728 x 90

احتکار و افزایش «بهت‌انگیز» مسکن! و بی‌خانمانی مردم

فقر، مردم را به حاشیه نشینی رانده است
فقر، مردم را به حاشیه نشینی رانده است

بسیاری از خانوارهای ایرانی آرزوی داشتن یک خانه را دارند تا این‌که بیشتر درآمد خود را بابت اجاره بها نپردازند، ضمن این‌که در خانه‌یی که متعلق به خودشان است آسوده زندگی کنند.

اما در نظام آخوندی این آرزو برای بسیار خانواده‌ها دست‌نیافتنی است، زیرا سال‌ها است که وضعیت مسکن در ایران به یک بحران برای عموم مردم تبدیل شده، و خرید یک خانه کوچک برای بسیاری از مردم رؤیایی شده است.

در یک ویدئو کلیپ که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است یک جوان تهرانی در رابطه با مشکلات خرید خانه برای جوانان در تهران می‌گوید: «امروزه در وضعیت موجود یه جوونی که بخواد صاحب مسکن بشه با کنترل تورم باید حدود مثلا من اون چیزی که خوندم توی روزنامه‌ها ۸۰ تا ۹۰سال درآمدش رو یکجا بهش بدن تا بتونه یه جایی اطراف تهران بتونه یه خونه‌ای بخره یه آپارتمان چهل پنجاه متری».

سایت خبر فوری در زمینه افزایش سرسام‌آور قیمت املاک می‌نویسد: «افزایش قیمت املاک نسبت به سال قبل بهت‌انگیز است، قیمت هر مترمربع آپارتمان ۳۰٪ افزایش یافته است». (سایت خبر فوری ۱۴خرداد ۹۹)

خبرگزاری ایسنا ۷فروردین ۹۷ با عنوان «بازار مسکن هنوز درگیر احتکار است» می‌نویسد: «برآورد نرخ مهاجرت از تهران، وجود نیم میلیون خانه خالی و نسبت بعد جمعیت به چهار میلیون واحد مسکونی شهر تهران، گویای آن است که بازار مسکن پایتخت در قبضه دلالان و سوداگرانی است که روزبه‌روز قیمتها را بالا می‌برند و هیچ قانونی برای پایان دادن به این وضعیت وجود ندارد».

در زمینه دور بودن چشم‌انداز خرید خانه برای بسیاری از مردم صباغیان عضو مجلس ارتجاع گفت: «امروز کالاها بعضاً اجناس بعضاً صددرصد افزایش یافته قیمت زمین امروز اگر یک فردی بخواهد فقط زمین بخرد پول ۳۰سال کارش نمی‌تواند با این حقوق زمین بخرد یک خانه و امکانات». (رادیو فرهنگ۱۳ خرداد۹۹)

ضمنا سیاست‌های اعلام‌شده حاکمیت در زمینه ساخت مسکن با عملکرد آن تفاوت آشکاری دارد، همه‌ساله مقامات دولت ضدمردمی قول ساختن مسکن بیشتری می‌دهند، اما در عمل قول آنها محقق نمی‌شود و درصد کمتری از مردم امکان خرید آنرا پیدا می‌کنند.

در طرح جامع مسکن که توسط دولت روحانی تدوین شده است پیش‌بینی شده سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود، اما در عمل ۳۰۰هزار واحد مسکونی توسط بخش دولتی و بخش خصوصی تولید شده است. در صورتی که متقاضیان مسکن همه‌ساله بیشتر از یک میلیون نفر هستند، و هر ساله انباشت تقاضا و کمبود عرضه مسکن هم مسکن را گران می‌کند وهم جامعه را با مشکلات بیشتری مواجه می‌سازد.

یکی از دلایل دیگری که مسکن را گران کرده احتکار میلیونی خانه است.

احتکار خانه هم در توان مردم عادی نیست. این ایادی و نهادهای حکومتی هستند که به‌منظور بالا بردن اجاره بها و افزایش قیمت مسکن اقدام به احتکار واحدهای مسکونی خصوصاً در تهران می‌کنند.

در همین رابطه زهرا سعیدی عضو مجلس ارتجاع در برنامه پایش تلویزیون گفت: «فردی در شهرری صاحب ۷۰۰ خانه است و مالیات این سرمایه را هم نمی‌پردازد. این ارقام کم نیستند و طبق بررسیها متوجه شدیم در تهران ۷هزار و ۵۰۰ خانه ساخته شده و فردی در تهران ۲هزار و ۵۰۰ مسکن ساخته، ولی وارد بازار مسکن نکرده است». (تلویزیون رژیم ۱۶تیر ۹۸)

مگر غیر از این است سلطان مسکن در تهران که ۲۵۰۰ واحد مسکونی را احتکار کرده وابسته به حاکمیت و نهادهای گردن کلفتی است که حتی در درون نظام کسی جرأت ندارد چپ به آن نگاه کند.

یکی از نهادها و مراکز دست‌اندرکار احتکار مسکن بانکها هستند که طی سالهای اخیر رسانه‌های هر دو باند رژیم مطالبی را در زمینه احتکار آنها منتشر کرده‌اند.

دهقان دهنوی معاون وزارت اقتصاد رژیم به دخالت شرکت‌های ساختمانی وابسته به بانکها در امر احتکار مسکن اشاره کرد و در این رابطه گفت: «انتقادی که به‌عملکرد بانکها در ورود به بخش مسکن مطرح بوده این است این‌که برخی از بانکها مسکن را احتکار کرده‌اند و تعداد زیادی مسکن خریداری و نگهداری کرده‌اند که در دوره افزایش قیمتها این واحدها را به فروش برسانند». (سایت تجارت نیوز ۶مهر ۹۸)

ابوالفضل ابوترابی‌فرد عضو مجلس ارتجاع ضمن اشاره به فعالیت‌های غیرقانونی بانکها در زمینه مسکن و احتکار مسکن توسط آنها گفت: «بخشی از احتکار خانه‌های خالی توسط بانکها صورت می‌گیرد. فعالیت بانکها در حوزه مسکن قطعاً اقدامی غیرقانونی است و این نهادها نباید در این مسائل ورود کنند، بنابراین بانک مرکزی باید جلوی بانکها برای فعالیت اقتصادی را بگیرد». (سایت مجلس ۲۶خرداد ۹۸)

خبرگزاری نیروی تروریستی قدس (تسنیم) ۴مهر ۹۵ با عنوان: «مسکن‌خواری» بانکها/ بنگاه‌داری بانکها با سرمایه مردم منشأ فساد است» نوشت: «بانک‌ها برای خرید املاک نجومی به‌صورت مستقیم عمل نمی‌کنند بلکه این کار را با واسطه‌هایی در دفترخانه‌های مخصوص انجام می‌دهند. به‌گفته فعالان بازار مسکن، بانک‌های خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری اقدام به خرید واحدهای مسکونی با عمر کمتر از سه سال در نقاط مختلف تهران و دیگر کلان‌شهرها کرده‌اند تا خانه‌ها را در دوره رونق با قیمتی نجومی و حداقل تا ۵۰درصد بالاتر از قیمت خرید واحدهای مسکونی در دوره رکود بفروشند. به‌نظر می‌رسد بانکها از ماه‌های پایانی سال گذشته خریدهای گسترده خود را کلید زده‌اند. . . مدیر یکی از بزرگترین آژانس‌های معاملاتی مسکن کشور می‌گوید که بانکها به‌صورت مستقیم وارد بازار نمی‌شوند و دلالی در این بازار را با کمک واسطه‌ها انجام می‌دهند».

شکی نیست که محتکران مسکن خصوصاً بانکها پشت‌شان به سردمداران و نهادهای حکومتی گرم است که می‌توانند با احتکار و بالا بردن قیمت مسکن به سودهای بادآورده دست پیدا کنند. و مردم بی‌سرپناه را روزبه‌روز به حاشیه شهرها بکشانند. به آلونکهایی در حاشیه شهرها که تازه مورد هجوم نیروهای سرکوب رژیم قرار می‌گیرند. حمله به حاشیه‌نشینان کرمانشاهی و قتل مادر پیر آسیه پناهی محصول همین جنایتهاست.

هم‌چنین گورخوابی و غارخوابی آن روی سکه احتکار مسکن و کاخ‌نشینی سردمداران و مهره‌های وابسته به حاکمیت است که روزبه‌روز بیشتر می‌شوند.

هشدار مهره‌های رژیم به وضعیت انفجاری لشکر بیکاران و حاشیه‌نشینان بیانگر پتانسیل آنها برای خروش علیه ستم آخوندی است که گوشه‌یی از آن را در قیام آبان۹۸ نشان دادند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3a94cf06-a8f6-4cca-b578-75845b611f20"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات