728 x 90

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۷شهریور ۹۶

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
بررسی روزنامه‌های حکومتی روز سه‌شنبه هفتم شهریور را با نگاه به مهم‌ترین عنوانهای اقتصادی اجتماعی شروع می‌کنیم. که گوشه‌یی از کارنامه نظام جمهوری اسلامی را هم در عرصه‌های مختلف نشان می‌دهد:
آفتاب یزد: نماینده پیشین مجلس: انواع و اقسام مافیای سیاسی در کشور جولان می‌دهند

آفتاب یزد: رئیس سازمان محیط‌زیست: 20سال آینده 80درصد کشور آب نخواهد داشت

ابرار: جهانگیری: امروز فساد در سطوحی که تصور آن را نمی‌کردیم رسوخ کرده است

ابرار: ایران بدترین نظام بانکی جهان را دارد

ابرار: یک نماینده: آمار نادرست نرخ بیکاری مشکلات کشور را حل نمی‌کند

ابتکار: کدام را باید نجات داد؛ آب یا کشاورزی؟

تجارت: میراثی که دولت و مردم را گرفتار کرد؛ مسکن بی‌مهری

جوان: حذف ربا از بانک؟ نمی‌شود آقا نمی‌شود

جهان صنعت: در 20سال آینده 80درصد کشور آب نخواهد داشت

رسالت: ابراهیم رزاقی: 15میلیون بیکار در کشور داریم

رسالت: سعید زیبا اگر دغدغه خدمت دارند از رانت خارج شوند

کاروکارگر: گزارشی از وضعیت کارگران پروژه آبرسانی دشت سیستان، کار زیر آفتاب سوزان و بازگشت به خانه با جیب خالی

کاروکارگر: رئیس سازمان بهزیستی کشور: آمار «طلاق» در شمال تهران بیشتر شده است

کارون: به‌رغم اعلام تورم زیر 10درصد؛ چرا مردم کاهش تورم را احساس نمی‌کنند

مردم‌سالاری: اسحاق جهانگیری در مراسم تودیع و معارفه وزارت ارتباطات: فساد در برخی از سطوح غیرقابل تصور رسوخ کرده است

اظهارات خامنه‌ای در جمع طلبه‌های استان تهران که آمیزه‌یی از دود و دم و ابراز نگرانی است موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند است.
ابتکار:
خامنه ای: تداوم انقلاب به‌معنای حفظ هنجارهای جدید است

اطلاعات: خامنه‌ای در دیدار جمعی از فضلا و و طلاب حوزه علمیه استان تهران:‌نسل‌های جوان به‌شدت نیازمند حرفهای نو هستند. شرط تاثیر‌گذاری در جامعه، افزایش سواد و ارتقاء نصاب علمی است

در روز سه‌شنبه تنها روزنامه‌های باند ولی‌فقیه سوز و گداز آخوند آملی لاریجانی از دست مجاهدین به‌خاطر گزارش گزارشگر ویژه حقوق‌بشر را انعکاس داده‌اند. گزارشی که به جنگ باندها هم دامن زده است:
حمایت:
آملی لاریجانی با اشاره به گزارش ادعایی علیه قوه‌قضاییه: گزارش گزارشگر ویژه حقوق‌بشر خلاصه ادعاهای مجاهدین و معاندان نظام است
... آملی لاریجانی گفت: دشمن، امروز از نقاط ضربه‌پذیر وارد می‌شود و به‌دنبال نفوذ است. معیشت مردم قطعاً از همان نقاط است و فرهنگ هم به همان میزان اهمیت دارد. دشمن با تمام قوا ضمن بهره‌گیری از ابزارهای تبلیغاتی خود نظیر کانال‌های ماهواره‌ای، سایتها و شبکه‌های اجتماعی و هم‌چنین با صرف هزینه‌های هنگفت، مانند موریانه و به شکلی تدریجی و آرام به اعتقادات، ایمان و اخلاق مردم ضربه می‌زند... رئیس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به گزارش گزارشگر ویژه حقوق‌بشر ایران به مجمع عمومی سازمان ملل، این گزارش 120بندی را گزارشی علیه جمهوری اسلامی به‌ویژه دستگاه قضایی خواند و اظهار کرد: هر آنچه را تمام معاندین و مخالفان نظام، گروه‌های ضدانقلاب و مجاهدین طی سالهای پس از انقلاب به زبان آورده‌اند، به شکل تلخیص شده می‌توان در این گزارش مشاهده کرد. البته این گزارش فعلاً نهایی نیست ولی علی‌القاعده همین نهایی می‌شود.
آملی لاریجانی افزود: البته این گزارشگر ویژه از منشور حقوق شهروندی که دولت تهیه و منتشر کرده و هم‌چنین سخنان رئیس‌جمهور در دوران انتخابات که حالت گلایه و انتقاد به دستگاههای نظام را داشت، استقبال کرده اما در ادامه به سراغ قوه قضاییه رفته و در چند جا اعلام کرده که قوه قضاییه جمهوری اسلامی، استقلال ندارد و باید تغییرات اساسی در آن ایجاد شود!... لاریجانی تصریح کرد: فراتر از این نوع دخالت، حتی از یکی از کاندیداها نام برده و اعلام کرده است که شورای نگهبان، فردی را که یکی از دستوردهندگان - به تعبیر آنها – اعدام‌های فراقضایی مجاهدین در ایران بوده تأیید صلاحیت کرده است. یعنی نه تنها به اعدام جلادهای منافقین معترض هستند بلکه در کار شورای نگهبان هم دخالت می‌کنند.

رسالت: رئیس قوه قضاییه: گزارشگر ویژه حقوق‌بشر ادعاهای مجاهدین... را تکرار می‌کند

جوان: استقبال گزارشگر حقوق‌بشر از مواضع انتخاباتی روحانی
آملی لاریجانی: گزارشگر ویژه از منشور حقوق شهروندی دولت و سخنان گلایه‌آمیز و انتقادات رئیس‌جمهور به دستگاههای نظام در دوران انتخابات استقبال کرده است... سرانجام هر آنچه منتقدان و دلسوزان نظام در ایام انتخابات می‌گفتند به‌وقوع پیوست. خیلی‌ها در اردیبهشت می‌گفتند برخی موضع‌گیریها و اظهارات آقای روحانی که هم رئیس‌جمهور مستقر بود و هم نامزد انتخابات، علیه کلیت نظام است. در مناظرات اظهارات جهانگیری به‌عنوان نامزد پوششی و البته معاون اول رئیس‌جمهوری هم قوز بالای قوز شد... روحانی و جهانگیری در ایام انتخابات به قدری در تخریب نظام پیش رفتند که موضعگیری سایر مسئولان را هم در پی داشت. رهبر انقلاب هم پیش از آن گفته بودند نگذارید جای شهید و جلاد عوض شود. ایشان هم‌چنین گفته بودند دهه 60، دهه مظلومی است.
با همه این تفاصیل، روحانی و جهانگیری در مقابل رئیسی و قالیباف شمشیر را از رو بستند و به بهانه انتخابات، عملکرد نظام را در دهه 60 و هم‌چنین عملکرد قوه قضاییه را در هر میتینگی زیر سؤال بردند.
حالا رئیس قوه قضاییه با اشاره و استناد به گزارش 120صفحه‌یی «عاصمه جهانگیر»، گزارشگر حقوق‌بشر ایران در سازمان ملل، گفته است که اظهارات آقای روحانی در ایام انتخابات با استقبال جهانگیر مواجه شده و این گزارشگر از مواضع علیه نظام رئیس‌جمهور مستقر، گزارش حقوق‌بشری علیه جمهوری اسلامی ساخته است. آملی‌لاریجانی با بیان این‌که گزارش گزارشگر ویژه حقوق‌بشر ایران، گزارشی علیه جمهوری اسلامی و به‌ویژه دستگاه قضایی است، این گزارش را تلخیص شده و چکیده ادعاهای مجاهدین و معاندان نظام دانست

وطن امروز: آملی‌لاریجانی با بیان این‌که گزارش گزارشگر ویژه حقوق‌بشر ایران، گزارشی علیه جمهوری اسلامی و به‌ویژه دستگاه قضایی است، این گزارش را تلخیص شده و چکیده ادعاهای مجاهدین و معاندان نظام دانست

تناقض گویی‌های روزنامه‌های باند روحانی در مورد برجام و حملات روزنامه‌های باند خامنه‌ای به آن موضوع مطالب روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:
شهروند:
تاثیر برجام بر روابط انسان دوستانه جهانی

کیهان: صالحی: برجام لطف الهی است، تهدیدات ترامپ مصرف داخلی دارد

وطن امروز: گزارش گاردین از تلاش رئیس‌جمهور آمریکا برای تکمیل مستندات گزارش اکتبر علیه پایبندی ایران به برجام

آرمان: علی خرم: در دولت دوازدهم شرایط نظام بین‌الملل تغییر کرده است؛ اول به‌جای دولت اوباما، دولت دونالد ترامپ بر سرکار است که به‌جای حل مسائل و مشکلات معوقه با ایران از طریق مذاکرات دیپلوماتیک، اعتقاد به برخورد با ایران دارد. دوم قدرت‌گرفتن تندروها و لابی اسراییل در آمریکا در زیر سایه ترامپ است که قصد دارند انتقام 8سال گذشته دوره اوباما را از ایران بگیرند. سوم رها‌شدن رقبای منطقه‌یی ایران است که با فرصت طلایی حضور ترامپ قصد دارند نقش منطقه‌یی ایران را محدود کنند. رویکرد دولت دوازدهم در وهله اول باید حفظ دستاوردهای توافق هسته‌یی باشد.

روزنامه‌های باندهای موسوم به اصلاح‌طلب پیشاپیش به مواضع روحانی که قرار است شامگاه سه‌شنبه از تلویزیون رژیم پخش شود حمله کرده‌اند:
آفتاب یزد:
12ابهام مهم
آفتاب یزد موضوعاتی را که باید رئیس‌جمهور در نشست تلویزیونی خود درباره آن سخن بگوید یادآوری کرده است
به باور تئوریسینهای سیاسی کشور برای آن که بتواند نمره قبولی از بینندگان برنامه‌اش بگیرد باید به بسیاری از ابهامات، انتقادات و پرسش‌ها‌ی شکل گرفته در اذهان از زمان
پیروزی‌اش در انتخابات 29اردیبهشت ماه تا به امروز پاسخی شفاف و صریح بدهد و با زبان «روحانیِ ایام انتخابات» سخن بگوید. خود را از حصار محافظه کاری و مصلحت اندیشی وارهاند. از پشت پرده چیدمان کابینه‌اش سخن بگوید و چرایی عدم حضور زنان، در هیأت دولتش را بیان کند و علت نبردن نامی از اصلاح‌طلبان هم‌چون ها‌شمی در مراسم تنفیذ و تحلیفش را بیان نماید و در نهایت پوسته ابهام از بسیاری از وقایع را بشکافد... گویا استفاده از پوشش چادر برای افرادی که از این جامه استفاده نمی‌کنند در دولتها‌ طبق یک قانون نانوشته الزامی شده است. در زمان اصلاحات معصومه ابتکار مجاب به استفاده از این پوشش شد و در دولت دوازدهم لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری. جنیدی در مورد علت استفاده از چادر چنین گفته که بر اساس پروتکل کابینه می‌بایست از آن استفاده کند. این در حالی است که نخست واژه «پروتکل» در این جا اشتباه به کار رفته و بعد هم آن که اگر آیین‌نامه‌ای در این زمینه نوشته شده است، بهتر است رئیس‌جمهوری آن را با افکار عمومی در میان بگذارد تا ابهامات شکل گرفته پیرامون آن از میان برود... در آستانه نخستین گفتگوی تلویزیونی رئیس‌جمهوری به سراغ زیبا کلام رفتیم تا از او بپرسیم به‌عنوان یک منتقد چه انتظاراتی از مصاحبه اول حسن روحانی دارد. این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال «آفتاب‌یزد» اظهار داشت: آقای روحانی را می‌توانیم به دو برهه قبل و بعد از 29اردیبهشت ماه تقسیم کنیم. به این معنا که ایشان بعد از 29اردیبهشت در وضعیتی قرار گرفت که صحبت از 24میلیون رأی خود و مطالبات پشت آن آراء میلیونی‌اش می‌کرد و از پاسخگویی به آنها سخن می‌گفت. وی افزود: از آن زمان به بعد به نظر می‌آید که نگاه، لحن و رویکرد آقای روحانی تغییر یافته است. ایشان بسیار محتاط و محافظه‌کار شده است، گویی که به مخاطبان خود می‌گوید آن روحانی یک هفته، ده روز پس از 29اردیبهشت ماه را سعی کنید از خاطر ببرید. واقعیت چیز دیگری است... روحانی اکنون بسیار در لاک سکو ت و محافظه کاری فرورفته است. این شرایط، حدس و گمانه‌ها‌ی بسیاری را ایجاد کرده که چه اتفاقی افتاد که به ناگاه روحانی خاموش شد و این خاموشی ایشان موجب گشت که خیلی‌ها‌ حتی از رأی دادن به او پشیمان شوند.

آفتاب یزد: موسوی لاری عضو ارشد مجمع روحانیان در گفتگو با عصر ایران از حوادث کوی دانشگاه و مطالبات مردم از حسن روحانی می‌گوید.
مردم بی‌حساب کتاب که نیامدند رأی بدهند 4ساعت در صف‌ها‌ ایستادند تا به آقای رئیس‌جمهور و شورا رأی دادند آنوقت اگر آنها بعد از اتمام انتخابات بگویند من کاری به مردم ندارم این مشخص است که امر نامیمون و نامبارکی اتفاق خواهد افتاد و در صورت عدم توجه به چنین موضوعاتی ریزشی صورت می‌گیرد.

شقه در باند رقیب موضوع مقالات روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:
کیهان: وعده‌های دومین پالایش در فراکسیون ناکام امید
پس لرزه ناکامی‌های فراکسیون امید در مجلس هم‌چنان ادامه دارد و رسانه‌های اصلاح‌طلب از «پالایش» در هیأت‌رئیسه این فراکسیون در نشست امروز خبر داده‌اند.
روزنامه آفتاب یزد نوشت: آنها که هم‌پیاله اصلاح‌طلبان می‌شدند، اما با اصول‌گرایان پیمان می‌بستند، تصفیه شوند و در عوض کسانی جایگزین گردند که به نام اصلاح‌طلبی، اما به کام اصول‌گرایی به فعالیت نپرداخته‌اند که البته بنا‌ به گفته علیرضا رحیمی این پالایش انجام خواهد شد. اگر آنها که در جلسه آرژانتین مانع از رأی‌آوری حبیب‌الله بیطرف، وزیر پیشنهادی وزارتخانه نیرو شدند، اجازه دهند!

جمهوری اسلامی: بی‌تدبیری
پس از یک وقفه کوتاه ولی پرهزینه حکم شهردار تهران امضاء شد. مسأله ساده‌ای که می‌توانست اگر پیچی هم داشت در خلوت حل و فصل گردد و نیازی نبود به رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی کشانده شود و سرخط خبری بیگانگان هم بشود با تحلیل‌هایی عجیب و غریب! عدم تدبیر لازم و طرح مسأله «استعلامات» توسط وزارت کشور، اقدامی حرفه‌یی و کارشناسی شده نبود. از سوی دیگر «استعلام» قبل از «انتصاب» است و این هم برای افکار عمومی جای سؤال داشت که وقتی شورای شهر تهران فردی را به‌عنوان شهردار منصوب می‌کند دیگر نباید گیر «استعلاماتی» وجود داشته باشد

حمله به مواضع دولت روحانی موضوع مقالات روزنامه‌های باند رقیب است:
رسالت: آزمونی برای پایبندی به قانون
در کلانشهر تهران شورای اسلامی شهر، محمدعلی نجفی را به‌عنوان شهردار انتخاب کرد. ظاهراً صلاحیت او از سوی مراکزی که باید مورد استعلام قرار گیرند، زیر سؤال بود. لذا شورای شهر تهران روز یک‌شنبه گذشته برای اداره شهر تهران سرپرست تعیین کرد. مدت کوتاهی پس از این انتخاب خبر رسید وزیر کشور حکم نجفی را صادر کرده است، اما بلافاصله این خبر تکذیب شد. لذا مصطفی سلیمی به‌عنوان سرپرست شهرداری تهران کار خود را شروع کرد. سخنگوی وزارت کشور در همین روز ساعت 22یک‌شنبه شب اعلام کرد حکم نجفی به‌عنوان شهردار تهران پس از پنج روز کشمکش در اجرای تبصره 3ذیل بند۱ ماده80 قانون شوراهای اسلامی کشور از سوی وزیر کشور صادر شد. او گفت: پاسخ استعلامات، مثبت بوده است.
محمدعلی نجفی در دولت یازدهم هنگامی که به‌عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی شد، به همین دلیل نتوانست رأی اعتماد بگیرد. غیر از این مشکل قانونی، نجفی بارها گفته است بیماری قلبی‌اش او را رنج می‌دهد. وجود چنین شخصی در شهرداری تهران که اداره آن به اندازه چند وزارتخانه است موجب تعجب صاحبنظران و کارشناسان شده است. چنین انتخابی نه تدبیر درستی است و نه امید برمی انگیزد. با توجه به بگومگوهای رسانه‌یی و نیز مطالبی که در فضای مجازی در خصوص تصدی محمدعلی نجفی مطرح شد، این سؤال مطرح است که آیا در صدور حکم وی از سوی وزیر کشور از قاعده فشار از پایین و چانه‌زنی در بالا استفاده شده است. یا نه، پرونده وی پاک است و او مظلوم واقع شده است؟
مردم مایلند بدانند موضوع مشکل آقای محمدعلی نجفی چیست؟ نهادهای ناظر و قانونی در مورد او چه می‌دانند؟ هر چند این موضوع در قضیه رأی اعتماد او به‌عنوان وزیر پیشنهادی علوم در دولت یازدهم در رسانه‌ها و در مجلس مورد بازخوانی قرار گرفت، اما باید معلوم شود چرا اعضای محترم شورای شهر تهران به‌رغم اطلاع از این موارد، او را به‌عنوان شهردار انتخاب کردند.
هم‌چنین اگر پاسخ منفی بود، معلوم شود چه جریانی پشت سر شورای شهر تهران اصرار بر این انتخاب خلاف قانون داشته است، با آن که از مدت ها پیش در مورد این انتخاب بحثهایی از این دست مطرح بوده است.
- از سرشماری جدید دولت، 9ماه گذشته است. آمار بیکاری هم‌چنان محرمانه است. مهم‌ترین مشکل مردم اکنون بیکاری است که در رکود، تورم، تعطیلی بنگاهها و...
خود را نشان می‌دهد. پنهان کردن این آمار چه فایده‌ای دارد؟ اصلاً مبنای محرمانگی چیست؟ آیا قانونی برای آن نداریم؟ آیا درست است دولت اطلاعاتی را که باید مورد سنجش کارآمدی و ناکارآمدی از سوی مردم صورت بگیرد، محرمانه کند؟ کدام قانون چنین اجازه‌ای را می‌دهد؟
چرا افزایش 12درصدی واردات کالاهای مصرفی، لاپوشانی می‌شود؟ چرا بسیاری از اطلاعات مربوط به تفریغ بودجه که وفق اصل 55قانون اساسی باید در دسترس مردم قرار گیرد، محرمانه است؟ چرا قراردادها نفتی و غیرنفتی، محرمانه اند؟ آیا این قراردادها متضمن حق و تکلیف برای مردم نیستند؟ در حالی که قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، انتشار آن را مجاز می‌داند، چرا دولت و نهادهای مربوط هم‌چنان بر محرمانگی اصرار دارند؟

ابتکار: کدام را باید نجات داد؛ آب یا کشاورزی؟

تجارت: میراثی که دولت و مردم را گرفتار کرد؛ مسکن بی‌مهری

جوان: حذف ربا از بانک؟ نمی‌شود آقا نمی‌شود

جهان صنعت: در 20سال آینده 80درصد کشور آب نخواهد داشت

رسالت: ابراهیم رزاقی: 15میلیون بیکار در کشور داریم

رسالت: سعید زیبا اگر دغدغه خدمت دارند از رانت خارج شوند

کاروکارگر: گزارشی از وضعیت کارگران پروژه آبرسانی دشت سیستان، کار زیر آفتاب سوزان و بازگشت به خانه با جیب خالی

کاروکارگر: رئیس سازمان بهزیستی کشور: آمار «طلاق» در شمال تهران بیشتر شده است

کارون: به‌رغم اعلام تورم زیر 10درصد؛ چرا مردم کاهش تورم را احساس نمی‌کنند

مردم‌سالاری: اسحاق جهانگیری در مراسم تودیع و معارفه وزارت ارتباطات: فساد در برخی از سطوح غیرقابل تصور رسوخ کرده است

اظهارات خامنه‌ای در جمع طلبه‌های استان تهران که آمیزه‌یی ازدود و دم و ابراز نگرانی است موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند است.
ابتکار:
خامنه ای: تداوم انقلاب به‌معنای حفظ هنجارهای جدید است.

آفتاب یزد: موسوی لاری عضو ارشد مجمع روحانیان در گفتگو با عصر ایران از حوادث کوی دانشگاه و مطالبات مردم از حسن روحانی می‌گوید:
مردم بی‌حساب کتاب که نیامدند رأی بدهند 4ساعت در صف‌ها‌ ایستادند تا به آقای رئیس‌جمهور و شورا رأی دادند آنوقت اگر آنها بعد از اتمام انتخابات بگویند من کاری به مردم ندارم این مشخص است که امر نامیمون و نامبارکی اتفاق خواهد افتاد و در صورت عدم توجه به چنین موضوعاتی ریزشی صورت می‌گیرد.

شقه در باند رقیب موضوع مقالات روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:
کیهان:
وعده‌های دومین پالایش در فراکسیون ناکام امید

پس لرزه ناکامی‌های فراکسیون امید در مجلس هم‌چنان ادامه دارد و رسانه‌های اصلاح‌طلب از «پالایش» در هیأت‌رئیسه این فراکسیون در نشست امروز خبر داده‌اند.

روزنامه آفتاب یزد نوشت: آنها که هم‌پیاله اصلاح‌طلبان می‌شدند، اما با اصول‌گرایان پیمان می‌بستند، تصفیه شوند و در عوض کسانی جایگزین گردند که به نام اصلاح‌طلبی، اما به کام اصول‌گرایی به فعالیت نپرداخته‌اند که البته بنا‌ به گفته علیرضا رحیمی این پالایش انجام خواهد شد. اگر آنها که در جلسه آرژانتین مانع از رأی‌آوری حبیب‌الله بیطرف، وزیر پیشنهادی وزارتخانه نیرو شدند، اجازه دهند!

جمهوری اسلامی: بی‌تدبیری
پس از یک وقفه کوتاه ولی پرهزینه حکم شهردار تهران امضاء شد. مسأله ساده‌ای که می‌توانست اگر پیچی هم داشت در خلوت حل و فصل گردد و نیازی نبود به رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی کشانده شود و سرخط خبری بیگانگان هم بشود با تحلیل‌هایی عجیب و غریب! عدم تدبیر لازم و طرح مسأله «استعلامات» توسط وزارت کشور، اقدامی حرفه‌یی و کارشناسی شده نبود. از سوی دیگر «استعلام» قبل از «انتصاب» است و این هم برای افکار عمومی جای سؤال داشت که وقتی شورای شهر تهران فردی را به‌عنوان شهردار منصوب می‌کند دیگر نباید گیر «استعلاماتی» وجود داشته باشد

حمله به مواضع دولت روحانی موضوع مقالات روزنامه‌های باند رقیب است:
رسالت:
آزمونی برای پایبندی به قانون
در کلانشهر تهران شورای اسلامی شهر، محمدعلی نجفی را به‌عنوان شهردار انتخاب کرد. ظاهراً صلاحیت او از سوی مراکزی که باید مورد استعلام قرار گیرند، زیر سؤال بود. لذا شورای شهر تهران روز یک‌شنبه گذشته برای اداره شهر تهران سرپرست تعیین کرد. مدت کوتاهی پس از این انتخاب خبر رسید وزیر کشور حکم نجفی را صادر کرده است، اما بلافاصله این خبر تکذیب شد. لذا مصطفی سلیمی به‌عنوان سرپرست شهرداری تهران کار خود را شروع کرد. سخنگوی وزارت کشور در همین روز ساعت 22یک‌شنبه شب اعلام کرد حکم نجفی به‌عنوان شهردار تهران پس از پنج روز کشمکش در اجرای تبصره 3ذیل بند 1ماده 80قانون شوراهای اسلامی کشور از سوی وزیر کشور صادر شد. او گفت: پاسخ استعلامات، مثبت بوده است.
محمدعلی نجفی در دولت یازدهم هنگامی که به‌عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی شد، به همین دلیل نتوانست رأی اعتماد بگیرد. غیر از این مشکل قانونی، نجفی بارها گفته است بیماری قلبی‌اش او را رنج می‌دهد. وجود چنین شخصی در شهرداری تهران که اداره آن به اندازه چند وزارتخانه است موجب تعجب صاحبنظران و کارشناسان شده است. چنین انتخابی نه تدبیر درستی است و نه امید برمی انگیزد. با توجه به بگومگوهای رسانه‌یی و نیز مطالبی که در فضای مجازی در خصوص تصدی محمدعلی نجفی مطرح شد، این سؤال مطرح است که آیا در صدور حکم وی از سوی وزیر کشور از قاعده فشار از پایین و چانه‌زنی در بالا استفاده شده است. یا نه، پرونده وی پاک است و او مظلوم واقع شده است؟
مردم مایلند بدانند موضوع مشکل آقای محمدعلی نجفی چیست؟ نهادهای ناظر و قانونی در مورد او چه می‌دانند؟ هر چند این موضوع در قضیه رأی اعتماد او به‌عنوان وزیر پیشنهادی علوم در دولت یازدهم در رسانه‌ها و در مجلس مورد بازخوانی قرار گرفت، اما باید معلوم شود چرا اعضای محترم شورای شهر تهران به‌رغم اطلاع از این موارد، او را به‌عنوان شهردار انتخاب کردند.
هم‌چنین اگر پاسخ منفی بود، معلوم شود چه جریانی پشت سر شورای شهر تهران اصرار بر این انتخاب خلاف قانون داشته است، با آن که از مدت ها پیش در مورد این انتخاب بحثهایی از این دست مطرح بوده است.
- از سرشماری جدید دولت، 9ماه گذشته است. آمار بیکاری هم‌چنان محرمانه است. مهم‌ترین مشکل مردم اکنون بیکاری است که در رکود، تورم، تعطیلی بنگاهها و...
خود را نشان می‌دهد. پنهان کردن این آمار چه فایده‌ای دارد؟ اصلاً مبنای محرمانگی چیست؟ آیا قانونی برای آن نداریم؟ آیا درست است دولت اطلاعاتی را که باید مورد سنجش کارآمدی و ناکارآمدی از سوی مردم صورت بگیرد، محرمانه کند؟ کدام قانون چنین اجازه‌ای را می‌دهد؟
چرا افزایش 12درصدی واردات کالاهای مصرفی، لاپوشانی می‌شود؟ چرا بسیاری از اطلاعات مربوط به تفریغ بودجه که وفق اصل 55قانون اساسی باید در دسترس مردم قرار گیرد، محرمانه است؟ چرا قراردادها نفتی و غیرنفتی، محرمانه اند؟ آیا این قراردادها متضمن حق و تکلیف برای مردم نیستند؟ در حالی که قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، انتشار آن را مجاز می‌داند، چرا دولت و نهادهای مربوط هم‌چنان بر محرمانگی اصرار دارند؟.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d4ff514a-c640-48f9-88c9-87b638b9fa3f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات