آخوند حسن روحانی روز ۲۳تیر ۹۸ در جلسه شورای اداری استان خراسان شمالی باز هم اندر فواید برجام نافرجام سخنسرایی کرد و جامزهری که در ۴سال پیش و در همین روز به حلقوم نظام ریخته شده را کاری «بسیار عظیم و بزرگ که در تاریخ زیاد نظیر ندارد یا کمنظیر است» نامید و «از همه آنهایی که در این کار دخیل بودند و حضور داشتند مخصوصاً از وزیر خارجه» تشکر کرد.
باز هم شیخ شیاد میخواهد از آب از جوی رفته برجام، کره بگیرد و دستآوردهای جامزهری آنرا شهد وانمود کند.
اندر فواید برجام برای حاکمیت آخوندی جواد ظریف هم گفت اگر به ۴سال قبل برگردیم باز هم برجام را امضا میکنم.(خبرگزاری ایسنا ۲۳تیر ۹۸) حکایت آخوند حسن روحانی و جواد ظریف در مورد برجام تداعیکننده حکایت آن کسی است که باروت قاچاق میکرد و مدعی بود که سیاهدانه است. وقتی هم که سرداروغه کف دست او را پر از باروت کرد و نزدیک ریشش برد و آنرا آتش زد در حالی که ریشش میسوخت خطاب به سرداروغه گفت قربان نگفتم سیاهدانه است.
اکنون که ریش نظام و سردمداران آن از جمله علی خامنهای، حسن روحانی و جواد ظریف در تله اتمی گیرکرده و در حال سوختن است، باز هم آخوند روحانی و ظریف از برجام تعریف و تمجید میکنند و آنرا دستآورد بزرگ برای نظام میدانند.
برجامی که به ادعای ظریف و روحانی قرار بود مشکلگشای همه مشکلات اقتصادی و حتی زیستمحیطی باشد، بهگفته مهرههای رژیم حالا تبدیل به جسدی شده است که تعفن آن سراپای رژیم را فراگرفته است.
برجامی که به باور بسیاری از ناظران و کارشناسان با خروج آمریکا از آن نه تنها از حیز انتفاع افتاده است بلکه تبعات خروج آمریکا از برجام بهصورت تحریمهای فلجکننده عرصه را بر نظام و اقتصاد درهمشکستهاش تنگ کرده است.
پس از خروج آمریکا از برجام دولت روحانی و وزیر خارجهاش با اذن خامنهای دستبهدامان اروپا شدند تا بلکه اروپا بتواند با یک سازوکار ویژه با بخشی از تحریمهای آمریکا مقابله کند.
اما اروپا به هیچیک از تعهدات برجامی خود عمل نکرد و یک سازوکار نسیه موسوم به اینستکس راهاندازی کرد تا جریان نفت در مقابل غذا را تضمین کند، اما پس از گذشت چندین ماه از راهاندازی اینستکس، اروپا نفتی از رژیم نخریده تا در مقابل آن کالا و غذایی به ایران صادر کند.
در زمینه کارکرد اینستکس برای نظام یاسر جبرائیلی، یکی از عناصر باند خامنهای، در مصاحبه با تلویزیون مستند رژیم ۲۱تیر ۹۸ گفت: «با اینستکس یک سکه یک یورویی وارد ایران نخواهد شد خب آیا ما توی اروپا پول داریم؟ نه، نفت میفروشیم که پولش را وارد سامانه اینستکس کنیم؟ نفت هم نمیخواهند بخرند از طریق اینستکس از ما... بعد آن پول از کجا میخواهد بیاید؟ این تعبیر آقای دکتر روحانی رئیس محترم جمهور است که این اینستکس تویش خالی است».
دستآورد برجام برای نظام آنچنان خسارتآور بوده که بسیاری از رسانهها و مهرههای باند مقابل روحانی از آن بهعنوان «عبرت» یاد میکنند، عبرتی که نتیجه شکست نظام در جریان برجام و تبدیل برجام به «کاغذپاره» و «ورق پاره» است.
تعریف و تمجید روحانی و وزیر خارجه دولتش از برجام در شرایطی است که پیش از این علی خامنهای در مورد برجام گفت: «این چیزی است که ما امروز در مقابل چشمان خودمان داریم میبینیم یعنی خسارت محض».
رژیم یا میبایست تهدیدهای خود در زمینه خروج مرحلهای از برجام را عملی کند که در این صورت خودش را در موقعیتی قرار میدهد که جامعه جهانی را در مقابل خود خواهد داشت، علاوه بر اینکه تحریمهای اروپا نیز برمیگردد و پرونده اتمی رژیم به شورای امنیت برده شده و مکانیزم ماشه فعال میشود.
یا اینکه نظام آخوندی میبایست به هارت و پورتهای یکی دوماهه اخیر پایان دهد که این هم به مفهوم تمکین به شرایطی است که آمریکا و اروپا در برابر رژیم گذاشتهاند. خیلی روشن یعنی عقبنشینی از همه مواضع اتمی و موشکی و دخالتهای تروریستی و... که بهگفته خامنهای این یعنی تنزل بیپایان!
بنابراین نتیجه ماندن یا نماندن در برجام برای رژیم یک نهایت دارد و هر شقی را که رژیم انتخاب کند بهدلیل بنبستی که در آن قرار دارد به سقوطش منجر خواهد شد.
بهخصوص که نظام ولایت در داخل نیز با بحرانی بزرگتر از بحران اتمی درگیر است که اصل ماجراست.
بحران اصلی برای حاکمیت آخوندی بحران سرنگونی است که محصول رویارویی مردم و مقاومت ایران با حاکمیت آخوندی است.
بحرانهای بیرونی در بحران داخلی(اجتماعی) سرریز میشوند و مقابله مردم با رژیم را تشدید میکنند، مسألهای که رژیم بهشدت از آن وحشت دارد.