728 x 90

آمریکا نیروهای نظامی خود را در عراق نگاه می‌دارد

نیروهای نظامی آمریکا در عراق
نیروهای نظامی آمریکا در عراق

سرهنگ شان رایان یکی از سخنگویان ائتلاف بین‌المللی آمریکا علیه داعش، روز یکشنبه۲۸مرداد گفت: «ما نیروهای خود را تا زمانی که احساس کنیم حضور آنها لازم است، در عراق نگه می‌داریم. دلیل اصلی ادامه حضور ما در عراق پس از شکست داعش، ادامه اقدامات تثبیت کننده‌ در عراق است. »

این فرمانده آمریکایی ائتلاف علیه داعش که در یک کنفرانس خبری در ابوظبی (امارات) سخن می‌گفت، افزود: «ما هم‌چنان باید برای اقدامات تثبیت کننده و جلوگیری از خطر بازگشت داعش در عراق بمانیم.»

سرهنگ رایان کاهش تعداد نیروهای نظامی آمریکایی در عراق را به اضافه شدن نیروهای نظامی دیگر کشورهای عضو ناتو وابسته دانست و افزود: «در حال حاضر ما ۵۲۰۰نیروی نظامی در عراق داریم. اما این‌که چه تعداد از این افراد ممکن است کاسته شود، به اضافه شدن دیگر نظامیان ناتو بستگی دارد.»

در ماه فوریه دبیرکل ناتو موافقت کرد تا برای آموزش و مشاوره جهت ایجاد ثبات در عراق مأموریت دیگری در نظر گرفته شود. این تصمیم بعد از درخواست آمریکا از دیگر اعضای ناتو برای تخصیص کمکهای بیشتر جهت ایجاد ثبات در عراق صورت گرفت.

 

پیشینه حضور آمریکا در عراق

در سال ۲۰۰۳ آمریکا با هدف سرنگونی دولت وقت عراق به این کشور تهاجم کرد. از ۱۹مارس تا ۱ مه ۲۰۰۳(۲۷اسفند ۱۳۸۱ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۳۸۲) تهاجم آمریکا به عراق طول کشید. این تهاجم به جنگ آمریکا علیه عراق مشهور شد، ولی ایالات متحده آن را عملیات آزادی عراق نامید.

 

در این تهاجم ۲۱روزه یک نیروی ترکیبی از ایالات متحده آمریکا، انگلستان، استرالیا و لهستان شرکت داشت. در پایان این تهاجم، بغداد پایتخت عراق به اشغال نیروهای آمریکایی درآمد. آمریکا در اشغال عراق ۱۴۸۰۰۰ سرباز وارد کرد. پس از آمریکا، انگلستان ۴۵۰۰۰سرباز و استرالیا ۲۰۰۰ و لهستان ۱۹۴ سرباز را برای اشغال عراق اعزام کردند.

 

خروج نیروهای آمریکایی از عراق

پیش از هجوم گسترده داعش در سال ۲۰۱۴، سربازان آمریکایی پس از خروج از عراق، وارد خاک کویت شدند. به این ترتیب، ایالات متحده آمریکا مأموریت نظامی خود در عراق را بعد از ۹سال پایان داد. تنها ۱۵۷سرباز آمریکایی برای آموزش سربازان عراقی در این کشور باقی مانده بودند. تصمیم اوباما برای خروج سربازان آمریکایی از عراق این کشور را دو دستی تقدیم فاشیسم دینی حاکم بر ایران کرد و زمینه‌ساز ظهور و گسترش داعش شد. امری که فاجعه‌یی خونبار برای کشورهای منطقه به بار آورد.

ولی در چهاردهم ژانویه ۲۰۱۶ آشتون کارتر، وزیر دفاع در دولت اوباما، نزدیک به ۲۰۰نیروی ویژه ارتش را برای مبارزه با گروه « داعش» به عراق اعزام کرد. این تعداد به مرور زمان افزایش یافت و به مرز ۵هزار و ۲۰۰نفر رسید.

 

سیاست جدید دولت آمریکا

پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا مقامات این کشور بارها بر مواضع خود علیه توسعه‌طلبیها و تروریسم و جنگ‌افروزی رژیم ایران تأکید کردند. در ۸آبان ۹۶ در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنای آمریکا جیمز متیس وزیر دفاع بر خروج نیروهای رژیم ایران از عراق تأکید کرد.

در همین جلسه رکس تیلرسون وزیر خارجه پیشین آمریکا گفت: ما به‌روشنی گفته‌ایم با شکست داعش، نیروهای خارجی و از جمله نیروهای رژیم ایران باید از عراق خارج شوند. او افزود نیروهای آمریکایی تا زمان شکست کامل داعش در عراق باقی خواهند ماند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1b05f329-af47-4d9b-ab4b-da2bad12c1ea"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات