728 x 90

خودزنی یا یک مانور ابلهانه

سخن روز
سخن روز

کمالوندی سخنگوی انرژی اتمی رژیم روز دوشنبه ۲۷خرداد ۹۸در یک کنفرانس خبری که در محل رآکتور آب سنگین اراک برگزار شد،‌ با اظهارات ضدو نقیضی تلاش کرد اروپایی‌ها را تهدید کند که تا روز ششم تیر ماه از سقف مجاز ذخیره اورانیوم غنی شده در برجام (یعنی ۳۰۰کیلو) و همچنین از سقف ۱۳۰تن برای آب سنگین ظرف دو ماه و نیم عبور خواهد کرد. اگر ‌چه وی در عین‌حال تأکید می‌کرد که برای این در داخل مصرف دارد و به این جهت، این نقض برجام نیست. اما در عین‌حال «اما و اگر»های زیادی را هم مطرح کرد.

معنی این مانور رژیم چیست؟

و پیامدهای آن از چه قرار خواهد بود؟

 

مضمون نشست خبری سخگوی آژانس هسته‌یی رژیم و اقدامات گام دوم

سخنگوی سازمان انرژی اتمی رژیم ایران اعلام کرد روز دوشنبه ۲۷خرداد مرحله دیگری از اقدامات برای «کاهش تعهدات هسته ای» در برجام را در کارخانه آب سنگین اراک آغاز خواهد کرد.

لازم به یادآوری است رژیم روز ۱۸اردیبهشت رسماً خروج خود از «برخی» تعهداتش در برجام را اعلام کرده بود.

و روز ۳۰اردیبهشت هم اعلام کرد که ضمن حفظ درصد غنی‌سازی بر اساس برجام، میزان تولید اورانیوم با غنای پایین را به چهار برابر افزایش داده است و به کشورهای باقیمانده در برجام برای اجرای تعهدات خود به‌ویژه در حوزه‌های بانکی و نفتی ۶۰روز مهلت می‌دهد.

کمالوندی گفت:‌ «تولید اورانیوم ۴برابر شده و شمارش معکوس برای عبور از ذخیره ۳۰۰کیلو اورانیوم غنی شده آغاز می‌شود و تا ۱۰روز دیگر (۶تیرماه) از این سقف عبور می‌کنیم».

خاطرنشان می‌شود مطابق توافق اتمی، ذخایر اورانیوم غنی شده رژیم با غلظت ۳.۶۷باید کمتر از ۳۰۰کیلو گرم باشد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی رژیم درباره تولید آب سنگین اراک افزود:‌ «با همین روندی که رو به جلو می‌رویم، ما فکر می‌کنیم در دو ماه و نیم آینده اگر بازار جدیدی برای عرضه تولیدات جانبی آنها نداشته باشیم، این (آب سنگین) می‌تواند از ۱۳۰تن عبور کند».

این کارگزار رژیم بار دیگر از کشورهای اروپایی خواستار اقدام بیشتر برای حفظ برجام شد و گفت:‌ «ذخایر ایران با شتاب بیشتری روند افزایشی خواهد داشت، اگر برای [اروپایی‌ها] حفظ برجام مهم است، باید تلاش کنند».

 

هیچ اقدام جدیدی مطرح نیست!

در حرفهای کمالوندی هیچ اقدام جدیدی به‌عنوان گام دوم وجود نداشت و تلویحا هم اذعان کرد که دست‌کم تا ششم تیرماه آینده، سقف ذخیره‌اش هنوز زیر ۳۰۰کیلوی مجاز است. وی این را هم اضافه کرد که در آینده مصرف داخلی خواهیم داشت و به همین دلیل سقف ذخیره چه در مورد اورانیوم و چه در مورد آب سنگین ممکن است خیلی بالا نرود!

به این ترتیب معلوم می‌شود که رژیم خیلی نیاز به این مانور و نمایش داشت که به نیروهای خود نشان بدهد بر اوضاع کنترل دارد.

 

نکات ضدو نقیض در گفته‌های کمالوندی

حرفهای کمالوندی در عین‌حال موارد متعددی نکات ضدو نقیض داشت؛ به‌عنوان نمونه گفت: « محدودیتهای موقتی که بر اساس برجام پذیرفتیم مانعی برای ما ایجاد نمی‌کند و این محدودیتها هم اگر برداشته بشود خواهید دید که به سرعت الحمدلله این صنعت میره که کمک بکند به توسعه اقتصادی کشور»

بالاخره معلوم نیست که محدودیتهای برجامی برای رژیم مانع ایجاد کرده یا نکرده است؟

اگر نکرده چرا می‌گوید اگر محدودیتها برداشته شود ما به سرعت به سمت توسعه حرکت می‌کنیم؟

التماس و درخواستش هم‌چنان که تصریح کرد: «برداشتن تحریم‌ها بانکی و نفتی» بود.

و بعد هم‌ گفت اگر آنها این کار را بکنند، «عمل درستی انجام بدهند این امکان هست که مسئولان نظام تصمیم بگیرند که این تعهد برگردد به وضعیت قبلی خودش. پس آن چیزی که من می‌خواهم از اینجا به اونها بگویم هر چه زودتر بهتر. برای این‌که ما داریم هر چقدر جلو می‌رویم شرایط سخت‌تر می‌شود، ذخایر ما دارد افزایش پیدا می‌کند، سرعتش هم حتماً بیشتر خواهیم کرد»!

 

علت سایه افکندن ابر ترس و ملاحظه کاری بر سخنان کمالوندی ناشی از بن‌بستی است که رژیم در آن گیر افتاده است.

از یک طرف می‌خواهد به اروپا فشار بیاورد که پای برجام و اینس‌تکس بماند و به رژیم در مقابله با تحریم‌ها کمک کند

و از طرف دیگر از عواقب اقداماتش به‌شدت وحشت دارد.

 

بازتاب موضع رژیم در جهان

اولین بازتاب را باید در داخل کشور دید که بازنشستگان شریف روز سه‌شنبه ۲۸خرداد در تجمع اعتراضی خود در برابر مجلس ارتجاع شعار می‌دادند: «جنگ‌افروزی رو رها کن، فکری به‌حال ما کن!»

اما در مورد واکنش‌های بین‌المللی:

هر ۴کشور آمریکا، انگلستان، فرانسه و آلمان تعیین هر گونه ضرب‌الاجل از جانب رژیم برای پای بندی به تعهداتش بر اساس برجام را رد کردند و نسبت به نقض این تعهدات به رژیم آخوندی هشدار دادند. سخنگوی ترزامی گفت در صورت نقض این تعهدات انگلستان همه گزینه‌ها را بررسی خواهد کرد. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز. به رژیم هشدار داد که نقض تعهداتش بر اساس برجام پیامدهای را برای رژیم به‌دنبال خواهد داشت.

طبعا این موضع‌گیریهای قاطع بین‌المللی تا همین نقطه باعث وحشت رژیم شده است. از جمله روز سه‌شنبه ۲۸خرداد در روزنامه‌های حکومتی کارشناسان رژیم هشدار داده بودند که با این کارهایی که رژیم می‌کند، روند به سمت این است که پرونده رژیم تحت فصل۷منشور شورای امنیت قرار بگیرد. یکی از این کارشناسان رژیم به نام بیگدلی روز سه‌شنبه ۲۸خرداد۹۸نوشت:

«با توجه به شرایط امروز منطقه، دست زدن به چنین اقداماتی می‌تواند برای اروپایی‌ها این‌گونه تلقی کند که جمهوری اسلامی قصد خروج از برجام را دارد که این فرآیند ممکن است به نفع آمریکا باشد. این اتفاق ممکن است دور شدن اروپا از ایران را در پی داشته باشد. این همان چیزی است که ترامپ به آن نیاز دارد؛

اگر اروپا از ایران دور و به آمریکا نزدیک شود، اعضای برجام از اعضای شورای امنیت تقاضا خواهند کرد که پرونده ایران به شورای امنیت برگردد. این شورا هم بالطبع به جمهوری اسلامی هشدار خواهد داد که اگر ایران این هشدار را نپذیرد، پرونده هسته‌ای ممکن است ذیل فصل هفتم شورای امنیت قرار گیرد».

و این همان نقطه‌ای که رژیم به‌شدت از آن دوری می‌کند!

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/db1bdc8e-32ed-4491-86df-8954ac81acae"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات