728 x 90

یک نشست خبری و این همه دروغ و توهم

روحانی دروغگو
روحانی دروغگو

در نشست خبری آخوند شیاد روحانی که در تاریخ ۲۴آذر۹۹ برگزار شد، طبق معمول حرفهایی زد و ادعاهایی کرد که حتی صدای رسانه‌های هم باندی خودش را هم در آورد

روزنامه آفتاب یزد از باند خود آخوند روحانی در گزارشی از این نشست گفت اکثریت خبرنگاران معتقد بودند روحانی حرف جدیدی برای گفتن نداشت و سخنان تکراری می‌گفت. اقلیت چاپلوس را هم این‌گونه توصیف کرد: «اقلیتی هم بر روی برخی جملات حسن روحانی مانور دادند تا نشان دهند رئیس‌جمهور نشست موفق و فوق‌العاده‌ای (!) را پشت سر گذاشته است. البته این اقلیتی که از نشست خبری کیف کرده بودند، مشخصاً افرادی بودند که از قبل این دولت منافع خوبی نصیب شان شده است.یعنی مردم عادی و بسیاری دیگر بهره‌ای از نشست مذکور نبردند و چیزی عایدشان نشد» (آفتاب یزد. ۲۵آذر۹۹).

«آقای روحانی؛ حاصل دولت شما جز فقر چیزی نبود»

روزنامه صدای اصلاحات (۲۵آذر۹۹) هم در گزارشی شرایط بد اقتصادی کشور و مردم را ناشی از مدیریت غلط و بی‌تدبیریهای روحانی و دولتش دانست و اذعان کرد: «با وجود این‌که تنها شش ماه به پایان کار حسن روحانی مانده، وی هنوز به خلاف‌گویی و دستاورد تراشی برای دولت تدبیر که کارنامه‌اش پر از هیچ است، ادامه می‌دهد».

رسانه دیگری از نشست خبری آخوند روحانی چنین گزارش کرد: «رئیس‌جمهور در این نشست خبری در دفاع از عملکرد هفت و نیم ساله دولت تدبیر اظهاراتی را بر زبان آورد که چندان هم با واقعیات منطبق نیست. روحانی با ارائه آمار عجیب و غیرواقعی به دفاع از عملکرد دولت تدبیر پرداخته و در پایان گفت: ما در این هفت سال به بسیاری از وعده‌هایی که به مردم دادیم عمل کردیم! اظهارات روحانی در حالی است که بررسی اجمالی وعده‌های او در یازدهمین و دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری از برداشته شدن یک‌شبه همه تحریم‌ها تا زدودن چهره فقر از کشور، نشان از آن دارد که هیچ‌کدام از وعده‌های رئیس‌جمهور عملی نشده است». (رجانیوز. ۲۵ آذر۹۹)

اما موضوعات مطرح شده در این نشست خبری عمدتاً مربوط به گشایش اقتصادی بود که قرار است نماینده تازه به قدرت رسیده استکبار جهانی کف دست روحانی بگذارد. ولی همین تصورات رویایی بود که شنوندگان را به واکنش‌های منفی انداخت.

اگر سکوت می‌کرد بهتر بود

یکی از پاسخ‌هایی که روحانی برای توجیه گرانیهای سرسام‌آور اخیر داد این بود که وزارت بازرگانی ندارند والا گرانی به‌وجود نمی‌آمد! خبرنگار آفتاب یزد می‌گوید: «آنجا که ایشان دلیل گرانی را حواله دادند به نبود وزارت بازرگانی! اگر مجلس با تشکیل وزارتخانه موافقت می‌نمود، قیمتها قابل کنترل می‌شد. این سخنان آن‌قدر عجیب و غریب است که به واقع اصلاً جای تحلیلی ندارد. یکی از دوستان و همکاران این سخنان رئیس‌جمهور را به‌مثابه یک طنز و کمدی دانست که اصلاً ارزش بررسی و پرداختن نیز ندارد. درست گفته است. اگر ایشان فی المثل سکوت می‌کردند بسیار زیبنده‌تر بود تا این‌که آدرس اشتباه به مردم بدهند... بنابراین این آدرس‌های غلط، مردم را منحرف نمی‌کند».

فرار چند باره روحانی از پاسخگویی در مورد گرانی‌ها

این رسانه‌های جیره و مواجب بگیر حکومتی، چنان از واکنش‌های ناگزیر از شرایط فلاکت‌بار مردم به وحشت افتاده‌اند که پاسخهای آخوند روحانی را «به مثابه پاشیدن نمک روی زخم طبقه گسترده‌یی از محرومان و فقرایی» می‌دانند که به تعبیر رئیس حکومتی کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران «امروز ۷دهک فقیر داریم و فقط ۳دهک جامعه بالای خط فقر هستند، هیچگاه چنین وضعیتی نداشته‌ایم!»

ابتکار دیگر حامی شرم سار آخوند روحانی می‌نویسد: «او در ابتدای نشست مانند همیشه به دست‌آوردهای دولت خود اشاره کرد و البته گفت که بالاترین رشد اقتصادی را در سال۹۵ اقتصاد کشور تجربه کرده است. اما او مانند سایر رؤسای جمهوری کشور به رکوردهای منفی خود مانند رکورد سه سال پیاپی تورم بالا در اقتصاد اشاره‌ای نکرد». (ابتکار. ۲۵ آذر۹۹)

دولت تفسیر و امید

باند غالب نظام هم تا آنجا که توانست وضعیت وخامت‌بار فعلی را در برابر روحانی گذاشت و به افکار انتزاعی و پریشان حالی وی سرکوفت زد.

خبرنگار روزنامه «جوان» (۲۵آذر۹۹) انتزاعی بودن فروش ۲میلیون و ۳۰۰هزار بشکه نفت در روز را پیش کشید و گفت: «شما در بودجه رقم فروش را آورده‌اید، آیا قطعیتی برای رفع تحریم‌ها وجود دارد یا عکس آن شاهد عدم فروش نفت و آوار شدن کسری بودجه بر سر دولت بعدی که ممکن است از هر جناحی باشد، خواهیم بود؟» و وقتی پاسخ سرهم‌بندی شده روحانی را شنید گفت: «شما تقریباً در تمامی سؤالات هیچ پاسخ قطعی درباره پرسش خبرنگاران در این‌باره ندادید و تحلیل خود را از شرایط و اوضاع بین‌المللی گفتید».

تکرار مکررات ۷ساله

تحلیلگران اقتصادی باند رقیب روی پوچ بودن وعده‌های روحانی انگشت گذاشته‌اند و روی عدم تحقق درآمدهای نفتی در سال‌های گذشته تأکید می‌کنند: «رئیس‌جمهور در حالی از تجربه و سنوات گذشته سخن می‌گوید که در سال‌های اخیر هیچ‌گاه ارقام پیش‌بینی شده برای درآمدهای نفتی محقق نشده است. برای مثال در سال۹۸ صرفاً ۳۰درصد و در سال جاری تنها ۱۲درصد محقق شده است. بنابراین با منطق بودجه‌ریزی و با نگاه به گذشته باید رقم فروش نفت کاهش یابد نه این‌که در لایحه بودجه میزان فروش نفت نسبت به سال گذشته خود بیش از ۲۵۰درصد رشد داشته باشد. در مجموع می‌توان گفت روحانی در نشست خبری دیروز خود همان موضوعاتی را مطرح کرد که ۷سال است بیان می‌کند؛ گره زدن علت مشکلات اقتصادی موجود به خارج از مرزها و ایضا جست‌وجوی کیمیای سعادت از طریق مذاکره» (همان منبع)

خوش‌بینی‌های خیال‌پردازانه

پس معلوم می‌شود تحلیلها و آینده‌نگریهای دولت آخوند روحانی بر میزان باد چرخ های خیال او سوار شده است. هم سفره‌ایها و مخالفانش اتفاق‌نظر دارند، پیش‌فرض روحانی در این خوش‌بینی بیشتر تحت تاثیر روی کار آمدن بایدن طراحی شده است.

سخنان حسن روحانی در نشست خبری، سرشار از خوش‌بینی به فرایند پیش‌رو به‫رغم واقعیت‌های جاری بود. اما وی با لشکری از اضدادش چه می‌کند؟ «آیا هم‌سویی مخالفان دولت با معارضان نظام پایان می‌یابد؟ تعامل قوای سه‌گانه در مسیری جز آنچه اکنون هست، خواهد شد؟ واقعیتها چه می‌گویند؟ (ابتکار. ۲۵آذر۹۹)

مردم به دور از این خیمه‌شب‌بازیهای رئیس جمهور رژیم آخوندی، با یک دست در پی نجات خود از ویروس کرونا هستند با این‌که از کمترین امکانات محرومند و با دست دیگر با فقر و فلاکتی که نظام ولایت فقیه برایشان تدارک دیده است، مقابله می‌کنند.

اگر چه این شرایطی است که نظام ولایت به مردم تحمیل کرده است اما در ورای آن واقعیت دیگری وجود دارد که همین مردم خالق قیام آبان۹۸ بوده‌اند. بنابراین به‌رغم هر سختی و فشاری مردم و جوانان شورشی با نفی تمامیت نظام ولایت فقیه در پی دگرگون کردن این شرایط ضد انسانی‌اند

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/25593dd9-782f-4936-bad7-168d05553317"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات