728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی - شنبه ۱۸آبان۹۸

روزنامه های حکومتی شنبه ۱۸آبان
روزنامه های حکومتی شنبه ۱۸آبان

موضوع مشترک روزنامه‌های حکومتی شنبه ۱۸ آبان، کوچک‌نمایی مصائب هموطنان زلزله‌زده در ۵استان است. روزنامه‌های حکومتی به‌صورت هماهنگ مدعی رسیدگی به زلزله‌زدگان و محدود بودن خسارات و ضایعاتاند. اما به شکل متناقضی به‌ نقل از سرکرده نیروی انتظامی مناطق زلزله‌زده اعلام کرده‌اند از تردد خودروهای شخصی به مناطق زلزله‌زده جلوگیری می‌کنند.

سایر مطالب روزنامه‌های حکومتی انعکاس بحرانهای نظام است. گام چهارم و برجام اصلی‌ترین موضوع روزنامه‌های هر دو باند حاکم است و هر یک به گوشه‌یی از بن‌بست نظام در این کشمکش پرداخته‌اند. یک روزنامه باند ولی‌فقیه به مطامع نظام برای باجگیری هسته‌یی اذعان کرده است:

 

وطن امروز: ایران در تولید اورانیوم ۲۰درصد، این ترس را در میان غربی‌ها به‌وجود آورده بود که در صورت برخورد نامتعارف با ایران به‌عنوان مثال حمله اسراییل به تأسیسات هسته‌یی ایران، جمهوری اسلامی کمتر از ۶ماه اورانیوم ۲۰درصد خود را به اورانیوم ۹۰درصد تبدیل می‌کند و به‌دنبال ساخت بمب اتم می‌رود. در واقع فرار هسته‌یی هیچ‌گاه از سوی ایران بالفعل نمی‌شد اما ایران با همین برگه می‌توانست بزرگ‌ترین امتیازات را از غرب بگیرد.گام عملی ایران که توأم با تأخیر بوده، ناقص نیز هست، چرا که به جای غنی‌سازی اورانیوم ۲۰درصد به غنی‌سازی اورانیوم در سطح ۳ تا ۵درصد روی آورده است.

 

روزنامه‌های هم‌سو با روحانی نسبت به پیامدهای نقض برجام به نظام هشدار داده‌اند:

آرمان: یوسف مولایی: اگر ایران به هر ترتیبی از برجام خارج گردد این احتمال وجود دارد تا هزینه‌های جدیدتری بر آن تحمیل شود... کارشناسان در سطوح مختلف شورای عالی امنیت ملی، وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی سناریوهای مختلف را مورد بررسی دقیق قرار داده‌اند تا به اینجا رسیده‌اند. فضای کنونی به نفع ایران نیست... اگر آمریکایی‌ها به ما در ابعاد مالی فشار وارد می‌کنند، متقابلا ما نباید خودمان را در ابعاد سیاسی و فنی به خطر بیاندازیم. در این مرحله مناسبات ایران با کشورهای اروپایی به‌عنوان یک استراتژی بسیار مهم است در نتیجه ما نباید اجازه دهیم تحت هیچ شرایطی اروپا در کنار آمریکا طی مسیر نماید.

 

جهان صنعت: در شرایط حاضر کاهش تعهدات برجامی تهران در گام چهارم به‌گونه‌یی در رسانه‌ها به‌ویژه برای اروپا مخابره شده است که گویی تهران به‌دنبال بمب هسته‌یی است و قرار است در این برنامه‌ها، اهداف نظامی و تسلیحاتی را دنبال کند.

رسانه‌ییشدن غنی‌سازی اورانیوم بیش از چهار در‌صدی در فردو، مهم‌ترین گواه و نشانه این ادعاست. حال اگر تهران نتواند بابت اهداف صلح‌آمیز و غیر‌تسلیحاتی و نظامی خود، تروئیکای اروپایی را متقاعد کند، آنگاه بی‌عملی اروپا در قبال تهران و تعهدات برجامی افزایش خواهد یافت که به‌نظر می‌رسد در این شرایط، تهران بازنده این داستان باشد.

 

حمله به باند روحانی برای مذاکره جویی موضوع روزنامه‌های باند خامنه‌ای است:

 

کیهان: امید داشتن به رفتن این و آمدن آن در آمریکا و تاثیر مثبت آن بر شدت و روند این منازعه، چیزی جز ساده‌لوحی نیست. آنهایی که گمان می‌کنند اگر ترامپ در ۲۰۲۰ برود و نامزدی دموکرات پیروز شود به برجام بازمی‌گردد، خاماندیشانی هستند که سپردن مقدرات ملت و مملکت به آنها مخاطره‌آمیز است... ساده‌لوحی دیگر در این زمینه آن است که عده‌یی گمان کنند با مذاکره و مصالحه می‌توان از هجوم آمریکا کاست و آن را مهار کرد.

 

رسالت: حمیدرضا آصفی: با وجود تحریم‌های مجدد آمریکا بر افراد و نهادهای مختلف که بعد از خروج از برجام از سوی آنها به کشور عرضه شد، هنوز هستند خیال‌بافانی که تصور می کنند سیاستمدارانی در واشنگتن خیرخواه دولت و مردم ایران هستند،

 

لوایح FATF موضوع رویارویی روزنامه‌های دو باند حاکم است:

ایران: بهزاد صابری، مشاور وزیر خارجه: نپیوستن به «اف‌.ای‌.تی‌اف» یعنی تحریم روی تحریم... برخی از دوستان می‌گویند اگر تحریم‌ها را بردارند، آن وقت ما قواعد «FATF»را رعایت می‌کنیم. اما واقعاً این موضوع محل چندانی ندارد. این طور نیست که ما بتوانیم برای این نهاد شرط بگذاریم. FATF طرف معامله ما نیست که بخواهیم چانه‌زنی کنیم.

 

کیهان: آیا اطلاعات تجاری کشوربه اروپا داده شده است؟!

در شرایطی که دو دستگاه دولتی (وزارت صنعت و گمرک) تحت آموزش‌های FATF (برای شفافیت نظام مالی با اروپا) قرار گرفتند، این سؤال وجود دارد که آیا اطلاعات تجاری کشور در این مدت از کشور خارج شده یا نه؟

 

روزنامه‌های هر دو باند در دعوای جناحی گوشه‌هایی از طرح و برنامه‌های حکومتی برای چپاول مردم را رو کرده‌اند:

وطن امروز: با وجود تکذیب برنامه افزایش قیمت بنزین به‌تازگی افزایش قیمت این حامل انرژی در قالب پیشنهاد دولت به شورای هماهنگی سران قوا داده شده است. این افزایش در شرایطی مطرح شده که معلوم نیست سهم مردم در قالب قانون هدفمندسازی یارانه‌ها چه میزان از این رشد قیمت خواهد بود.

 

جهان صنعت: گردش مالی۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰میلیارد تومانی تنها بخش کوچکی از کوه یخ ارزش افزوده است که اخیراً از سوی مقامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی شده است. هنوز معلوم نیست که آنچه این روزها به نام وس و افشاگری در این رابطه مطرح می‌شود چه میزان پول جابه‌جا و چقدر از مشترکاًن تلفن همراه کلاهبرداری کرده است. آنچه مشخص است این است که بین دو نهاد قدرت و ثروت درگیری رخ داده که برخی‌ها آن را جنگ زرگری می‌دانند

اما آنچه از این جنجالها پیداست به‌وضوح نشان می‌دهد که قرار نیست پولی که کلاهبرداری شده به هیچ مشترکی برگردد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/60fb3ea7-2e4c-4028-ac57-c18badb71f2b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات