این روزها فریاد و فغان سران، مهرهها و رسانههای رژیم از سختی معیشت مردم و اوضاع فاجعهبار تولید را زیاد میشنویم. بخشی از آن البته رنگ جنگ باندی دارد و هر باند، باند رقیب را بهعنوان عامل اصلی این وضعیت زیر تیغ میبرد. اما این همهٔ ماجرا نیست. نگاهی به گوشهها و مواردی که در روزهای اخیر در مجلس ارتجاع یا در سایر تریبونها و رسانههای حکومتی منعکس شده، روشنگر نگرانی در پس این دلسوزیهاست.
نمودی از هراس و نگرانی رژیم نسبت به وضعیت معیشتی مردم را در تشکیل جلسهٔ ویژهٔ غیرعلنی مجلس ارتجاع روز ۲۷آبان ۹۷ بهمنظور چارهجویی در قبال تحریمها میتوان دید.
سایت خبرگزاری مجلس رژیم موسوم به خانه ملت: «گزارش ویژهٔ غیرعلنی برای مقابله با تحریمها؛ این جلسهٔ غیرعلنی که با حضور تیم اقتصادی دولت برگزار شد، بیش از ۲ساعت طول کشید... جزییات بیشتر جلسهٔ غیرعلنی با موضوع نقشهٔ راه برای مقابله با تحریمها را سخنگوی هیأترئیسه به میان خبرنگاران آورد.
نعمتی: آقای نوبخت و رئیسکل بانک مرکزی و همینطور آقای دژپسند در مورد اقداماتی که در مورد این گزارش باید انجام بدهند که باید در خصوص مسائل معیشتی مردم، در مورد مسائل رفاهی کارگران و کارکنان دولت، کشاورزان، روستاییان و کلاً افراد آسیبپذیر تمهیداتی را بیندیشند که به نوعی مقابله با تحریمهای آمریکا باشد».
به گزارش رسانههای حکومتی، نعمتی دربارهٔ جلسهٔ غیرعلنی دیروز همچنین گفت که در این جلسه بنا شد تا کمیته مقابله با تحریمها و رسیدگی به معیشت مردم در دولت تشکیل شود.
اما بهنظر میرسد که این حرفها و اعلام این تمهیدات بیشتر جنبهٔ تبلیغاتی دارد تا عمل و اقدام، روزنامهٔ حکومتی جهان صنعت نزدیک به باند روحانی به ماهیت تبلیغاتی این حرفها و وعدهها اذعان کرده و مینویسد: «اگر چه مسئولان میگویند تحریمهای آمریکا مشکل خاصی برای مردم بهوجود نمیآورد، اما با توجه به افزایش قیمت هفتگی کالاها بهنظر میرسد تحریمها بر معیشت و وضعیت اقتصادی مردم چندان بیاثر هم نبوده است. از اینرو در حال حاضر نهتنها قیمت انواع کالاهای اساسی در بازار با افزایش روبهرو شده بلکه گزارشهای بانک مرکزی نیز نشان میدهد که قیمت بسیاری از گروههای مواد غذایی بهصورت هفتگی بالا میرود».
جهان صنعت میافزاید: «قیمت انواع کالاهای اساسی در بازار با افزایش ۵۰ تا ۶۰درصدی روبهرو شده و اگر نظارتهای لازم در زمینه کنترل قیمتها در بازار کالاهای اساسی صورت نگیرد، روند افزایش قیمتها ادامهدار خواهد بود».
از سوی دیگر، تعدادی از نمایندگان رژیم در مجلس از استان اصفهان در جلسهیی که با شرکت مقاماتی از استان تشکیل شد، نمایندگان هر شهرستان و منطقه اعترافات و نکات تکاندهندهیی از نابودی کشاوزی و دامداری در حوزه خود را مطرح کردند:
موسوی لاریگانی عضو مجلس ارتجاع ـ تلویزیون شبکهٔ اصفهان ۲۵آبان ۹۷: «کشاورزان شهر قهدریجان الآن زمینهاشان به کویر تبدیل شده. نان شبشان را ندارند بخورند. کشاورزان پیر بکران هم همینطور. کشاورز دادش بالاست».
حاجی دلیگانی عضو مجلس ارتجاع ـ تلویزیون شبکهٔ اصفهان ۲۵آبان ۹۷: «هیچ دفاعی جهاد کشاورزی استان برای پیشگیری از خشکشدن ۱۶۰۰هکتار درخت مثمر نکرد. هیچ دفاعی نکرد. آخر بدون مطالعه چرا جهاد کشاورزی آمد خودش را وسط قرار داد برای انتقال پسآب. این ظلم است به دشت برخوار، دشتی که تو ۲۷۰متری آب پیدا نمیشود آن وقت میآیید آبش را منتقل میکنید به جایی که مثلاً تو ۵۰متری آب میشود بهدست آورد...».
بختیار، نماینده گلپایگان و خوانسار در مجلس ارتجاع ـ تلویزیون شبکهٔ اصفهان ۲۵آبان ۹۷: «ما تو این سالها از پنجاه شصت هزار رأس گاو شیری الآن رسیدیم به ۳۰هزار و دارد در واقع از ۳۰هزار هم پایین میرویم. دامداری دارد واقعاً جمع میشود با این شرایط... ما مرغداریهامان بهدلیل عدم ثبات قیمت در نهاده در خود قیمت مرغ دچار مشکل شدهاند و الآن تعداد من بگویم تعداد هفتاد و هشتاد درصد مرغداریهای منطقه کاملاً خالی هستند و هیچ استفادهای نمیشود».
ملاحظه میشود که اعتراف پشت اعتراف نسبت به شرایط وخیم کشاورزی و آب و.. گذشته از قسمت جنگ باندی آن، بیانگر وحشت مهرههای رژیم از خشم کشاورزان و کارگرانی است که در پس این شرایط وخیم اقتصادی نهفته است. به عبارت دیگر این اعترافات ناگزیر در پی خیزش کشاورزان اصفهانی است که ماههاست ادامه دارد و در کنار خیزش سایر اقشار از کارگران تا کامیونداران و بازاریان و معلمان و... میرود تا بساط این نظام ضدمردمی را در هم بریزد.