728 x 90

برق عراق، کارت فشار رژیم ایران برای توسعه‌طلبی و چپاول

تظاهرات مردم عراق
تظاهرات مردم عراق

مردم عراق انتظار نداشتند که برق وارداتی از ایران در تابستان داغ این کشور به‌عنوان کارت فشار سیاسی عمل کند که در هر دوره‌ای میان رژیمهای عراق و ایران دست به دست شود و در نتیجه میلیونها عراقی قربانی شوند.. این امر باعث فوران شورشهایی در عراق علیه رژیم ایران و احزاب وابسته به آن گردیده است.

اسکای نیوز ۲۷تیر۹۷ در مطلبی در مورد بحران برق در عراق نوشت ناظران می‌گویند این بسیار روشن است برقی که رژیم ایران در مقابل میلیاردها دلار به عراق داده نه مشکلات کمبود برق مردم عراق را حل کرده و نه حل خواهد کرد بلکه تنها به کارت فشار رژیم ایران تبدیل شده است.

 

۴۰میلیارد دلار بودجه برق عراق کجا رفته است؟

یکی از شخصیتهای سیاسی عراقی می‌گوید دولتهای قبلی عراق نزدیک به ۴۰میلیارد دلار برای برق هزینه کرده‌اند در حالیکه با این مبلغ امکان داشت شرکتهای برق معتبری مانند زیمنس آلمان را به‌طور کامل خرید.

ناظران می‌گویند رژیم ایران از طریق عواملش در عراق ساختن ایستگاههای برق در این کشور را مختل کرده و هنوز هم وقتی که منافع خود را در معرض تهدید می‌بیند از این کارت حساس به‌عنوان اهرم فشار بر روی مردم عراق استفاده می‌کند.

این واقعیتها در تظاهرات روزهای اخیر در بصره برملا شد. بعد از انتخابات پارلمانی که گروه‌های وابسته به رژیم دست بالا را پیدا نکردند رژیم ایران بحران برق در عراق را دامن زد تا بواسطه آن نخست‌وزیر این کشور و جریانهای عراقی را زیر فشار ببرد تا دولت جدید را تشکیل دهد.

گفته می‌شود که هزینه یک نیروگاه بخار نزدیک به ۳۰۰میلیون دلار است و این‌که ۱۰نیروگاه می‌تواند ۳۰۰۰مگاوات برق تولید کند ولی سیاسیون حاکم بر عراق می‌خواهند رژیم ایران که در محاصره قرار گرفته را کمک کنند و چشمهایشان را به روی تأسیس ایستگاههای برق محلی می‌بندند.

 

گسترش فساد در عراق

ناظران عقیده دارند فساد دولتی و عدم حسابرسی و نظارت بر کارهای سران دولت عواملی است که نمی‌گذارد دولت عراق به سوی خودکفایی در صنعت برق برود. آنها راه‌حل‌هایی که تابه‌حال برای مشکل برق داده شده را غیرمسئولانه می‌دانند.

دولت عراق اخیراً برای برطرف کردن نیازهای مردم ۴۰۰مگاوات از ۷۵۰مگاوات برقی که سهم استان موصل بوده را به نفع استانهای جنوب عراق قطع کرده است.

رژیم ایران از سال ۲۰۰۷ چهار شبکه برق به بصره و عماره و دیالی و خانقین کشیده و با قراردادهایی که در سالهای ۲۰۰۷، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ با دولت عراق بسته به این کشور ۱۲۰۰مگاوات برق فروخته است ولی این میزان برق کمبود مردم عراق را تأمین نکرده است. عراق نیازمند ۸هزار مگاوات برق است تا بتواند مشکلات شبکه‌های برق خود را برطرف کند و درصورتی‌که بخواهد به‌طور کامل برق مورد نیازش را داشته باشد می‌بایست ۲۳هزار مگاوات برق داشته باشد. در حال حاضر عراق تنها ۱۵هزار مگاوات برق تولید می‌کند.

مصعب المدرس سخنگوی وزارت برق عراق گفت بغداد می‌خواهد نیروگاههایی را تأسیس کند که طی دو سال آینده بهره‌برداری می‌شود و می‌تواند ۸هزار مگاوات برق تولید کند و با این تولید انتظار می‌رود که بحران برق عراق پایان یابد ولی برخلاف این‌که عراق قراردادهای برق با رژیم ایران را تجدید کرده به‌گفته سخنگوی وزارت برق عراق درصورتیکه رژیم ایران با کمبود برق مواجه شود اولویت مصرف با شهرهای ایران است و این باعث می‌شود که در هر وضعیتی عراق دستهایش در مقابل رژیم ایران دراز باشد.

مطالب مرتبط

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9ead774b-9523-4a78-8b09-21ed38693cff"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات