از قدیم گفتهاند وقتی طرف دعوا سنگ بزرگی را با اهن و تلپ روی دوش میبرد، این علامت گویایی است که قصد ندارد آن را پرتاب کند! یعنی فاقد اراده پرتاب آن است، منتهی برای اینکه در دعوا کمنیاورد، دست به پارادوکسی عجیب و غریب میزند تا حریف را بترساند و از میدان بهدر نماید اما اگر عمیق و روانشناسانه به این موضوع بنگریم، در حقیقت این خود اوست که دارد میترسد اما برای لاپوشانی این ترس، سنگ بزرگ را روی دست بلند میکند.
حکایت این رژیم و فیلترینگ تلگرام هم مانند بالابردن سنگ بزرگ است.
در حالی که حسن روحانی و وزیر ارتباطات او روزه صمت اختیار کرده و خفهخون گرفتهاند، مهرهها و منجوقهای رنگوارنگ نظام، اینجا و آنجا، سرک میکشند و هر کدام یک چیزی میگویند. یکی میگوید فیلتر شد، دیگری میگوید نه قرار است فیلتر شود ولی فیلتر نشده، چهارمی نظرش این است که تصویب شده فیلتر شود اما عملیاتی نمیشود. [عملیاتی نشدن یعنی اینکه زورشان نمیرسد و قابلاجرا نیست]، چهارمی از راه نرسیده با شتاب تمام اظهارات آن بقیه را درجا شایعه میخواند و تکذیب میکند.
فیلترینگ تلگرام «به این راحتی نیست»!
جدیدترین اظهارات در این رابطه مربوط است به عبدالرضا هاشمزایی، عضو مجلس ارتجاع، در اعتماد آنلاین. او با بیان اینکه «معتقدم که فیلتر کردن تلگرام در شورای عالی فضای مجازی تصویب شده است»، روی ترس رژیم از ۴۰میلیون عضو تلگرام انگشت گذاشته و گفت: «به این راحتی نیست که به افکار عمومی و منافع ملی بیتوجه باشیم و تلگرام را فیلتر کنیم. زمزمههایی از سوی کسانی که مسئول هستند، شنیده میشود که باید تلگرام فیلتر شود. من معتقدم که فیلتر شدن تلگرام تصویبشده اما منافع ملی اجازه نمیدهد این کار عملیاتی شود».
مرکب این اظهارات خشک نشده، محمد حسینپور، بهاصطلاح مدیر روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی، سر و پا برهنه و دواندوان از راه رسیده نرسیده، سخنان هاشمزایی، نماینده تهران در مورد تصویب فیلترینگ تلگرام را تکذیب کرد. او با اظهار اینکه «تا این لحظه هیچ مصوبهیی مبنی بر فیلتر تلگرام نداریم»، آب پاکی روی دست بقیه ریخت.
عقبنشینی «بالاترین سطح»!
تا آنجا که به تمامیت رژیم و قبل از همه به شخص علی خامنهای برمیگردد، همانطور که پیشتر نیز لو رفت، تصمیم فیلترینگ تلگرام در «بالاترین سطح»! گرفته شده است و با اینکه مشخص بود «بالاترین سطح» تصمیمگیرنده در مورد فیلتر کردن تلگرام، کسی جز علی خامنهای نیست اما آخوند علمالهدی در نمایش جمعه، سعی کرد باند روحانی و شرکا را طرفحساب قضیه وانمود کند. این بهمعنی عقبنشینی ساکت و بیسر و صدای «بالاترین سطح»! از غلط کرده است.
«از ۴سال پیش در همین مکان مقدس و از همین تریبون مسأله فیلتر شبکههای خارجی را مطرح کردم اما شما فحش دادید و جنجال کردید و حالا خودتان به این نتیجه رسیدید که تمام مشکلات کشور و مفاسد اخلاقی ناشی از همین است... حالا خودتان میخواهید فیلتر کنید و میخواهید به گردن رهبری بیاندازید. بیخود اینکه یک روزی گفتید دست ما روی دکمه فیلتر نخواهد رفت و حالا میخواهید فیلتر کنید، به گردن رهبری نیاندازید».
لازم به یادآوری است که حسن روحانی، در بهمن ۱۳۹۶ در پاسخ به سؤال خبرنگار گفته بود: «دست برای چند روز روی دکمه فیلترینگ رفت. بهدلیل اضطرار این اتفاق افتاد، اما اجازه ندادیم دائمیشود. برخی گفتند دنبال بهانه بودیم که دائمی شود ولی اینطور نیست».
او در جریان بحثهای مربوط به فیلترینگ دائم تلگرام نیز با خرمردرندی تمام تلاش کرد خود را برکنار و مبرا جلوه دهد.
علت ضد و نقیضگویی در باره فیلترینگ تلگرام
علت این پا و آن پا کردن این موضوع و انداختن تقصیر به گردن دیگری یک چیز بیش نیست. آن را عبدالرضا هاشمزایی با زبان وارونه خود خوب بیان کرده است: «در بسیاری از مسائل ما شاهد شایعاتی بودیم که بعد تصویب و اجرایی شده است، اما به نظر میرسد با توجه به فشار افکار عمومی فیلتر کردن تلگرام یا عملیاتی نمیشود و یا بهسختی این کار انجام میگردد».
«فشار افکار عمومی»! همان اسم مستعار جدید قیام آن ۴۰میلیونی است که در شرایط انفجاری کنونی و وضعیت شکننده نظام ولایت فقیه غیرقابل پیشبینی هستند. اینگونه است که در مواجهه با خطر قیام هیچکدام از باندها و سران حکومتی به تنهایی از پس فیلترینگ تلگرام برنمیآیند و تقصیر آن را متوجه دیگری میکنند. علت اظهارات ضدونقیض چیزی بیش از این نیست.
سنگ بزرگ علامت نزدن است.