سرنوشت برجام و پیامدهای آن از قبیل برجام اروپایی و یا لوایح اف.ای.تی.اف این روزها مورد بحث و جدل باندهای درونی و بهویژه مورد جدل نمایندگان باند خامنهای در مجلس ارتجاع با آخوند حسن روحانی است.
در این کشاکش آخوند روحانی و باند او بر ادامه برجام و ملحقات آن و هر نوع زهرخوران دیگری اسم تعامل با جهان میگذارند و میگویند بدون تعامل با دنیا فاتحهمان خوانده است.
باند خامنهای میگوید پذیرش ادامه برجام و برداشتن قدم اول، پشت سرش قدمهای دیگری را الزاماً بهدنبال دارد و این مسیر به نفی حاکمیت ولایت فقیه و سرنگونی آن راه میبرد.
در این کشاکش حکومت آخوندی در بین دو حق انتخاب که در واقع یکی مرگ است و یکی خودکشی از ترس مرگ، مدام در حال نوسان یا بهقول تلویزیون حکومتی در حال آلاکلنگ است.
این تشبیه تلویزیون تشبیه گویایی است که نظام در حال آلاکلنگ است. واقعیت هم این است که در این حرکت آلاکلنگی هیچ تغییر و حرکت رو به جلویی نیست.
پیاده شدن هر یک از طرفین این آلاکلنگ لاجرم سقوط و پیاده شدن طرف دیگر را بهدنبال دارد.
در زمینه آویختن به دامن اروپا عباس عراقچی، معاون وزارتخارجه دولت آخوند حسن روحانی، با زبان بیزبانی به بینتیجه بودن آن اینچنین اذعان میکند: «باید این را درک بکنیم که اروپاییها برای همکاری با ایران در برجام بدون آمریکا با ۲مشکل اساسی مواجه هستند. مشکل اولشان مشکل سیاسی هست، خوب اروپا و آمریکا یک اتحاد راهبردی دارند، یک شراکت استراتژیک با همدیگر دارند... هیچکسی نمیتواند انکار بکند که اروپا و آمریکا نهایتاً در یک جبهه در کنار هم هستند. خوب حالا این اروپاییها بخواهند در این فضایی که الآن وجود دارد از شریک استراتژیک خودشان فاصله بگیرند و بیایند پشت سر ایران قرار بگیرند؟».(تلوزیون رژیم ۶خرداد ۹۷)
مجری تلویزیون در همین روز(۶خرداد ۹۷) از یکی از عناصر حکومتی به نام عسگرخانی سؤال میکند: «برای چه یکپارچه تأکید میکنند(اروپاییها) که ما باید برجام را حفظ بکنیم دقیقاً اونها چی رو میخواهند حفظ بکنند؟».
عسگرخانی در پاسخ میگوید: «آنها میخواهند برای ایران باشند من نظرم این است واقعاً ما را محبوس بکنند در یک اتاقی در یک زندانی... من میخواهم بگویم که اگر واقعاً به این شکل منتظر اروپاییها باشیم درست مثل این است که منتظر این هستیم که همسایهیی برای ما نذری بیاورد آخرش هم بدون شام گرسنه میخوابیم».
در همین برنامه تلویزیون حکومتی کلیپ سخنان روحانی پخش میشود که روحانی برای برجام و تعامل با دنیا بازار گرمی میکند و درعینحال با نیش و کنایه میخواهد به باند مقابل تفهیم کند که سیاست درونگرایی برای نظام خطرناک است و میبایست سیاست «تعامل» و «برونگرایی» با دنیا در جهت نوشیدن جامزهرهای دیگر را در پیش گرفت: «یک جمله اگر ما تصمیم بگیریم کشور را ما میتوانیم متحول کنیم، خوب ما در برونگرایی باید شرایطی را فراهم بکنیم که بتوانیم با دنیا تعامل داشته باشیم. حالا ممکن است در شرایط جدید یک مقدار سخت شده باشد، اشکال ندارد ما باید راهحلهای خودش رو پیدا بکنیم».
در ادبیات آخوند روحانی و باندش مفهوم تعامل و برونگرایی، عقبنشینی هر چه بیشتر در مقابل خواست آمریکا و قدرتهای اروپایی و نوشیدن جامزهرهای بیشتر است. همچنان که خامنهای هم تا این جا با بیانی دوپهلو این موضوع را تأیید کرده است.