728 x 90

ادامه‌ دعوای باندها بر سر مذاکره با آمریکا

بن‌بست حکومت آخوندی
بن‌بست حکومت آخوندی

اختلاف بر سر مذاکره با آمریکا حاکمیت آخوندی را بیش‌‌از‌پیش در زمینه برجام و زهر اتمی شقه و چند تکه کرده است، خصوصاً این‌که موعد مرحله اول تحریم‌های آمریکا هم روز ۱۳مرداد فرارسیده است.

این اختلاف در ابراز نگرانی دلواپسان باند خامنه‌ای در سپاه، مجلس و در نمایشات جمعه رژیم و سخنرانی‌های ائمه جمعه خامنه‌ای بیش‌‌از‌پیش خود را نشان می‌دهد.

در نمایش جمعه تهران آخوند علم‌الهدی عناصر باند روحانی را که زمزمه مذاکره با آمریکا سرمی‌دهند «عناصر غرب‌گرای چشم به دروازه غرب بزک‌کننده آمریکا» نامید که «اینها تجربه نگرفتند؛ عبرت نگرفتند».

در حالی که علم‌الهدی نماینده خامنه‌ای در مشهد، ناتوانی نظام برای نزدیک شدن به مذاکره را به نمایش گذاشت آخوند صدیقی نماینده خامنه‌ای در نمایش جمعه تهران فقط به سوزوگداز از تنگ‌تر شدن حلقه تحریم‌ها اکتفا کرد و گفت: «امروز آمریکا اتاق جنگش خزانه‌داریست در آنجا نیروهای کمی و کیفی را تقویت کردند».

آخوند صدیقی در نمایش جمعه به حمله به باند روحانی نزدیک نشد؛ اما به جای او مجری نمایش جمعه تهران با تکرار اظهارات گذشته خامنه‌ای به ضدیت با مذاکره پرداخت و گفت: «روی حرف و حتی امضا آمریکایی‌ها نمی‌توان حساب کرد بنابراین مذاکره با آمریکا هیچ فایده‌ای ندارد».

ضدیت با مذاکره در حالی است که پیش از این پاسدار جعفری در حالی که پاسداران و دلواپسان را مردم ایران می‌نامید گفت: «مردم ایران اجازه مذاکره با آمریکا را به کسی نخواهند داد».

متقابلاً علی مطهری نایب‌رئیس مجلس ارتجاع در پاسخ به پاسدار جعفری نوشت: «سپاه در موضوع مذاکره با آمریکا باید تابع تصمیم مقامات عالی باشد».

در تبریز آخوند احمد مطهری گفت: «حاضر به مذاکره و سازش با آمریکا نیستیم/ مسئولان جسارت داشته‌باشند».

در کرج آخوند حسینی همدانی به «تنش‌زا» بودن مذاکره اذعان کرد و گفت: «رئیس‌جمهور آمریکا برای ایجاد تنش در جامعه اعلام کرده که آماده مذاکره با ایران است، عده‌یی نیز در کشور به این تنش‌ها دامن می‌زنند».

در مقابل ابراز نگرانی‌های دسته‌جات و عناصر باند خامنه‌ای در زمینه مذاکره مستقیم با آمریکا، اما در میان باند روحانی عناصر زیادی هستند که مذاکره و در عین حال عقب‌نشینی را تنها راه برطرف کردن مشکلات نظام آخوندی با آمریکا، جامعه جهانی و کشورهای منطقه می‌دانند.

اما به‌رغم این همه جدال و حرف وحدیث‌ها در زمینه مذاکره با آمریکا تاکنون علی خامنه‌ای که تعیین‌کننده خطوط اصلی نظام است و علی‌القاعده این بار نیز حرف آخر را هم او خواهد زد، در این زمینه سکوت کرده است.

واقعیت این است که هم جدال درونی باندها و هم سکوت خامنه‌ای بیانگر بن‌بست و تنگای جدی است که رژیم با آن مواجه است.

رفتن پای میز مذاکره برای رژیم آسان نیست و از طرفی هم در صورتی که پای میز مذاکره نرود، نمی‌تواند در برابر فشارهای طرف مقابل و به‌خصوص تحریم‌هایی که در راه است ایستادگی کند.

مشکلات رژیم در این زمینه آنجا مضاعف می‌شود که در داخل هم با موجی از خیزش‌ها و قیام‌ها در سراسر کشور مواجه است و در مقابله با مردم نیز در ضعیف‌ترین تعادل در طول حیات ننگینش قرار دارد.

بنابراین هر یک از راه‌هایی را که برود(مذاکره یا عدم مذاکره) برای آن عواقب زیانباری در بر خواهد داشت ، و این است منشأء بن‌بست و تخاصمات درونی بر سر مذاکره با آمریکا.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/4235dbff-cb93-45ab-bbde-00a6592e16d1"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات