«سیاست ایران: مقابله با جنگافروزی و تروریسم رژیم و پیشبرد جمهوری آزاد و غیراتمی در ایران»، عنوان کنفرانسی است که هفته گذشته در کنگرهٔ آمریکا برگزار شد. در این کنفرانس شماری از اعضای کنگره از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات و همچنین خانم مریم رجوی رئیسجمهور برگزیدهٔ شورای ملی مقاومت برای دوران انتقال حاکمیت به مردم ایران، سخنرانی کردند.
در این کنفرانس اوضاع منطقه و موقعیت رژیم آخوندی پس از سرنگونی رژیم بشار اسد در سوریه بهعنوان تکیهگاه اصلی فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران در دخالتهایش در منطقه، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
خانم نانسی میس عضو کمیتهٴ قوای مسلح و رئیس زیرکمیتهٴ امنیت سایبری از حزب جمهوریخواه با اشاره به تحولات جدید در منطقه گفت: «بعد از سوریه، نوبت ایران خواهد بود. من امشب اینجا هستم تا رژیم ایران و دیکتاتوری سرکوبگر شاه را محکوم کنم میخواهم از همهٔ ایرانیانی حمایت کنم که خواهان آزادی و یک ایران آزاد و دموکراتیک هستند».
ریچ مککورمیک، عضو کمیتههای خارجی و قوای مسلح از حزب جمهوریخواه، اظهار داشت: «استبداد سرد و تاریکی که مردم ایران را از چندین دههٔ پیش فراگرفت، اکنون بهنظر میرسد که به پایان خود نزدیک شده است. در هر کجا که دیکتاتورهای حاکم بر ایران نگاه میکنند، شاهد مقاومت در حال رشد در داخل، مخالفت در خارج و فساد از درون هستند. رژیم ایران مانند یک بنای پوسیده است که هنوز شکل و فرم خود را حفظ کرده، اما ضعیف و تو خالی شده است. من معتقدم که با مقاومت قاطع مردم ایران و پشتیبانی ایرانیان خارج از کشور و مردم آزاد در سراسر جهان و تحت پرچم شورای ملی مقاومت ایران، ایران بهزودی زنجیرهای خود را از هم خواهد گسست».
یکی از نکات برجسته این کنفرانس، تأکید بر اتحاد دوحزبی در کنگره برای حمایت از مردم و مقاومت ایران بود. جودی چو، عضو کمیته امکانات مالی از حزب دموکرات، به نقش قطعنامه دوحزبی کنگره در محکومیت تروریسم دولتی رژیم آخوندی و حمایت از دموکراسی در ایران اشاره کرد و گفت: «بسیار افتخار میکنم که یکی از آورندگان قطعنامهٔ دوحزبی مجلس نمایندگان هستم که تروریسم حکومتی رژیم ایران را محکوم میکند و حمایت کنگره را از مردم ایران ابراز میکند. این قطعنامه ۲۴۳حمایتکننده از هر دو حزب دارد که بیش از نیمی از اعضای کنگره است».
برد شرمن، عضو ارشد کمیته خارجی از حزب دموکرات، در سخنرانیش گفت: «میخواهم از مردم سوریه تشکر کنم که نشان دادند حتی زمانی که رژیمی دارای ارتش، پلیس مخفی با سابقه کشتن بیش از ۱۰۰هزار نفر و به تبعید فرستادن میلیونها نفر را، هم میتوان در عرض ۱۱ روز ساقط کرد. و میخواهم از شورای ملی مقاومت ایران تشکر کنم که در سال ۲۰۰۲ جهان را از وجود تأسیسات اتمی زیرزمینی رژیم ایران در نطنز مطلع کرد. آمریکا و جهان به شما مدیون هستند».
خانم رجوی در سخنرانی آنلاین خود در این کنفرانس با اشاره به سرمایهگذاریها و محاسبهٔ استراتژیک خامنهای روی خاندان منفور اسد در سوریه و پیامدهای سرنگونی این دیکتاتوری خونریز و تبهکار گفت: «پیام تحولات اخیر روشن است: جامعه جهانی نباید بیش از این از قرار گرفتن در کنار مردم ایران که هرنوع دیکتاتوری اعم از شاه و شیخ را رد میکنند، تعلل کند. نمایندگان کنگره در قطعنامه دو حزبی ۱۱۴۸ راهحل را نشان دادهاند. این قطعنامه جهان آزاد را ترغیب میکند که حق مردم ایران، تظاهر کنندگان و کانونهای شورشی را برای مقابله با سپاه پاسداران و نیروهای سرکوبگر بهمنظور ایجاد تغییر، بهرسمیت بشناسد».
خانم رجوی نتایج بهدست آمده از سرنگونی دیکتاتوری بشار اسد را در ۳محور بهشرح زیر خلاصه کرد:
اول: سقوط دیکتاتوری سوریه آئینه ضعف مفرط رژیم آخوندها و سپاه پاسداران است.
دوم: استراتژی خامنهای برای ایجاد گروههای نیابتی در خاورمیانه شکستخورده است.
سوم: با فرو ریختن تکیهگاههای رژیم در منطقه، راه گسترش قیامها و سرنگونی رژیم باز میشود».