رخدادهای روزهای قیام، برای تمامیت حاکمیت آخوندی یک پیام محوری داشت: قیام پرشور و قهرمانانهٔ مردم ایران سر بازایستادن ندارد.
تأثیرات قیام مردمی، محدود به کف خیابانها و شهرهای میهن نیست؛ بلکه چنان لرزشی در ارکان نظام ولایت انداخته که ناله وحشت مزدوران و بزرگ عمامهداران نظام از هر گوشه به آسمان بلند است. قیام مانند زمینلرزه، باعث ریزشها و گسستهای آشکار و پنهان در ساختمان ولایت شده است. بهعنوان نمونه، در مجلس ارتجاع، که تک به تک اعضای آن با التزام قلبی و عملی به ولیفقیه و سرسپردگی به او از فیلتر شورای نگهبان عبور کردهاند، تعدادی در وحشت از خشم و نفرت مردم، بیاعتنا به فرمان خامنهای که برخلاف قیام دیماه سراسیمه وارد شد و تمامقد از گرانی بنزین حمایت کرد، تصمیمگیری سران سهقوه و خامنهای را غلط دانستند و تره هم برای ولایت و حکمش خرد نکردند.
دنده عقب گرفتن مجلس ارتجاع در هراس از قیام مردمی
شنبه ۲۵آبان هنوز در میانههای روز بودیم که برخی از اعضای مجلس ارتجاع در هراس از قیام مردم، به خبرگزاریهای پیام دادند که فردا(یکشنبه ۲۶آبان) طرحی دوفوریتی به مجلس خواهند داد تا بنزین به نرخ پیشین برگردد.(سایت حکومتی عصر ایران ۲۵آبان)
علیاصغر یوسفنژاد، از هیاترئیسهٔ مجلس ارتجاع، به خبرگزاری ایرنا رژیم گفت: «امروز با اعضای فراکسیون امید و برخی اعضای هیات رئیسه صحبت کردم و تجمیع نظرات آنها این بود که مجلس با تصمیم افزایش قیمت بنزین مخالفت خواهد کرد... پیشبینی من این است که این طرح فردا در مجلس رأی قاطع و بالایی خواهد آورد».(۲۵آبان)
فاطمه سلحشوری، از باند مغلوب، نیز با طعنه به جمله خمینی گفت: «مجلس خیلی وقت است در رأس امور نیست». وی در ادامه با فراموشکاری عمدی عبور خودش از فیلتر شورای نگهبان ارتجاع، ناگهان به یاد دموکراسی افتاد و اضافه کرد که: «همین یک رکن دموکراسی را نیمبند داشتیم که فاتحهٔ آن هم خوانده شد».(آفتاب ۲۵آبان)
احمد مازنی، عضو دیگری از مجلس ارتجاع، با شیادی خاص باند مغلوب از دیگران گوی سبقت ربود و با ژست تبلیغاتی مدعی شد که: «فردا (یکشنبه) در جلسهٔ علنی... کنار ملت خواهند ایستاد».(همان منبع)
باند دیگر مرتجعان مجلس هم که دیدند در مسابقهٔ مردمفریبی دارند عقب میافتند، خبر یک طرح «سهفوریتی» برای توقف این اقدام را دادند. کیهان شریعتمداری در سایت خودش در ساعت ۲۳:۰۵ شنبهشب در اینباره نوشت: «حاجی دلیگانی، عضو فراکسیون نمایندگان ولایی، میگوید طرح سهفوریتی به نام طرح توقف افزایش قیمت حاملهای انرژی در سال ۹۸ دیروز در مجلس تهیه، امضا و تحویل هیئترئیسه شد». در این زمینه حتی اعلام کرد که این طرح به امضای «بیش از شصت تن» از اعضای مجلس ارتجاع رسیده است.
شبانگاه شنبه، آخوند ذوالنور هم دواندوان به صحنه آمد تا بهزعم خودش لگدی به باند روحانی شیاد بزند. وی در صفحهٔ شخصی خودش نوشت: «در اولین ساعات شروع کار مجلس در روز یکشنبه بنده و تعداد قابل توجهی از نمایندگان ملت، که تلفنی موافقت آنان را گرفتهام، با ارائه یک طرح دوفوریتی خواستار توقف و لغو اقدام دولت در افزایش قیمت بنزین خواهیم شد».(جامجم ۲۵آبان)
گفتنی است که در این زمینه فقط مجلس ارتجاع نبود که به لرزش افتاده بود، ظهر روز شنبه ۲۵آبان، آخوند صافی گلپایگانی به مجلس ارتجاع فراخوان داد که «لغو این طرح را اعلام کنند».(اعتماد آنلاین)
همچنین از حوزهٔ جهل و جنایت قم نیز صدای مخالفت برخاست و آخوند علوی گرگانی اعلام کرد اینکار باعث «التهاب جامعه» میشود و «مصلحت» نیست.(آفتاب ۲۵آبان)
عربدهٔ خامنهای و دم خواباندن زنجیریهای ولایت
خامنهای که دید علاوه بر کنترل شهرها و خیابانهای میهن، دارد مهار نیروهای خودش را هم از کف میدهد، بیقافیه در کلاس «خارج فقه» پیدایش شد و رسما تصمیم دولت را تصمیم تمامیت نظام اعلام کرد.
به این ترتیب روشن شد که او تمامقد از تصمیم سران سهقوه نظام حمایت کرده است. در جلسهٔ هیات دولت دوشنبه ۲۷آبان، آخوند شیاد روحانی در این باره گفت: «علاوه بر اینکه در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا بهاتفاق آرا این طرح را تصویب کرده بودیم، من برای تأکید مجدد سهقوه، هر سه نفر بهصورت دستخطی روی مصوبه نوشتیم و تأکید، تأیید و امضا کردیم».
این چنین شد که همهٔ طرحهای مسخره و شوی مفتضح طرحهای رنگارنگ دو و سهفوریتی هر دو جناح غالب و مغلوب به ناگهان به پستوی ولایت منتقل شد. در رسانههای نظام هم تنها به این جمله اکتفا شد که «با توجه به تأکیدات رهبری، از دستور کار خارج شد»!
لگدهای ولایتمداران به خامنهای
آنچنان که مقاومت ایران بعد از قیام دی ۹۶ گفت طلسم ولایت شکسته است و اینطور نیست که او حرفی بزند و مسأله تمام شود. جنگو جدالها در سطح سران قوا بهرغم حرفها و هشدارهای وی کاملاً بیانگر این واقعیت است. چنگ کشیدن اخیر آخوند یزدی با آخوند صادق لاریجانی که هر دو گماشته خود ولیفقیه هستند نمود دیگری از این واقعیت است.
اینجا هم اگر چه عدهای سخنان وحشتزدهٔ ولیفقیه درمانده را «فصلالخطاب» خواندند، اما پشت کردن به حرفهای ولیفقیه ارتجاع قابل توجه بود. برای مثال اعلام استعفای دو نماینده مجلس رو در روی خامنهای که البته کار به همین ۲نماینده ختم نشد و سایت حکومتی اعتماد آنلاین از ۳نمایندهٔ آماده به استعفای دیگر از کرمانشاه، خمینیشهر و تهران نام برد و مشخصاً از هر دو باند صدای اعتراضات نسبت به این تصمیم البته در وحشت از خروش و خشم مردم، صدای اعتراض بلند شد.
جنس شورشها از جنس حاشیهنشینان است
گذشته از مواضع شیادانه مهرههای هر دو باند که از وحشت خشم مردم بیان کردند، خامنهای با تأیید آشکار اقدام روحانی شیاد، بهوضوح قطببندی دروغین «اصلاح طلب ـ اصولگرا» را کنار زده و با تهدید روشن مردم به جان آمده، نشان داد که قطببندی واقعی قطببندی «نظام ـ مردم» است. واقعیتی که روزنامه حکومتی رسالت ۲۸آبان از قول یک کارشناس حکومتی به آن اعتراف کرده است: «جنس مخالفتها و شورشهای فعلی از جنس حاشیهنشینان است و از جنس طبقات متوسط شهری و بالای شهری نیست و اتفاقاتی که رخ داده عمدتاً در مناطق حاشیهنشین بوده که فقر و مشکلات مالی بیشتری دارند... عضو هیأت علمی دانشگاه تهران ماهیت شورشهای فعلی را جنبشی و جوانگرا و بر اساس نظریه مبتنی بر تغییر دانست».
واقعیت هم همین است که مردم بهستوه آمده با به آتش کشیدن صدها لانهٔ سرکوب و فساد حکومتی نشان دادند که تمامیت نظام متعفن آخوندی را نشانه رفته و کمتر از سرنگونی به چیزی رضایت نمیدهند.