728 x 90

بحرانهای اقتصادی اجتماعی و بن‌بست و انزوای جهانی نظام -مروری بر رسانه‌های حکومتی - یکشنبه ۱۱ آبان

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی دهم آبان تلاش شده است بحرانهای اقتصادی – اجتماعی و بن‌بست و انزوای جهانی نظام در میان زوزه‌های ضداستکباری و علم کردن وقایع فرانسه استتار شود. اما فراگیری کرونا و در کنار امواج گرانی‌ها حاکی از اوضاع بحرانی نظام است. ابعاد ورشکستگی نظام و فضای انفجاری جامعه در حدی است که در هر زمینه‌یی کارشناسان حکومتی به این فضای انفجاری و شکاف پرناشدنی بین مردم و نظام اذعان کرده‌اند.

آرمان در مطلبی با عنوان «ترامپ یا بایدن، مسأله این نیست» در بررسی پیامدهای پیروزی هر یک از کاندیداهای ریاست‌جمهوری آمریکا، از وضعیت اقتصادی ابراز نگرانی کرده و از جمله نوشته است: «تجربه برجام هم نشان می‌دهد حل مناقشه با آمریکا زمان‌بر است، فشردن یک دکمه نیست. حل این مناقشه چهل ساله، بعید است در کمتر از یک دهه امکان‌پذیر باشد. کاهش تنش با آمریکا برای کاستن از فشار بر مردم و اقتصادی که زیر بار در حال له شدن است، ضرورت دارد».

شرق هم در همین زمینه از زاویه دیگری به بن‌بست نظام اشاره کرده و به‌نقل از یک اقتصاددان نوشته است: «خیلی‌ها به‌ویژه دولتی‌ها انتظار دارند که حزب دموکرات و بایدن پیروز انتخابات آمریکا شوند. فکر می‌کنند که اگر دموکراتها بیایند، می‌توانند باب گفتگو با آمریکا را باز کنند و به برجام بازگردند. مجدداً تحریم‌ها برداشته می‌شود و ایران می‌تواند با کشورهای جهان مبادلات داشته باشد. البته به‌نظر من این یک توهم بیشتر نیست. اگر قرار باشد که دموکراتها پیروز بشوند و این‌طور‌ که ایران انتظار دارد به برجام بازگردند، این برجام دیگر برجام سابق نیست که فقط مسأله هسته‌یی را هدف گرفته باشد. مسائل بسیار زیادی مثل مسائل مربوط به موشکهای بالستیک و کروز، حضور در خاورمیانه، مسأله عدم شفافیت تراکنش‌های مالی ایران مسائلی از قبیل حقوق‌بشر و ... مطرح خواهد شد که این موارد خوشایند (نظام) نیست».

آفتاب یزد هم در مورد چشم‌انداز اقتصادی سال آتی به‌نقل راغفر اقتصاددان حکومتی نوشته است: «این دولت تا توانسته از ظرفیت‌های درآمدی دولت بعدی خرج کرده و آنها را بدهکار کرده است و عملاً فرصتی برای اصلاح امور فراهم نکرده و به یک معنایی همه‌ٔ راههای پیش روی دولت بعدی را کاملاً بسته به‌نحوی که آنها به جز مسیری که تاکنون طی شده نتوانند بپیمایند و ادامه وضع موجود قطعاً جامعه با بحرانهای عمیق‌تری مواجه خواهد شد... دولت هم کاملاً در قبضه منافع رانت‌خواران و صاحبان ثروت و قدرت است، بنابراین هیچ امیدی به اصلاح بودجه در سال آینده نمی‌رود. لذا نمی‌توان انتظار خاصی از بودجه داشت و به اصلاحات جدی در بودجه دل بست».

شکاف عمیق طبقاتی، چشم‌انداز انفجار اجتماعی

در روزنامه‌های هر دو باند حاکم نسبت به پیامدهای شکاف عمیق طبقاتی هشدار داده‌اند. مثلا آفتاب یزد نوشته است: «در شرایطی که رقابت شدیدی میان نان و مردم شکل گرفته میان آقازاده‌ها نیز رقابتی در این باب که چه کسی لاکچری‌تر زندگی می‌کند مطرح است.کافیست سری به پیج های اینستاگرام این آقایان و خانمها بزنید.گویی در ایران زندگی نمی‌کنند و در دنیای دیگری از رانتهای متنوع و گسترده سود می‌برند و به ریش من و شما می‌خندند! حال جوهر عرضم اینجاست: عقلای قوم در کنار مراقبت از تحرکات دشمن باید تحرکات این طیف را هم رصد کنند . همان قدر که دشمن به ما ضربه وارد می‌کند به همان نسبت اینها هم ضربه می‌زنند چه بسا بدتر و سهمگین تر!».

روزنامه حکومتی جهان صنعت هم زیر عنوان: «یک نهاد پژوهشی دولتی مطرح کرد؛ سفره ایرانیها کوچک‌ترشد» آمار و ارقام وزارت صنعت معدن و تجارت رژیم در مورد کوچک شدن سفره‌های اقشار مختلف را ذکر کرده و تأکید کرده است: «در بازه زمانی اسفندماه ۱۳۹۷ تا شهریورماه ۱۳۹۹، انواع ماکارونی، برنج خارجی درجه یک و حبوبات بیش از ۱۰۰درصد افزایش قیمت داشته‌اند. انواع چای، انواع شکر، برنج ایرانی، تخم‌مرغ، انواع قند و لبنیات نیز بین ۶۰ تا ۹۱درصد افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند. پوشاک و کفش نیز ۵۵درصد افزایش قیمت داشته‌اند. مصرف سرانه برنج ایرانی از ۱۴/۹کیلو گرم در سال۱۳۹۶ به ۱۲/۴کیلوگرم کاهش یافته است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/4e453c3e-9578-4280-902f-25cd490cc42b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات