تعدادی از روزنامههای حکومتی در روز شنبه اول تیرماه ۹۸، پهپاد زنی رژیم را برای پوشاندن ضعف نظام در بوق کردهاند و بخش قابل توجهی هم اساساً سراغ این ادعاها و جفتک پرانیهای نظام رو به جامعه جهانی نرفته.
در روزنامههای باند ولیفقیه با بیانی ضدونقیض از یکسو تلاش کردهاند نظام را صلحطلب جلوه دهند و از سوی دیگر نتوانستهاند خوی جنگطلب نظام را که این روزها برای لاپوشانی ضعف و ذلتش به پارسهای خوابیده علیه کشورهای منطقه پرداختهاند.
کیهان: اینک سعودیها، امارات و... باید دریافته باشند، آمریکا نمیتواند کمکی به آنها بکند
کیهان: اکنون سهم امارات و عربستان- نوچهها و گاوهای شیرده ترامپ- با توجه به نقش آنها در این اقدام ضدایرانی، محفوظ است.
در روزنامههای باند خامنهای بهرغم ادعای صلح جویی رژیم به محاسبات جنگافروزانه نظام و خوابهای پنبه دانهایاش در لگد پرانی اذعان شده است:
رسالت: درپی این واقعه در روزها و هفتههای آتی شاهد تشدید فشارهای کنگره و سنای آمریکا بر دولت ترامپ در راستای کاهش تنشآفرینی وی و گروه B خواهیم بود، زیرا ماجرای امروز تصویر جدیدی از هزینهها و تبعاًت احتمالی هر گونه تقابل نظامی با ایران را پیشروی سیاستمدارن آمریکایی قرار داده است و همزمانی این مسأله با شروع برنامههای انتخاباتی آمریکا میتواند زمینه را برای عبور از ترامپ و بازگشت دموکراتها به قدرت مهیا کند.
جوان: پرونده یمن میتواند در مسیری مطلوبتر قرار گرفته و تروئیکای اروپایی مجبور به پذیرش بخشی از مسئولیتهای برجامی شود و ترامپ از راهبرد صفر کردن صادرات نفت ایران، بدون اینکه اعلام کند، دست بردارد و مهمتر از همه اینکه ظرفیتهای بینالمللی نظام که در شانگهای در مواضع چین و روسیه متجلی شد، در کنار دیگر ظرفیتهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی، به سرعت مورد توجه و بهرهبرداری قرار گیرند.
در روزنامههای همسو با باند روحانی نیز با بیانی ضدو نقیض ضمن استقبال از دستآوردهای احتمالی اقدامات باجخواهانهٔ رژیم از پیامدهای آن ابراز وحشت شده است:
همدلی: عبدالله ناصری: عضو اسبق شورای عالی اصلاحات با گفتن اینکه «این کار باعث شد، حساب کار دست همه بیاید که ایران کشوری نیست که مرزهایش محله برو بیا باشد. اما بههرحال ما در عرصه جهانی درگیریهای زیادی داریم که میتواند منافع ملیمان را تهدید کند. قبل از سقوط این پرواز جمع بندی جهانی این بود که هم آمریکا و هم ایران در فضای رویارویی حرکت میکنند و به همین دلیل، نمیتوان به تبعاًت منفی سقوط پهپاد بیتفاوت بود.»
جهان صنعت: مهدی مطهرنیا: آنچه در صحنه عمل میبینیم صبوری استراتژیک برای اجماع بینالمللی و در سه محیط داخلی، میانی و برونی ایالات متحده آمریکا در جهت کاهش هزینههای آمریکا در منطقه خاورمیانه است.
اعتراف به فساد فراگیر و انزوای اجتماعی باندهای حاکم موضوع روزنامههای باند روحانی است:
ابتکار: همه میدانیم که درصد زیادی از مردم از وضع موجود ناراضی و بعضاً ناامیدند. ما گرفتار بحران اعتماد شدهایم. اعتماد و امید مردم به سیاستمداران در وضع مناسبی نیست... اکنون «سیاست» از اقبال افتاده و مردم نسبت به سیاست و سیاستمداران کمامید و کماعتماد شدهاند. اینها را همه میدانیم
ایران: عدد و رقمهایی که از مفاسد اقتصادی به گوش میرسد، آنقدر بزرگ شده که خارج از درک مردم عادیست. از اختلاسهای چند هزار میلیاردی و حقوقهای نجومی گرفته تا برداشت بیرویه از صندوق ذخیره فرهنگیان و املاک نجومی. جولان سلاطین هم به راه است. یکی سلطان سکه و دیگری سلطان کاغذ. آخرین مطالعه انجام شده با عنوان «آیندهپژوهی ایران در سال ۱۳۹۶» از سوی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری نشان داد که از میان ۱۰۰مسأله کشور که به اجماع نخبگان رسیده است، فساد سیستمی، مهمترین چالش اجتماعی کشور در سالهای پیش رو گزارششده است. تحقیقات انجام شده در جهان نشان میدهد که متأسفانه میزان فساد در کشور ما بسیار بالاست. از میان اشکال مختلف فساد دو نوع بیش از بقیه شیوع دارد. نخست پارتیبازی و روابط شخصی است که جایگزین استانداردهای حرفهیی میشود و افراد بر اساس این روابط میتوانند کارشان را پیش ببرند. دومین شکل فساد به موضوع رشوه اختصاص دارد که شکل بسیار رایجی از فساد است.