728 x 90

باز هم سیل و ویرانی و باز هم خشم و اعتراض

باز-هم-سیل-باز-هم-ویرانی-
باز-هم-سیل-باز-هم-ویرانی-

روز گذشته(۲۴فروردین ۹۸) سیل، استانها و مناطق جدیدی از کشور را عرصهٔ تاخت و تاز خود کرد. این بار نوبت استانهای خراسان رضوی، هرمزگان و بوشهر و مردم و ساکنان آنها و خانه و اموال آنها بود که طعمهٔ سیل شوند.

سیل که هم‌چنان در مناطقی از کشور ادامه دارد، در حالی است که از روزها قبل مشخص بود که در روزهای شنبه و یکشنبه بارانهای سیل‌آسا در همان مناطقی که دچار سیل شده‌اند در راه است و مطلقاً عامل غافلگیری در کار نیست،و اگر حداقل اقدامات پیشگیرانه به‌عمل می‌آمد، عمدهٔ خرابیها و ضایعاتی که پیش آمد، قابل اجتناب بود.

این موضوع موجب بالا گرفتن خشم و اعتراض مردم و همچنین موجب تلاطم بیشتری در درون حاکمیت شده و باندهای حاکم که از شرایط انفجاری موجود وحشت کرده‌اند ضمن متهم کردن یکدیگر، نکات جدیدی از فساد و پوسیدگی نظام را برملا می‌کنند.

 

مشاجره در مجلس رژیم

در شرایطی که سیل در استان خوزستان هم‌چنان جاری است و در کار نابود کردن باقی مانده کشتزارها و خانه‌های مردم است. در حالی که در استان لرستان و در پلدختر و معمولان هزاران خانواده داغدار و خانه و خانمان از دست داده از هیچ سرپناهی حتی چادر هم برخوردار نیستند و در استان گلستان و آق‌قلا و گمیشان آب و سیلاب هم‌چنان روی زمین است و زندگی عادی را ناممکن کرده، مجلس ارتجاع صحنهٔ مشاجره و درگیری باندهای مختلف بود که یکدیگر را در این رابطه متهم می‌کردند.

رسانه‌های حکومتی به‌ نقل از وزیر کشور گزارش دادند که در جریان سیل بیش از ۴۴۰۰روستا درگیر شده‌اند. وی مشخص نکرد که میزان خسارات در این روستاها که برخی از آنها به‌کلی محو شده‌اند چقدر است. اما او گفت که ۲۵استان کشور درگیر سیل شده‌اند و میزان خسارات را بین ۳۰تا ۳۵هزار میلیارد تومان برآورد کرد.

 

سیاسیون بر موضوع آب در کشور سوارند

در جلسهٔ ۲۵فروردین مجلس ارتجاع یوسفی نماینده اهواز طی سخنانی تخریب سیل اخیر را ناشی از سوءمدیریت و رقابت نهادهای تصمیم‌گیری دانست و گفت: «متأسفانه سیاسیون بر موضوع آب در کشور سوار شده‌اند به‌دلیل عدم اشراف کافی و ساده‌سازی این موضوع آب در کشور، ما دچار غفلت شده‌ایم.

عامل سیل، بارش است، اما عامل تخریب سوء مدیریت‌هایی است که در گذشته و زمان حال اتفاق افتاده. موضوعی که مهم است و بعد از سیل نیاز به تحقیق و بررسی دارد، موضوع عدم تخلیه منابع سدها و طمع ذخیره‌سازی در برخی از سدها می‌باشد که قطعاً باید بررسی شود. از مسائل دیگری که در سیل اخیر باید مورد توجه قرار گیرد سفرهای متوالی مسئولان به مناطق سیل‌زده است که نشانه تعدد مراکز تصمیم‌گیری و رقابت بین نهادی است که در نهایت منجر به تصمیمات و مدیریت نهادی و غیرملی می‌شود. مشکلات مدیریتی کشور به‌دلیل تعدد مراکز تصمیم‌گیری است که باعث فرسایش سرمایه‌های اجتماعی در کشور می‌شود».

فاش‌گویی‌های نمایندهٔ رژیم از اهواز در وحشت از فضای انفجاری مردم اهواز و سایر شهرهای درگیر در سیل است.

