قطعنامه اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل روز ۲۳ آذر ۱۴۰۱ با ۲۹ رأی موافق، ۸ رأی مخالف و ۱۶ رأی ممتنع به تصویب رسید. شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (اکوساک) یکی از شش رکن اصلی سازمان ملل بوده و مسئولیت رسیدگی به امور برابری جنسیتی و حقوق زنان و کمک به پیشرفت زنان در جهان را برعهده دارد.
اخراج رژیم زنستیز از کمیسیون مقام زن بهرغم تلاشهای گسترده رژیم آخوندی در شرایط کنونی از اهمیت خاصی برخوردار است. امروز دیگر بر کسی پوشیده نیست که در موضوع حقوق بشر زنان در صف مقدم نبرد ۴۰ساله با رژیم ضدبشری بودند و به یمن همین تلاشها، که در آستانه چهارمین ماه قیام سراسری این قطعنامه با هدف حذف رژیم زن ستیز آخوندی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد به دلیل سرکوب سیستماتیک به تصویب رسید.
خانم مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده مقاومت ایران ضمن استقبال از این تصمیم گفت: فاشیسم دینی حاکم بر ایران در چهاردهه گذشته هزاران زندانی سیاسی زن را دستگیر، شکنجه و اعدام کرده و تنها در سه ماه گذشته حداقل ۶۱زن و ۷۰کودک را در جریان قیام مردم ایران در خیابانها به قتل رسانده است، صلح و آرامش در منطقه و جهان را به خطر انداخته و میثاقها و معاهدات و قوانین بین المللی را مستمرا نقض میکند. این رژیم نامشروع به هیچوجه مردم ایران را نمایندگی نمیکند، باید از جامعه جهانی طرد و از ملل متحد و ارگانهای مختلف آن بویژه یونیسف اخراج شود. پرونده نقض حقوق بشر توسط این رژیم باید به شورای امنیت ملل متحد ارجاع و سردمداران آن به خاطر چهار دهه جنایت علیه بشریت و نسل کشی محاکمه شوند.
نمیتوان حقوق زنان را پشت معاملات سیاسی فروخت
در حالی که طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد در مارس ۲۰۲۱ در رتبهبندی ۱۵۶کشور درباره نابرابری جنسیتی، ایران آخوندی در رتبه ۱۵۰ قرار گرفته بود؛ اما با این وجود بهعنوان یک ژست حسننیت جهت احیای توافق هستهیی (برجام) کشورهای اروپایی به عضویت استبداد مذهبی در «کمیسیون مقام زن» در ۲۰آوریل (۳۱ فروردین۱۴۰۰)، رأی مثبت دادند.
عضویت رژیم خامنهای در کمیسیون مقام زن سازمان ملل خشم زنان ایرانی و فعالان حقوقبشر را برانگیخت و با واکنشهای وسیع اجتماعی مواجه شده بود. «هیلل نویر» مدیر اجرایی دیدهبان سازمان ملل پس از عضویت آخوندها در کمسیون زنان در توئیتی به طعنه نوشت: «برگزیدن رژیم آیت ا. خامنهای مثل این است که یک آتشافروز را رئیس آتشنشانی کنیم».
جاوید رحمان، ایران حقوق زنان و دختران را نقض میکند
سایت خبرگزاری فرانسه ۱۳ دسامبر۲۰۲۲ بهنقل از جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران نوشت، جاوید رحمان در فراخوانی گفت: «من واقعاً خواهان برکناری ایران از کمسیون زنان هستم زیرا آنها حقوق دختران و زنان را به گونهیی آشکار نقض کردهاند که توجیه نمیکند عضوی از نهادی باشند که برای ترویج و حمایت از حقوق دختران و زنان در سراسر جهان تشکیل شده است، به همین دلیل حذف ایران از کمیسیون وضعیت زنان بسیار مهم است».
رژیمی که زنان را سرکوب میکند جایی در کمیسیون ندارد
هر چند عضویت رژیم در کمیسیون زنان چهار ساله بود و اخراج رژیم آخوندی پس از یک سال محال مینمود اما خون صدها شهید قیام سراسری مردم ایران بهویژه خون زنان و دخترانی چون مهسا امینی، نیکا شاکرمی، حدیث نجفی، هستی نارویی، آیلار حقی و... . که به دست دژخیمان خامنهای جان باختند، دلیل و برهان قاطع و روشنی بود که ضرورت اخراج را اثبات کرد.
اقدامی که مورد استقبال طیف وسیعی از فعالان مدنی، سیاسی و رهبران جهان قرار گرفت. خانم مریم رجوی ۲۴آذر۱۴۰۱ اعلام کرد: «اخراج رژیم آخوندها از کمیسیون زنان سازمان ملل متحد یک پیروزی برای همه زنان آزاده جهان بهویژه زنان ایران است».
حمایت جامعه جهانی از زنان در قیام ایران
رهبران و وزیران خارجه و نمایندگان پارلمانهای مختلف جهان جنایتهای زنستیزانهٔ رژیم آخوندی را به خاطر سرکوب مداوم و کشتار زنان و دختران محکوم کردند و نهایتاً روز ۲۳ آذر۱۴۰۱ در اجلاس شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل رژیم آخوندی را اخراج کردند.
کامالا هریس معاون رئیسجمهوری آمریکا در توئیتی اخراج ایران را یک پیروزی برای معترضان در ایران و همه کسانی که در کنار آنها ایستادهاند توصیف کرد و نوشت: «صدای زنان و دختران ایران شنیده خواهد شد».
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا۱۴ دسامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد: «اخراج ایران از کمیسیون مقام زنان سازمان ملل، پیام حمایت غیرقابل انکار از سراسر جهان به مردم شجاع ایران و بهویژه زنان و دختران ایرانی است که با وجود بیرحمی و خشونتی که رژیم ایران علیه آنها اعمال میکند، بیباکانه ادامه میدهند».
جاسیندا آردرن، نخستوزیر نیوزیلند گفت: «با توجه به تنزل وضعیت حقوقبشر در ماههای اخیر و خشونت مداوم علیه زنان و دختران، دیگر مناسب نبود که آنها عضو این کمیسیون باقی بمانند» (سایت دویدز کورس ـ ۱۵دسامبر۲۰۲۲).
جیمز کلورلی (وزیر خارجه انگلستان) نوشت: «ایران از کمیسیون زنان سازمان ملل اخراج شد مثبت است. رژیمی که قساوتبار زنان و دختران را سرکوب میکند جایی در کمیسیون ندارد» (توئیتر ـ ۱۴دسامبر ۲۰۲۲).
نماینده دائم جمهوری چک در سازمان ملل «یاکوب کولهنک» بهعنوان نماینده اتحادیه اروپا در این اجلاس گفت: «ما شاهد استفاده گسترده، وحشیانه و نامتناسب از قهر توسط مقامات ایرانی علیه معترضان مسالمتآمیز، از جمله زنان و دخترانی هستیم که نقش رهبری را در این جنبش ایفا میکنند... اتحادیه اروپا اعدامهای اخیر محسن شکاری ۲۳ساله و مجیدرضا رهنورد را در ارتباط با اعتراضات جاری به شدیدترین وجه ممکن محکوم میکند».
دومین اقدام بینالمللی علیه نظام زیر ضرب قیام
اخراج رژیم زنستیز آخوندی از مقام زن سازمان ملل در شرایطی انجام شد که هنوز ۲۰روز از نشست ویژه شورای حقوقبشر در ۳ آذر۱۴۰۱ و تصویب قطعنامهٔ ایجاد کمیته حقیتیاب شورای حقوقبشر سازمان ملل برای رسیدگی و مستندسازی موارد گسترده سرکوبهای سیاسی در ایران نگذشته بود.
به این صورت اخراج رژیم از کمیسیون زنان سازمان ملل دومین ضربه بینالمللی از طرف قیام مردم ایرن و خون شهدای آن بر پیکر فرتوت خامنهای محسوب میشود.
به گزارش ایسنا۲۳ آذر۱۴۰۱، کاظم غریبآبادی معاون امور بینالملل قضاییه جلادان از منزوی شدن هر چه بیشتر رژیم از جامعه بینالمللی سوزوگداز کرد و روز بعد قربان اوغلی، دیپلمات تروریست سابق رژیم در وحشت از سقوط لرزان خیمه ولایت به سایت حکومتی انتخاب گفت: «در واقع این دومین اقدام در سازمان ملل بود که میتواند به وجههٔ ایران در صحنه بینالمللی بسیار آسیب بزند. اولین اقدام، محکومیت ایران در شورای حقوقبشر بود که منجر به تشکیل کمیته حقیقتیاب شد. این نشاندهنده این است که سازمان ملل و اعضای آن روی ایران متمرکز شدهاند. دومین اقدام هم اخراج ایران از کمیسیون مقام زن سازمان بود... به باور من هر دوی این اقدامات پیآمد تحولات داخلی و واکنش دولت به اتفاقات اخیر است. بنابراین ما با یک پروسهیی مواجه هستیم که هر روز که میگذرد بر شدت فشار بینالمللی به ایران شدیدتر میشود».
استمرار قیام، تابوی وحشت آخوندها
امروز حضور شجاعانه زنان و دختران ایران در قیام و نقش برجسته پیشتازی آنان وجدان بشریت معاصر را در حمایت از قیام ایران برانگیخته است. اگر مقاومت و پایداری بینظیر و ۴۰ساله زنان و استمرار قیام مردم ایران نبود هرگز چنین تصمیمی اتخاذ نمیشد.
تمامی این دستآوردها بازتاب جوشش خون شهیدان و کارکرد قیامی است که مردم بهپاخاسته عهد کردند که طومار رژیم زن ستیز را در هم بپیچند و تا رسیدن به سرمنزل آزادی آنرا استمرار دهند.