در روزنامههای حکومتی روز 16مهر از باند روحانی حرفهای روحانی در دانشگاه تهران در حمله به باند رقیب تیتر اول شده است.
آرمان: روحانی: «تکرار میکنم» تنبیه دارد؟ چند بار تجربه کنید؟ بگذارید رقابت سالم در جامعه حکمفرما باشد – نمیدانم چرا دیوار یک جناح همیشه کوتاه است
ابرار: روحانی: نباید پس از انتخابات، جناحی را تشویق و جناحی را مجازات کرد
اعتماد: نمیدانم چرا؟ - اگر کسی تکرار کند مردم پای صندوق بیایند تنبیه میشود – بعضیها بیکارند، یک عدهیی را دم به ساعت احضار میکنند. یک جناح دیوارش کوتاهتر است
اطلاعات: رئیس جمهوری: ایجاد انحصار در اقتصاد مدیریت و علم بسیار خطرناک است
جمهوری اسلامی: رئیس جمهور: نباید پس از انتخابات جناحی را تشویق و جناحی را مجازات کرد
شهروند: انتقاد رئیسجمهوری از وضعیت مدیریت در دانشگاههای کشور: دانشگاهها را قطعه قطعه کردهایم- در اداره دانشگاهها برخی مسؤل دین، برخی مسؤل انقلاب و برخی مسؤل سایر بخشها شدهاند
شرق: انحصار خطرناک است
روزنامه های باند مغلوب به روحانی حمله کرده اند:
بهار: آیا شان رئیس جمهور، تنها ظاهر شدن در مقام منتقد است؟ از حرف تا عمل
جهان صنعت: واکاوی از چگونگی حمایت روحانی از رئیس دولت اصلاحات؛ حرف به جای عمل
آرمان: بهترین توصیفی که از سخنرانیهای آقای رئیسجمهور در دانشگاه تهران میتوان ارائه کرد، آن است که بگویم سخنرانیهای او با «جزر و مدهای سیاسی»، «قبض و بسطهای سیاسی» یا «پستی و بلندیهای سیاسی» همراه است.
این قبض و بسط باعث میشود تا بسیاری از آن تردیدها که چرا به او رأی دادیم به زیرعلامت سؤال بروند، اما زمان زیادی نخواهد گذشت که او با شلیک توپخانه سنگین اصولگرایان عقبنشینی کرده و انگار، نه انگار که روحانی سخنران دانشگاه تهران بوده است! او گاه بهگونهیی سخن میگوید که همه چیز گل و بلبل است و ما اساساً هیچ مشکلی نداریم!
برخلاف تصور آقای روحانی و مشاورانش، اینگونه جرز و مدهای سیاسی سبب میشود که در حقیقت او «از این طرف رانده و از آنطرف مانده» شود. برخلاف تصور رئیس جمهور، اصولگرایان نه تنها با گفتگوی روحانی در تلویزیون آرام نشده و از سرتقصیرات کرده و ناکرده او نمیگذرند، بلکه هر کجا هم که بتوانند مقابل او خواهند ایستاد.
روحانی این واقعیت را باید بپذیرد که او هیچگاه نمیتواند دل تندروها را به دست بیاورد. بنابراین آنها نه به او چندان دلخوش دارند یا حاضرند داشته باشند و نه اینکه او را از آن خودشان خواهند دانست.
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع پاسخ به سخنان روحانی در دانشگاه تهران را سوژه حملات خود به برجام و سیاستهای باند رقیب کردهاند، در این حملات ناخواسته به بالا گرفتن جنگ باندی در بنبست نظام و اقتصاد فروپاشیدهاش اذعان شده است
جوان: رئیسجمهور گفت منافع ما از برجام غیرقابل بازگشت است و 10ترامپ هم نمیتواند مانع این منافع شود اما توضیح نداد که دقیقاً کدام منافع! منافع برجام حالا دیگر زبان ریاضی میخواهد
کیهان: نگاهی به سخنان دیروز روحانی در دانشگاه تهران؛ برجام در بنبست، اقتصاد در رکود دولت مشغول حاشیه سازی!
مروری بر اخبار آشکار و اعلام شده، حکایتهای بدی از دولت را به ما نشان میدهد. اینها تازه اخبار آشکار و عمومی است و معلوم نیست در پس پرده چه خبر است. به این نمونهها توجه کنید یک عضو ارشد و تعیینکننده تیم مذاکرهکننده هستهای، به جرم جاسوسی دستگیر شد! مدتی بعد یک نماینده مجلس در سخنانی اعلام کرد جاسوسهای تیم مذاکرهکننده یک نفر نبوده و 4نفر بوده است! برادر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور و رئیسستاد اقتصاد مقاومتی هم دستگیر شد. درباره مهدی جهانگیری، مدتها بود حرفهای عجیب و غریب و ناشی از تخلفات وسیع به گوش میرسید و شاید برخی حمایتها مانع رسیدگی و دستگیری وی بود، به هر حال مهدی جهانگیری، که برخلاف ادعاهای این روزها، از حمایت همهجانبه دولت برخوردار بود و حتی حکم معین ستاد اقتصاد مقاومتی در منطقه 4کشور را هم داشت، بازداشت شد. چندی قبل اسم دختر وزیر آموزش و پرورش سابق بهدلیل آنچه واردات، قاچاق یا هر چیز دیگر پوشاک به کشور بود، رسانهیی شد! مدتی قبلتر، خبر رسید که وزیر سابق صنعت و بستگان و فامیلش، در دهها شرکت سهامدار و عضو هیأترئیسه و هیئتمدیره هستند! مدتی قبلتر، خبر رسید برخی وابستگان به مقامات ارشد دولتی، اراضی منطقه اینچهبرون را به ثمنبخس خریدهاند و حالا در تلاش هستند که آن منطقه را بهعنوان منطقه آزاد ثبت کنند! خلاصه دهها و صدها نمونه دیگر از این دست را میتوان در میان اخبار کاملاً آشکار و غیرمحرمانه کشف کردو به این نتیجه رسید که سایه جاسوسها و رانتخوارها و دلالها بر سر دولت سنگینی میکند.
افزون بر همه این اوضاع عجیب و این اشباح سیاهی که بر سر دولت سایه انداخته، نمیتوان انکار کرد که اوضاع اقتصادی بهشدت تیره و تار است. همین دو روز پیش بود که یک مقام مسئول در جامعه تولید کنندگان نساجی صراحتاً گفته بود ما فقط میکوشیم تعطیل شدن واحدهای تولیدی را به تأخیر بیاندازیم!
در حالیکه دولت بعد از 4سال وعده دادن، هنوز نتوانسته گرهی از کار فرو بسته اقتصاد باز کند و تنها و تنها در حوزه حرف موفقیتهای چشمگیری بهدست آورده، میوه تلخ برجام میرسد و بهزودی آمریکاییها جواب اعتماد یکطرفه و غیرمنطقی تیم مذاکرهکننده و البته با هدایت جاسوسها را میدهد و با مادر تحریمها، اندک راههای موجود را هم میبندد! در چنین شرایطی منطق و عقل حکم میکند که دولتمردان شب و روز نشناسند.
با این حال خبری نیست! دولتمردان در نهایت سادگی، خبر از ادامه برجام بدون آمریکا میدهند و یادشان رفته که روحانی گفته بود: اروپاییها آقااجازه هستند، ما مستقیم با خود کدخدا مذاکره میکنیم!
حالا کدخدا تحریمهای تازه را وضع کرده و روز اجرای آن نزدیک است، اما دولتمردان درگیر بازی با کلمات هستند!
اینگونه میشود که رئیسجمهور باز هم در یک سخنرانی عمومی، قوه قضاییه را متهم به بیکاری و احضار افراد از سر بیکاری میکند!
از کربلا هم درس مذاکره میگیرد و به دیگران طعنه میزند و میگوید: «امام حسین (ع) قبل از آغاز قیام ابتدا با حاکم مدینه صحبت کرد و استدلال آورد حالا نمیگوییم مذاکره چون عدهیی بدشان میآید میگوییم حرف زد.
واقعا فایده این همه نیش و کنایه و طعنه از کسی که خود را مروج اخلاق میداند و از شکسته شدن حرمتها گلایه میکند چیست!؟
کاش رئیسجمهور به جای این حرفها، از مردم بهخاطر حضور مؤثر یک جاسوس تمام عیار در تیم مذاکرهکننده هستهیی عذرخواهی میکرد.
کاش به مردم میگفت که نتیجه تاثیر جاسوسی آن شخص خائن چه بود؟
کاش میگفت وقتی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به جهانگیری سپرده شده و او هم برادرش را معین منطقه 4کشوری کرده، چه بر سر فرمان رهبری آمده است!؟
کاش به جای تمسخر منتقدان، در روزی که آن همه دانشجو حضور داشتند، اجازه میداد آنها هم نیم ساعت حرف بزنند!
کیهان: شما چرا بدتان نمیآید؟! (نکته)
روحانی دستگیری جاسوسان و مفسدان اقتصادی را نشانه بیکاری دستگاه قضایی دانسته! و میگوید «حالا البته شاید بعضی از دستگاهها بیکارند و باید شغلی داشته باشند - و به این علت - ناچار هستند عدهیی را احضار کنند»! و البته بهطور تلویحی اعتراف میکند نگرانی ایشان از آنجا ناشی میشود که جاسوسان و مفسدان اقتصادی دستگیر شده از افراد وابسته و نزدیک به رئیسجمهور و یا ریاستجمهوری بودهاند! و یا در حالی که تاکنون از برجام فقط یک مشت کلیگوئیهای بیخاصیت نظیر، فتحالفتوح! و معجزه قرن! و تسلیم قدرتهای بزرگ در مقابل ایران! و... به ملت تحویل دادهاند و هنوز نتوانستهاند حتی یک دستاورد محسوس و قابلقبول برای آن دست و پا کنند، با حالتی که انگار قصد تواضع دارند! اظهار میدارد که «ما آمریکاییها را فریب دادهایم»! و نمونههای دیگری از این دست «وارونهنمایی» ها
روحانی میگوید «امام حسین علیهالسلام قبلاز آغاز قیام، ابتدا با حاکم مدینه صحبت کرد و استدلال آورد حالا نمیگوئیم مذاکره، چون عدهیی بدشان میآید، میگوئیم حرف زد، سخن گفت»!
در این خصوص باید گفت؛ «مذاکره» در عرف دیپلوماتیک و تعریف شده آن بهمعنای حل اختلافات فیمابین از طریق «بدهوبستان» است و نوعی «معامله» تلقی میشود که در آن طرفین برای حل اختلافات خود به رد و بدل کردن امتیاز روی میآورند
اکنون باید از جناب روحانی پرسید آیا جنابعالی فرق مذاکره با حرف زدن را نمیدانید؟ حرف زدن و صحبت کردن میتواند تهدید و نهیب و یا پوزش و سازش باشد ولی در مذاکره سخن از امتیاز دادن و امتیاز گرفتن است. حالا بفرمائید که امامحسین علیهالسلام قصد داشتند چه امتیازی به دشمن بدهند و در مقابل چه امتیازی بگیرند که جنابعالی از آن با عنوان «مذاکره»! یاد میکنید؟!
وطن امروز: حسن روحانی بهگونهیی کاملاً متفاوت و غیرمتناسب با وضعیت فعلی توافق هستهیی اظهارنظر کرد. روحانی در اظهارنظری عجیب گفت ایران از برجام منافعی دارد که «10تا ترامپ» (!) هم نمیتواند این منافع را از بین ببرد!
اظهارات روحانی نشان میدهد رئیسجمهور ایران تلاش میکند فواید و دستاوردهای حداقلی و تقریباً کمفایده را بهعنوان دستاوردهای برجام معرفی کند. مواردی که روحانی بهعنوان منافع برجام مطرح کرده اساساً ارتباطی با محتوای مذاکرات هستهیی نداشته است. توافق ایران و 1+5 بر اساس داده صنعت هستهیی و ستانده عادی شدن مراودات اقتصادی ایران بنا شده است. اکنون با سیاستهای دولت آمریکا، این معادله در حال تغییر است یعنی صنعت هستهیی ایران معلق است و مراودات اقتصادی ایران نیز عادی نمیشود. این فرمول یعنی خسارت محض، بنابراین مواردی که روحانی بهعنوان فواید برجام مطرح کرده است، تقریباً با ماهیت توافق هستهیی ناسازگار و بیربط است... این روزها ترامپ در حال رجزخوانی علیه توافق هستهیی است، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد در صورت نقض برجام، ایران آماده است از توافق هستهیی خارج شود. ظریف گفت ایران بهصورت نسبی یا کامل از برجام عقبنشینی خواهد کرد. وزیر امور خارجه ایران این را هم گفت که آمریکا به تحریم معتاد شده است اما ایران، هراسی از تحریمهای آمریکا ندارد...
سیاست روز: اینکه منافع ایران در برجام از دست رفته یا باقی مانده است، محل اختلاف دولت و برخی نقادان توافق هستهیی و حتی برخی مسئولان است، دولت همچنان اعتقاد دارد برجام برای ایران دستاورد داشته، منتقدان میگویند نداشته است.
هر یک از طرفین، بر اساس منطق و استدلال خود سخن میگویند و ادعای خود را مطرح میکنند اما آنچه که در جامعه احساس میشود، بیتأثیری توافق هستهیی بر اقتصاد بهویژه در زمینه معیشت مردم است، سقف مطالباتی که دولت محترم از دستاوردهای برجام در جامعه مطرح میکرد، اکنون بسیار کوتاه شده و به پیروزی اخلاقی ایران در برجام رسیده است
برجام کارکرد خود را برای آمریکا دارد، در واقع همان چیزی که آمریکاییها از توافق هستهیی انتظار و توقع داشتند برآورده شده است.
آمریکا برجام را ابزاری علیه ایران قرار داده و در واقع مصداق این ضربالمثل گشته که «به مرگ بگیریم تا به تب راضی شود» شده است.
اتحادیه اروپا در این میان نقش مصلح را بازی میکند، یعنی هم پنیر را میخورد و هم گردو را تا طبیعت و مزاج برجام همچنان به روال خواسته غرب ادامه داشته باشد.
نقشی که اروپا در برجام داشته و دارد، اکنون باید بروز یابد، اگر اتحادیه اروپا با اقدامات آمریکا علیه ایران و توافق هستهیی مخالف است، صراحتاً و عملاً باید وارد میدان شده و واکنش نشان دهد نه اینکه بیانیه صادر کند و همه طرفهای توافق هستهیی را تشویق به اجرای آن کند. در این میان آیا ایران است که برجام را نقض کرده یا آمریکا؟ حتی اروپا هم خود به نوعی ناقض برجام و در این راه شریک آمریکا است، زمانی که شرکت خودروسازی فرانسوی اعلام میکند در صورت اعمال تحریمهای جدید علیه ایران فعالیتمان را تعلیق میکنیم، همراهی با ایران است یا آمریکا؟!
آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم بدون تردید با آمریکا همراه است... سهگانه آمریکا، اروپا و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حال تدوین سناریویی است تا جمهوری اسلامی ایران را ناقض برجام معرفی کند، آمریکا از برجام بیرون نخواهد رفت بلکه هزینه نقض آن را به گردن ایران خواهد انداخت و در این میان اروپا و آژانس هم با او همراهی خواهند کرد.
مسئولان با مردم روراست و صادق باشند و برجام را آنچه که در واقعیت است به مردم معرفی کنند، ضرر برداشتهای مثبت مطلق از برجام، بسیار خطرناکتر و شدیدتر از برداشتهای مطلق منفی از آن است.
آقای رئیسجمهور روز گذشته درباره برجام و دستاوردهای آن سخن گفت، آقای روحانی در اینباره گفت؛ «ما در مذاکرات هستهیی و در توافق برجام به موارد و منافع غیرقابل بازگشت رسیدیم که هیچکس نمیتواند آنها را بازگرداند، نه آقای ترامپ نه ۱۰ترامپ دیگر، اینها غیرقابل بازگشت هستند.»
آن موارد و منافع غیرقابل بازگشت کدام است؟ خوب بود آقای رئیسجمهور برای مردمی که در انتظار وعدههای برجامی دولت، همچنان هستند، اشاره میکرد و از آنها نام میبرد. تا آنجا که حافظه ما و مردم یاری میدهد برجام قرار بود گشایشهای اقتصادی و معیشتی داشته باشد و همه تحریمهای اقتصادی علیه ایران برچیده شود و در عوض ایران هم امتیازات هستهیی به طرف مقابل بدهد.
برخی از روزنامههای باند خامنهای در حملاتشان به اظهارات روحانی با اشاره به رو در رویی مجدد روحانی با حرفهای خامنهای در مورد واقعهٴ کربلا، نا خواسته به اوج گرفتن مخاصمات اذعان کردهاند:
سیاست روز: حضور رئیسجمهور که طبق رسم سالهای گذشته بود، تنها با حضور ۳۰دانشجوی از پیش تعیین شده در سالنی ۴۰۰نفره مراسم صورت گرفت.
فضای دانشگاه تهران با روزهای دیگر متفاوت بود و حضور چندین حراست در مقابل دربهای ورودی دانشگاه و اعتراضهایی که برخی از دانشجویان به امنیتی شدن فضا داشتند، بسیار جلب توجه میکرد، مأموران حراست بهشدت کارتهای دانشجویی را کنترل میکردند.
اینبار مجدداً سخنان رئیسجمهور حاشیه داشت گویی ایشان دوباره به فضای انتخاباتی برگشتهاند. این در حالی است که بعد از انتخابات دولت دوازدهم کمتر شاهد اینگونه سخنرانیها از سوی رئیسجمهور بودیم. به نظر میرسد که روحانی از برخی جریانهای سیاسی ناامید است و تلاش میکند که با موج سواری بر روی اشخاص و جریانهای و استفاده از کلمه «تَکرار» عدهیی را ذوق زده و عدهیی را مشغول کند تا هر دو گروه از پیگیری مطالبات خود غافل شوند.
رئیسجمهور اظهار داشت: امام حسین (ع) قبل از آغاز قیام ابتدا با حاکم مدینه صحبت کرد و استدلال آورد حالا نمیگوییم مذاکره چون عدهیی بدشان میآید میگوییم حرف زد، سخن گفت.
به نظر میرسد که سمت و سوی رئیسجمهور در این سخنان، کسانی بودند که نسبت به اظهارات پیشین ایشان در اینباره اعتراض کرده و موجب تکدر خاطر رئیسجمهور شدند.
این افراد در آن زمان به رئیسجمهور یادآور شدند که مذاکره بهمعنای بده و بستان است و این در حالی است امام حسین (ع) در قیام عاشورا بده و بستانی با کسی نداشت. ایشان و یارانشان حاضر به کمترین انعطاف از خط قرمز اسلام نشدند و تاجرمآبانه و با اصطلاح امروزی با کدخدای نساختند.
در طول تاریخ بزرگانی همچون امام خمینی (ره) بهرغم کارهای بزرگ و انقلابی و جسورانهای که انجام دادهاند هیچگاه ذرهیی از کار خود را به کار بزرگ و الهی امام حسین (ع) در کربلا شباهت نداده اند. با این حال رئیسجمهور همانطور که گفته بود برجام سایه جنگ را از سر مردم دورکرد تأکید دارد که از روشهای کربلاگونه در مذاکرات اخیر استفاده کرده است.
در ادامه سخنانش گذری نیز به انتخابات داشت. وی گفت: همه ما در انتخابات شرکت میکنیم آخر انتخابات همه باید تشویق شوند، هرکس در انتخابات تلاش داشته از این جناح و آن جناح باید جایزه بگیرند، این میشود انتخابات، این میشود مشارکت عمومی، این میشود سرمایه عمومی حالا البته شاید بعضی از دستگاهها بیکارند و باید شغلی داشته باشند ناچار هستند عدهیی را احضار کنند یک جناحی از اول دیوارش کوتاه ساخته شده است، اگر کسی تأثیرگذاری زیادی هم داشته باشد، مثلاً برای تشویق جامعه مردم را تکرار کند که پای صندوق بیایند خب آنها نباید تشویق شوند یک عده باید تشویق شوند یک عده تنبیه شوند تشویق و تنبیه برای همین است یک جناح تشویق و یک جناح تنبیه.
بدین ترتیب رئیسجمهور نسبت به نقدهایی که به رئیس دولت اصلاحات میشود اعتراض کرد و آن را از سر بیکاری دانست. در حقیقت به نظر میرسد که ایشان از احضار برخی از اطرافیان خود هم ناراحت هستند که به برخی نهادهای امنیتی هم انتقاد کرده و با طعنه میگویند: شاید بعضی از دستگاهها بیکارند و باید شغلی داشته باشند، ناچار هستند عدهیی را احضار کنند.
برجام و ابراز وحشت از چشمانداز پیش روی نظام موضوع مقالات مختلفی در روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع است:
رسالت: ترامپ برای نقض برجام آماده میشود
همصدایی آژانس و آمریکا
دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا برای نقض رسمی توافق هستهیی میان ایران و اعضای 1+5 خیز برداشته است. در این میان، یوکیو آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در یک بازی هماهنگ با واشینگتن، سعی دارد بهانههای لازم را در این خصوص به دست واشینگتن دهد.
«آمانو» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه با روزنامه آمریکایی «لسآنجلس تایمز» در خصوص بازدید آژانس از سایتهای نظامی ایران گفت: «وقتی نیاز به بازدید را تشخیص دهیم، بهدنبال دسترسی به این مکانها میرویم. بین مکانهای نظامی و غیرنظامی برای ما تفاوتی وجود ندارد اما درباره جزئیات مکانهایی که به آنجا میرویم، حرف نمیزنیم». وی در پاسخ به این سؤال که آیا از منتقدانی که توانمندی آژانس برای نظارت بر برنامه هستهیی ایران را زیر سؤال میبرند، ناامید نیستید، گفت: «ما یک سازمان فنی هستیم و من بر اساس قوانین و بر اساس پادمانهای استاندارد آژانس وظایف خود را ایفا میکنم. ما به شیوهای منصفانه و بیطرفانه! و حرفهیی به کار خود و نظارت و راستیآزمایی از تعهدات هستهیی ایران طبق برجام ادامه میدهیم بنابراین هر اتفاقی که بیفتد ما به کار خود ادامه میدهیم».
رسالت: ترامپ جنگ نفتی با ایران را کلید زد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، دولت آمریکا بهریاست «دونالد ترامپ» با ارسال اولین محموله نفت خام به هند، جنگ اقتصادی با ایران را که قبلاً یک وزیر آمریکایی درباره آن صحبت کرده بود، کلید زد. «اریک پری»، وزیر انرژی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که اولین محموله نفت خام آمریکا وارد هند شده است.
واشینگتنتایمز ورود محموله جدید را بخشی از طرح دولت ترامپ موسوم به «سلطه انرژی» دانسته که قرار است با افزایش تولید نفت و گاز طبیعی و صادرات آن به کشورهای خارجی از نفوذ کشورهایی مانند ایران در بازارهای نفتی بکاهد. «رایان زینک»، وزیر کشور آمریکا هفته گذشته در نشستی گفته بود واشینگتن اکنون در موقعیت مناسبی برای استفاده از «برتری اقتصادیاش» جهت کاستن از درآمدهای نفتی ایران دارد... «زینک که جمعه هفته گذشته در اندیشکده بنیاد هریتیج سخنرانی میکرد گفت: «نفوذ اقتصادی آمریکا میتواند تکتک قطرات نفتی که ایران تولید میکند را جایگزین کند و برتری در زمینه انرژی هم بخشی از همین طرح است.» این وزیر دولت ترامپ، ایران را «تهدیدی جدی» خواند و مدعی شد که ایران در تلاش برای تولید موشکهای قارهپیما است. وی گفت: «بهتر است که علاوه بر گزینه نظامی، گزینههایی هم برای مقابله با ایران در زمینه اقتصادی داشته باشیم.»
عکسالعمل معاون اول حسن روحانی در مورد فساد برادرش سوژه روزنامههای هردو باند شده است:
ابرار: جهانگیری: متأسفانه فساد در کشور سازمانیافته شده است
اطلاعات: جهانگیری: هیچ خط قرمزی در مبارزه با فساد وجود ندارد
جوان: فرار رو به جلوی جهانگیری در رابطه با مبارزه با فساد
آقای جهانگیری! بگمبگم دردی از فساد حل نمیکند
معاون اول رئیسجمهور دولت دوازدهم یکباره به حاشیه زد و مدعی شد «بخش خصوصی خواهان مبارزه با فساد است و فساد در کشور رخنه کرده و من بیش از همه میدانم وضعیت فساد به کجا کشیده است، هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد نباید داشته باشیم اما در عینحال نباید کسی به بهانه مبارزه با فساد تسویهحساب سیاسی کند.». گویی دولت آنقدر از وعدههای ارائه شده در رابطه با شفافیت غافل بوده است که امروز آقای جهانگیری بلافاصله پس از بازداشت برادرشان مدعی میشود «فساد در کشور رخنه کرده و من بیش از همه میدانم وضعیت فساد به کجا کشیده است»، بدین ترتیب این سخن اعتراف بر بیتوجهی دولت در امر مبارزه با فساد و شفافیت دارد.
آش ادعای مبارزه با فساد در دولت روحانی به قدری در روزنامههای باند خودش هم شور شده است که آن را به سخره گرفتهاند:
جهان صنعت: ریختن قیمه توی ماست!
هومن جعفری- دیروز بعدازظهر، معاون اول ریاستجمهوری در همایش مبارزه با فساد به ایراد سخنانی پرداختند.
ناطق تأکید کرد: هیچکس بهتر از من خبر ندارد که فساد در کشور تا کجا پیش رفته. منی که برادرم را هم به چنین جرمی گرفتهاند طبیعتاً از آدمهایی که برادرشان را به این جرم نگرفتهاند در این زمینه اطلاعات بیشتری دارم.
نامبرده افزود: البته انصافاً به اندازه آدمهایی که خودشان را به جرم فساد بازداشت کردهاند، از این زمینه باخبر نیستم.
نامبرده در ادامه افزود: چرا قیمهها رو میریزین تو ماستا؟
نتیجه اخلاقی: برادر! برادر شما را چند سال بود که میخواستند بگیرند. به خودتان بیایید!
آرمان: روحانی: «تکرار میکنم» تنبیه دارد؟ چند بار تجربه کنید؟ بگذارید رقابت سالم در جامعه حکمفرما باشد – نمیدانم چرا دیوار یک جناح همیشه کوتاه است
ابرار: روحانی: نباید پس از انتخابات، جناحی را تشویق و جناحی را مجازات کرد
اعتماد: نمیدانم چرا؟ - اگر کسی تکرار کند مردم پای صندوق بیایند تنبیه میشود – بعضیها بیکارند، یک عدهیی را دم به ساعت احضار میکنند. یک جناح دیوارش کوتاهتر است
اطلاعات: رئیس جمهوری: ایجاد انحصار در اقتصاد مدیریت و علم بسیار خطرناک است
جمهوری اسلامی: رئیس جمهور: نباید پس از انتخابات جناحی را تشویق و جناحی را مجازات کرد
شهروند: انتقاد رئیسجمهوری از وضعیت مدیریت در دانشگاههای کشور: دانشگاهها را قطعه قطعه کردهایم- در اداره دانشگاهها برخی مسؤل دین، برخی مسؤل انقلاب و برخی مسؤل سایر بخشها شدهاند
شرق: انحصار خطرناک است
روزنامه های باند مغلوب به روحانی حمله کرده اند:
بهار: آیا شان رئیس جمهور، تنها ظاهر شدن در مقام منتقد است؟ از حرف تا عمل
جهان صنعت: واکاوی از چگونگی حمایت روحانی از رئیس دولت اصلاحات؛ حرف به جای عمل
آرمان: بهترین توصیفی که از سخنرانیهای آقای رئیسجمهور در دانشگاه تهران میتوان ارائه کرد، آن است که بگویم سخنرانیهای او با «جزر و مدهای سیاسی»، «قبض و بسطهای سیاسی» یا «پستی و بلندیهای سیاسی» همراه است.
این قبض و بسط باعث میشود تا بسیاری از آن تردیدها که چرا به او رأی دادیم به زیرعلامت سؤال بروند، اما زمان زیادی نخواهد گذشت که او با شلیک توپخانه سنگین اصولگرایان عقبنشینی کرده و انگار، نه انگار که روحانی سخنران دانشگاه تهران بوده است! او گاه بهگونهیی سخن میگوید که همه چیز گل و بلبل است و ما اساساً هیچ مشکلی نداریم!
برخلاف تصور آقای روحانی و مشاورانش، اینگونه جرز و مدهای سیاسی سبب میشود که در حقیقت او «از این طرف رانده و از آنطرف مانده» شود. برخلاف تصور رئیس جمهور، اصولگرایان نه تنها با گفتگوی روحانی در تلویزیون آرام نشده و از سرتقصیرات کرده و ناکرده او نمیگذرند، بلکه هر کجا هم که بتوانند مقابل او خواهند ایستاد.
روحانی این واقعیت را باید بپذیرد که او هیچگاه نمیتواند دل تندروها را به دست بیاورد. بنابراین آنها نه به او چندان دلخوش دارند یا حاضرند داشته باشند و نه اینکه او را از آن خودشان خواهند دانست.
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع پاسخ به سخنان روحانی در دانشگاه تهران را سوژه حملات خود به برجام و سیاستهای باند رقیب کردهاند، در این حملات ناخواسته به بالا گرفتن جنگ باندی در بنبست نظام و اقتصاد فروپاشیدهاش اذعان شده است
جوان: رئیسجمهور گفت منافع ما از برجام غیرقابل بازگشت است و 10ترامپ هم نمیتواند مانع این منافع شود اما توضیح نداد که دقیقاً کدام منافع! منافع برجام حالا دیگر زبان ریاضی میخواهد
کیهان: نگاهی به سخنان دیروز روحانی در دانشگاه تهران؛ برجام در بنبست، اقتصاد در رکود دولت مشغول حاشیه سازی!
مروری بر اخبار آشکار و اعلام شده، حکایتهای بدی از دولت را به ما نشان میدهد. اینها تازه اخبار آشکار و عمومی است و معلوم نیست در پس پرده چه خبر است. به این نمونهها توجه کنید یک عضو ارشد و تعیینکننده تیم مذاکرهکننده هستهای، به جرم جاسوسی دستگیر شد! مدتی بعد یک نماینده مجلس در سخنانی اعلام کرد جاسوسهای تیم مذاکرهکننده یک نفر نبوده و 4نفر بوده است! برادر اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور و رئیسستاد اقتصاد مقاومتی هم دستگیر شد. درباره مهدی جهانگیری، مدتها بود حرفهای عجیب و غریب و ناشی از تخلفات وسیع به گوش میرسید و شاید برخی حمایتها مانع رسیدگی و دستگیری وی بود، به هر حال مهدی جهانگیری، که برخلاف ادعاهای این روزها، از حمایت همهجانبه دولت برخوردار بود و حتی حکم معین ستاد اقتصاد مقاومتی در منطقه 4کشور را هم داشت، بازداشت شد. چندی قبل اسم دختر وزیر آموزش و پرورش سابق بهدلیل آنچه واردات، قاچاق یا هر چیز دیگر پوشاک به کشور بود، رسانهیی شد! مدتی قبلتر، خبر رسید که وزیر سابق صنعت و بستگان و فامیلش، در دهها شرکت سهامدار و عضو هیأترئیسه و هیئتمدیره هستند! مدتی قبلتر، خبر رسید برخی وابستگان به مقامات ارشد دولتی، اراضی منطقه اینچهبرون را به ثمنبخس خریدهاند و حالا در تلاش هستند که آن منطقه را بهعنوان منطقه آزاد ثبت کنند! خلاصه دهها و صدها نمونه دیگر از این دست را میتوان در میان اخبار کاملاً آشکار و غیرمحرمانه کشف کردو به این نتیجه رسید که سایه جاسوسها و رانتخوارها و دلالها بر سر دولت سنگینی میکند.
افزون بر همه این اوضاع عجیب و این اشباح سیاهی که بر سر دولت سایه انداخته، نمیتوان انکار کرد که اوضاع اقتصادی بهشدت تیره و تار است. همین دو روز پیش بود که یک مقام مسئول در جامعه تولید کنندگان نساجی صراحتاً گفته بود ما فقط میکوشیم تعطیل شدن واحدهای تولیدی را به تأخیر بیاندازیم!
در حالیکه دولت بعد از 4سال وعده دادن، هنوز نتوانسته گرهی از کار فرو بسته اقتصاد باز کند و تنها و تنها در حوزه حرف موفقیتهای چشمگیری بهدست آورده، میوه تلخ برجام میرسد و بهزودی آمریکاییها جواب اعتماد یکطرفه و غیرمنطقی تیم مذاکرهکننده و البته با هدایت جاسوسها را میدهد و با مادر تحریمها، اندک راههای موجود را هم میبندد! در چنین شرایطی منطق و عقل حکم میکند که دولتمردان شب و روز نشناسند.
با این حال خبری نیست! دولتمردان در نهایت سادگی، خبر از ادامه برجام بدون آمریکا میدهند و یادشان رفته که روحانی گفته بود: اروپاییها آقااجازه هستند، ما مستقیم با خود کدخدا مذاکره میکنیم!
حالا کدخدا تحریمهای تازه را وضع کرده و روز اجرای آن نزدیک است، اما دولتمردان درگیر بازی با کلمات هستند!
اینگونه میشود که رئیسجمهور باز هم در یک سخنرانی عمومی، قوه قضاییه را متهم به بیکاری و احضار افراد از سر بیکاری میکند!
از کربلا هم درس مذاکره میگیرد و به دیگران طعنه میزند و میگوید: «امام حسین (ع) قبل از آغاز قیام ابتدا با حاکم مدینه صحبت کرد و استدلال آورد حالا نمیگوییم مذاکره چون عدهیی بدشان میآید میگوییم حرف زد.
واقعا فایده این همه نیش و کنایه و طعنه از کسی که خود را مروج اخلاق میداند و از شکسته شدن حرمتها گلایه میکند چیست!؟
کاش رئیسجمهور به جای این حرفها، از مردم بهخاطر حضور مؤثر یک جاسوس تمام عیار در تیم مذاکرهکننده هستهیی عذرخواهی میکرد.
کاش به مردم میگفت که نتیجه تاثیر جاسوسی آن شخص خائن چه بود؟
کاش میگفت وقتی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به جهانگیری سپرده شده و او هم برادرش را معین منطقه 4کشوری کرده، چه بر سر فرمان رهبری آمده است!؟
کاش به جای تمسخر منتقدان، در روزی که آن همه دانشجو حضور داشتند، اجازه میداد آنها هم نیم ساعت حرف بزنند!
کیهان: شما چرا بدتان نمیآید؟! (نکته)
روحانی دستگیری جاسوسان و مفسدان اقتصادی را نشانه بیکاری دستگاه قضایی دانسته! و میگوید «حالا البته شاید بعضی از دستگاهها بیکارند و باید شغلی داشته باشند - و به این علت - ناچار هستند عدهیی را احضار کنند»! و البته بهطور تلویحی اعتراف میکند نگرانی ایشان از آنجا ناشی میشود که جاسوسان و مفسدان اقتصادی دستگیر شده از افراد وابسته و نزدیک به رئیسجمهور و یا ریاستجمهوری بودهاند! و یا در حالی که تاکنون از برجام فقط یک مشت کلیگوئیهای بیخاصیت نظیر، فتحالفتوح! و معجزه قرن! و تسلیم قدرتهای بزرگ در مقابل ایران! و... به ملت تحویل دادهاند و هنوز نتوانستهاند حتی یک دستاورد محسوس و قابلقبول برای آن دست و پا کنند، با حالتی که انگار قصد تواضع دارند! اظهار میدارد که «ما آمریکاییها را فریب دادهایم»! و نمونههای دیگری از این دست «وارونهنمایی» ها
روحانی میگوید «امام حسین علیهالسلام قبلاز آغاز قیام، ابتدا با حاکم مدینه صحبت کرد و استدلال آورد حالا نمیگوئیم مذاکره، چون عدهیی بدشان میآید، میگوئیم حرف زد، سخن گفت»!
در این خصوص باید گفت؛ «مذاکره» در عرف دیپلوماتیک و تعریف شده آن بهمعنای حل اختلافات فیمابین از طریق «بدهوبستان» است و نوعی «معامله» تلقی میشود که در آن طرفین برای حل اختلافات خود به رد و بدل کردن امتیاز روی میآورند
اکنون باید از جناب روحانی پرسید آیا جنابعالی فرق مذاکره با حرف زدن را نمیدانید؟ حرف زدن و صحبت کردن میتواند تهدید و نهیب و یا پوزش و سازش باشد ولی در مذاکره سخن از امتیاز دادن و امتیاز گرفتن است. حالا بفرمائید که امامحسین علیهالسلام قصد داشتند چه امتیازی به دشمن بدهند و در مقابل چه امتیازی بگیرند که جنابعالی از آن با عنوان «مذاکره»! یاد میکنید؟!
وطن امروز: حسن روحانی بهگونهیی کاملاً متفاوت و غیرمتناسب با وضعیت فعلی توافق هستهیی اظهارنظر کرد. روحانی در اظهارنظری عجیب گفت ایران از برجام منافعی دارد که «10تا ترامپ» (!) هم نمیتواند این منافع را از بین ببرد!
اظهارات روحانی نشان میدهد رئیسجمهور ایران تلاش میکند فواید و دستاوردهای حداقلی و تقریباً کمفایده را بهعنوان دستاوردهای برجام معرفی کند. مواردی که روحانی بهعنوان منافع برجام مطرح کرده اساساً ارتباطی با محتوای مذاکرات هستهیی نداشته است. توافق ایران و 1+5 بر اساس داده صنعت هستهیی و ستانده عادی شدن مراودات اقتصادی ایران بنا شده است. اکنون با سیاستهای دولت آمریکا، این معادله در حال تغییر است یعنی صنعت هستهیی ایران معلق است و مراودات اقتصادی ایران نیز عادی نمیشود. این فرمول یعنی خسارت محض، بنابراین مواردی که روحانی بهعنوان فواید برجام مطرح کرده است، تقریباً با ماهیت توافق هستهیی ناسازگار و بیربط است... این روزها ترامپ در حال رجزخوانی علیه توافق هستهیی است، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد در صورت نقض برجام، ایران آماده است از توافق هستهیی خارج شود. ظریف گفت ایران بهصورت نسبی یا کامل از برجام عقبنشینی خواهد کرد. وزیر امور خارجه ایران این را هم گفت که آمریکا به تحریم معتاد شده است اما ایران، هراسی از تحریمهای آمریکا ندارد...
سیاست روز: اینکه منافع ایران در برجام از دست رفته یا باقی مانده است، محل اختلاف دولت و برخی نقادان توافق هستهیی و حتی برخی مسئولان است، دولت همچنان اعتقاد دارد برجام برای ایران دستاورد داشته، منتقدان میگویند نداشته است.
هر یک از طرفین، بر اساس منطق و استدلال خود سخن میگویند و ادعای خود را مطرح میکنند اما آنچه که در جامعه احساس میشود، بیتأثیری توافق هستهیی بر اقتصاد بهویژه در زمینه معیشت مردم است، سقف مطالباتی که دولت محترم از دستاوردهای برجام در جامعه مطرح میکرد، اکنون بسیار کوتاه شده و به پیروزی اخلاقی ایران در برجام رسیده است
برجام کارکرد خود را برای آمریکا دارد، در واقع همان چیزی که آمریکاییها از توافق هستهیی انتظار و توقع داشتند برآورده شده است.
آمریکا برجام را ابزاری علیه ایران قرار داده و در واقع مصداق این ضربالمثل گشته که «به مرگ بگیریم تا به تب راضی شود» شده است.
اتحادیه اروپا در این میان نقش مصلح را بازی میکند، یعنی هم پنیر را میخورد و هم گردو را تا طبیعت و مزاج برجام همچنان به روال خواسته غرب ادامه داشته باشد.
نقشی که اروپا در برجام داشته و دارد، اکنون باید بروز یابد، اگر اتحادیه اروپا با اقدامات آمریکا علیه ایران و توافق هستهیی مخالف است، صراحتاً و عملاً باید وارد میدان شده و واکنش نشان دهد نه اینکه بیانیه صادر کند و همه طرفهای توافق هستهیی را تشویق به اجرای آن کند. در این میان آیا ایران است که برجام را نقض کرده یا آمریکا؟ حتی اروپا هم خود به نوعی ناقض برجام و در این راه شریک آمریکا است، زمانی که شرکت خودروسازی فرانسوی اعلام میکند در صورت اعمال تحریمهای جدید علیه ایران فعالیتمان را تعلیق میکنیم، همراهی با ایران است یا آمریکا؟!
آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم بدون تردید با آمریکا همراه است... سهگانه آمریکا، اروپا و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حال تدوین سناریویی است تا جمهوری اسلامی ایران را ناقض برجام معرفی کند، آمریکا از برجام بیرون نخواهد رفت بلکه هزینه نقض آن را به گردن ایران خواهد انداخت و در این میان اروپا و آژانس هم با او همراهی خواهند کرد.
مسئولان با مردم روراست و صادق باشند و برجام را آنچه که در واقعیت است به مردم معرفی کنند، ضرر برداشتهای مثبت مطلق از برجام، بسیار خطرناکتر و شدیدتر از برداشتهای مطلق منفی از آن است.
آقای رئیسجمهور روز گذشته درباره برجام و دستاوردهای آن سخن گفت، آقای روحانی در اینباره گفت؛ «ما در مذاکرات هستهیی و در توافق برجام به موارد و منافع غیرقابل بازگشت رسیدیم که هیچکس نمیتواند آنها را بازگرداند، نه آقای ترامپ نه ۱۰ترامپ دیگر، اینها غیرقابل بازگشت هستند.»
آن موارد و منافع غیرقابل بازگشت کدام است؟ خوب بود آقای رئیسجمهور برای مردمی که در انتظار وعدههای برجامی دولت، همچنان هستند، اشاره میکرد و از آنها نام میبرد. تا آنجا که حافظه ما و مردم یاری میدهد برجام قرار بود گشایشهای اقتصادی و معیشتی داشته باشد و همه تحریمهای اقتصادی علیه ایران برچیده شود و در عوض ایران هم امتیازات هستهیی به طرف مقابل بدهد.
برخی از روزنامههای باند خامنهای در حملاتشان به اظهارات روحانی با اشاره به رو در رویی مجدد روحانی با حرفهای خامنهای در مورد واقعهٴ کربلا، نا خواسته به اوج گرفتن مخاصمات اذعان کردهاند:
سیاست روز: حضور رئیسجمهور که طبق رسم سالهای گذشته بود، تنها با حضور ۳۰دانشجوی از پیش تعیین شده در سالنی ۴۰۰نفره مراسم صورت گرفت.
فضای دانشگاه تهران با روزهای دیگر متفاوت بود و حضور چندین حراست در مقابل دربهای ورودی دانشگاه و اعتراضهایی که برخی از دانشجویان به امنیتی شدن فضا داشتند، بسیار جلب توجه میکرد، مأموران حراست بهشدت کارتهای دانشجویی را کنترل میکردند.
اینبار مجدداً سخنان رئیسجمهور حاشیه داشت گویی ایشان دوباره به فضای انتخاباتی برگشتهاند. این در حالی است که بعد از انتخابات دولت دوازدهم کمتر شاهد اینگونه سخنرانیها از سوی رئیسجمهور بودیم. به نظر میرسد که روحانی از برخی جریانهای سیاسی ناامید است و تلاش میکند که با موج سواری بر روی اشخاص و جریانهای و استفاده از کلمه «تَکرار» عدهیی را ذوق زده و عدهیی را مشغول کند تا هر دو گروه از پیگیری مطالبات خود غافل شوند.
رئیسجمهور اظهار داشت: امام حسین (ع) قبل از آغاز قیام ابتدا با حاکم مدینه صحبت کرد و استدلال آورد حالا نمیگوییم مذاکره چون عدهیی بدشان میآید میگوییم حرف زد، سخن گفت.
به نظر میرسد که سمت و سوی رئیسجمهور در این سخنان، کسانی بودند که نسبت به اظهارات پیشین ایشان در اینباره اعتراض کرده و موجب تکدر خاطر رئیسجمهور شدند.
این افراد در آن زمان به رئیسجمهور یادآور شدند که مذاکره بهمعنای بده و بستان است و این در حالی است امام حسین (ع) در قیام عاشورا بده و بستانی با کسی نداشت. ایشان و یارانشان حاضر به کمترین انعطاف از خط قرمز اسلام نشدند و تاجرمآبانه و با اصطلاح امروزی با کدخدای نساختند.
در طول تاریخ بزرگانی همچون امام خمینی (ره) بهرغم کارهای بزرگ و انقلابی و جسورانهای که انجام دادهاند هیچگاه ذرهیی از کار خود را به کار بزرگ و الهی امام حسین (ع) در کربلا شباهت نداده اند. با این حال رئیسجمهور همانطور که گفته بود برجام سایه جنگ را از سر مردم دورکرد تأکید دارد که از روشهای کربلاگونه در مذاکرات اخیر استفاده کرده است.
در ادامه سخنانش گذری نیز به انتخابات داشت. وی گفت: همه ما در انتخابات شرکت میکنیم آخر انتخابات همه باید تشویق شوند، هرکس در انتخابات تلاش داشته از این جناح و آن جناح باید جایزه بگیرند، این میشود انتخابات، این میشود مشارکت عمومی، این میشود سرمایه عمومی حالا البته شاید بعضی از دستگاهها بیکارند و باید شغلی داشته باشند ناچار هستند عدهیی را احضار کنند یک جناحی از اول دیوارش کوتاه ساخته شده است، اگر کسی تأثیرگذاری زیادی هم داشته باشد، مثلاً برای تشویق جامعه مردم را تکرار کند که پای صندوق بیایند خب آنها نباید تشویق شوند یک عده باید تشویق شوند یک عده تنبیه شوند تشویق و تنبیه برای همین است یک جناح تشویق و یک جناح تنبیه.
بدین ترتیب رئیسجمهور نسبت به نقدهایی که به رئیس دولت اصلاحات میشود اعتراض کرد و آن را از سر بیکاری دانست. در حقیقت به نظر میرسد که ایشان از احضار برخی از اطرافیان خود هم ناراحت هستند که به برخی نهادهای امنیتی هم انتقاد کرده و با طعنه میگویند: شاید بعضی از دستگاهها بیکارند و باید شغلی داشته باشند، ناچار هستند عدهیی را احضار کنند.
برجام و ابراز وحشت از چشمانداز پیش روی نظام موضوع مقالات مختلفی در روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع است:
رسالت: ترامپ برای نقض برجام آماده میشود
همصدایی آژانس و آمریکا
دونالد ترامپ رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا برای نقض رسمی توافق هستهیی میان ایران و اعضای 1+5 خیز برداشته است. در این میان، یوکیو آمانو مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز در یک بازی هماهنگ با واشینگتن، سعی دارد بهانههای لازم را در این خصوص به دست واشینگتن دهد.
«آمانو» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبه با روزنامه آمریکایی «لسآنجلس تایمز» در خصوص بازدید آژانس از سایتهای نظامی ایران گفت: «وقتی نیاز به بازدید را تشخیص دهیم، بهدنبال دسترسی به این مکانها میرویم. بین مکانهای نظامی و غیرنظامی برای ما تفاوتی وجود ندارد اما درباره جزئیات مکانهایی که به آنجا میرویم، حرف نمیزنیم». وی در پاسخ به این سؤال که آیا از منتقدانی که توانمندی آژانس برای نظارت بر برنامه هستهیی ایران را زیر سؤال میبرند، ناامید نیستید، گفت: «ما یک سازمان فنی هستیم و من بر اساس قوانین و بر اساس پادمانهای استاندارد آژانس وظایف خود را ایفا میکنم. ما به شیوهای منصفانه و بیطرفانه! و حرفهیی به کار خود و نظارت و راستیآزمایی از تعهدات هستهیی ایران طبق برجام ادامه میدهیم بنابراین هر اتفاقی که بیفتد ما به کار خود ادامه میدهیم».
رسالت: ترامپ جنگ نفتی با ایران را کلید زد
به گزارش خبرگزاری تسنیم، دولت آمریکا بهریاست «دونالد ترامپ» با ارسال اولین محموله نفت خام به هند، جنگ اقتصادی با ایران را که قبلاً یک وزیر آمریکایی درباره آن صحبت کرده بود، کلید زد. «اریک پری»، وزیر انرژی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد که اولین محموله نفت خام آمریکا وارد هند شده است.
واشینگتنتایمز ورود محموله جدید را بخشی از طرح دولت ترامپ موسوم به «سلطه انرژی» دانسته که قرار است با افزایش تولید نفت و گاز طبیعی و صادرات آن به کشورهای خارجی از نفوذ کشورهایی مانند ایران در بازارهای نفتی بکاهد. «رایان زینک»، وزیر کشور آمریکا هفته گذشته در نشستی گفته بود واشینگتن اکنون در موقعیت مناسبی برای استفاده از «برتری اقتصادیاش» جهت کاستن از درآمدهای نفتی ایران دارد... «زینک که جمعه هفته گذشته در اندیشکده بنیاد هریتیج سخنرانی میکرد گفت: «نفوذ اقتصادی آمریکا میتواند تکتک قطرات نفتی که ایران تولید میکند را جایگزین کند و برتری در زمینه انرژی هم بخشی از همین طرح است.» این وزیر دولت ترامپ، ایران را «تهدیدی جدی» خواند و مدعی شد که ایران در تلاش برای تولید موشکهای قارهپیما است. وی گفت: «بهتر است که علاوه بر گزینه نظامی، گزینههایی هم برای مقابله با ایران در زمینه اقتصادی داشته باشیم.»
عکسالعمل معاون اول حسن روحانی در مورد فساد برادرش سوژه روزنامههای هردو باند شده است:
ابرار: جهانگیری: متأسفانه فساد در کشور سازمانیافته شده است
اطلاعات: جهانگیری: هیچ خط قرمزی در مبارزه با فساد وجود ندارد
جوان: فرار رو به جلوی جهانگیری در رابطه با مبارزه با فساد
آقای جهانگیری! بگمبگم دردی از فساد حل نمیکند
معاون اول رئیسجمهور دولت دوازدهم یکباره به حاشیه زد و مدعی شد «بخش خصوصی خواهان مبارزه با فساد است و فساد در کشور رخنه کرده و من بیش از همه میدانم وضعیت فساد به کجا کشیده است، هیچ خط قرمزی برای مبارزه با فساد نباید داشته باشیم اما در عینحال نباید کسی به بهانه مبارزه با فساد تسویهحساب سیاسی کند.». گویی دولت آنقدر از وعدههای ارائه شده در رابطه با شفافیت غافل بوده است که امروز آقای جهانگیری بلافاصله پس از بازداشت برادرشان مدعی میشود «فساد در کشور رخنه کرده و من بیش از همه میدانم وضعیت فساد به کجا کشیده است»، بدین ترتیب این سخن اعتراف بر بیتوجهی دولت در امر مبارزه با فساد و شفافیت دارد.
آش ادعای مبارزه با فساد در دولت روحانی به قدری در روزنامههای باند خودش هم شور شده است که آن را به سخره گرفتهاند:
جهان صنعت: ریختن قیمه توی ماست!
هومن جعفری- دیروز بعدازظهر، معاون اول ریاستجمهوری در همایش مبارزه با فساد به ایراد سخنانی پرداختند.
ناطق تأکید کرد: هیچکس بهتر از من خبر ندارد که فساد در کشور تا کجا پیش رفته. منی که برادرم را هم به چنین جرمی گرفتهاند طبیعتاً از آدمهایی که برادرشان را به این جرم نگرفتهاند در این زمینه اطلاعات بیشتری دارم.
نامبرده افزود: البته انصافاً به اندازه آدمهایی که خودشان را به جرم فساد بازداشت کردهاند، از این زمینه باخبر نیستم.
نامبرده در ادامه افزود: چرا قیمهها رو میریزین تو ماستا؟
نتیجه اخلاقی: برادر! برادر شما را چند سال بود که میخواستند بگیرند. به خودتان بیایید!