صفبندی باندهای حکومتی بر سر قبول یا رد لوایح چهارگانهٔ FATF، یا پذیرفتن شروط اروپا برای دورزدن تحریمهای آمریکا، از آنجا ناشی میشود که رژیم هر مسیری را در رد یا قبول آن لوایح و یا شروط اروپا انتخاب کند، لاجرم بهمثابه زهر در پیکر نظام عمل خواهد کرد.
دعوای باندها ناشی از آن است که هر یک راهکار دیگری را جامزهر یا مترادف با نابودی نظام میداند. روشن است که در این کشمکش تا وقتی خامنهای ساکت است و نظامش را تعیینتکلیف نکرده است این دعواها بدون حصول نتیجه ادامه خواهد داشت.
خامنهای هم میداند انتخاب مسیر رد یا قبول مذاکره همان و افتادن نظامش در سراشیبی تعیینتکلیف نهایی همان.
در جدیدترین دور این جنگ خبرگزاری حکومتی موج ۲۰آبان ۹۷ از باند خامنهای نوشت: «محمدجواد ظریف... در برنامه پارک شهر رادیو تهران به صراحت گفت: آمریکاییها میخواهند ما را در یک حالت بیاطمینانی نگهدارند، حتی پیشنهادهایی به ما میکردند که اگر فلان کار را کنید ما ۶ماه تحریمها را عقب میاندازیم. حال این پرسش از آقای ظریف و وزارتخارجه که خبر خبرگزاری موج را سراسیمه تکذیب کردند مطرح میشود که چنین پیشنهادی در چه تاریخی و از چه طریقی در اختیار ایران قرار گرفته است؟ آیا پیشنهاد فوق را کارشناسان آمریکایی در عمان به طرفهای ایرانی ارائه ندادند؟».
پیش از این در روز ۴آبان کریمی قدوسی مارک شرکت در مذاکرات مخفی در عمان به باند روحانی – ظریف زده بود.
ضرورت رفتن پای میز مذاکرهٔ مجدد اگر چه از سوی کارگزاران رسمی باند روحانی به زبان نمیآید اما مهرهها و رسانههای همسو با این جریان با پرچم افراشته از آن دفاع میکنند.
علی خرم، مهرهٔ پیشین وزارتخارجه رژیم، در خصوص چشمانداز تحریمها و اینکه آیا نظام آخوندی در نهایت تن به مذاکره خواهد داد یا نه گفت: «من مدتی قبل هم در مصاحبههای خود عنوان کرده بودم که بهتر است یک کانال ارتباطی میان ایران و دولت آمریکا بهطور مستقر ایجاد شود. واقعیت این است که اگر ما چند ماه پیش وارد مذاکره میشدیم از موضع قدرت میتوانستیم پای میز بشینیم. اما هر چه جلوتر برویم این موضع قدرت کاهش پیدا میکند».(سایت فرارو ۱۸آبان ۹۷)
نصرتالله تاجیک، از مهرهٔ های پیشین وزارتخارجه رژیم، با یادآوری تهدیدهای تنگتر شدن حلقه انزوای رژیم، بهرغم تصریح خامنهای در مورد غیرقابلمذاکره بودن موشکی، تلویحا رفتن پای میز مذاکره موشکی با اروپا را تأیید کرد و گفت: «میتوانیم با اروپا یک کانال سالم و با ابعاد مشخص تعریف کنیم که به نوعی سوئیفت اروپایی را رقم بزند و بتوانیم همه مبالغ فروش نفت خود را بهصورت یورو دریافت کنیم».
وی افزود: «ممکن است در مراحل بعدی مذاکره با اروپاییها از جمله مسأله موشکی و... دارای نقاط مشترک نباشیم و چالشهایی در این زمینه به وجود بیاید».(خبرگزاری ایرنا ۲۱آبان ۹۷)
روزنامهٔ حکومتی مردمسالاری هم انزوای بینالمللی و موقعیت بسیار ضعیف رژیم را گوشزد کرده و نوشت: «رابطه ما با اروپا، حیاتی است. در این راه هرگز نباید حتی در حد شبههای که در دانمارک پیش آمد، اشتباه کنیم. رابطه حسنه با همسایگان شرقی و غربی هم مثل همجواران جنوبی و شمالی، بسیار اهمیت دارد حتی ما در شرایطی نیستیم که درباره چین و روسیه و ترکیه ابراز بدبینی کنیم و مرتکب سوءتدبیر شویم».(مردمسالاری ۲۰آبان ۹۷)