728 x 90

بحران بی‌آبی، وسط سیلاب!

بحران بی آبی!
بحران بی آبی!

یک هفته سیل در ایران، خسارت‌های هنگفتی به‌بار آورده است.

محصول کشاورزی‌ بسیاری از روستاها و شهرها و شهرک‌های خوزستان از دست رفته است.

خانه و زندگی بسیاری از هموطنان خوزستانی ما نابود شده است.

سیل و بارندگی از قبل پیش‌بینی شده بود و هواشناسی نسبت به‌وقوع آن هشدار داده بود اما هیچ تدبیری اتخاذ نشد.

 

طی ۴۸ساعت گذشته ۱۷استان کشور درگیر سیل، برف و کولاک بودند. جان‌باختن سرنشین یک خودرو در مسیر سیلاب در رودان هرمزگان و تعطیلی مدارس شرق هرمزگان، از دیگر خبرهای ناشی از سیل اخیر است.

طی هفته اخیر سیل در نزدیک به ۲۰استان کشور و خسارت‌های سنگین ناشی از آن، یکی از مهم‌ترین خبرهای کشور بوده است.

شهرها و شهرک‌های خوزستان در این میان بیشترین خسارت را دیدند و بسیاری تمامی حاصل کشت زرعشان را از دست دادند.

خوزستانی‌هایی که کمتر گرفتار سیل شده بودند، در امواج هجوم ملخ‌های دریایی، کشت‌و‌کارشان به نابودی کشیده شد.

روز یکشنبه ۱۴بهمن ۹۷ سیلاب معابر روستاهای سراوانی قصرقند در جنوب استان سیستان و بلوچستان را فراگرفت.

در همین روز روستای «مچریه» از توابع دشت آزادگان بر اثر سیلاب به‌طور کامل زیرآب رفت. خطر سیلاب ۴روستای دیگر همین منطقه را نیز تهدید می‌کند.

 

مفتضح کردن فرمانده پاسداران در خوزستان

مردم شهرستان «رْفیع» خوزستان، فرمانده جنایتکار سپاه پاسداران را که برای گرفتن عکس تبلیغاتی به منطقه آمده بود، با فضاحت تمام از شهرشان بیرون راندند!

در خرم‌آباد نیز وضع بحرانی است و خسارت‌های سنگینی به مردم وارد شده است.

در اصفهان نه سیل که بر سر نحوه تقسیم آب ناشی از «بازماند» بارندگی‌های منتهی به سیل، اعتراض‌هایی صورت گرفت.

به گزارش خبرگزاری حکومتی پاسداران موسوم به فارس، فرماندار دشت آزادگان گفت: «قبل از آب‌گرفتگی روستای مچریه، اهالی روستا تخلیه شدند و اکنون روستای مچریه را به‌طور کامل آب گرفته است. خطر سیلاب ۴روستای دیگر منطقه را نیز تهدید می‌کند».

 

تجمع کشاورزان اصفهان در اعتراض به روش تقسیم آ

تجمع کشاورزان اصفهان در اعتراض به روش تقسیم آب

 

جمعی از کشاورزان محروم و زحمتکش روستای «اشکهران» در استان اصفهان در اعتراض به عدم آبگیری درست زمینهای کشاورزی خود به‌علت نواقص موجود در کانالها در محل بخشداری بن رود دست به تظاهرات اعتراضی زدند.

 

سیل و بی‌آبی!

این حداقل سومین سیل بزرگ در سال‌ جاری می‌باشد که خسارت‌های سنگین جانی و مالی به مردممان وارد کرده است. با این‌همه و در میان گردابی از سیل‌های ویرانگر، بی‌آبی کماکان یکی از مهم‌ترین مشکلات مردم ماست.

مشکلی که اینک در قامت یک بحران چهره نموده و باعث مهاجرت‌های عظیم بین‌شهری در کشور شده است. بنا‌ به آمار منتشره وزارت کشور، طی ۵سال اخیر سالانه یک میلیون ایرانی به‌علت بحران آب ناگزیر از مهاجرت از شهر و دیار خود شده‌اند! سرازیر شدن مردم به نواحی «آبخیز» کشور مانند شمال یا برخی مناطق جنوب اثبات‌کننده کم و کیف مشکل است.

 

عمق بحران آب

روز دوشنبه ۱۵بهمن ۹۷روزنامه حکومتی ابرار اقتصادی در گزارشی نوشت: «۴۰پروژه آبفای شهری سمنان افتتاح می‌شود».

پروژه‌های «آبفا» یا همان سازمان آب سابق که مسئول تهیه و آب‌رسانی شهرهای کشور می‌باشد و تحت نظر و امتیاز وزارت انرژی و جهاد رژیم کار می‌کند. تمام آب‌های زیرسطحی کشور در تیول همین آبفا و شرکایش می‌باشد!

 

اهالی خوزستان با دست‌ خالی و بدون کمترین امکانات، خود اقدام به مرمت سیل‌بندها کردند و در این کار نیز موفقیت چندانی نداشته و نهایتاً مزارع و کشتزارها و منازلشان طعمه سیل شد.

از آن‌سو جهانگیری، معاون روحانی، برای بازسازی سوریه، از روی استانهای سیل‌زده خودمان پرواز کرد و به سوریه رفت!

و در این‌سو، خامنه‌ای و پاسداران جنایتکارش با ریختن پول مردم به کوره ساخت موشک‌هایی بیشتر و مرگبار‌تر، چشم به روی مصایب مردم خودمان بستند!

 

پروژه‌های اخیر آبفا، سند غارت منابع استراتژیک آب کشور

به‌نوشته ابرار اقتصادی ۱۵بهمن ۹۷ مدیریت آبفای استان سمنان اعلام کرد عمق متوسط چاه‌های آب شرب این استان در دهه ۸۰ حداکثر ۱۵۰متر بود ولی در دهه ۹۰ این عمق به ۲۵۰ متر افزایش یافت! و اخیراً عمق دسترسی به آب از ۳۰۰متر هم فراتر رفته است!

مدیرعامل آبفای سمنان(محمدطاهری) در همان خبر فوق‌الذکر اضافه کرده است: «در حال حاضر ۱۳۰حقله چاه آب شرب در سمنان وجود دارد که تقریباً ۱۲۰حقله آن در مدار قرار دارند». یعنی به بیان دیگر ۱۰حلقه چاه عمیق این پروژه تا همین‌جا خشک شده‌اند.

۷۰درصد آب سمنان از همین چاه‌ها تأمین می‌گردد که پیوسته سطح آبشان پایین رفته و رو به خشکی می‌روند.

 

خشک شدن تدریجی دیگر منابع آبی سمنان

همین مدیریت آبفای سمنان در ادامه همان مصاحبه‌اش گفته است: «منابع آبی دیگر این استان مانند «چشمه روزیه» و قنات «گل‌رودبار» نیز به‌شدت افت پمپاژ داشته و آب خروجی آنها از ۲۷۰لیتر بر ثانیه اکنون به ۱۹۰لیتر در ثانیه تقلیل یافته است و پیش‌بینی شده که قنات شاهرود نیز میزان پمپاژش از ۲۴۰لیتر برثانیه، به ۱۲۰لیتر بر ثانیه رسیده و یک کاهش ۱۰۰درصدی نشان می‌دهد».

این در حالی است که به‌گفته همان مقام مسئول آخوندی میزان بارندگی‌های امسال سمنان نسبت به سال قبل یک افزایش ۲۶۰درصدی نشان می‌دهد اما با این‌همه بحران کم‌آبی و بی‌آبی به‌شدت رو به پیشرفت است.

 

باران هم حریف خشکسالی و سیاست‌های خائنانه آخوندها نمی‌شود

باران هم حریف خشکسالی و سیاست‌های خائنانه آخوندها نمی‌شود

 

آیا امیدی به باران هست؟

باز هم برگردیم به روزنامه‌های حکومتی. همشهری آخوندها مورخ دوشنبه ۱۵بهمن ۹۷ در گزارشی که تیتر صفحه اول را هم به خود اختصاص داده، نوشته است: «باران هم حریف خشکسالی نمی‌شود».

واقعیت این است که با سیاست‌های ویرانگر آخوندها، مملکتی که هزاران سال با تدابیر مردم خودش با خشکسالی و کم‌آبی و شرایط نامناسب اقلیمی‌ توانسته بود بحران آب را از سر گذرانده و به یکی از قطب‌های کشاورزی غرب آسیا تبدیل گردد، اینک و پس از تجربه دو دیکتاتوری شاه و شیخ و طرح‌های غلط یا خائنانه آنها به نقطه‌ای رسیده است که مردمش در اکثریت مناطق کشور از بی‌آبی مهاجرت می‌کنند و اقلیتی هم در سیل غرق شده و خانه خراب می‌گردند.

 

متروکه شدن ۱۷۷۹روستای خراسان

در خبر دیگری مدیرکل کمیته امداد رژیم در خراسان جنوبی روز پنجشنبه ۱۱بهمن ۹۷ اعلام کرد که در حال حاضر ۱۷۷۹روستای خراسان که معادل ۴۷درصد روستاهای استان می‌باشد (یعنی تقریباً نیمی از روستاهای استان) کلاً از سکنه خالی شده‌اند! وی با اشاره به وضعیت نابسامان اقتصادی در این استان گفت از میان ۱۹۰۰روستای باقی‌مانده نیز ۴۵۰روستا در حال حاضر با تانکر آب‌رسانی می‌شوند و در آستانه تخلیه کامل قرار دارند!

 

چشم‌اندازها

با توجه به استمرار سیاست‌های ضدمردمی و ضدملی آخوندها، این بحران نیز مانند دیگر بحران‌هایی که گریبان مردممان را گرفته‌اند، رو به حاد شدن دارند و نه رو به تخفیف و حل شدن. آخوندها با سیاست‌های جنایتکارانه و با ماجراجویی‌های سیاسی خود در منطقه و جهان و مخارجی که تماماً از جیب مردم ما پرداخت می‌شود کماکان همان رویه‌ای را دنبال می‌کنند که در تمامی این ۴۰سال طی کرده‌اند: ریختن ثروتهای ملی به کوره جنگ و صدور تروریسم برای سرپوش گذاشتن به سرکوب و سیاست‌های خائنانه داخلی!

 

جهش استراتژیک موشکی در میانه سیلاب و گل و لایی که مردم و میهن را فراگرفته است!‌

جهش استراتژیک موشکی در میانه سیلاب و گل و لایی که مردم و میهن را فراگرفته است!‌

 

در همین روز ۱۵بهمن ۹۷ خبرهای مربوط به سیل و ویرانی‌های ناشی از آن یا گسترش بحران آب در دیگر نواحی کشور مانند سمنان، صفحات اغلب روزنامه‌های آخوندها را به اشغال خود در آورده است. در همان روزنامه‌های حکومتی خبر آتش زدن به پول و ثروتهای ملی در کنار اخبار مربوط به سیل و نابودی زندگی مردم چاپ می‌شود. تقارنی که البته بی‌تردید پیامدهای خاص خود را در آینده نه‌چندان دور خواهد داشت. چشم‌اندازی که «چشمه»هایی از آن را در همین قیام اخیر و حتی در نحوه پذیرایی؟! اهالی شهرستان «ر فیع» خوزستان از فرمانده جنایتکار و چپاولگر پاسداران شاهد بودیم!

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/550de75d-1ba1-40f5-851d-2ae14e44d7fc"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات