در کنفرانس ایران آزاد، هیأتهایی از مجلسین عوام و اعیان انگلستان، سنای ایرلند، پارلمان مالت و پارلمان ژنو در سوئیس بیانیههای اکثریت این مجالس قانونگذاری را به رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت ایران تقدیم کردند. در این بیانیهها بر لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران، بهرسمیت شناختن مبارزه کانونهای شورشی با سپاه پاسداران، حمایت از طرح ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی و همچنین بر خواست ابراز شده در قیامهای مردم ایران مبنی بر نفی دیکتاتوریهای سلطنتی و مذهبی تأکید شده است.
خانم رجوی در سخنان خود ضمن قدردانی از حمایتهای ارزشمند منتخبان مردم این کشورها از مقاومت ایران، به نتایج مخرب سیاست مماشات اشاره کرد و گفت: «مماشاتگران با دیکتاتوری دینی، ارزشهایی مثل ایستادن بر سر حقوقبشر و قاطعیت در مقابل تروریسم و گروگانگیری را قربانی منافع اقتصادی و تجاری کردند. آنها ادعا میکردند که رژیم را مهار خواهند کرد. اما در عمل بهبستن راه تغییر در ایران کمک کردند. تاریخ نشان داده که شما از صحیحترین و مسئولانهترین سیاست حمایت کردهاید. پس از تجربههای بسیار، امروز برای جهان حقایق مهمی روشن شده است. از جمله اینکه:
-استبداد دینی حاکم بر ایران منشأ تروریسم و جنگافروزی در منطقه است.
-این رژیم از اعدام و شکنجه و سرکوب زنان در داخل ایران دست برنمیدارد؛ زیرا اگر این کار را متوقف کند، سرنگون میشود.
-از برنامه بمبسازی هستهیی دست برنمیدارد؛ زیرا یکی از تضمینهای بقایش را از دست میدهد.
-از جنگافروزی در خاورمیانه دست برنمیدارد؛ زیرا هژمونیاش فرو میریزد و از تروریسم در خارج ایران دست برنمیدارد. زیرا ابزار شانتاژ و تهدید کشورهای دیگر را از دست میدهد».
در این کنفرانس باب بلکمن نمایندهٔ پارلمان انگلستان با اشاره به «ارادهٔ شکستناپذیر مردم ایران که مصمم هستند آزادی خود را پس بگیرند»، خطاب به رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت گفت: «شما این مبارزه را در سخنانتان بهخوبی توصیف کردهاید: ”نه به حجاب اجباری، نه به دین اجباری، نه به حکومت اجباری ”. این کلمات بازتابی است از مبارزه واقعی ایران برای آزادی و دموکراسی. جنبش مقاومت شما افشاگر تروریسم رژیم و برنامه مخفی آن برای تولید تسلیحات اتمی بوده؛ همانطورکه هفته گذشته چنین کردید. بدون هوشیاری شورای ملی مقاومت و شبکه شجاع سازمان مجاهدین در داخل کشور، ما اکنون با یک رژیم مسلح به سلاح هستهیی و صادر کننده تروریسم در تهران مواجه بودیم».
بارونس اولون، عضو ارشد مجلس اعیان انگلیس و رئیس مشترک کمیتهٴ بریتانیایی ایران آزاد، ضمن ابراز خرسندی از بیانیهیی که توسط ۳۳۰ عضو مجلس اعیان انگلستان در حمایت از مردم و مقاومت ایران امضا شده است، گفت: «امروز جهان میداند که مرکز تروریسم و جنگطلبی در منطقه، رژیم آخوندهاست و خوشبختانه، نمایندگان انگلستان در شرایط بسیار دشوار در کنار مردم ایران و مقاومت ایران ایستادهاند».
دیوید جونز نمایندهٔ دیگر پارلمان انگلستان به قطعنامهیی که در مجلس عوام امضا شده اشاره کرد و گفت: این قطعنامه از دولت انگلستان میخواهد که رژیم ایران را بهخاطر نقض حقوقبشر و از جمله قتلعام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ مورد حسابرسی قرار دهد و از گزارش گزارشگر ویژه ملل متحد درباره جنایات سبعانه در ایران حمایت کند.
سناتور مری فیتزپاتریک، عضو سنای ایرلند نیز گفت: «همهٔ کسانی که در این سالن حضور دارند و همچنین کسانی که از خارج از این سالن، از سراسر جهان به ما پیوستهاند، دوستان آزادی، دوستان دموکراسی، دوستان حقوقبشر و دوستان ایران هستند. مایه افتخار و امتیاز بزرگ ماست که امروز از پارلمان ایرلند اینجا حضور داریم تا از مردم شجاع ایران که هر روز برای آزادی، دموکراسی و حقوقبشر میجنگند، حمایت کنیم».
سناتور مری فیتزپاتریک افزود: «بیستو هفتمین دورهٔ سنای ایرلند در بیانیه خود بحران رو به وخامت حقوقبشر در ایران و سرکوب وحشیانهٔ مردم ایران توسط رژیمی استبدادی را محکوم میکند. ما برای آزادی، دموکراسی و حقوقبشر ایستادهایم و کاملاً از برنامهٔ دهمادهیی بهعنوان جایگزینی برای یک ایران آزاد و دموکراتیک حمایت میکنیم. ما باور داریم که ایران آزاد خواهد شد و باعث افتخار ماست که از این مبارزه برای آزادی، دموکراسی و حقوقبشر پشتیبانی کنیم».