بررسی تحولات برجامی از روز ۱۸اردیبهشت یعنی روز خروج آمریکا از برجام تا امروز ۲۸اردیبهشت ۹۷ تصویر تقریباً روشنی از چشمانداز برجام که نمادی از وضعیت آینده رژیم است را پیش روی ناظران میگذارد.
فعالیتهای برجامی اروپاییها و آمریکاییها
از روز ۱۸اردیبهشت ۹۷ تاکنون حداقل ۲نشست گسترده اروپایی در بروکسل (مقر اتحادیه اروپا و مقر شورای اروپا) و صوفیه پایتخت بلغارستان، برای نجات برجام برگزار شده است.
در همین فاصله انبوهی مصاحبه توسط رهبران عمده اروپایی یعنی امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، ترزا می، نخستوزیر انگلستان و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان انجام شده که همگی حاکی از یک بسیج اروپایی گسترده برای نجات برجام و حفظ تعادل موجود نظام آخوندهاست که در داخل کشور بهشدت از طرف مردم و جنبشهای اجتماعی ایرانیان تهدید میشوند.
در کنار رهبران درجه اول اروپایی البته تحرکات وزرای خارجه همین ۳کشور بهاضافه نخستوزیر هلند و رئیس شورای اروپا هم بهچشم میخورد که میتواند مکمل تلاشهای کشورهای سهگانه فوقالذکر باشد.
تلاش آخوندها برای تغییر چشمانداز برجام
از سوی دیگر حسن، روحانی رئیسجمهور فاشیسم مذهبی حاکم بر تهران و وزیرخارجهاش حسن ظریف نیز در این مدت بیکار نبوده و پیوسته در سفرهای دیپلوماتیک تجاری از این سو به آن سوی آسیا و اروپا روز را به شب و شب را به روز میرسانند.
دیپلوماسی تجاری و برجام
خامنهای و روحانی امید دارند با پیشکش کردن قراردادهای مفت نفتی-گازی و امتیازات انحصاری به شرکتهای اروپایی، روسی و چینی و با آب انداختن دهان تجار و شرکتهای دولتی کشورهای دیگر، راهی برای تغییر چشمانداز برجام پیدا کنند.
بررسی محتوای پیشنهادهای تجاری آخوندها به کشورهای دیگر خود بحث جداگانهیی میطلبد.
نتیجه فعالیتها برای تغییر چشمانداز برجام
با در نظر گرفتن تمامی این موارد، اینک لازم است نگاهی هم به نتیجه این فعالیتها شود:
در نمادینترین تحول، قطر که تاکنون متحد رژیم بود و در این مسیر تا قطع رابطه با عربستان و دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس هم پیش رفته بود و حتی بوی برخورد نظامی هم بین این کشور و حامیانش با کشورهای شورای همکاری میآمد، ناگهان و در یک چرخ ۱۸۰درجهیی، به آمریکا و عربستان پیوست و وارد تحریمهای بر ضد رژیم حاکم بر تهران شد.
قطر به این ترتیب در تحریمهای جدید علیه رژیم و حزبالله لبنان به سایر کشورهای خلیجفارس پیوست.
امارات متحده عربی که سالها دروازههای مالی و سیاسیاش را برای شل کردن طناب تحریمها (که بر گردن آخوندها افتاده بود) گشوده بود و خود به تنهایی یک گلوگاه مالی جدی رژیم برای نقض تحریمها به حساب میآمد با تعطیل کردن مهمترین پروژه مالی آخوندها در امارات و بستن دست حزبالله، پادوی سیاسی و یکی از مهمترین عوامل معاملات قاچاق و پولشویی رژیم در جهان، مبدأ ضربه بزرگی به آخوندها شد.
حزبالله لیستگذاری شد و به این ترتیب، خود حزبالله نیز به ورطه تحریمها فروغلطید.
برجام و شبکه تروریستی مالی حزبالله
برجام و شرکتهای بینالمللی حمل ونقل
در ادامه بررسی وضعیت و چشمانداز برجام ضروری است نگاهی هم به روند تحولات حاکم بر مناسبات کمپانیهای معتبر جهانی با رژیم آخوندها شود.
بزرگترین شرکتهای حملونقل دریایی جهان(مولر مایرسک و ام.اس.سی) اعلام کردند: فعالیت خود (در ایران) را تعطیل میکنیم. به این ترتیب در اولین گام، حتی آن کشورهای محتملی که حاضر به معامله با آخوندها باشند نیز از تبادل کالا و نفت و گاز با رژیم بازمیمانند. توان ملی کشورها و بهویژه رژیم برای حمل و نقل دریایی و هوایی با توجه به فساد حاکم بر نظام آخوندها و پوسیدگی زیرساختهای حملونقل بینالمللی ایران، اساساً در حدی نیست که رژیم حتی بتواند نیازهای خوراکی ضروری خود را در شرایط بحرانی حل کند چه رسد به حل و فصل قاچاق کلان نفت و گاز به این سو و آن سو!
برجام و خروج شرکتهای حمل و نقلی از ایران
برجام و کمپانیهای معتبر جهانی
رژیم حاکم بر ایران برای استمرار حیات خود بهشدت نیازمند و وابسته به خدمات بینالمللی بیمه و فناوریهای پیشرفته دیجیتال و انفورماتیک است. اینک خبر میرسد در اولین گام بیمه آلیانتس، زیمنس آلمان و توتال فرانسه هم از توقف فعالیتهایشان در ایران خبر دادهاند.
استمرار پرشتاب تحریمهای مبتنی بر خروج آمریکا از برجام
کمی بیشتر از یک هفته پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، دفتر نظارت بر داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا ۲فرد و ۵شرکت را به اتهام ارتباط با حزبالله لبنان تحریم کرد. این تحریمها شاید در ابتدا جزیی جلوه کنند اما در حقیقت قطع یکییکی سرانگشتان رژیم در بازی مافیایی آخوندها با تحریمهای جهانی است.
ادامه رگبار آمریکا به جنازه برجام
واشینگتن پست روز ۲۶اردیبهشت ۹۷ نوشت: آمریکاییها هیچ معافیتی برای شرکتهای اروپایی را نخواهند پذیرفت. آنها در بیان این جمله کلمه «متواضعانه» را هم بهکار بردند تا پرستیژ طرفحسابهای اروپایی خود را هم در برابر رسانهها حفظ کرده باشند. اما به هرحال بهروشنی گفتند خط خود را در رابطه با رژیم میروند و کوتاه هم نمیآیند.
ماکرون هم که تا پیش از این تمام تلاشهای خود برای منصرفکردن آمریکا از کنارگذاشتن برجام را به کار گرفته بود، ناگزیر و لابلای تمامی نکاتی که در این مورد اعلام کرد، متقابلاً گفت: شرکتهای اروپایی خود باید تصمیم بگیرند که بهرغم تحریمها با ایران کار کنند یا نه؟
برجام، روسیه و چین!
برخی جناحهای آخوندی در تمامی این سالها با کوبیدن بر طبل دوستی و همکاری و همپیمانی با روسیه و چین و تلاش برای ورود به پیمان شانگهای و بازار کشورهای آسیای میانه تلاش میکردند آلترناتیوی برای روزهایی اینچنینی فراهم کنند و همین را نیز بهعنوان یک زخمزبان به روحانی و باندش بکار میگرفتند اما این روزها که مسأله چشمانداز برجام جدی شده، روزنامه حکومتی ابتکار ۲۷اردیبهشت نوشت:
بهتجربه میدانیم روسیه در کشاکش پساخروج در کنار ایران نخواهد بود.
حکایت چین هم بهعنوان کشوری همواره محتاط و حسابگر، معلوم است.
طبعا این روزنامه متعلق به باند روحانی است و باید این را بنویسد اما آن باند دیگر رژیم فراتر از بازیهای رسانهیی تمامی تلاش خود برای ایجاد همپیمانی با روسیه و چین را تا حد دادن پایگاه هوایی به روسها در همدان و شاید تبریز و بسیاری امتیازها در سوریه هم پیش رفتند اما نتیجه را خود نیز بهروشنی میدانند.
برجام و تعادلقوای منطقهیی
یکی از مهمترین کارتهای آخوندها در بازی برجام و در بعد منطقهیی، بازی با کارت عراق و یمن و... است که در این زمینه هم این روزها با شکست عوامل رژیم در انتخابات عراق، چشمانداز چندان روشنی در این زمینه بهچشم نمیخورد.
خبرگزاری فارس متعلق به پاسداران روز ۲۷اردیبهشت ۹۷ نوشت: مقتدی صدر گفت: من بازیکن آزاد هستم. فراتر از این تحلیل و تفسیر آخوندها از مواضع برنده انتخابات عراق، توئیت خود صدر است که گفته بود با همه جریانهای موجود در صحنه سیاسی عراق کار خواهد کرد مگر نوری مالکی، هادی عامری و سایر عوامل معروف آخوندها در عراق!
این البته در استمرار و بلوغ خود، به یک برجام غیرمنتظره منطقهیی بدون ورود طرفحساب اصلی برجام تبدیل گردد!
راهکار آخوندی برای تغییر چشمانداز برجام
تنها راهکار باقیمانده برای آخوندها را علی خرم، دیپلومات سابق و کارکشته رژیم، روز ۲۷اردیبهشت ۹۷ روی میز گذاشت، او گفت:
البته میتوانیم گزینه فعالیت هستهیی و بازگرداندن به شرایط به قبل از برجام را مدنظر قرار دهیم، اما در آن حالت با برخورد نظامی آمریکا... مواجه خواهیم شد!
چشمانداز برجام در لحظه کنونی
به این ترتیب، چشمانداز برجام تا اینجا همان حرف مصطفی تاجزاده در ۱۹اردیبهشت ۹۷ است که گفت:
ممکنه شاهد فروپاشی اقتصادی و حتی ملی(یعنی فروپاشی نظام آخوندها) باشیم.