728 x 90

اخاذی لجام‌گسیخته تحت عنوان مالیات

اخاذی
اخاذی

با تشدید تحریم‌ها و رسیدن صادرات نفت از یک و نیم میلیون بشکه در روز به زیر نیم میلیون بشکه و تحریم همهٔ منابع درآمد رژیم که آخرین نمونهٔ آن تحریم صنایع و شرکت‌های پتروشیمی است، رژیم به تدریج همهٔ منابع درآمدی خود ا از دست می‌دهد و از این رو خود را به در و دیوار می‌زند تا این حفرهٔ اقتصادی خود را پر کند و از آنجا که از تولید هم خبری نیست و کارخانه‌ها کارگاهها، دسته‌دسته مثل برگ خزان می‌ریزند و تعطیل می‌شوند، رژیم بیش‌از‌پیش به تنها منبعی که می‌شناسد و بلد است روی آورده که همان چاپیدن مردم و بستن انواع و اقسام عوارض و اخاذی تحت عنوان مالیات است. و این در شرایطی که بنگاههای اصلی که مجموعه‌های ثروت کشور را در دست دارند، مانند آستان قدس، صنایع و شرکتهای وابسته به سپاه و مجموعه‌های زیر نظر خامنه‌ای مالیات نمی‌پردازند و ۸۰درصد مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند، چیزی جز کندن از گوشت و پوست مردم نیست.

دژپسند وزیر اقتصاد و دارایی روز گذشته در مراسم معرفی رئیس جدید سازمان امور مالیاتی کشور، وظیفه این سازمان را پر کردن جای خالی درآمد نفت با اخاذی‌های مالیاتی عنوان کرد. وی گفت: «وزیر اقتصاد امروز در مراسم تکریم و معارفهٔ رؤسای قدیم و جدید سازمان امور مالیاتی خبر داد سال گذشته ۱۰۹هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی محقق شده است. دژپسند تأکید کرد وظیفة سازمان امور مالیاتی در دوره‌یی که وابستگی بودجه به نفت در حال کمتر شدن است بیشتر خواهد شد.

دژپسند:‌ ما داریم دورهٔ انتقال رو طی می‌کنیم. انتقال از دورهٔ متکی به نفت به دورهٔ اتکا بر درآمد. سازمان بزرگ مالیاتی کشور یک وظیفة بزرگی رو داره به این عنوان که می‌خواد اهرم این انتقال باشه. یعنی این انتقال رو دوش سازمان مالیاتی باید بچرخه». (تلویزیون شبکه ۱رژیم ۱۸خرداد ۹۸)

حرف وزیر اقتصاد روحانی روشن است. از آنجا که بر اثر تحریم‌ها درآمد نفت تقریباً قطع شده، رژیم می‌خواهد آن را از طریق مالیات و شیره کش کردن آخرین ذرات رمق مردم محروم جبران کند.

وزیر اقتصاد دولت روحانی در این سخنان از مدرن کردن سیستم مالیاتی و الکترونیکی کردن آن‌، از رعایت قانون و امثالهم و این‌که نمی‌خواهد پول زور از مردم بگیرد هم صحبت کرد، اما در عین‌حال گفت دریافت مالیات از فعالیت‌های اختلال‌زا در دستور کار قرار دارد. اصطلاح کشداری که رژیم می‌تواند آن را به هر معامله‌یی اطلاق کند و از آن مالیات بگیرد. از جمله دژپسند در همین رابطه به طرح اخذ مالیات از سکه‌های خریداری شده در سال ۹۷اشاره کرد. اما ادعا نمود که این طرح جهت مواجهه با فعالیت‌های اختلال‌زا انجام می‌شود و شامل خریداران معمولی سکه نمی‌شود.

اما برخلاف این اظهارات، روزنامه حکومتی مردم‌سالاری (۱۹خرداد) از روزنامه‌های طیف باند روحانی، طی مطلبی با عنوان «اخذ مالیات از سکه‌های معاف از مالیات» می‌نویسد: «سازمان امور مالیاتی در بخشنامه‌ای بحث برانگیز، کسانی را که در طرح پیش فروش سکه بانک مرکزی شرکت کرده‌اند، مکلف به پرداخت مالیات کرده است. بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی، به‌نحو عجیبی بر معاملاتی مالیات می‌بندد که در هنگام انجام آنها، اعلام شده بود معاف از مالیات اند!»

مردم‌سالاری می‌افزاید: «بانک مرکزی در فاصله بین بهمن۹۶تا آخر فروردین ۹۷، در قالب سیاستی که در همان زمان به آن اعتراضات بسیاری شد، اقدام به پیش فروش حدود ۷میلیون و ۶۰۰هزار قطعه سکه بهار آزادی کرد. در زمان پیش فروش سکه‌ها توسط بانک مرکزی اعلام شد که خرید این سکه‌ها معاف از مالیات است. مدیر کل ریالی و نشر بانک مرکزی در فروردین‌ماه ۹۷و همزمان با پیش فروش این سکه‌ها گفته بود: «اگر قرار باشد مالیات از خریداران سکه در مرحله پیش فروش اخذ شود، به‌طور حتم بانک مرکزی این مبلغ را به‌عنوان مالیات بر ارزش افزوده از جانب خود پرداخت خواهد کرد و ارتباطی به خریداران نخواهد داشت».

اما در بخشنامه هفته گذشته سازمان امور مالیاتی، به‌نحو عجیبی اعلام شده است که دریافت کنندگان بیش از ۲۰سکه از بانک مرکزی، باید اقدام به پرداخت مبلغی مقطوع به‌عنوان مالیات کنند. طبق این بخشنامه، تا ۲۰سکه از مالیات معاف است. خریداران مازادِ ۲۰سکه تا ۶۰سکه باید به ازای هر سکه ۱۵۰هزار تومان مالیات دهند. خریداران مازاد ۶۰سکه تا میزان ۱۰۰سکه، باید به ازای هر سکه ۲۰۰هزار تومان مالیات پرداخت کنند. مالیاتِ مازاد ۱۰۰سکه تا ۲۰۰...».

اما موضوع اخاذی از مردم به همین جا ختم نمی‌شود، علاوه بر گران کردن همهٔ کالاها و خدماتی که در انحصار دولت است، مانند افزایش ۲۲درصدی نرخ مترو و قطار، رژیم اخذ عوارض از همهٔ آزاد راهها را هم در دستور کار قرار داده است در همین رابطه تلویزیون رژیم روز سه‌شنبه گذشته ۱۴مرداد گزارش داد: «ماه تیر، پایانی بر دریافت عوارض سنتی! معاون ساخت و توسعهٔ آزاد راههای کشور»، با اشاره به شروع مرحله دوم نصب پرداختهای الکترونیکی در آزادراهها، از حذف پرداخت سنتی در ۱۰آزاد راه کشور تا پایان تیر ماه امسال خبر داد.

«۱۰آزاد راه جدید به سامانهٔ الکترونیک متصل خواهند شد... آزاد راه قزوین-رشت، تهران – پردیس، ساوه سلفچگان، زنجان – تبریز، قم-کاشان و کاشان – اصفهان، باغچه – مشهد و کنار گذر مشهد، ارومیه – تبریز و همین طور بندرعباس – شهید رجایی آزاد راههای هستند که در این مرحله به سامانه متصل خواهند شد و عوارضشون به‌صورت الکترونیک پرداخت می‌شه».

نکته این است که تمام این اخاذیها، با هم تحت عنوانها و بهانه‌های فریبکارانه‌ای مانند مدرن کردن سیستمها، الکترونیکی کردن و در نظر گرفتن رفاه حال مردم انجام می‌شود و بسیاری از گران کردن نرخها رسماً اعلام نمی‌شود. اما این اقدامات چپاولگرانه که از آستانهٔ تحمل مردم عبور کرده، بازی با آتش در مجاورت انبار باروت است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fbeb29c4-6d81-44b1-b63e-08916bdd2fff"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات