728 x 90

از سر سفره کوچک شده به‌دنبال سلاح - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی چهارشنبه هفتم مهرماه بحرانهای اجتماعی اقتصادی اعم از گسترش اعتراضات، گرانیها و رسوایی نظام در مورد ادعاهای وزیر بهداشت و وارات واکسنهای خارجی و سفره‌های کوچک شده مردم دیده می‌شود. به موازات آن بحرانهای منطقه‌یی رژیم و جنگ گرگها در مورد ضرورت مذاکره برای احیاء برجام به‌منظور شل کردن طناب تحریم‌ها بخش غالب مقالات خارجی را به خود اختصاص داده.

از سر سفره کوچک شده به‌دنبال سلاح

فشار کمرشکن گرانیها بر اقشار ضعیف موضوع اول در بحرانهای اقتصادی اجتماعی است. کاروکارگر در گزارش مفصلی با عنوان: کارگران و بازنشستگان توان خرید شیر، ماست و تخم‌مرغ را هم نداریم» از جمله نوشته است: «... به‌نظر می‌رسد مهار تورم نیز از آن دست وعده‌هایی است که با عمل همراه نمی‌شود. در این آشفته بازار اقتصاد و با در نظر گرفتن مؤلفه‌های معیوبی مثل حجم بالای پول و شبه‌پول در دست خواص و نزدیکان به بلوک‌های قدرت و سودجویی انبوه واسطه‌ها و دلالان، مهار تورم چطور می‌خواهد امکان‌پذیر باشد و آیا اساساً توان عمل به این وعده وجود دارد؟».

«سفره‌های مردم دیگر کوچک نیست، حقیر است» عنوان مطلبی است در مردم‌سالاری که او هم از پر کشیدن برنج و شیر و پنیر بعد از گوشت قرمز و گوشت سفید از سفره‌ها خبر داده.

آن روی این خشم متراکم مردمی را می‌توان در روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران دید که در گزارشی با عنوان «مسلح شدن مجرمان در ناآرامی کشورهای همسایه» از مسلح شدن مردم ابراز نگرانی کرده و نوشته است: «دسترسی به سلاح از چند مسیر میسر شده است. یکی از آنها خرید و فروش سلاح و مهمات در فضای مجازی است که به ترفند‌های گوناگون در سایت‌های دیوار و شیپور هم مبادله می‌شود راه دیگر دسترسی به سلاح، تأمین آن از شهر‌های غرب و شرق کشور است».

خطر بالقوه، زمان از دست رفته

نکته محوری روزنامه‌ها در مورد ضرورت احیاء برجام، تهدید رفتن پرونده نظام به شورای امنیت ذیل قطعنامه بند هفت هست. «لزوم خروج برجام از بلاتکلیفی» عنوان سرمقاله ابتکار است که از جمله نوشته: «ادامه وضع کنونی و خطر بازگشت‌ناپذیر شدن به برجام، خطر بالقوه اما نزدیکی است که می‌تواند منافع همه طرف‌ها را در بروز بی‌ثباتی‌های ناشی از آن در منطقه و به تبع آن جامعه جهانی درگیر کند. از این‌رو لازم است به تصمیم سازی‌ها برای توافق سازنده سرعت داد. خروج از چارچوب برجام و پذیرفتن برگشت‌ناپذیری به آن، یعنی قبول ورود به عرصه‌ای با چشم‌انداز مبهم که برای همگان تهدید‌آفرین خواهد بود».

آفتاب یزد هم در مطلبی با عنوان «در انتظار تصمیم دولت» رئیسی و وزیر خارجه‌اش را مورد حمله قرار داده و نوشته است «با توجه به محتوای مذاکرات و ادعای امیر عبداللهیان

آینده‌ٔ درخشانی که دولت سیزدهم برای مردم پیش‌بینی کرده بود به‌حالت تعلیق درآمده این در حالی است که این روزها به سخت‌ترین و پر تنش‌ترین حالت ممکن وضعیت معاش بر خورده‌ایم».

«وقت کشی در مذاکرات به زیان نظام است نه غرب» عنوان گفتگوی آرمان با علی بیگدلی کارشناس حکومتی است که از جمله گفته: «اگر ایران اجازه ندهد بازرسان آژانس از مراکز هسته‌یی بازدید کنند و به میز مذاکرات بازنگردند این احتمال وجود دارد که شورای حکام علیه (نظام) قطعنامه صادر کند و پرونده هسته‌یی دوباره به شورای امنیت سازمان ملل برود که شرایط را بسیار سخت خواهد کرد. در شرایط کنونی (نظام) با مشکلات متعدد اقتصادی مواجه است و رفتن پرونده هسته‌یی به شورای امنیت می‌تواند شرایط را سخت‌تر از گذشته کند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/562def19-d7ab-471d-9cb1-c2a2b4231f78"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات