روزنامههای حکومتی در روز پنجشنبه هفدهم مرداد، مهمترین مطالب خود را به انعکاس اظهارات روحانی در روز گذشته اختصاص دادهاند. در کنار آن دعوا بر سر مقصر گیر انداختن نظام در بنبست برجام، رابطه با فرانسه و برخی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی دیده میشود.
ابراز وحشت از مجاهدین و انزوای رژیم در فضای مجازی موضوع یک مقاله روزنامه باند خامنهای است:
کیهان: احتمالاً باید شما هم تصاویر واحد جنگ سایبری (مجاهدین) در آلبانی را که در روزهای گذشته منتشر شد و بازتابهای زیادی داشت دیده باشید و متوجه حضور این گروه در فاصله نزدیک و در کنار دست فرزندانمان شده باشید
امروز بهدلیل خواب عمیق مسئولان فرهنگی و فضای مجازی کشور تا قلب خانههایمان نفوذ کرده و تاثیرگذاری مینمایند و این یکی از صدها معضل فضای مجازی غیراستاندارد کشور است.
همین (مجاهدین)در فضای مجازی بهراحتی جولان داده و...میتوانند افکارشان را ترویج کنند و مغز جوانان و نوجوانان ما را تحت تاثیر قراردهند.
اظهارات ظریف و روحانی در مورد آمریکا و برجام دستمایه حملات روزنامههای باند خامنهای شده است:
کیهان: ترس از توانمندی پوشالی دشمن صرفاً در شخص آقای ظریف مشاهده نمیشود بلکه اندکی تأمل و دقت، نشانههای این تفکر را در برخی دیگر از دولتمردان، برملا میسازد. آن کسانی که مدام از سایه جنگ و قریب بودن حمله و تهاجم آمریکا به ایران سخن گفته و علاج دور کردن سایه جنگ را در مذاکره و امتیاز دادن به دشمن تعریف میکردند، در همین چالش گرفتار هستند.
رسالت: حداد عادل: وقتی مذاکرات برجام شروع شد ما اعلام کردیم که دلواپسیم اما ما را مسخره کردند و اسم خود را هم دلآرام گذاشتند، با دشمن میخندیدند و به ما اخم میکردند اما امروز ثابت شد که حق با دلواپسان بوده است.
یک روزنامه همسو با باند روحانی اظهارات روحانی در مورد «صبر نا محدود مردم» را به چالش کشیده و نسبت به خطر واکنش اجتماعی هشدار داده است:
جهان صنعت: دولتمردان باید بدانند و در جریان باشند که «آستانه تحمل مردم» ناشی از کاهش ارزش پول ملی، کاهش ارزش داراییهایشان و گرانیهای افسارگسیخته خیلی وقت است از حد مجاز گذشته و اگر مسئولان اصرار دارند که بگویند صبرشان در برابر بیتعهدی اروپا تمام شده باید بگوییم که صبر و حوصله مردم نیز از این مشکلات اقتصادی و فسادها بهسر رسیده و البته این نارضایتیها دودش به چشم کشور و دولت میرود
جهان صنعت: محمد قلی یوسفی: باید پرسید پیوند صبر نامحدود مردم با منابع محدود دولت چگونه اتفاق میافتد و چه چیز موجب آن میشود که سیاستمدار سکوت مردم را نشانه رضایت آنان بداند؟ این در حالی است که این موضوع میتواند نشاندهنده آتش زیر خاکستر باشد و آتش بحران اقتصادی را شعلهورتر کند.
جهان صنعت: ناصرایمانی: باید اذعان داشت که هیچ راهحل دومی برای گریز از این مشکلات پیشآمده نداریم الا اینکه امید داشته باشیم تا شرایط فعلی بگذرد. اما در رابطه با اینکه روحانی در جلسه دیروز خود گفت منابع دولت محدود اما صبر مردم نامحدود است، باید گفت رئیسجمهور میتوانست کلمات بهتری به کار ببرد. انشاءالله این جمله بهمعنای عدم تلاش دولت نباشد
روزنامههای باند ولیفقیه خبر دروغ دعوت ماکرون از روحانی را انعکاس داده و حول آن دود و دم کردهاند:
کیهان: به نوشته المیادین، ماکرون در گفتگو از روحانی برای حضور در اجلاس گروه هفت بهعنوان مهمان افتخاری که قرار است در فرانسه برگزار شود دعوت بهعمل آورده است.
المیادین تأکید کرد: ماکرون به روحانی گفته که این نشست فرصتی برای دیدار با ترامپ خواهد بود تا آمریکا نتواند در برابر طرح اروپا مانعتراشی کند.
ابتکار: به گزارش ایسنا، روزنامه الشرقالأوسط گزارش داد که امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در تماس تلفنی اخیر خود با حسن روحانی از او برای شرکت در نشست گروه هفت دعوت نکرده است.
اذعان به ورشکستگی مطبوعات حکومتی و ماهیت خبرنگاران این رسانهها در روزنامههای هر دو باند حاکم دیده میشود:
رسالت: آدمهایی میآمدند، روزنامه هارا ورق میزدند اما نمیخریدند. خیلی دیر فهمیدیم نوشتههایمان را فقط خودمان میخوانیم...به این واقعیت تلخ پی بردیم که «مطبوعات ما آینه تمام نمای جامعه نبودهاند» و تا مادامی که چنین باشد، امیدهایمان بیحاصل خواهد بود. مدیرانی پا به عرصه فعالیت مطبوعاتی گذاشتهاند که بهدنبال رانت و امتیاز سیاسی بودهاند و کار را به جایی رسانده که معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفته است: «تیراژ کل روزنامههای کشور زیر یکمیلیون نسخه است در حالی که قبلاً یک روزنامه به تنهایی ۵۰۰هزار نسخه تیراژ داشت».
بر همین اساس «حسن نمکدوست» از اساتید علوم ارتباطات این وضعیت را محصول مالکیت و مدیریت حکومتی و دولتی رسانهها میداند.
جمهوری اسلامی: خبرنگاران زیادی در جبههها و صحنههای درگیری با (مجاهدین) و سایر گروهها در نقاط مختلف کشور خو نشان در راه اعتلای جمهوری اسلامی به زمین ریخته شد.
یک روزنامه باند روحانی ابراز وحشت از تحریمهای بعدی در اظهارات مقامات حکومتی را انعکاس داده است:
آرمان: رضا نصری: دولـت ترامـپ، چـه بسـا در گام بعدی »دفتـر نمایندگی دائمـی ایران در سـازمان ملـل« را هـدف تعرضـات و مزاحمت هـای جدی تـر خـود قـرار دهـد و حتـی در اقدامات آتـی با توسـل بـه ترفندهای حقوقی، اتهامـات واهی و مستمسـک قـرار دادن مقولـه »امنیـت ملـی«، تـلاش کنـد کلیـت دسـتگاه دیپلماسـی ایـران را نامطلـوب و »نامشـروع« اعـلام کنـد.
آرمان: نصرت الله تاجیک: واشنگتن بهدنبال وارد کردن مباحث حقوقبشری بهمنظور توجیه تحریم هایش بر بوده تا بدین وسیله بتواند بخشی از همپیمانان تهران را در برجام به سمت خود بکشاند.