728 x 90

بحران FATF، ضرب در بحران لیست‌گذاری

fatf_۳
fatf_۳

لوایح مربوط به FATF و تصویب یا عدم تصویب آن هم‌چنان مورد مناقشهٔ دو باند رژیم قرار دارد و لیست‌گذاری سپاه پاسداران این مناقشه را پیچیده‌تر کرده و هر یک از دو باند در اثبات نظر خود به لیست‌گذاری و تغییر معادلات پس از آن استناد می‌کنند.

پاسدار قالیباف که پیش از این از مخالفان تصویب لوایح FATF بود، اکنون به اردوی موافقان آن پیوسته است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که تهدیدات FATF، با عدم حضور رژیم، برطرف نمی‌شود، گفت: ما نمی‌توانیم از کنار آمریکا و مسائل دیگری نظیر FATF عبور کنیم و آنها را نادیده بگیریم. به هر حال فشار آنها وجود دارد و روزبه‌روز هم بیشتر می‌شود».

پاسدار قالیباف با تأکید بر این‌که نپیوستن به FATF در شرایط کنونی به مصلحت نظام نیست تصریح کرد: «ما اگر کنار بکشیم نمی‌توانیم این سازوکارهای جدید را بشناسیم و از بروز تهدیدات از طرف آنها جلوگیری کنیم و این در حالی است که تهدیدات این نهادها، با عدم حضور ما برطرف نمی‌شود».

دهقانی نایب‌رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس ارتجاع، در رابطه با FATF خواستار عقلانیت شد و گفت: «باید با عقلانیت از نظام‌ها و سازمانهای حاکم بر روابط بین‌الملل و کنوانسیون‌ها به نفع خود استفاده کرد... باید با الحاق به این کنوانسیون‌ها حضور فعال در جامعه جهانی داشته باشیم نه این‌که خود را از ساختارها دور کرده و در انزوا قرار دهیم».

سخنگوی کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس ارتجاع نیز گفت: «نباید موضوع بررسی لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام را سیاسی کرد، و به‌لحاظ حقوق بین‌الملل موضوع قرار گرفتن نام سپاه در لیست گروه تروریستی با FATF به یکدیگر ارتباطی ندارند».

نجفی خوشرودی افزود: بعد از آن که آمریکا در اقدامی خصمانه نام سپاه را در لیست گروه‌های تروریستی قرار داد، مباحثی در مورد نتیجه بررسی این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد که تاثیر این موضوع به‌لحاظ روانی طبیعی است و این‌که تردیدهایی نسبت به برخی سازوکارها و اسناد و مکانیزم‌های بین‌المللی ایجاد شود».

احمد توکلی از اعضای مجمع تشخیص گفت: «با کاری که آمریکا در تروریستی خواندن سپاه کرده، احساس خطر بیشتر و شرایط بدتر می‌شود. FATF هم از طرف آمریکا حمایت می‌شود و منشأ خباثت هر دو یک‌جاست».

توکلی با اشاره به آنچه آن را عهدشکنی و طلبکاری اروپا بر سر FATF می‌نامید، گفت: « آنها زیاده‌طلب هستند. تعهدات خود در برجام را رعایت نمی‌کنند، آنگاه آمده‌اند در اینس‌تکس برای ما شرط گذاشته‌اند که موشکهای شما نباید نقطه‌زن باشد. یعنی ما با یک مشت جانور زیاده‌خواه مواجه هستیم».

وی سپس نتیجه‌گیری کرد:‌ «به صراحت می‌گویم پذیرش FATF کار ما را سخت‌تر می‌کند. زیرا آنها جلوتر می‌آیند».

آصفری از مهره‌های باند خامنه‌ای و از اعضای سابق مجلس ارتجاع با اشاره به این‌که لیست‌گذاری سپاه پاسداران معادلات را تغییر داده، گفت: «اقدام اخیر آمریکا در راستای برنامه‌های سازمانهای به‌اصطلاح بین‌المللی مانند FATF است تا کشور را در تمامی زمینه محاصره کنند و به همین منظور باید در این زمینه هوشیاری لازم را داشت و نسبت به عضویت در مجامعی مانند FATF و CFT بازنگری شود».

علاءالدین بروجردی از اعضای کمیسیون خارجی مجلس ارتجاع طی گفتگویی در مورد موقعیت کنونی لوایح FATF در رژیم و احتمال تصویب این لوایح در مجمع تشخیص گفت: «با توجه به مجموعه اتفاقات اخیر و اقدام اخیر آمریکا علیه سپاه نسبت به این لوایح فضای مثبتی در مجمع وجود ندارد».

 

پاسدار شریعتمداری گردانندهٔ کیهان خامنه‌ای در نشستی به موافقان پیوستن به FATF حمله کرد و با بیان این‌که «پذیرش FATF دعوت از آمریکا برای اعمال فشار بیشتر است» گفت: « زمانی که می‌بینیم مسئولان کشور با بیان این‌که اگر یک کنوانسیون را بپذیریم مشکلات کشور حل خواهد شد و یا پس از مذاکرات برجام بیان کنیم در حوزه‌های دیگر نیز امکان مذاکره وجود دارد، این تلقی پیش می‌آید که به دشمنان آدرس می‌دهیم».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fb055e5c-491c-45b8-bbf2-bc07dd5a0ac3"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات