728 x 90

«چه اتفاق بدتری باید در اقتصاد رخ دهد؟!»

بحران ارز در ایران
بحران ارز در ایران

این روزها از هر جای رژیم از رسانه‌ها گرفته تا تریبونهای حکومتی، فریاد و فغان از وضعیت فروپاشیده اقتصاد و از دست رفتن مهار اوضاع، بلند است.

یکی از این تریبونها مجلس ارتجاع است که در جریان بررسی لایحه اصلاحیه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نمایندگان هر دو باند نسبت به وضعیت فلاکت‌بار اقتصادی ابراز نگرانی کرده و دولت آخوند حسن روحانی را نیز زیر ضرب گرفتند.

در جریان بررسی این لایحه مصطفی کواکبیان یکی از نمایندگان وابسته به باند روحانی با ابراز نگرانی نسبت به اقتصاد درهم شکسته و به‌خصوص نسبت به وضعیت قاچاق کالا و ارز گفت: « وضع قاچاق کالا و ارز به اندازه‌ای اوضاع وخیمی پیدا کرده که خجالت می‌کشم از این‌که بگم حمایت کردم از این دولت با این وضعیت اقتصادی شب می‌خوابیم روز می‌بینیم دلار چند هزار تومان رفت بالا خب معلومه یک عده‌یی تشویق می‌شوند قاچاق ارز داشته باشند ما وقتی که تو وضعیت فعلی هستیم حقیقتاً یک دفعه می‌بینیم تفاوت خودروها بیست میلیون تومان با یک ماه پیش تفاوت کرده است...»

آخوند احمد سالک از نمایندگان باند خامنه‌ای هم نسبت به وضعیت اقتصادی از جمله «جایگاه معیشتی گرانی قیمتهای کالاهای غذایی، کشاورزی، ارز، طلا، خودرو» ابراز نگرانی کرد و دولت و مجلس ارتجاع را متهم به «گفتمان درمانی» کرد که هیچ گره‌ای از کار اقتصاد به بن‌بست رسیده و هیچ گرهی از«معیشت مردم» بازنمی‌کنند.

رسانه‌های حکومتی هم نسبت با نگرانی نسبت به عواقب این وضعیت برای نظام به دولت روحانی هشدار می‌دهند:

روزنامه حکومتی جهان اقتصاد می‌نویسد: « بهترین سیاست این است که واقعیتها را به مردم بگوییم. نمی‌شود که از یک طرف آمریکا از برجام بیرون آید و ارتباطات بانکی به‌شدت کاهش پیدا کند و مسایل ارزی دچار اشکال شود و گرفتاریهای جدید در فروش نفت پیدا کنیم و از طرف دیگر، به مردم بگوییم هیچ اتفاقی نیفتاده است».

سایت حکومتی رجا نیوز ۲۳خرداد با بیان تمسخرآمیزی نوشت ‌:«عالیجناب روحانی! چه اتفاق بدتری باید در اقتصاد رخ دهد تا از مردم خجالت بکشید؟

امروز این سؤال جدی افکار عمومی است که چه اتفاق بدتر دیگری باید رخ دهد تا جناب روحانی بابت وعده‌های متعدد اقتصادی در زمان انتخابات و کوچک شدن سفره‌های مردم در زمان بعد از انتخابات، از مردم خجالت کشیده و از آنها یک عذرخواهی ساده کند؟ ای کاش رئیس جمهور با خروج از منزل دهها میلیاردی خود در ولنجک تهران، در بازار تهران حضور می‌یافت و از نزدیک مشاهده می‌کرد نتیجه ۵سال وعده به مردم و بی‌تدبیری در عمل، چه بر سر اقتصاد کشور آورده است؟».

این ابراز نگرانیها در شرایطی است که در کنار معضلات دیگر، قیمت ارز نیز در ماههای اخیر رشد سرسام‌آوری داشته و از کنترل دولت خارج شده است و به‌دنبال آن کاهش ارزش پول، اثرات مخرب و نابود کننده‌ای هم بر اقتصاد کشور و هم بر وضعیت معیشت زندگی مردم گذاشته است.

یکی از اقتصاددانهای حکومتی اذعان می‌کند طی ۸ماه گذشته ۸۰درصد قدرت خرید مردم کاهش یافته و تا پایان سال ۱۳۹۷تورم به بالای ۳۰درصد می‌رسد(خبرگزاری ایسنا ۲۳خرداد ۹۷)

روشن است که نگرانی مهره‌ها و رسانه‌های رژیم نه دلسوزی برای مردم و معیشت آنهاست بلکه با توجه به رشد و گسترش اعتراضات روزانه اقشار مختلف مردم در خیابانهای شهرهای مختلف، از خیزش اجتماعی است.

آن‌چنان که پیش از این مسعود نیلی دستیار ویژه اقتصادی آخوند روحانی در گفتگو با روزنامه حکومتی ایران در تحلیل قیام مردم در دیماه ۹۶هشدار داده بود: «اگر همین‌طور ادامه دهیم و در همین روند پیش برویم، در معرض خطر خواهیم بود.این تظاهرات هشداری است و ممکن است اعتراضات، بزرگتر شود و ابعاد وسیعتری به خود بگیرد و ممکن است دفعه بعد فرصت در اختیار شما نباشد».(روزنامه‌ایران ۲۳اسفند ۹۶)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9312666a-3c91-4d82-b599-dd14c54e5106"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات