728 x 90

اوج‌گیری قیام و بن‌بست نظام

سخن روز
سخن روز

حرف‌های ۲۲مرداد خامنه‌ای مبنی بر این‌که «حوادث مرداد» محدود بود»، «جنگ نمی‌شود و مذاکره نمی‌کنیم»، «عامل گرانی و کاهش ارزش ریال» داخلی است؛ التهاب، اضطراب و بحران گیج‌کننده درون نظام را بارز می‌کند. این حرف‌ها گویای مختصات حاکمیت ولایت فقیه در قبال قیام‌های داخلی و بحران خارجی است و آثار قیام چند ماه اخیر اقشار گوناگون مردم ایران بر روی رژیم آخوندی را برملا می‌کند. قیام‌ها و اعتراضاتی که بارزترین ویژگی آنها پایداری مردم بر خواست سرنگونی و آرمان آزادی است.

حرف‌های خامنه‌ای از یک‌سویه و تیزشدن دامنه بحران سیاسی و اجتماعی به سمت نوک هرم حاکمیت خبر می‌دهد. خامنه‌ای در این سخنرانی تلاش کرد ترس و هراسی که از دوران سرنگونی بر ارکان نظام و عناصر رژیم حاکم شده را چاره کند. این در حالی بود که اتفاقاً فحوای حرف و استدلال خامنه‌ای گویای بحران موجودیت و ترس و هراس خودش از سرنوشت نظام آخوندی است.

 

مفهوم ۳اقتدارنمایی 

حرف‌های ۲۲مرداد خامنه‌ای شامل ۳محور اصلی بود:

۱– قیامها توطئه دشمن بوده و مهار شده‌اند

۲ـ جنگ نمی‌شود و مذاکره نمی‌کنیم

۳ـ مشکلات ربطی به تحریم ندارند

 

شکستن سکوت در قبال قیامهای مردمی 

در محور اول که معلوم است بسیار ذهن و ضمیر خامنه‌ای و تمامیت حاکمیت را به خود مشغول نموده، خامنه‌ای با اشاره به اوجگیری قیامها در مردادماه گفت: «حوادث مرداد که با وجود هزینه‌های فراوان مالی و سیاسی دشمنان این‌گونه محدود از آب درآمد».

خامنه‌ای پس از سخنرانیش در دیماه که در آن به نقش ارتش آزادی و عملکرد مجاهدین و مقاومت سازمان‌یافته در قیام ۱۴۰شهر پرداخت؛ دیگر به مدت ۷ماه در مورد قیامها سکوت اختیار کرده بود. این در حالی بود که در این ۷ماه ناآرامی، اعتراض، اعتصاب و قیام بی‌وقفه در نقاط مختلف کشور ادامه داشته است. بالا گرفتن موج قیامها در مردادماه که از جمله در تهران، کرج، اصفهان، شیراز، مشهد، قهدریجان و... با شعارهای «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور» قریب یک هفته ادامه داشت، خلیفه درهم‌شکسته ارتجاع را وادار کرد سکوت خود را در مقابل قیامها شکسته و به صحنه بیاید تا به مهره‌ها و مزدوران هراسان نظام اطمینان‌خاطر بدهد که «حوادث مرداد محدود از آب درآمد». خامنه‌ای با فضاحت تمام به مزدورانش یادآوری کرد این‌که برخی گفته بودند در تابستان اتفاقاتی خواهد افتاد منظورشان همین «حوادث مرداد» بود. اظهارات زبونانه‌یی که در آن تلاش خامنه‌ای برای روحیه‌دادن به نیروهای وارفته رژیم و القا این نکته که رژیم از گرداب قیامها جان به‌در برده به‌روشنی آشکار بود.

 

جنگ نمی‌شود، مذاکره نمی‌کنیم 

خامنه‌ای در قسمت دیگری از سخنان ۲۲مرداد به نفی احتمال بروز جنگ پرداخت.

برخی از جناحهای رژیم نفی احتمال جنگ خارجی را منوط به پذیرش مذاکرات می‌کنند. خامنه‌ای تلاش کرد رو در روی این باندها بگوید حتی اگر رژیم حاضر به عقب‌نشینی و رفتن پای میز مذاکره نشود باز احتمال وقوع جنگ خارجی منتفی است. بنابراین با صراحت تأکید کرد «جنگی رخ نخواهد داد، جنگ نخواهد شد، مطمئنا»، « جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد».

اطمینان‌خاطر دادن خامنه‌ای به نیروهایش که جنگ نمی‌شود را باید در اساس در ارتباط با همان وحشت رژیم از قیام ارزیابی کرد. خامنه‌ای به این وسیله می‌خواهد دومین عامل روحیه‌باختگی نیروهایش یعنی جنگ خارجی را کم‌اثر کند آنها را به تهدید اصلی سرنگونی یعنی قیام مردم ایران توجه دهد.

این اظهارات هدف دیگری را نیز دنبال می‌کند: دومینوی قیام‌ها موقعیت رژیم را در منطقه و جهان به‌شدت ضعیف کرده است. خامنه‌ای می‌خواهد با نفی مذاکره وانمود کند که در وحشت از شعله قیامها، حاضر به رفتن پای میز مذاکره نیست و هم‌چنان «از ترس مرگ، خودکشی نمی‌کند».

همدستان داخلی و بین‌المللی رژیم وانمود می‌کنند پیشروی قیام مردم ایران و خواست سرنگونی این رژیم، موجب افزایش خطر جنگ خارجی خواهد شد. آنها در لباس دایه مهربان‌تر از مادر به قیام‌کنندگان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از جنگ خارجی، از خواسته سرنگونی کوتاه بیایند و قیام‌کنندگان را به سرابی با عنوان راه‌حلی از درون نظام فرامی‌خوانند. البته قیام‌کنندگان پاسخ این توطئه را با فروزان‌تر کردن شعله‌های خیزش در سراسر ایران داده‌اند؛ اما اکنون این ولی‌فقیه ارتجاع است که با «نشان سیلی» قیام بر بناگوش به صحنه آمده و به بیهوده بودن این ترفند اعتراف می‌کند و تأکید می‌کند: «جنگ نمی‌شود».

 

مشکلات ربطی به تحریمها ندارد

خامنه‌ای در بخش دیگری از حرف‌هایش در ۲۲مرداد تأکید کرد «مشکلات، ربطی به تحریم ندارند»!

این اظهارات گویای این اصل مهم است که هدف تحریم، رژیم آخوندی است و نه مردم ایران. همدستان و حامیان رژیم در عرصه بین‌المللی برای نجات دادن رژیم از تیغ تحریمها همیشه وانمود می‌کنند تحریمها باعث افزایش فشار معیشتی بر مردم ایران می‌شود. اکنون این ولی‌فقیه رژیم است که صراحتاً می‌پذیرد بحران اقتصادی رژیم، کاهش قدرت خرید مردم تا یک‌سوم این قدرت در شروع سال جدید و وضعیت هولناک معیشتی مردم تماماً ناشی از حاکمیت آخوندی است و می‌گوید: «عمده مشکلات اقتصادی اخیر مربوط به‌ عملکردها است و اگر عملکردها بهتر و باتدبیرتر و به‌هنگام‌تر و قوی‌تر باشد، تحریم‌ها تأثیر زیادی نخواهد داشت».

این که ریشه تمام مشکلات معیشتی، اقتصادی، ارز و بحرانها و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن‌ها، خود نظام خامنه‌ای بوده و می‌باشد، امری عیان و واضح در منظر مردم ایران است. در این‌جا هم خامنه‌ای می‌خواهد ترس از قیام را بپوشاند و مسیر مطالبات و تظاهرات و اعتراضات مردم را منحرف کند.

 

بن‌بست مرگ نظام و فرصت تاریخی مردم؟ 

واقعیت این است که بحرانهای برجام، معیشت و فاصله عظیم طبقاتی، اعتراضات سراسری و قیام‌ها و بحران موجودیت نظام آخوندی به هم گره خورده‌اند. خامنه‌ای و کل دستگاه ولایت فقیه توان پاسخگویی به این بحرانها را ندارند؛ کما این‌که طی ۲سال اخیر، تظاهرات مردم و اصرارشان برای بازپس‌گیری سپرده‌هایشان از چنگ غارتگران حکومتی، هنوز پاسخ داده نشده و در مسیر خود به بحران بزرگ اقتصادی و اجتماعی و سیاسی بدل گشته است. از این پس نیز پارس‌های خوابیده و نصیحت‌درمانی‌های خامنه‌ای در تلاش برای لاپوشانی «بن‌بست نظام» و این‌که مدعی شود «هر کسی اعلام کند، ما به بن‌بست رسیده‌ایم، یا جاهل است یا حرف او خائنانه است» نمی‌تواند بحرانهای بی‌درمان رژیم را التیام بخشد. از این پس با بالا گرفتن شعله‌های قیام مردمی و به موازات آن افزایش تنش‌های ناشی از بحرانهای بین‌المللی و داخلی، نظام آخوندی وارد راهرویی از تنگناهای بسا پیچیده‌تر خواهد شد که برون‌رفت از آن در چشم‌انداز نیست. رقم زدن این تحول مهم و فرصت تاریخی، در توان مردم ایران و پیشتازان انقلابی‌شان خواهد بود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9fa9a5eb-71aa-457e-ae30-1f8a4de31ad3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات