728 x 90

تشدید حملات به روحانی بر سر مذاکره و اختیارات

مجلس رژیم
مجلس رژیم

روحانی در دیدار با مهره‌های باندهای مختلف نظام در روز ۲۱اردیبهشت، در حالی که شرایط موجود را یک جنگ تمام‌عیار و بی‌سابقه در تاریخ حاکمیت می‌خواند، آنها را به اتحاد و دست به دست هم دادن دعوت کرد تا بتوان از این مرحله سخت عبور کرد.

اما به‌نظر می‌رسد که این فراخوان به وحدت تأثیری معکوس داشته و جنگ و جدال در رژیم را شدت داده و باند خامنه‌ای، روحانی را آماج شدیدترین حملات قرار داده‌اند.

در کانون این حملات، درخواست اختیارات بیشتر از جانب روحانی قرار دارد که او پنهان نمی‌کند که اختیارات را برای مذاکره با آمریکا می‌خواهد.

 

سم مهلک مذاکره

مجلس ارتجاع روز یکشنبه صحنهٔ حملات شدید اعضای وابسته به باند خامنه‌ای به اختیارات خواهی و مذاکره جویی روحانی بود. آخوند سلیمی کسانی را که دم از مذاکره می‌زنند خائن یا ترسو خواند و گفت: «جناب آقای روحانی جنابعالی اختیار مذاکره در برجام را داشتید آن آفتاب تابان حالا که میوه‌های آنرا در سبد ملت گذاشته‌اید دم از بسط ید میزنید؟ البرجام و وَمَا أَدْرَاکَ مَا البرجام.

مذاکره در شرایط فعلی سم مهلک است کسانی که دم از مذاکره می‌زنند یا خائن هستند یا ترسو و بدیهی ست نه خائن می‌تواند مشاور امین باشد و نه ترسو».

 

مذاکره خلاقانه و هنرمندانه

کیهان خامنه‌ای ۳۰اریبهشت ۹۸روحانی را به‌خاطر طرح بحث اختیار مورد حمله قرار داده و با طعنه به روحانی که طی سخنرانی با اهل فرهنگ و هنر، مذاکره را کاری که مستلزم خلاقیت و هنرمندی توصیف کرده بود، می‌نویسد:‌ « نوشتن توافق فاقد ضمانت واقعاً هم خلاقانه و هنرمندانه بود!».

کیهان سپس ادعای روحانی مبنی بر این‌که فازهای پارس جنوبی و پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس را او به یمن برجام ساخته، تکذیب کرده و می‌افزاید:‌ «آغاز ساخت فازهای پارس‌جنوبی و پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس، اصلاً به دولت آقای روحانی مربوط نمی‌شود.در آن دوره اصلاً برجامی در کار نبود. برجام اگر اثر داشت، فرانسوی‌ها و آلمانی‌ها و غیرآنها، دولت را پنج سال سرکار نمی‌گذاشتند و به استهزا نمی‌گرفتند».

 

نقطه ضعف روحانی!

در مقابل این حملات، برخی عناصر باند روحانی هم به میدان آمده و از روحانی در بحث اختیارات حمایت می‌کنند. از جمله فاطمهٔ سعیدی در جلسهٔ دیروز مجلس گفت: «ما از امام حسن درس مذاکره و صلح آموخته‌ایم».

و برخی عناصر باند اصلاح‌طلب نیز خود روحانی را که به اندازه کافی روی خواسته خود پافشاری نکرده مقصر دانسته‌اند.

از جمله اسماعیل گرامی‌مقدم که به‌عنوان سخنگوی حزب اعتماد ملی معرفی می‌شود می‌گوید: « این‌که در جلسه ایشان با فعالان سیاسی گفته شد که بارها آقای اوباما با من تماس گرفت و به من اجازه ندادند که با او وارد مذاکره بشوم جزء نقاط ضعف آقای روحانی است».(روزنامه حکومتی ایران ۲۹اردیبهشت ۹۸)

 

روحانی و صحبت‌های زیبا!

صادق زیباکلام هم سخنانی با عنوان آقای روحانی باید واقعیت مسائل کشور را با مردم در میان بگذارند» می‌نویسد: «چرا هیچ‌کسی این پرسش را مطرح نمی‌کند که ما چرا باید دشمن دولت آمریکا باشیم، می‌گوید: آیا مردم ایران خواهان صدور انقلاب هستند؟ آیا مردم سیاست‌های خارجی ما را تأیید می‌کنند؟ آیا سیاست هسته‌یی ما درست بوده است؟ اصول‌گرایان پاسخگوی این پرسش‌ها نیستند و مستمر انگشت اتهام را به‌سوی دولت می‌گیرند».

زیباکلام سپس در پوشش انتقاد به روحانی از او می‌خواهد که حقایق را بازگو کند. وی می‌گوید: «چرا با مردم هم‌چون کودکان رفتار می‌کنید؟ چرا واقعیت را به مردم نمی‌گویید؟ چرا مستمر تلاش می‌کنید صحبت‌های زیبا به مردم تحویل دهید؟».(روزنامه‌ ایران ۲۹اردیبهشت ۹۸)

واقعیت این است که در شرایطی که فشارهای سیاسی، اقتصادی و نظامی از طرف آمریکا بیشتر می‌شود، در شرایطی که ترس از جنگ بر باندها و مهره‌های حکومتی تا آنجا مستولی شده که نترسید، نترسید یپام اول امام جمعه‌های خامنه‌ای در نمایش جمعه ۲۸اردیبهشت ۹۸بود، نظام آخوندی غرقه در بحران در سردرگمی و بن‌بست بی‌راه‌حلی دست و پا می‌زند و محصول این وضعیت تشدید و تعمیق تضادهای کشنده در درون رژیم است.

آخوند حسن روحانی تلاش دارد وانمود کند وضعیت فعلی نتیجه این است که برای بیرون بردن نظام از مخمصه با جامعه جهانی نه درگذشته و نه در حال حاضر اختیارات لازم را نداشته و ندارد.

او برای اثبات ادعایش مدعی است باراک اوباما رئیس‌جمهور سابق آمریکا در راستای سیاست مماشات ۱۹بار از او درخواست مذاکره کرده است اما به روحانی اجازه تماس و مذاکره داده نشده است. واضح است که منظور روحانی از کسی که به او اجازه مذاکره نداده است شخص خامنه‌ای است.

این در شرایطی است که در همان زمان مذاکرات بر سر برجام، تیم مذاکره‌کننده ادعا داشت که اختیارات کامل را دارد و مذاکرات با تفاهم کامل و با راهنمایی خامنه‌ای پیش می‌رفته است.

جواد ظریف هم در سفرش به نیویورک با صراحت به مقامات آمریکایی گوشزد کرد اختیارات لازم برای مذاکره دارد اگر چه التماس و لابه‌هایش بی‌جواب ماند.

از آنجا که در شرایط کنونی مذاکره با آمریکایی که از برجام خارج شده و ۱۲شرط سنگین برای مذاکره گذاشته است، از جمله پایان یافتن پروژه اتمی، کوتاه‌آمدن از برنامه موشکی، دست برداشتن از دخالت در امور کشورهای منطقه‌، روشن است که تن‌دادن رژیم به چنین شرایطی بسیار مصیبت‌بارتر از برجام که خامنه‌ای آنرا«خسارت محض» نامیده است خواهد بود

عطف به شکست برجام و نتیجه مصیب‌بار آن و عطف به مصیبت‌بار بودن هر مذاکراه احتمالی است که رسانه‌ها و مهره‌های باند خامنه‌ای، روحانی و باندش را زیر ضرب گرفته‌اند ضمن این‌که خامنه‌ای و باندش هم راه‌حلی ندارند و حداکثر نگاهشان کش دادن و گذشت زمان به امید انتخابات سال آینده آمریکاست بلکه راهی برایشان باز شود که البته این هم سرابی بیش نیست

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/96c942eb-bc45-4ded-a220-727c78b2ed66"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات