728 x 90

برجام و دل‌نگرانی ‌«چالش برای تمامی ابعاد»

چالشی در تمامی ابعاد
چالشی در تمامی ابعاد

کماکان مهمترین و بیشترین موضع‌گیریهای مقامات رژیم پس از تغییرات اخیر در دولت آمریکا و آمدن پمپئو و به عهده گرفتن مسئولیت مشاور  امنیت ملی آمریکا توسط جان بولتون، بحث و گمانه زنی درباره آینده روابط رژیم با آمریکا و برجام است.

شاه‌کلیدی که قرار بود تمام قفل‌های موجود در نظام را باز کند، الآن خود به یک قفل ناگشودنی تبدیل شده است. هر چند که آخوند روحانی در اولین نشست نوروزی خود در روز ۵فروردین در جمعی از کارگزاران دولتش مدعی شد: «آمریکا در ۱۴ماه گذشته تلاش زیادی برای از بین‌ بردن برجام انجام داد ولی تا امروز نتوانستند در این زمینه کاری از پیش ببرند»، اما نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع هنگام واکنش به انتصاب جان بولتون به‌عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، دلخوشیها آخوند روحانی را در یک تابلو خاکستری با چشم‌اندازی تیره و مبهم تصویر کرد و گفت: «آمریکایی‌ها هم‌چنان طرح براندازی را در دستور کار دارند. اقداماتی هم‌چون تحریم علیه ایران با موضعگیری منفی در برجام یا طرح مباحث موشکی و حقوق بشر و نقش منطقه‌یی ایران همه در راستای طرح براندازی است». (تابناک - سایت پاسدار محسن رضایی-۵فروردین).

مجید تخت روانچی معاون سیاسی روحانی هم در روز ۵فروردین۹۶خوش‌بینی روحانی را به خوردن جام زهرهای موشکی و منطقه‌یی برای خوشنودی اروپا مشروط کرد و گفت: «ایران و اروپا در حفظ برجام منافع مشترک دارند (اما) در عین‌ حال، ایران و اروپا در برخی موضوعات دیگر اختلاف‌نظر دارند. اروپا نسبت به فعالیت موشکی ایران انتقاد دارد و آن را با قطعنامه 2231شورای امنیت همخوان نمی‌داند. در برخی موضوعات منطقه‌یی نیز دو طرف اختلاف‌نظر دارند. اروپا برخی از فعالیتهای ایران در منطقه را مغایر ثبات در منطقه معرفی می‌کند».

به‌رغم ابراز خوش‌بینی آخوند روحانی در شکست آمریکا در کنار زدن برجام، این نگرانی‌ها اکنون فراتر از دولتمردان رژیم، به عرصه رسانه‌‌ای نیز سرایت کرده، در همین مورد سایت حکومتی دیپلوماسی ایرانی در روز ۵فروردین در گفتگو با یک کارشناس رژیم به اسم محسن جلیلوند به‌نقل از وی نوشت: 

«من بر این باورم که اکنون عرصه بین‌الملل در حال تطبیق دادن با نگاه جهانی آمریکایی به تحولات است.... نگاه جهانی آمریکا به تحولات در عرصه بین‌الملل به‌طور کاملاً واضحی امنیت محور است.... لذا از نگاه بولتون افزایش امنیت آمریکا و هم‌پیمانانش به‌معنی بیشتر شدن ناامنی در ایران [است]... بولتون کسی است که یک جنگ‌طلب به‌معنای واقعی کلمه است.... لذا اگر مذاکره آمریکا با کره شمالی صورت گیرد و بولتون هم در ساختار ترامپ هماهنگ شود، یقینا باید منتظر تحولات بسیاری در حوزه سیاست خارجی ایرانی بود که به نظر چندان خوشایند نخواهد آمد. در برآیند هم باید گفت که تا حدودی حضور بولتون میخ تابوت توافق هسته‌یی است».

همین کارشناس رژیم در پایان صحبت‌هایش اضافه کرده است: «در مصاحبه پیشین گفتم که سال ۹۷، سال پرچالشی برای دیپلوماسی ایرانی خواهد بود اما اکنون سال ۹۷، سال پر چالشی برای تمامی ابعاد کشور خواهد بود».

از سوی دیگر یک سایت  حکومتی با مواضع همسو با باند روحانی نیز روز ۵فروردین با نگرانی  نوشت: «مشاور امنیت ملی منتخب ترامپ در گفتگو با برنامه رادیو نیویورک گفت: «توافق هسته‌یی ایران از طریق مذاکرات آمریکا با اروپا، اصلاح شدنی نیست... من کاملاً با ارزیابی رئیس‌جمهور آمریکا درباره توافق هسته‌یی ایران موافقم. به نظر م، این توافق از طریق مذاکراتی که با اروپایی‌ها داشتیم، قابل اصلاح نیست». (سایت حکومتی جماران- ۵فروردین).

و به این ترتیب، اینک مهمترین دل‌نگرانی‌ مقامات و رسانه‌های  حکومتی،  به چیزی فراتر از برجام، مربوط می‌شود؛ به سرنوشت رژیم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/4690901f-c3fd-4898-bc5f-4339bf53d7b3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات