728 x 90

تداوم رانت‌خواری و کتمان کشتار کرونایی - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی پنجم مرداد انواع بحرانهای گریبانگیر نظام به صف شده‌اند. اما خبرهای قیام را یا مسکوت گذاشته‌اند یا مثل خبر تظاهرات روز گذشتهٔ تهران با شعار مرگ بر خامنه‌ای، تمام روزنامه‌های باند مغلوب در یک متن کلیشه‌یی ابلاغ شده تلاش کرده‌اند آنرا به یک اعتراض صنفی به خاموشی برق تقلیل دهند. اعترافات مربوط به کرونا در کنار مطالب مربوط به بحران آب و خبرهای اقتصادی اجتماعی حجم قابل توجهی از مطالب روزنامه‌ها را به خود اختصاص داده.

مردم نابردبار!

مضمون مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم وحشت از پتانسیل انفجاری جامعه و هشدار نسبت به خواسته‌های مردم است. برخی روزنامه‌ها حتی به نظام توصیه کرده‌اند در مذاکرات برجام را هر چه سریع‌تر برای رفع تحریم‌ها به سرانجام برسونه.

مستقل گزارشی از بحران کم‌آبی در خوزستان داره که در مورد فضای انفجاری جامعه هشدار داده: «آنچه اکنون زبانه کشیده، شعله‌هایی از سال‌ها سوء‌مدیریت و ناکارآمدی سیاست‌های منبعث از حکمرانی نامطلوب است». و در ادامه به ارتقاء اعتراضات اذعان کرده و نوشته است: «مطالبات از خصوصیتی انباشتی و تجمیعی نیز برخوردار شده‌اند. یعنی بی‌درنگ مطالبات انباشتی و بی‌پاسخ گذشته به همدیگر زنجیر می‌شوند و یکدیگر را حمایت می‌کنند... بر همین اساس بلافاصله درخواستها از حدود و ثغور صنفی فراتر می‌روند و رنگ و بوی سیاسی- امنیتی به خود می‌گیرند».

وطن امروز از باند خامنه‌ای هم ضمن رد ادعاهای آخوند روحانی در مطلب خودش با عنوان «محیط‌زیست روحانی کجاست؟» از فضای انفجاری جامعه ابراز وحشت کرده و نوشته: خروجی تمام ادعاهای روحانی «تنها به‌شدت گرفتن خشم درونی (مردم) منجر شده است».

«سه عامل تنگی نفس ایران» عنوان مطلب جهان صنعت از باند مغلوب است که او هم با اشاره به بحرانهای اقتصادی و کرونا و آب نوشته است: «کمبود آب و برق و نیز سایر زیرساختها به نارضایتی‌های سیاسی در خوزستان دامن زده است و مردم این استان روش‌های عرفی مسالمت‌آمیز گذشته را کنار زده و نابردبار شده‌اند. این رفتار تازه خوزستانی‌های معترض شرایط سیاسی را وارد دوره تازه‌یی کرده است».

سیاست روز هم در مطلبی با عنوان «مجلس و صیانت از اولویت ها» اذعان کرده است که عقب‌نشینی مجلس از طرح بستن اینترنت از ترس واکنش جامعه و شرایط انفجاری مردم است. این روزنامه از جمله نوشته است: «در حالی که شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور نیازمند فضای آرامش است تا این مقطع را سپری کرده و پشت سر بگذارد طرح موضوعات این چنینی از سوی مجلس با بازخورد و بازتاب منفی روبه‌رو می‌شود که شده است... آنچه که اکنون در میان افکار عمومی دیده می‌شود این است که مجلس درصدد محدود کردن و مسدود کردن فضای مجازی و فیلتر کردن آن است».

تداوم رانت‌خواری و کتمان کشتار کرونایی

در روزنامه‌های حکومتی مواردی از تداوم غارت و چپاول مردم از یک‌سو و ول کردن مردم در میدان مین کرونا از سوی دیگر دیده می‌شود. «جاده باز است و راه نیز دراز» عنوان مطلب آفتاب یزد است که نوشته «یکی از مهم‌ترین عوامل کشاندن وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان چشم بستن و پشت نمودن بر آمار مرگ و میرهایی است که مردم یا به‌دلیل ناتوانی مالی از پرداخت هزینه‌های بیمارستانی و یا بی‌اعتمادی از سیستم درمان به بیمارستانها مراجعه ننموده و در منزل جان‌باخته‌اند».

شرق هم در مطلب مفصلی با عنوان «تحریم با اقتصاد ایران چه می‌کند» به‌نقل از معاون اقتصادی ظریف از جمله نوشته است: «روش اداره اقتصاد به‌طور گسترده‌یی اختلاف طبقاتی را تشدید کرده. طبق خبرها (مؤسسه فوربس) یکی از اتفاقاتی که اخیراً در مورد ایرانی‌ها رخ داده، رشد تعداد میلیاردرهای (میلیونرهای دلاری) ایران در سال‌های اخیر در منطقه است که اول شده‌ایم! ساختار سیستم سوبسید پنهان یعنی گسترش فساد ساختاری».

«صبر مردم» عنوان مطلبی در اعتماد است که از جمله نوشته: «وقتی آمار رسمی ابتلا‌های روزانه (کرونا) به ۳۱هزار نفر می‌رسد و مرگ و میرها از ۳۰۰نفر عبور می‌کنند (که خود متولیان گفته‌اند معمولاً آمار واقعی دو تا سه برابر است) احتمالاً وقت سلب امید از مسئولان فرا رسیده است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/efafa7f5-ec51-498b-9fe3-a7a6d376bf5d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات