728 x 90

افزایش قربانیان کرونا در ایران، ریشه‌ها و چرایی‌ها

کرونا در ایران
کرونا در ایران

مسعود مردانی، عضو ستاد مقابله با کرونا در دولت جوان حزب‌اللهی در تاریخ ۶تیر ۱۴۰۱ اعلام کرد که «بر اساس یافته‌های اپیدمیولوژی در نظام ولایت فقیه، بروز عفونتهای ویروسی مانند کرونا در تابستان اندک است و موج هفتم کووید۱۹ در کار نخواهد بود». او هم‌چنین ادعا کرد که «اکنون کرونا به سمت مهار شدن پیش می‌رود و مرگ ناشی از کرونا به صفر می‌رسد، آمار ابتلا تک و یا دو رقمی می‌شود».

این کارشناس علاوه بر آن مدعی شد که «مهار اپیدمی شدن کرونا به سمت اندمیک شدن آن در جامعه» پیش می‌رود. وی ایران تحت نعلین آخوندها به‌لحاظ مهار پاندمی کرونا «جزو کشورهای برتر» به حساب آورد (ایرنا. ۶تیر ۱۴۰۱).

 

روند صعودی کرونا در ایران

کمی بیشتر از یک ماه نیاز نبود تا صحت‌وسقم این ادعا در بوتهٔ آزمایش سنجیده شود. آمار رسمی نشان می‌دهد که از اول تا ۱۴مرداد، آمار درگذشتگان به ۵۴۵نفر و تعداد شهرهای قرمز کرونایی به ۱۳۰، نارنجی به ۱۲۹ و زرد به ۱۵۴ رسیده است.

خاطرنشان می‌شود که موارد ابتلا به ویروس کرونا (دو زیر واریانت BA۴ و BA۵ اومیکرون) در سطح جهان ۹درصد کاهش را نشان می‌دهد. مقایسهٔ این دو وضعیت بیانگر آن است که در ایران آخوند‌زده روند ابتلا به کرونا و تلفات ناشی از آن هم‌چنان در حال صعود است. تعداد قربانیان آن اکنون سه‌رقمی شده است و با ۱۳برابر شدن شمار بیماران و ۱۲برابر شدن شمار جان‌باختگان اکنون ایران در رتبهٔ چهارم مرگ‌ومیر کرونایی در دنیا قرار دارد.

 

بی‌رغبتی جامعه نسبت به واکسنهای دست‌ساز رژیم

برای مقابله با این وضعیت، منابع حکومتی صحبت از تزریق دز سوم و چهارم کرونا به میان می‌آورند ولی در عین‌حال می‌گویند که جامعهٔ تمایلی به تزریق واکسن ندارد.

علت چیزی نیست جز حذف واکسنهای معتبر و امتحان پس دادهٔ بین‌المللی از سبد خرید دولت رئیسی و جایگزین کردن آن با واکسنهای دست‌ساز رژیم که مردم به آنها اطمینان ندارند. بی‌اعتمادی مردم به واکسنهای حکومتی نیز بی‌دلیل نیست. محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس حوزه سلامت و بحرانهای محیطی می‌گوید:

«مهم‌ترین علت رویگردانی مردم به تزریق دزهای یادآور واکسن، عدم اطمینان و بی‌اعتمادی به سبد فعلی واکسیناسیون و حواشیِ عوارض واکسن‌ها بوده است».

او با اشاره به یک مطالعهٔ انجام شده در مورد تأثیر واکسن‌ها اضافه می‌کند که «واکسن آسترازنکا، بیشترین محافظت و سینوفارم کمترین محافظت را در برابر ابتلا، بستری و مرگ ناشی از کووید-۱۹ داشته‌اند. واکسنهای مبتنی بر پلتفرم ویروس غیرفعال نظیر سینوفارم نسبت به سایر واکسن‌ها محافظت کمتری در برابر کووید-۱۹ ایجاد کرده‌اند و این در حالی است که بیشترین دز واکسن تزریق‌شده در کشور از این پلتفرم بوده است و واکسنهای کوو ایران برکت و نمونه‌های مشابه داخلی که کپی‌برداری از واکسن چینی هستند نسبت به سایر واکسن‌ها محافظت کمتری در برابر کووید-۱۹ ایجاد کرده‌اند» (همدلی. ۱۵مرداد ۱۴۰۱).

 

روند قطره‌چکانی تست‌های کرونا

نا مطمئن بودن واکسنهای حکومتی و عوارض ناشی از آنها، از یک‌طرف و ناچیز بودن تست‌های کرونا در وضعیت کنونی از طرف دیگر باعث شده افزایش تعداد مرگ‌ومیرها شده است. این یعنی بازی با جان مردم در دولت جوان حزب‌اللهی. بهانهٔ آن هم نبود بودجه برای انجام تست‌های روزانه است.

حمید سوری، یک اپیدمیولوژیست و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در این مورد می‌گوید:

«بهانه‌هایی که می‌آورند درباره بودجه است، در حالی‌که هزینه هر تست پی‌سی‌آر رپید چیزی حدود ۱۰ الی ۱۵هزار تومان است، یعنی کمتر از نیم درصد بودجه‌یی است که برای یک مورد ابتلا به کرونا صرف می‌شود... تعجب‌آور است که بیش از ۹۹درصد بودجه مربوط به هر فرد مبتلا به کووید را صرف مسائل دیگری می‌کنیم و برای تستهایی که کمتر از یک درصد بودجه است بهانه می‌آوریم» (ابتکار. ۵مرداد ۱۴۰۱).

برخلاف مواضع بزک‌کنندگان رئیسی که سیاست جلاد۶۷ را در زمینهٔ کنترل کرونا کارآمد می‌دانند، این کارشناس می‌گوید: «وزارت بهداشت در مدیریت اپیدمی دچار یک بی‌حسی شده است و واکنش نشان نمی‌دهد، من از آنها غیر از اعلام چند آمار که اساس آن اشتباه است چیزی ندیدم».

 

درآمد میلیاردی تاجران مرگ از ادامهٔ اپیدمی کرونا

این کارشناس در عین حال به یک واقعیت تکان‌دهنده نیز اشاره می‌کند. در نظام قتل‌عام اراده‌ای برای مهار کرونا وجود ندارد. گویی این وضعیت برای رقم‌زنندگان آن منافع کلان در پی دارد. این «منافع می‌تواند متعدد باشد، خود واکسن می‌تواند برای گروهی سودآور باشد، درست است از بودجه عمومی استفاده می‌شود و مردم از جیب خودشان پرداخت نمی‌کنند، ولیکن از بیت‌المال دارد صرف می‌شود، واکسن‌هایی که هنوز نمی‌دانیم میزان اثربخشی آنها در جامعه چقدر است، عوارض آنها چیست، آیا واقعاً عوارضی داشته یا نه، اگر داشته در چه گروه‌هایی بیشتر بوده برای چه واکسنی بیشتر بوده، آیا واکسن‌ها واقعاً آمبولی داده یا نه، الآن کیس‌های مشکوک آن را در بیمارستانها فراوان می‌بینیم که احتمال دارد ناشی از عوارض واکسن باشد».

او بخشی از درآمد تاجران مرگ و کرونا را مربوط به دارو، تست و سی‌تی‌اسکن می‌داند. در بارهٔ داروی رمدسیویر و درآمدهای میلیاردی از تجارت آن می‌گوید:

«در سال گذشته رمدسیویر چیزی حدود ۳۰میلیارد دلار برای شرکت سازنده آن سودآور بود، این سودها عده‌یی را وسوسه می‌کند، یک درصد ناچیزی از این سودها هم به دلال‌های داخلی برسد ثروتی است که چشم‌پوشی از آن خیلی راحت نیست، البته من قصد اتهام زنی به کسی را ندارم اما معتقدم اپیدمی برای بعضی‌ها سودآور است، ادامه این اپیدمی می‌تواند به قیمت جان مردم، به قیمت فلاکت اقتصادی بخشی از مردم که شغل‌های خود را از دست می‌دهند برای گروهی بهره داشته باشد، این‌ها مسائلی هستند که نباید به‌راحتی از آنها گذشت، خیلی‌ها دوست ندارند اپیدمی تمام شود چرا که تمام شدن اپیدمی یعنی سودهایی که خیلی‌ها توانستند از این مسیر کسب کنند از دست خواهند داد» (ابتکار. ۱۰مرداد ۱۴۰۱).

***

به‌این ترتیب معلوم می‌شود که در نظامی که موجودیت خود را بر قتل‌عام مردم [چه بر اثر گرسنگی و چه با کرونا، یا سیل و زلزله و دیگر عوامل مرگ‌زا] قرار داده، اراده‌ای برای مهار کرونا وجود ندارد. آنچه گفته شد فقط شمه‌ای از عواملی است که بارها افشا شده و پنهان کردن آن ممکن نیست.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/05fc8446-b72c-4958-9ab2-f4c7e82e9494"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات