علی خامنهای ۲خرداد ۹۶ در دیدار با سران و مهرههای حکومتی باندهای درونی رژیم را از سگدعوا پیرامون برجام و مسایل مملکتی نهی کرد.
خامنهای در این زمینه گفت: «یک نکتهٔ مهمّی را من در اینجا ذکر بکنم؛ در قضیّهٔ برجام، در مواجههٔ با برجام حتماً لازم است که عناصر سیاسی، عناصر مدیریّتی، عناصر مطبوعاتی و فرهنگی از سرزنش یکدیگر پرهیز کنند؛ این کار را نکنید. نقد، انتقاد صحیح، منصفانه، عاقلانه، ایرادی ندارد، مسئولان هم باید به انتقادها گوش بدهند؛ امّا اینکه همدیگر را سرزنش کنیم، اهانت کردن، هتک حرمت کردن، متّهم کردن، اینها باید از بین[برود]؛ یک دودستگی و دوقطبی بر اساس برجام به وجود نیاید... اتّحاد را، همدلی را، همزبانی را در این قضیّه نقض نکنیم؛ این هم یک نکتهٔ اساسی است».(سایت خامنهای ۲خرداد ۹۷)
اما شدت بحرانهای گریبانگیر رژیم خصوصاً بر سر فرجام بد برجام، آنچنان است که خامنهای را بیشازپیش در بستن شکاف عمیقی که در نظام بهوجود آمده ناتوان کرده است و اساساً کسی برای روضههای وحدت او تره خرد نمیکند.
هنوز چند ساعتی از انتشار سخنان ۲خرداد خامنهای نگذشته بود که خبرگزاری سپاه پاسداران(فارس) ۲خرداد ۹۶ «خاطرات مذاکرات هستهیی روحانی با ۳کشور اروپایی» را بازخوانی کرد و در این رابطه نوشت: «بازخوانی کتاب خاطرات هستهیی آقای روحانی و بیان نقض عهدهای مکرر کشورهای اروپایی در مذاکرات سالهای ۸۲ تا ۸۴ که خود آقای روحانی رئیس تیم مذاکرهکننده بود، بهترین سندی است که امروز میتواند مورد توجه قرار گیرد تا مانع از تکرار یک تجربه تلخ تاریخی دیگر گردد. امروز مجدداً باید ایستاد و نگریست کسانی که نقض عهد اروپا را با چشم دیده و بارها خودشان به آن اعتراف کردهاند، آیا از گذشته عبرت میگیرند یا قرار است از یک سوراخ ۲بار گزیده شوند؟!».
کیهان خامنهای قرارداد برجام را «قراردادی ننگین» میداند که بر حاکمیت آخوندی تحمیل شده است که برای رفع این تحمیل هم کاری از دستش برنمیآید: «بیشک در کتب تاریخی که فرزندانمان خواهند خواند، این مضمون نوشته خواهد شد که «حاصل خون دل نخبگان هستهیی را، دیپلوماتهای خوشخیال به باد دادند» اما اینکه بعد از این جمله چه بنویسند، به ما بستگی دارد».(کیهان خامنهای ۳خرداد ۹۶)
روزنامه رسالت یکی دیگر از رسانههای وابسته به باند خامنهای «مسئولان امر دیپلوماسی کشور» را به ناهوشیاری متهم کرد: «اگر مسئولان امر دیپلوماسی کشور قدری هوشمندی از خود نشان میدادند، آن را از شائبه رقابتهای سیاسی و انتخاباتی دور نگه میداشتند، دشمن را به طمع نمیانداختند.
این رویکرد دولت باعث شد هنوز برخی از زیارتگاه برجام انتظار شفای امراض اقتصادی و معجزه سیاسی در تغییر معادلات قدرت در منطقه داشته باشند...».(رسالت ۳خرداد ۹۷)
و...
متقابلاً رسانههای باند روحانی با تیترهایشان نشان دادند که بهدنبال چیزی به اسم «برجام اروپایی» هستند و حمله دلواپسان به برجام را هم پاسخ دادند.
از جمله اینکه روزنامه جهان صنعت ۳خرداد ۹۷ «منافع ملی» برجام برای نظام را به باند مقابل یادآوری کرده که نمیبایست « قربانی جناجبندی سیاسی» شود.
روزنامه دیگر این باند(شرق ۳خرداد ۹۷) هم «داخلیهایی که از دهانشان حرفهای او(ترامپ) درمیآید» را مورد حمله قرار داده است.
و...
چنین وضعیتی در حاکمیت آخوندی اضافه بر اینکه بیانگر شدتگیری تخاصمات باندی بر سر مسایل مختلف بهویژه برجام است، بیانگر سردرگمی خامنهای در زمینه آینده برجام و همچنین بیانگر طلسم کم اهمیت بودن حرف و نظر او در میان باندها نیز میباشد.
سردرگمی خامنهای این است که پس از خروج آمریکا از برجام نسبت به رابطه با اروپا و گفتگو با آن بر سر برجام یک خط در میان ابراز بدبینی میکند، اما از آنجایی که میداند که خروج از برجام برای نظام گران تمام میشود، دست آخر این مجوز را به روحانی و دولتش میدهد تا با اروپا وارد مذاکره شوند.
طلسم شکستگی در میان باندهای درونی نیز از این بابت است که بهرغم موافقت نهایی با روحانی برای مذاکره با اروپا و بهرغم اینکه در دیدار با سران و مهرههای حکومتی به باندها توصیه میکند که وحدت داشته باشند اما هر باندی ضمن اینکه مواضع او را مصادره به مطلوب در جهت منافع خود میکند، گوشش هم به حرفهای او در زمینه وحدت و پرهیز از اختلاف بدهکار نیست.
اتفاقا رسانهها و مهرههای باند خامنهای که علیالقاعده میبایست حرفهای او را بیشتر از هر باند و هر کسی در نظام نصبالعین قراردهند، به فضای ملتهب و اختلاف درونی بیشتر دامن میزند و بیشتر از هر کس و هر باند دیگری گوششان به حرفهای خامنهای بدهکار نیست.
این مفهوم سردرگمی خامنهای در زمینه برجام و سردرگمی و طلسمشکشتگی او در زمینه مهار تضادهای درونی و جلوگیری از سگدعواهای فزاینده است.