روز سوم مهر مجلس ارتجاع با ۱۴۱رأی موافق، ۴۶رأی مخالف و ۹رأی ممتنع، سرانجام ۲لایحه از ۴لایحه مربوط به اف.ای.تی.اف را تصویب کرد. سایت مجلس نوشت: «رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ۲لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان مللمتحد برای مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی و مبارزه پولشویی برای بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام فرستاده میشود».
پیش از این فضای باند خامنهای در مجلس رد این لوایح بود، اما در پی ۲جلسه در روزهای شنبه ۳۱شهریور و دوشنبه ۲مهر در دفتر رئیس مجلس که هیچ خبری از آن منتشر نشد، امروز مجلس این لایحه را بهتصویب رساند.
اکنون این سؤال مطرح است که باند خامنهای چرا کوتاه آمد، در حالی که یک روز قبل حاجی بابایی سرکرده این باند در مجلس تهدید کرده بود که با آبستراکسیون مانع تصویب این لایحه خواهند شد.
با وجود این ادعای حاجی بابایی روز سوم مهر هنگام بهتصویب رسیدن لایحه سی.اف.تی معروف به پالرمو از باند خامنهای صدایی برنخواست. تنها حاجی دلیگانی اعتراض داشت که در مقابل مغلطه پاسدار لاریجانی کوتاه آمد و در این رابطه گفت: «ببینید آقای رئیس ما که نمیخواهیم مردم را و خودمان را خدای نکرده گول بزنیم جنابعالی هم میدانید که این شروطی که ما داریم برای این الحاق انجام میدهیم. چون این اصلاح قانون نیست همکاران عزیز توجه دارند این الحاق به کنوانسیون پالرمو هست. پس بنابراین بر اساس مواد ۱۹ و ۲۰ کنوانسیون وین که مادر معاهدات بینالمللی هست و جنابعالی بیشتر هم میدانید مصوبه سال ۱۹۶۹ هیچ شرطی را ما نمیتوانیم بگذاریم چطور الآن می آییم ما این شرط را که شرط درستیه ولی قابلاعمال نیست ما وقتی که الحاق شدیم دیگه شرطی از ما نمیپذیرند.
علی لاریجانی: چرا ما میتوانیم کنوانسیونی را بپذیریم با شرط، شرط تحفظ دارد.
حاجی دلیگانی: نه کجا آمده؟ این ماده ۱۹ را شما بخوانید.
علی لاریجانی: اشکال ندارد همان ماده ۲۰ قانون میفرمایید این اجازه را میدهد که ما میتوانیم بپذیریم اگر کشوری قبول نکرد میتواند در آن جهت با ما همکاری معاضدت قضایی نکند. حالا به هر حال این از نظر مقررات اشکالی ندارد».
کیهان خامنهای ۲مهر نوشت: «لازم و ضروری است که نمایندگان مجلس بهجای برگزاری نشست ویژه برای تسریع در تصویب لوایح مرتبط با FATF، در اعتراض به جنایت مزدوران دولتهای صحنهگردان FATF لوایح مرتبط را از دستور خارج کنند».
کیهان در روز ۳مهر در مطلبی به قلم ابراهیم کارخانهای، رئیس پیشین کمیته هستهیی مجلس ارتجاع، در ۳۰محور نسبت به عواقب سیاسی، امنیتی و منطقهیی پیوستن رژیم به FATF هشدار داده و از جمله در مورد سوختن راههای دورزدن تحریمهای جامعه جهانی توسط رژیم ابراز نگرانی کرده و نوشته است: «اقدام به انسداد مجاری واردات ارز به داخل کشور و کاهش سطح معامله دیگر کشورها با جمهوری اسلامی از طریق شناسایی ردپای صرافیها و دیگر راههای ورود ارز به داخل کشور».
کارخانهای همچنین هشدار داده که پذیرش این لوایح بهمعنی «امکاندادن به آمریکا و غرب در جهت مهار و توقف فعالیتهای موشکی و قدرت منطقهیی» نظام «با محوریت FATF بهبهانه تروریسم» خواهد بود».
پیش از این عناصری از باند خامنهای در مجلس میگفتند که طرفهای غربی از جمله آمریکا تلاش دارند با برجام و ارائه اسنادی به آن در دوران پسابرجام، آن را کنترل کنند، از این جهت است که در دوران پس از برجام اسنادی مانند همچون ۲۰۳۰، الحاق به(اف.ای.تیاف) و کنوانسیون پالرمو و دیگر موارد اف.ای.تی.اف را مطرح کردهاند.
پیام تصویب این دو لایحه توسط مجلس ارتجاع این است که رژیم آخوندی در اثر تنگتر شدن حلقه تحریمها به تنگ آمده است و مجبور به پذیرش این دو لایحه شده است.
پذیرش این دو لایحه هم برای آن الزامات و تعهداتی بهبار میآورد از جمله متعهد میشود تا قوانین و فرآیندهای کیفریاش را همسو با انتظارات کنوانسیون، ترمیم و بازنگری کند و یا حتی در مواردی که رفتاری طبق قوانین آن مجرمانه است، باید طبق ضوابط کنوانسیون پالرمو آن را جرمانگاری کند. الزاماتی در مفاد این کنوانسیون وجود دارد که باید بر اساس آن، در قوانین و مقررات کیفریاش بازنگری کند و...
این همان جامزهری است که در صورت امتناع بهقول فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت مجلس ارتجاع، حتی بانکهای روسی هم امکان تبادل پولی با بانکهای آن را نخواهند داشت.
اگر حاکمیت آخوندی بهطور واقعی الزامات آن را بپذیرد و به آن پایبند باشد، بهمثابه آغاز تنازل بیپایان یعنی عقبنشینیهای پیاپی است که علی خامنهای و سایر سردمداران آن از آن وحشت دارند. ولیفقیه ارتجاع هم قبلاً نسبت به این وضعیت هشدار داد که لازمه این تنازل بیپایان جنگیدن نیروهای آن با مردم در داخل شهرهای بزرگ کشور است، امری که در حال حاضر هم جریان دارد و مردم معترض و بهجان آمده و قیامآفرین امان حکومت آخوندی و نیروهای سرکوب آن را بریدهاند.
حال چنانچه بخواهد با پذیرش صوری آن با ادامه کمکهای مخفی به مزدوران برونمرزیاش به دخالت در کشورهای منطقه ادامه بدهد که در این صورت بهمعنی رودررویی با جامعه جهانی و رد اف.ای.تی.اف خواهد بود که آن هم فشار هر چه بیشتر جامعه جهانی بر آن را بهدنبال دارد.
در پاسخ به این سؤال که چرا باند خامنهای کوتاه آمد و مانع تصویب آن نشد باید گفت این باند بهخوبی از تبعات تصویبنشدن آن آگاه است که این امر بهمعنای رویارویی با جامعه جهانی و بهویژه کشورهای اروپایی عضو کنوانسیون پالرمو است. این در شرایطی که است که در رویارویایی آمریکا با رژیم بر سر خروج از برجام و تحریمهای آینده آن کشور نیاز حیاتی به کمک اروپاییها هر چند هم که ناچیز باشد، دارد.