در ردهبندی سازمان شفافیت بینالمللی، ایران آخوندزده از نظر سلامت اداری در سالهای اخیر در رتبههای ۱۳۰و ۱۳۱قرار داشته. البته سازمانهای بینالمللی به بسیاری از موارد فساد مقامات آخوندی دسترسی ندارند.
امروزه کسی در مورد اینکه تار و پود رژیم آخوندی با دزدی و غارت تنیده شده تردیدی ندارد. با وجود این، بررسی موارد مشخص این بزرگترین چپاول سازمانیافته تاریخ ایران، بهتآور است. وقتی این کارنامه غارتگرانه را در کنار آمار تکاندهندهای مثل ۸۰درصد جمعیت زیر خط فقر، حاشیهنشینی یکسوم جمعیت شهرنشین، و ۱۲میلیون نفر زیر خط فقط مطلق قرار دهیم، بهتر درمییابیم که چرا مردم به چیزی کمتر از سرنگونی کاملالعیار رژیم با تمام جناحها و تمام اعوان و انصارش راضی نمیشوند.
در سلسله مقالاتی که از این پس منتشر میشود به بررسی نمونههای مشخص خواهیم پرداخت.
عباس آخوندی کیست؟
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی روحانی، ملقب به وزیر میلیاردی یکی از پیشانیسیاهترین افراد حاکمیت دزدها است. کافی است نام عباس آخوندی را همراه با کلماتی مثل اختلاس، دزدی، رانت و چپاول در اینترنت جستجو کنید تا نه به صدها بلکه به هزاران سند در این رابطه دستیابید. در اسفند ۹۵ که در جریان جنگ و دعوای جناحی مورد استیضاح قرار گرفت اعضای مجلس رژیم صحبت از یک گونی مدرک در مورد دزدیهای او میکردند.
به نظر میرسد که «آنچه دزدان همه دارند» او به تنهایی دارد. هیچ گوشهیی از زندگیاش را پیدا نمیکنید با دزدی و تقلب عجین نباشد.
- مدرک تحصیلی را با بورسیه شرکت نفت گرفته در حالیکه هیچیک از شرایط تعلق بورسیه را احراز نکرده بود.
- در پارتیبازی و حاتمبخشی به نفرات همباندی مافیاییاش کافی است به ۲نمونه اشاره کنیم. قائممقام او در وزارت راه و شهرسازی اصغر فخریه کاشان(که در آذرماه ۱۳۷۳ به اتهام جاسوسی برای انگلستان دستگیر شده بود) نفر اصلی در قرارداد خرید فلهای هواپیما از ایرباس و بویینگ و اختلاسهای مربوطه است. او از «باسابقهترین» دزدهای حکومتی محسوب میشود و حتی احمد خمینی در جریان دعواهای جناحی او را افشا کرده است. دزد دیگر، حسین عبده تبریزی، مشاور مدیریت و تأمین مالی عباس آخوندی، صاحب بیش از ۲۰شرکت ساختمانی و تجاری است. ابعاد دزدی هر دو نفر در حدی است که خود نیازمند یک مقاله جداگانه در همین مجموعه هستند.
- در جریان آخرین استیضاح او در مجلس آخوندی(تا بهحال ۳بار استیضاح شده) فاش شد که در عین اشغال پست وزارت، تعداد قابلتوجهی شرکت تجاری(که هرگز عددش را ذکر نکردند و به همین عبارت کشدار قابلتوجه اکتفا کردند) را هم در تملک خود دارد.
- در بحث آقازادهها، عباس آخوندی شاخص است. کافی است به نمودار ضمیمه استیضاح سوم عباس آخوندی توجه کنید. اینها شرکتهای وابسته به محمدمهدی احمد آخوندی و محمدهادی احمد آخوندی پسران عباس آخوندی هستند که سنشان به ۳۰سال هم نرسیده:
کروکی بخشی از شرکتهای تحت تملک آقازادههای عباس آخوندی
قابلتوجه است که در زمان تصدی پست وزارت راه و شهرسازی توسط عباس آخوندی، بنیاد مسکن یک کاخ ۳میلیارد تومانی را در خیابان قیطریه نبش جهانتاب به محمد هادی احمد آخوندی، آقازاده عباس آخوندی تحویل داده. لابد برای حل مشکل حاشیهنشینی و رهایی از بافتهای فرسوده بوده.
- یکی از تخصصهای عباس آخوندی پولشویی است. در جریان افشاگریها علیه آخوندی، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس رژیم، از تأسیس تعداد زیادی «خیریه» در کشور خبر داد که هدفشان پولشویی بوده. از جمله «برخی از این خیریهها مالک بزرگترین شرکتهای هواپیمایی کشور هستند(که زیر نظر وزیر راه و شهرسازی قرار دارند). حتی یک برگ اطلاعات مالی از آنها وجود ندارد». لابد میخواستهاند کار خیر را بینام و نشان انجام بدهند. شاید هم خیر این خیریهها به ژنخوبها رسیده باشد.
- (تهران نیوز ۲۸تیرماه ۹۶) آخوندی اعتراف کرده که در جریان بهاصطلاح خصوصیسازیهای رژیم، ۱۰۰میلیارد دلار، بابت «رد دیون دولت» هدر رفت. هدر رفت؟ یعنی به کجا رفت؟ به کدام جیب سرازیر شد؟ ۱۰۰میلیارد دلار که این وزیر میلیاردی به این سادگی از «به هدر رفتنش» صحبت میکند یک ثروت نجومی است. این پول معادل پرداخت ۶۲۵۰دلار(با نرخ امروز، ۷۵میلیون تومان) به هر خانواده ۵نفره در ایران است.
- مواردی از قبیل دریافت ۱۵هزار یورو(۱۸۰میلیون تومان) توسط یکی از مدیران زیردست او برای مأموریتی که وجود نداشته و بهرغم افشا شدن، باز هم پس نداد یا افتضاح افتتاح چندینباره راهآهن کرمانشاه با جمله طلایی «افتتاح رسمی راهآهن بهمعنی آمادگی برای جابهجایی مسافر و بار نیست» فراوان هستند.
وقاحت عباس آخوندی
وقاحت از ویژگیهای بارز عباس آخوندی است.
- در حالیکه در جریان آخرین استیضاح او در مجلس فاش شد که علاوه بر کاخ در تهران یک ویلا در لواسانات دارد، در مورد ۱۹میلیون حاشیهنشین که از حداقلهای زندگی محروم هستند گفت: «اکثر مردم ترجیح میدهند منازل قدیمیشان را در بافتهای فرسوده، نوسازی و بازسازی نکنند».
- در جریان فاجعه آتش گرفتن قطار مسافربری تبریز-مشهد و فوت ۴۶نفر از هموطنانمان گفت: «مسافران بیمه هستند و جای نگرانی نیست».
- در حالیکه اسم و آدرس کروکی سازماندهی انبوهی شرکتهای تجاری او در مجلس دهان به دهان میگشت و در حالیکه خودش در پاسخ به این سؤال نمایندگان که از او پرسیدند چقدر ثروت داری گفت ۷-۸هزار میلیارد، میزان ثروتش را به قوه قضاییه چهار و نیم میلیون تومان اعلام کرده.
- در حالیکه در کارنامه شغلیاش چندین حادثه دردناک ریلی و جادهیی و چندین مورد سقوط هواپیما به چشم میخورد در ۳۰دی ۹۶(روزهای اوج قیام مردم) در «سومین همایش توسعه مبتنی بر حملونقل همگانی» شرکت کرد و بدون یک اپسیلون شرم در رابطه با فاجعه پلاسکو گفت: «این خود یک نشانهای است که ما در دوران مدرن با بحران جدی مواجه هستیم... مشکل بحران زندگی مدرن تنها در ایران نیست، بلکه ما در عراق، سوریه، افغانستان با این بحران مواجه هستیم و زندگی مدرن منجر به یک خشونت شدید در کشور شده است». در ادامه در حالیکه حتی در درون رژیم بسیاری استعفا و حتی زندانی شدن او را تنها چاره میدانستند خودش در مسیر ارائه راهحل، مسافر دنیای هپروت شد و گفت: «تغییر نگرش در ایران تنها چاره کار برای زندگی است».
- وقتی یک خبرنگار رژیم در مورد خرید هواپیماهای اسقاطی که کشور کلمبیا پس داده بود ولی آخوندی قرارداد خریدشان را امضا کرد، سؤال نمود، میکروفونش را به کناری پرت کرد و تقریباً هر چه از دهانش درمیآمد به او گفت. ولی در جریان استیضاح در مجلس گفت: «من همواره از پرسش و پاسخ لذت میبرم. واقعیت این است که مردمسالاری به همین معنا است که همواره امکان پرسشگری وجود داشته باشد». تصویر زیر ایشان را در حال لذت بردن از پرسشگری نشان میدهد.
عباس آخوندی میکروفون خبرنگاری را که سؤال کرد به کناری پرت کرد
- این دزد سرگردنه در اول بهمن ۹۶ گفت: «فسادی سازمانیافته و بزرگ رخ داده است که اگر جلو توسعه این فساد گرفته نشود به مانند موریانه به پیکر ایران میافتد و آن را از درون خواهد خورد. من نگران ایران هستم».(سایت تابناک ۱بهمن ۹۶)
- روضهخوانیهای عباس آخوندی در مورد شفافیت، فراوان هستند. ولی در متن استیضاح در مجلس آخوندی فاش شد که او متن توافق خرید هواپیماها را که منشأء یک اختلاس بزرگ بود حتی در اختیار کمیسیون عمران مجلس قرار نداد.
موقعیت عباس آخوندی در رژیم
با توجه به سوءسابقه عباس آخوندی در زمینههای مختلف مرتبط با دزدی و رانتخواری و اختلاس، مشخص است که باید در نظام آخوندی جایگاه بالایی داشته باشد. او از وزیران قدرتمند محسوب میشود. او را به مأموریتهایی فراتر از حیطه مسئولیت وزارت راه و شهرسازی میفرستند. مثلاً در اردیبهشت سال جاری به سوریه رفت و در دیدار با دیکتاتور سوریه و مقامات دولت او از داراییهای مردم ایران بذل و بخشش کرد:
- اقتصاد نیوز ۲۸اردیبهشت ۹۷: «عباس آخوندی و بشار اسد... بهویژه در زمینه روابط اقتصادی و تمایل دو کشور در تحکیم و گسترش این روابط و رساندن آن به سطح همکاری راهبردی در زمینههای سیاسی و نظامی بحث و گفتگو کردند». آخوندی در دیدار با نخستوزیر سوریه «بر تداوم حمایت تهران از دمشق... تأکید کرد... و گفت ایران آماده است در روند بازسازی سوریه همکاری فعالی داشته باشد».
مؤخره
آنچه ملاحظه کردید بخش کوچکی از سوءپیشینه عباس آخوندی، اختلاسگر، دزد و دلال بینالمللی نظام آخوندی بود که عنوان وزیر راه و شهرسازی را یدک میکشد. در این نوشته صرفاً به دزدیهای آخوندی پرداختیم آن هم در حد گنجایش یک مقاله. وگرنه کارنامه او در رابطه با سوانح قابل پیشگیری که منجر به فوت صدها و شاید هزاران هموطن شده، فضاحت اقدامات او در جریان زلزله کرمانشاه و سانحه پلاسکو، تصادفات قطار و سقوط هواپیماها و سوانح جادهیی جای بحث دیگری دارد.
ادامه دارد...