728 x 90

«اقتصاد غارتگری» و سردرگمی و سرآسیمگی رژیم

فساد نهادینه شده حکومتی
فساد نهادینه شده حکومتی

معصومه آقاپور، از اعضای مجلس ارتجاع، با زیر سؤال بردن طرح دریافت مالیات از سکه، آن را پیاده کردن اقتصاد غارتگری نامید و گفت: «با این کار حجم نقدینگی به سمت بازارهای دیگر می‌رود، در حال حاضر قدرت کنترل بازارهای دیگر را نداریم. با این کارها به جای اقتصاد اسلامی، اقتصاد غارتگری پیاده می‌شود».

وی افزود:‌ «از سیل بیکاری عبور کرده‌ایم پیش‌بینی می‌کنم آخر مهرماه سونامی بیکاری ایجاد می‌شود، آن‌قدر به واحدهای تولیدی در ابعاد مختلف از جمله تهیه مواد اولیه سخت گرفته‌ایم که چرخه تولید با مشکل مواجه شده است».(خبرگزاری مجلس ۲۴شهریور ۹۷)

یکی از کارشناسان حکومتی به نام عباس شاکری طی تحلیلی درباره ریشه‌های اصلی بحرانهای کنونی اقتصاد ایران، مسئولیت‌گریزی‌های رندانه عاملان اصلی این شرایط را به‌عنوان علت اصلی ذکر کرده و می‌گوید:‌ «بمب نقدینگی، بمب‌ساز و بمب‌گذار داشته است و آقایان نمی‌توانند به واسطه‌ این همه آسیبی که به نظام پولی و مالی کشور وارد کرده‌اند از مسئولیت فرار کرده یا طلبکار هم بشوند یا آدرس‌های غلط بدهند».

وی به‌عنوان مثال فاش می‌کند: «در طول ۸سال جنگ، نقدینگی کشور حدود ۴برابر شده است اما در هر ۳دولت سازندگی، اصلاحات و عدالت (چه عناوین مقدسی و چه کارکردهایی در عمل!) طول هر ۸سال یک بار، نقدینگی ۷برابر شده است. یعنی هر دولت نقدینگی را ۷برابر قبل از آمدن خود کرده‌اند و رفته‌اند».(خبرگزاری تسنیم ۲۵شهریور ۹۷)

در همین حال رسانه‌های حکومتی بحث طرح کوپن‌های الکترونیکی را به میان کشیده‌اند؛ آخوند موسوی لارگانی، نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی، طی مصاحبه‌یی گفت: «کارت‌های الکترونیکی تأمین کالاهای اساسی موقتی است و فعلاً ماهیانه ۱۰۰هزار تومان شارژ می‌شود».

اما خود او در ادامهٔ همین مصاحبه اجرای این طرح را مورد تردید قرار داد و با اشاره به سیستم توزیع کوپنی ارزاق در دوران جنگ گفت: «در دوران جنگ جمعیت کشور در حدود ۳۰میلیون نفر بود و سیستم کوپنی راحت‌تر هدایت می‌شد، اما اکنون با جمعیت ۸۰میلیون نفری اجرای چنین سیاستی وضع اقتصادی را پیچیده‌تر از امروز خواهد کرد».(سایت حکومتی جامعه‌ ایرانی ۲۴شهریور ۹۷)

عبدالرضا مصری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، آب پاکی روی این طرح ریخت و گفت: «هنوز مشخص نیست این طرح به اجرا درآید؛ چرا که چندوچون آن هنوز مشخص نیست... به هر حال مردم در شرایط دشواری قرار دارند و شرایط ایجاب می‌کند برنامه‌ای در این رابطه اتخاذ شود».(خبرگزاری ایلنا ۲۶شهریور ۹۷)

به این ترتیب روشن می‌شود قصد رژیم در هیاهو به راه‌انداختن در اطراف این قبیل وعده‌ها صرفاً وحشت‌زدگی و تلاش برای جلوگیری از به‌حرکت در‌آمدن ارتش گرسنگان است.

واقعیت این‌که حاکمیت آخوندی طی این سالیان از این طرح‌های اقتصادی زیاد داده است و از آنها نیز برای آن آبی گرم نشده است.

زیرا مشکل اصلی در حاکمیت آخوندی فساد نهادینه سیاسی و فساد نهادینه اقتصادی است. زمانی که یک سیستم فاسد و ناکارآمد باشد به فرض این‌که بهترین طرح‌های اقتصادی در دست داشته باشد، برای آن مفید فایده نخواهد بود.

در حال حاضر فساد و رانت‌خواری در همه زمینه‌های اقتصادی بیداد می‌کند و مناسبات فاسد و رانتی وجه ممیزه اقتصاد آن می‌باشد.

تا وقتی که فساد و رانت که بیماری دایمی اقتصاد درهم‌شکسته است هر دو با هم عجین و هر یک دیگری را تشدید می‌کند، هیچ گرهی از کار رژیم باز نمی‌شود به فرض این‌که طرح‌های فوق هم اجرا شود باز هم نتیجه برای نظام آخوندی منفی است.

به فرض این‌که باز هم به هر صورتی سیستم کوپنی برقرار شود باز هم دست دزدی عناصر فاسد در حاکمیت به‌کار می‌افتد و مثل سایر طرح‌های اقتصادی دیگر و به‌صورت دیگر و حتی پیچده‌‌تری فساد در اجرای این طرح هم فتنه و فساد برپا می‌شود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/db932f67-eb97-4e07-9623-37fb59fa20ba"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات