در روزنامههای حکومتی روز دوشنبه ۲۹آذر، بحرانهای درونی رژیم بیشترین عنوانها را به خودش اختصاص داده. از گرانی و تورم و حذف ارز ۴۲۰۰تومانی و پیامدهایش، تا کمبود دارو و بالاخره شقه درونی باند خامنهای بر سر حذف لاریجانی. در زمینه بحرانهای داخلی دو موضوع مهم به چشم میخورد. یکی هشدارها در مورد کرونا و اعتراف به اینکه برخلاف ادعای رژیم که روز قبل اولین مورد ابتلا رویت شده، از مدتی قبل در بین دانشآموزان و دانش جویان دیده شده میشود. هشدارها در مورد تهدید قیام و انفجار خشم مردم هم این روزها در روزنامههای حکومتی بهصورت ترجیع بند درآمده و سر هر موضوعی ابراز وحشت از جنس تهدید قیام است.
چشماندازهای خاکستری؛ تجمیع بحرانها
تمامی موضوعات اجتماعی اقتصادی و سیاسی حل نشده، در روزنامهها موضوع هشدار نسبت به واکنشهای ناگهانی و قیامی مردم است.
مثلا جهان صنعت در بررسی پیامدهای حذف دلار۴۲۰۰ تومانی نوشته است: «در صورتی که ایرانیان بدانند قرار است سال۱۴۰۱ با سونامی قیمت خوراکیها در کنار افزایش همه انواع کالاها یکسره به بالا پرتاب شوند و قدرت خرید آنها باز هم روندی کاهنده پیدا کند معلوم نیست چه واکنشی نشان میدهند».
دنیای اقتصاد هم عنوان سرمقالهاش را «انباشت چالش ها» انتخاب کرده و نسبت انفجار خشم مردم در اثر «تجمیع بحرانها» هشدار داده و نوشته است: «شرایط امروز کشور به نقطهای رسیده است که مردم و فعالان اقتصادی با انبوهی از چالشهای حلنشده حاکمیتی، اقتصادی، اجتماعی، زیستمحیطی، بینالمللی، سیاسی، فرهنگی و... مواجه هستند و متأسفانه چشمانداز چندان روشنی هم برای عبور از این بحرانها متصور نیستند». این مقاله که به قلم رئیس اتاق تهران رژیم است در ادامه نوشته: «تجمیع انبوه مشکلات، ناکارآمدی سیاستهای اقتصادی و تصمیمات سیاستگذاران برای عبور از بحرانها و چشماندازی خاکستری نسبت به آینده باعث شده است تا هر از چندی در یک نقطه و شهری از کشور شاهد اعتراضات مردمی و شکلگیری نارضایتیهای اجتماعی باشیم؛ روزی در اصفهان شاهد تجمع کشاورزان و مردم هستیم و روزی دیگر شهرهای خوزستان و چهارمحال بختیاری و... شاهد اعتراضات است».
جوان وابسته به سپاه پاسداران هم ظاهراً در مواجهه با شدت بحرانها وظیفه اصلیاش که دود و دم برای نظام است را فراموش کرده و از انباشت بحرانها ابراز وحشت کرده و نوشته است: «آمارهای داخلی نیز بر وجود تبعیض و نابرابری در ایران صحه میگذارد. فاصله بین دهکهای درآمدی و افزایش ضریب جینی در سالهای اخیر، همگی گویای تبعیض در استفاده از منابع داخلی و نابرابری در توزیع درآمده است». در ادامه هم بهنقل از خامنهای «اوضاع را غیرقابل تحمل» توصیف کرده است.
سلب اعتماد عمومی از نظام حاصل وعدهدرمانیها!
جهان صنعت در مطلبی با عنوان «حذف ارز ۴۲۰۰تومانی، آتش زدن قیصریه بهخاطر یک دستمال» به دروغدرمانیها و چپاولهای جاری در نظام اشاره کرده و نوشته است: «از دست دادن سرمایه اجتماعی که همانا سلب اعتماد عمومی از دولت است، از خسارتبارترین نتایج سخنرانیهای بدون پشتوانه اجرایی رؤسایجمهوری در ایران خصوصاً رئیسجمهور دولتهای یازدهم و دوازدهم بوده که جانمایه آن همه سخنرانیها را قول و وعده کارهای بزرگی که قرار بوده در آینده انجام شود و هرگز انجام نشد، تشکیل میداده است. بهنظر میرسد که شیوه کار رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم در دولت سیزدهم نیز ادامه دارد».
«بورس از کجا ضربه خورد» عنوان مطلبی در کیهان خامنهای است که ضمن تقلا برای کسب آبروی مجدد برای بورس نوشته است: «. در شرایطی که زنجیره سوءتدبیرها، تیشه به ریشه اقتصاد میزد، وانمود میشد اقتصاد رونق گرفته است. در حالی که تولید گرفتار انواع موانع بود، دولت برجام کوشید با پول نفت و رونق واردات، ظاهر بازار را بیاراید. سهمیهبندی بنزین لغو شد، ولو اینکه کشور وارد کننده بود. مصرف و قاچاق بنزین، به میزان بیش از ۲۰میلیون لیتر در روز شدت گرفت، تا اینکه چهار سال بعد، دولت ناگهان تصمیم گرفت سهمیهبندی را احیا، و قیمت بنزین را سه برابر کند و... شد آنچه در آبان تلخ ۹۸ شد. یکی از شعبده بازیهای پر هزینه، درباره بورس اتفاق افتاد».
«ناخوشی بازار دارو» هم عنوان مطلبی در رسالت از باند مؤتلفه است که نوشته: «کمبودهای دارویی در صورت عدم تأمین ارز مورد نیاز، تا انتهای امسال به ۴۰۰ تا ۵۰۰قلم میرسد». در ادامه هم افزوده است: «مدتهاست که مردم برای تهیه سادهترین و بدیهیترین اقلام دارویی باید داروخانههای بسیاری را زیرپا بگذارند و یا دست به دامن دلالان شوند تا تعداد محدودی از داروی مورد نیاز خود را تهیه کنند که حتی در این حالت هم دارو معمولاً قاچاق و غیرقابل اعتماد است».