728 x 90

افرایش قیمت بنزین و سونامی جدید افزایش قیمتها

گرانی و تورم
گرانی و تورم

بیش از ۳هفته از افزایش قیمت بنزین گذشت. آثار ویران‌کننده این اقدام ضدمردمی که با قیام دلاورانه جوانان میهن دیکتارتوری ولایت فقیه را تا لبه پرتگاه سرنگونی پیش برد می‌توان روزانه در افزایش مضاعف قیمتها مشاهده کرد.

 

اعترافات رسانه‌های حکومتی

اعترافات رسانه‌های حکومتی در این روزها به‌خوبی مؤید این نکته است و از تاثیر بلا فصل افزایش قیمت بنزین بر اصلی‌ترین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم پرده برمی‌دارد:

-خبرگزاری حکومتی مهر۴ آذر ۹۸: «محصولات فولادی تا ۱۵درصد افزایش قیمت داشته است. کرایه وانت‌بار‌ها ۱۰۰درصد افزایش یافته است. کرایه تاکسی‌های درون و برون شهری ۳۰درصد، کود شیمیایی ۲۵درصد، گوجه ۷۰۰درصد افزایش قیمت داشته است. هر کیسه آرد ۱۳۰۰تومان افزایش قیمت داشته است. دارو‌ها نایاب و گران شده‌اند. گاز مایع ۴۰درصد، ماهی ۲۵درصد، برنج وارداتی ۲۵درصد و تخم‌مرغ ۶درصد افزایش قیمت داشته است».

-سایت حکومتی نود اقتصادی ۱۰ آذر ۹۸: «اکثر کالاها و خدمات موجود در بازارها، ۲هفته بعد از گرانی، با افزایش قیمت روبه‌رو شده‌اند که از جمله آنها می‌توان به افزایش ۱۵هزار تومانی گوشت قرمز در آذربایجان غربی، ۳هزار تومانی برنج در تهران و خراسان جنوبی و ۲۰ تا ۵۰درصدی میوه در استانهای کرمانشاه و مازندران اشاره کرد».

-روزنامه حکومتی آفتاب یزد ۱۰ آذر ۹۸: «میوه و صیفی‌جات مانند نارنگی، پرتقال و انار در روزهای اخیر رشد قیمت داشته‌اند. به‌طور متوسط قیمت برخی از میوه‌ها بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰تومان افزایش قیمت داشته‌اند».

- خبرگزاری حکومتی سپاه پاسداران ۸ آذر ۹۸: «قیمت مرغ نیز افزایش قیمت را شاهد بوده، به‌طوری که با نرخ ۱۲۹۰۰ عرضه شده است که حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰تومان افزایش داشته است و قیمت کالاهایی مانند سبزی از کیلویی ۲هزار تومان به ۵هزار تومان رسیده است. در حبوبات نیز برخی از اقلام تغییرات حدود ۱۰درصدی داشته است. برای مثال لپه از ۱۲۵۰۰ به ۱۴۰۰۰تومان رسیده است و در لبنیات پنیر ۲ تا ۴ هزار تومان صعود کرده است».

-سایت نود اقتصادی ۶ آذر ۹۸: «رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد تهران نیز اعلام کرده که در حال حاضر هر کیلو میلگرد ۴۳۰۰ تومان تا ۴۴۵۰تومان به فروش می‌رسد و قیمت تیرآهن هم ۷ تا ۸درصد افزایش یافته است».

- سایت حکومتی اقتصاد نیوز ۶ آذر ۹۸: «اقلام پرمصرفی از جمله سرسیلندر، واشر سرسیلندر، دیسک صفحه کلاچ و سایر قطعات پرمصرف شاهد رشد ۱۵ الی ۳۰درصدی قیمت بوده‌اند. و به‌عنوان مثال قیمت دیسک صفحه کلاچ خودرو از ۸۵۰هزار تومان به رقم ۱میلیون تومان رسید».

- سایت حکومتی تابناک ۷ آذر ۹۸: «نمونه قیمت خودروی پراید ۱۱۱ قبل از افزایش قیمت بنزین حدود ۴۷میلیون تومان بوده که این قیمت در مورخه ۶ آذرماه سال جاری به ۵۲.۵میلیون تومان افزایش یافته است. قیمت پژو ۲۰۶ تیپ۲ نیز از ۸۰میلیون تومان به ۸۷میلیون تومان افزایش یافته است. بیشترین افزایش قیمت مربوط به پژو ۲۰۶ تیپ۵ بوده است که قبل و بعد از افزایش قیمت بنزین، قیمت این خودرو ۱۵میلیون تومان رشد داشته است».

سایت حکومتی تجارت نیوز ۱۰ آذر ۹۸: «بعد از افزایش قیمت بنزین، قیمت خودروهای دوگانه‌سوز در بازار بین هشت تا ۱۰میلیون تومان گران شده است».

-سایت حکومتی انتخاب ۸ آذز ۹۸: «بر اساس جدیدترین گزارش بانک مرکزی قیمت مسکن تهران در آبان ۹۸ نسبت به آبان ۹۷ حدود ۳۵درصد و نرخ اجاره‌بها نیز در کل مناطق شهری ۳۱.۷درصد افزایش یافته است».

کارشناس‌های حکومتی می‌گویند هدف از افزایش ۳۰۰درصدی قیمت بنزین جبران کسری بودجه رژیم بحران‌زده است اما نمی‌گویند اولویت نخست بودجه تأمین مخارج نیروی سرکوب و هزینه‌های جنگ‌افروزی در منطقه است. هیچ‌کدام از رسانه‌ها نمی‌گویند هدف این است که از جیب تهیدستان مصادره و برای سرکوب خودشان خرج شود.

اینها تنها نمونه‌هایی از افزایش شتابان قیمتها پس از گران شدن بنزین در این ایام می‌باشد که به‌وضوح نشان می‌دهند این مردم هستند که باید تاوان افزایش قیمت بنزین را با گرانی‌های سرسام‌آور خصوصاً تاوان افزایش روزافزون مواد غذایی پرداخته و روزبه‌روز سفره‌شان خالی‌تر شود و این در حالی است که رسانه‌های حکومتی از هم‌اکنون از افزایش بسیار بالاتر کالاهای اساسی در ماههای آینده خبر می‌دهند. به‌عنوان نمونه خبرگزاری سپاه پاسداران ۸ آذر ۹۸ با اذعان به کاهش قدرت خرید مردم در نتیجه افزایش ۳۰۰درصدی قیمت بنزین اضافه می‌کند: «گرانی بنزین هنوز تأثیر خود را به دیگر بخشها نشان نداده و دیری نخواهد گذشت که دیگر قیمت ها نیز هم‌چون بنزین افزایش پیدا کند».

در یک اعتراف دیگر، روزنامه حکومتی گسترش ۸ آذر ۹۸ با اذعان به این‌که در سال‌های اخیر مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید خانوار نمایان و تشدید شده است می‌نویسد: «آثار گرانی بنزین در آینده بیشتر نمایان خواهد شد. نگرانی‌هایی نیز وجود دارد که این افزایش قیمت با افزایش قیمت شب عید تجمیع شده و در آستانه نوروز مردم با آن برخورد کنند».

تحت تاثیر این واقعیتها رسانه‌های حکومتی مجبور شده‌اند در وحشت از خیزش مجدد جوانان قیام، ضمن اعتراف به برخی از تجمعات اعتراضی، به مسئولان و کارگزاران حکومتی هشداردهند. روزنامه حکومتی همدلی روز ۱۷ آذر ضمن اشاره به خبر تظاهرات دانشجویان به‌ مناسبت روز دانشجو می‌نویسد:

«این دانشجویان که از شب قبل اقدام به انتشار فراخوان برای برگزاری تجمع کرده بودند، با سردادن شعارهایی هم‌چون «دانشجوی زندانی آزاد باید گردد»...و «فقر کشتار گرانی، مردم شدند قربانی» در محوطه دانشگاه به حرکت درآمدند». (همدلی ـ ۱۷ آذر)

در یک اعتراف دیگر سایت حکومتی وطن امروز ۱۱ آذر ۹۸ در مطلبی با عنوان: «ما ماندیم و گرانی»‌ با اذعان به این‌که موضوع گرانی‌ کالاها پس از طرح سهمیه‌بندی از اصل موضوع بنزین هم مهم‌تر باشد دورنمای تیره و تار نظام را این‌چنین به تصویر کشیده است: «اصلی‎‌ترین دغدغه مردم پس از شنیدن خبر گرانی بنزین، تسری این افزایش بها به قیمت کالاهای دیگر بود؛ اتفاقی که در اولین صبح کاری پس از افزایش نرخ بنزین در قیمت دلار و طلا خودش را نشان داد. چند روزی بیشتر نگذشت که همین افزایش قیمت در بازار خودرو هم روی داد. بررسیها نشان می‌دهد افزایش قیمت بنزین روی بهای برخی کالاهای مصرفی هم تاثیرگذار بوده است. شاید بتوان گفت موضوع گرانی‌ کالاها پس از طرح سهمیه‌بندی از اصل موضوع بنزین هم مهم‌تر باشد».

از سوی دیگر افزایش ۳۰۰درصدی نرخ بنزین آن هم در شرایطی که گرانی‌های افسار‌ گیسخته کمر اکثریت مردم را خم کرده است و بنا‌ به اعتراف آخوند شیاد روحانی بیش از دو سوم مردم زیر خط فقر هستند، به کاهش تولید و تعطیلی کارخانه‌ها و بیکاری کارگران شاغل دامن زده است چرا که به‌دلیل پایین آمدن مستمر قدرت خرید مردم رکود اقتصادی به‌مراتب شدیدتری بر بازار حاکم شده است.

در پایان خاطرنشان می‌شود که این میزان غارت و فساد و اخاذی از اقشار محروم در حالی صورت می‌گیرد که بنا‌ به اعتراف رسانه‌های حکومتی، سردمداران و نهادهای حکومتی سالانه بیش از ۹۰میلیارد دلار فرار مالیاتی دارند.

بنا‌ به اعتراف رئیس کل امور مالیاتی وزارت اقتصاد در روز ۵ آبان ۹۸ «لیست بانکی تراکنشهای مالی حدود۳۰۰هزار نفر که درآمدهای بالای میلیارد داشتند در اختیار این سازمان قرار گرفته که بر اساس بررسی انجام گرفته نیمی از آنان مودی مالیاتی نبودند و نیمی دیگر از آنان که مودی مالیاتی بودند کمتر از آنچه لازم است مالیات می‌پرداختند».

یعنی بار فشار مالیاتی فقط روی کارمندان، کارگران، تهیدستان و اقشار پایین جامعه است و سرمایه‌های نجومی همدستان و کارگزاران و... از دایره مالیاتی خارج شدند.

علاوه بر فرار مالیاتی مزدوران و وابستگان حکومتی، اغلب نهادهای وابسته به بیت خامنه‌ای بالکل از مالیات معاف هستند در صورتی که حجم فوق‌العاده زیادی از اقتصاد کشور در دست آنها است. کسانی که می‌درند و می‌برند و می‌کشند و می‌خورند.

بی‌علت نیست که دانشجویان در تداوم قیام تهیدستان در صحن دانشگاه با صدای بلند فریاد برکشیدند:

«فقر کشتار گرانی، مردم شدند قربانی»

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/13d0b838-c0cd-4f37-863f-d84f535899b8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات