنان ۲عضو مجلس اعیان انگلستان را هم نقل کرده و مینویسد: «لرد استیو مککیب از حزب کارگر گفت: "رضا پهلوی چهرهیی بیاهمیت است. او حکومت دیکتاتوری پدرش را رمانتیک جلوه میدهد؛ حکومتی که در فوریه ۱۹۷۹ توسط مردم ایران سرنگون شد. به اعتقاد من ما باید از خواست روشن مردم ایران برای مخالفت با هر نوع دیکتاتوری حمایت کنیم. همچنین عمیقاً نگرانم که وی خواهان پیوستن اعضای سپاه پاسداران که یک سازمان تروریستی شناختهشده، به خودش است. فعالیت سیاسی او در انگلستان باید طبق طرح ثبت تأثیرات خارجی که بهتازگی اجرایی شده، بهدقت تحتنظر قرار گیرد، زیرا حمایت او از اعضای سپاه میتواند برخی نگرانیهای امنیتی را ایجاد کند". بارونس الون نیز افزود: "من یکی از نزدیک به ۶۰۰عضو هر دو مجلس انگلستان بودم که بیانیهیی را در حمایت از مبارزه مردم ایران برای آزادی و دموکراسی امضا کردیم و خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران شدیم. ناراحتکننده است که بشنویم رضا پهلوی میگوید با فرماندهان سپاه و وزارت اطلاعات ایران - که دههها به رژیم آیتاللهها برای سرکوب مردم ایران در داخل و خارج کشور خدمت کردهاند - در تماس مستقیم است. مردم ایران در پی آیندهیی صلحآمیز و دموکراتیک هستند؛ آیندهیی عاری از ترس سپاه و کسانی که مرگ و ویرانی را به ایران آوردند"».