 

مقصر مشخص است

در همین جلسه فریدون حسنوند، که رئیس کمیسیون انرژی مجلس است، فاش کرد که به‌صورت مکتوب از ۲۴بهمن ۹۷ اعلام شد که بارشهای شدید در راه است. وی افزود: »در تاریخ ۱۷بهمن سال ۹۷ یعنی دو ماه قبل از سیلاب مسئولان وزارت نیرو، اعم از وزیر، معاون امور مجلس و سایر دست‌اندر کاران در جریان سیل قرار داشتند و گزارشی به وزیر داده و اعلام شد که طبق گزارشات واصله وضعیت سد کرخه در شرایط خطرناک قرار دارد که اگر تدبیری در این زمینه صورت نگیرد احتمال بروز فاجعه ملی و منطقه‌یی متأثر از ورودی و خروجی آبگیری در تراز جدید وجود دارد».

حسنوند نتیجه‌گیری کرد که متهم ردیف اول وقوع سیلابهای اخیر در خوزستان، لرستان و گلستان وزیر نیرو و مجموعه معاونت آب این وزارتخانه است که باید مقصر به مردم معرفی شود.

او یادآور شد« اگر تدبیر لازم صورت می‌گرفت امروز شاهد این اتفاقات نبودیم. مقصر مشخص است و باید عزمی برای محاکمه برای عزل و استیضاح وجود داشته باشد».

 

خط و نشان کشیدن برای مردم

پیش از این حاکمیت در وحشت از اخبار واقعی سیل و بی‌عملی آن در کمک‌رسانی به مردم ۲۴تن از کاربران فضای مجازی را در خوزستان به‌خاطر درج گزارشهای مربوط به سیل در مناطق مختلف دستگیر کرد.

از نظر پلیس سانسور اینترنتی در خوزستان اتهام این افراد«پخش شایعه» و پخش اخبار مربوط به سیل با «عبارات هیجان‌زا که احساسات مردمی را نشانه می‌گیرند» بود.

این سرکرده سانسور در خوزستان مدعی شد که اطلاع‌رسانی این افراد در مورد اخبار سیل «سبب می‌شود ترس در جامعه رسوخ پیدا کند و تبدیل به یک ترس عمومی‌ شود».

پیش از او نیز دیگر سرکردگان سانسور و سرکوب برای مردم خط و نشان کشیدند که در مورد وقایع سیل و بی‌عملی رژیم در فضای مجازی اطلاع‌رسانی نکنند.

 

نظام ضدمردمی منشأء اصلی تمامی مصایب مردم

نمایندگان مجلس آخوندی در هراس از انفجار خشم مردم ناگزیر به بیان واقعیتهایی در زمینه بی‌عملی نظام و دولت ورشکسته آخوند حسن روحانی شده‌اند.

 

ناکارآمدی وبی عملی در مقابله با سیل و خسارت آن برجان و مال مردم را نمایندگان مجلس ارتجاع بی‌تدبیری و سوء مدیریت می‌نامند. اما واقعیت این است که ماهیت ضدمردمی نظام غارت و چپاول منابع مردم و تخریب محیط‌زیست ایران‌زمین است که منجر به چنین وضعیت بحرانی برای مردم اغلب مناطق کشور شده است.

 

آن نماینده مجلس ارتجاع مدعی است که اگر از قبل«تدبیرعمومی» صورت می‌گرفت این اتقاقات رخ نمی‌دادند. اما مگر می‌شود از حکومت ولایت فقیه که طی ۴۰سال گذشته تمامی تلاشش در راستای حفظ موجودیت خود، چپاول و سرکوب مردم بوده، انتظار بکارگیری تدبیر برای جلوگیری و یا مقابله با بحرانهایی از قبیل سیل، زلزله، توفان و.. داشت.

اکنون هم که مردم بسیاری از مناطق کشور گرفتار این مصیبت شده‌اند، تمامی‌تلاش حاکمیت و سرکردگان نیروی سرکوب این است که نظام را از گزند خشم و خروش مردم حفظ کنند.

بسیج نیروهای سرکوبگر سپاه پاسداران، بسیج ضدمردمی و مزدوران برون‌مرزی‌اش نظیر لشکر موسوم به فاطمیون، حشدالشعبی عراق در مناطق سیل‌زده هم در همین رابطه است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fd606ab0-38f8-4c9b-855a-26f02b9f311a"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات