728 x 90

برگ‌های جدید انزوا و ناامیدی روحانی

سخن روز
سخن روز

روز چهارشنبه ۲۱شهریور ۹۷ روحانی در جلسه هیأت دولت راجع به شرایط کنونی رژیم صحبت کرد.

روحانی در صحبت دیروزش در جلسه هیأت دولت بخش زیادی از صحبتش را به محرم و امام حسین و عاشورا پرداخت که خیلی بیش از حد معمول برای یک مقدمه و یادآوری یک مناسبت آن هم در جلسه هیأت دولت بود. کسانی که مسایل مملکتی و تصمیم‌های دولتی را دنبال می‌کنند سؤال می‌کنند هدف روحانی از این روضه‌خوانی طولانی چه بود؟

 

روضه‌درمانی 

هدف روحانی را از حرف‌های بعدی او می‌توان فهمید، منظور وی این بود که با دجالگری معمول رژیم، شرایط کنونی رژیم را مقایسه بکند با شرایط عاشورا و به این وسیله نان مظلوم‌نمایی بخورد و از باند رقیب هم طلبکاری بکند و همچنین نیروهای پایینی رژیم را که آنها هم به ستوه آمده‌اند به‌اصطلاح به ایستادگی دعوت کند. مثلاً با این جملات که:

«اگر مشکلی وجود داشته و احتمال عدم ایستادگی از سوی برخی می‌رود، پرچم عاشورا و کربلا همه این افسون‌ها را باطل و تبلیغات یکساله دشمنان را می‌زداید»!

«امروز امام حسین(ع) ما را دعوت می‌کند و ما این ندا را با گوش جان می‌شنویم».

«امروز در یک آزمایش بسیار بزرگ قرار گرفته‌ایم».

روحانی با چنین مقدمه‌ای می‌رود روی موضوع امید و ناامیدی و برای باند رقیب (که روی افتضاحات دولت او دست می‌گذارند) از یک طرف حمایت اخیر خامنه‌ای از دولت را خرج می‌کند و از طرف دیگر با اشاره به این‌که راه امام حسین(ع) راه امر به معروف و نهی از منکر بود، می‌گوید: «امروز معروفی بالاتر از امید دادن به مردم در مسیر استقامت و منکری بیشتر از ایجاد هراس و اضطراب در دل مردم، آن هم به‌طور نابجا و غلط وجود ندارد... اگر ترس، هراس و ناامیدی ایجاد کنیم، هزینه ملت را بالا برده‌ایم و چه کاری ضدانقلابی‌تر از این‌ که ما در صفحه اول روزنامه‌ها، سایتها و خبرگزاریها و رسانه‌های خود، در دل مردم هراس ایجاد کنیم».

 

چه‌ کسی چه کسی را ناامید می‌کند؟!

روحانی ظاهراً ادعا می‌کند که این باند رقیب است که به ناامیدی دامن می‌زند و گویا خودش امیدوار است. اما همان‌طور که عباس عبدی روز چهارشنبه ۲۱شهریور در روزنامه اعتماد گفته، دولت روحانی از همه ناامیدتر است، ولی این را بیان نمی‌کند. کما این‌که تشبیه وضعیت موجود رژیم به شرایط عاشورا و این همه صحبت و دجالگری در مورد آن، بیانگر نهایت درماندگی و ناامیدی اوست. با یک شیادی سخیف از پیروزی آرمانی امام حسین حرف می‌زند و با تشبیه خودش و نظام پلید آخوندی به امام حسین می‌گوید: «ما هم در این جنگ اقتصادی پیروز می‌شویم. البته اگر باند رقیب بگذارد و این همه اشاعه ناامیدی نکند»!

 

روحانی از امید تا ناامیدی!

با وجود این‌که قسمت بیشتر حرفهای روحانی در روز ۲۱شهریور ذکر مصیبت بود اما حرفهایش از ادعاهای مسخره در مورد بهبود وضعیت اقتصادی و... خالی نبود.

روحانی از افزایش صادرات و کاهش واردات حرف زد. آنچه روحانی کاهش واردات می‌خواند در حقیقت از بین رفتن قدرت خرید مردم است که قادر به خرید کالاهای وارداتی نیستند و فقط اگر هنر کنند غذای بخور و نمیر خود را تأمین کنند و به این جهت واردات کاهش پیدا کرده است. از طرف دیگر به‌دلیل همین فقر و کاهش ارزش پول ملی، رژیم برای به دست آوردن پول، مواد مورد نیاز مردم را به تعبیر یکی از اقتصاددانان حکومتی (راغفر) از انبارها تاراج می‌کند و به کشورهای همسایه می‌فروشد؛ این را هم به حساب افزایش صادرات می‌گذارد و وقتی چند صباح دیگر قحطی کشور را فرا گرفت معلوم خواهد شد اینها چه خیانت و جنایتی دارند می‌کنند.

اما فارغ از این نکات، حرفهای روحانی ضدونقیض است و با حرفهای قبلی خودش در تناقض است. این همه برمی‌گردد به واقعیتهای سهمگین اقتصادی اجتماعی. همان واقعیتهایی که در مجلس ارتجاع هم باعث می‌شود که اعضای مجلس آن حرفها را بزنند و شکستهای متعدد استراتژیک رژیم را بشمارند و خود ولی‌فقیه را زیر علامت سؤال ببرند. به‌خصوص که به ۲سرفصل تعیین‌کننده هم در حال نزدیک شدن هستیم:

یکی ۹مهر پایان مهلت قرار گرفتن رژیم در لیست سیاه اف.ای.تی.اف

دیگری هم ۱۴آبان شروع دور جدید تحریمهای آمریکا و تحریمهای نفتی و بانکی

و این همزمان است با انزوای بین‌المللی و منطقه‌یی رژیم که به‌طور بی‌سابقه‌یی حلقه انزوا را بر گردن رژیم تنگ‌تر می‌کند و این در شرایط کنونی برای رژیم بسیار تأثیرگذار و تعیین‌کننده است.

 

اهمیت تحولات اخیر

تحولاتی که در این چند روزه به‌وقوع پیوسته، اهمیت ویژه‌یی دارند و به‌عنوان موارد تأثیرگذار و تعیین‌کننده باعث موضع‌گیریهای متناقض روحانی شده‌اند؟

یکی از این تحولات، جلسه اخیر شورای امنیت بود که در آن نماینده آمریکا هشدار داد:

«ما اجازه نخواهیم داد که ایران از طریق نمای خارجی مذاکرات «آستانه» آینده مردم سوریه را سرقت کند. نقش ایران در حملات مرگبار اسد به شهروندان غیرنظامی توسط ایالات متحده و بقیه جامعه بین‌المللی نادیده گرفته نخواهد شد.

اگر اسد، روسیه و ایران به مسیری که الآن در آن هستند، ادامه دهند پیامدهای آن وخیم خواهد بود. جهان آنها را مسئول آن خواهد شناخت و هیچ تعدادی از جلسات شورای امنیت هرگز این را تغییر نخواهد داد».

یک تحول مهم و استثنایی دیگر، اطلاعیه کاخ سفید در رابطه با عراق بود.

آمریکا روز سه‌شنبه ۲۰شهریور ۹۷ به رژیم ایران هشدار داد به‌طور سریع و قاطع به هر حمله‌یی از طرف نیروهای دست‌نشانده (رژیم) ایران در عراق که منجر به جراحت یا خسارت به تأسیسات آمریکا بشود، پاسخ خواهد داد.

بنا‌ به همین گزارش، اطلاعیه مطبوعاتی کاخ سفید، رژیم را متهم کرد که از حملات در روزهای اخیر به کنسولگری آمریکا در بصره و مجتمع سفارت آمریکا در بغداد جلوگیری نکرده است.

رژیم ادعا می‌کرد که اجلاس سهجانبه تهران پیروزی بوده و وانمود می‌کرد که در رابطه با سوریه به تصمیم واحدی رسیده‌اند اما نیکی هیلی گفت که این ادعا دروغ است و ترکیه هم جلوی مواضع رژیم ایستاده است.

 

سرفصل‌های دلهره‌آور مهرماه برای رژیم

از سوی دیگر سرفصلهایی مانند:

روز ۴مهر و سخنرانی ترامپ در جلسه شورای امنیت پس از سخنرانی روحانی

روز ۹مهر که پایان مهلت قرارگرفتن رژیم در لیست سیاه اف.ای.تی.اف است

روز ۱۴آبان که شروع تحریم‌های فاز ۲ آمریکا هم در پیش است،

همگی دست به دست هم داده‌اند و آینده را برای رژیم بسیار تیره و تار کرده‌اند و همین باعث می‌شود که روحانی این طور ضدونقیض حرف بزند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d31603a7-4b22-4764-9dac-c3f8a1f6e85b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات