۳۰ساعت پس از انفجار بزرگ در بندرعباس و در میان پنهانکاری رژیم، ابعاد واقعی تلفات و خسارات و علل و چگونگی فاجعه روشن نیست. گزارشها از وقوع انفجارهای بعدی، گسترش آتش و تخریب شیشههای ساختمانها در شعاع چند کیلومتری حکایت دارند. منابع رژیم تا ظهر یکشنبه شمار مجروحان را بیش از ۱۲۰۰ نفر و شمار کشتهشدگان را ۳۶نفر اعلام کردند. متعاقباً استاندار هرمزگان از کشته شدن ۴۰ نفر در این فاجعه خبر داد.
آسوشیتدپرس ساعاتی پس از وقوع انفجار در بندرعباس تحت عنوان انفجار مهیب در بندری در ایران مرتبط با محموله سوخت موشک، گزارش داد: «در حالیکه مقامات ایران توضیح روشنی در مورد علت انفجار در بندرعباس ارائه نکردند، شرکت امنیتی خصوصی آمبری گفت: بندرعباس در ماه مارس یک محموله "سوخت موشک پرکلرات سدیم" دریافت کرد. این سوخت بخشی از یک محموله ارسال شده از چین توسط دو کشتی به ایران است که اولین بار در ژانویه توسط فایننشال تایمز گزارش شد. قرار بود از این سوخت برای تکمیل ذخایر موشکی ایران استفاده شود». آمبری گفت: «طبق گزارشها، آتشسوزی ناشی از مدیریت نادرست محموله سوخت جامد است که برای استفاده در موشکهای بالستیک ایران در نظر گرفته شده است».
آسوشیتدپرس افزود: «مشخص نیست که چرا رژیم ایران مواد شیمیایی را از بندر منتقل نمیکرد، بهویژه پس از انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰. که در اثر اشتعال صدها تن نیترات آمونیوم انفجاری ایجاد شد. انفجار بیروت بیش از ۲۰۰ نفر را کشت و بیش از ۶۰۰۰ نفر را مجروح کرد.
در تصاویر رسانههای اجتماعی از انفجار روز شنبه در بندرعباس، دود و آتش متمایل به رنگ قرمز درست قبل از انفجار بلند شده است. این نشان میدهد که یک ترکیب شیمیایی در انفجار نقش داشته است».
در برخی گزارشهای حکومتی هم با اشاره به انفجار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی که در چنگال مافیای سپاه پاسداران است، رد پای این ارگان تروریستی بهروشنی دیده میشود.
حمید حسینی عضو اتاق بازرگانی رژیم میگوید: «این بندر بندر صادراتی فرآوردههای نفتی و پتروشیمی و البته بندر وارداتی فرآوردههای نفتی مورد نیاز ایران نیز هست. بیتردید اتفاق رخ داده میتواند صادرات محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی و حتی فولاد را تحت تأثیر قرار دهد» (خبرآنلاین، ۷اردیبهشت).
عدم شفافیت و تأیید و تکذیبهای ناگهانی سرکردگان نظام، نقش مجرمانهٔ پاسداران را در این فاجعه بیشتر نشان میدهد. پاسدار طلایی نیک، سخنگوی وزارت دفاع خامنهای در وحشت از آثار برملا شدن نقش سپاه و نیروی انتظامی در تبادل و نگهداری مواد خطرناک شیمیایی و سوخت جامد مورد نیاز موشکهای بالستیکی در بندرگاه گفت: «مردم باید اطمینان داشته باشند که هیچگونه محموله وارداتی یا صادراتی برای سوخت یا کاربرد نظامی در محدودهٔ حادثه و در کل بندر رجایی وجود نداشته است» (عصر ایران، ۷اردیبهشت). مرادی نمایندهٔ مجلس رژیم در بندرعباس نیز سراسیمه به صحنه آمد و انفجار بندرعباس بهخاطر سوخت موشکی را تکذیب کرد (خبرآنلاین، ۷اردیبهشت).
روزنامهٔ فرهیختگان متعلق به ولایتی مشاور خامنهای ضمن اذعان به عدم شفافیت و «گزارشی صریح و جامع» در بارهٔ این فاجعه نوشت: «دو سناریوی اصلی برای این حادثه قابل تصور است. یا این انفجار نتیجه یک اقدام خرابکارانه همزمان با مذاکرات بوده، یا ناشی از نقص در فرآیندهای داخلی و سهلانگاری در مدیریت کالاهای دپو شده. در هر دو حالت، انتظار میرود مقامات مسئول گزارشی حرفهیی، صریح و جامع به مردم ارائه دهند».
مومنی وزیر کشور رژیم هم گفته است: علت انفجار در حال بررسی است و با متخلفان بدون تعارف برخورد خواهد شد (میزان۷ اردیبهشت).
پس از فاجعهٔ انفجار مهیب در بندرعباس سخنگوی مجاهدین گفت: «عامل یا عاملان و مقصرین کسی جز سپاه پاسداران خامنهای و قاچاق انواع مواد از کشورهای مختلف برای ساخت موشک و انواع سلاحها نیست. به همین خاطر سپاه ضحاک ولایت باید هر چه سریعتر منحل و در هم کوبیده شود».