728 x 90

تصادفات خونین در جاده‌های ۸۰ساله

تصادفات جاده‌یی در ایران
تصادفات جاده‌یی در ایران

روز جمعه ۱۰فروردین ۹۶ پاسدار تقی مهری رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی رژیم اعلام کرد ۲۰نفر در تصادفات جاده‌یی کشته شدند.(خبرگزاری مهر ۱۰فروردین ۹۷)

جانشین فرمانده نیروی انتظامی هم گفت: «۲۴ساعت گذشته روز خونین جاده‌ها بود و متأسفانه ۳۷نفر در جاده‌های کشور کشته شدند». (خبرگزاری تسنیم  ۱۱فروردین ۹۷)

بر اساس گزارش سازمان پزشکی قانونی در نوروز سال ۱۳۹۶، (۲۵اسفند ۹۵ تا ۱۵فروردین ۹۶) ۸۴۷نفر جان خود را از دست دادند یعنی به‌طور متوسط روزانه ۴۱/۶تن در حوادث رانندگی کشته شده‌اند.(پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ۲۷اسفند ۹۶)

وقوع تصادفات جاده‌یی و حوادث ناشی از آن به گونه‌یی است که ایران تحت حاکمیت آخوندها در این زمینه در صدر کشورهای جهان قرار دارد. بر اساس گزارشی که پژوهشکده بیمه مرکزی منتشر کرده است، در میان ۱۹۰کشور جهان، رژیم ایران پس از کشور آفریقایی سیرالئون، بالاترین نرخ مرگ‌ومیر را در جاده‌ها دارد.(خبرگزاری مهر۱۵تیر ۹۴)

به گزارش خبرگزاری نیروی تروریستی قدس(تسنیم)، رئیس پلیس راهور  ۱۳مهر ۹۶ طی مصاحبه‌‌یی به گوشه‌یی از آمار فاجعه‌‌بار تصادفات رانندگی در ایران اذعان کرد و گفت: «طی ۱۸سال اخیر بیش از ۴۵۹هزار نفر بر اثر سوانح ترافیکی در ایران جان خود را از دست داده و ۴/۵میلیون نفر مصدوم شده‌اند».

بر اساس ارزیابی کارشناسان در امور راه و ترابری، وضعیت هندسی جاده‌ها و هم‌چنین خرابی و عدم رسیدگی به آنها یکی از اصلی‌ترین تصادفات است که در این میان مشکلات جاده‌های روستایی نقش مهمی در وقوع تصادفات دارد.

اکثر جاده‌های فرعی روستایی نیاز به شن‌پاشی و تسطیح دارند راههای اصلی نیز نیازمند ترمیم هستند که وزارت راه و شهرسازی از انجام امور سر بازمی‌زند.

وضعیت جاده‌های بین شهری در مناطق مخلتف کشور نیز نامناسب و آسفالت آنها مربوط به چند دهه پیش است که در شرایط بارندگی، برف و بوران و سایر شرایط نامساعد جوی دیگر یا ارتباط بین شهرها قطع می‌شود و یا این‌که شرایط نامساعد جاد‌ه‌ها باعث بروز تصادفات مرگبار می‌شود.

در شرایطی که استان مازندران یکی از استانهایی است که بیشترین مسافر در طول سال در آن تردد می‌کنند اما وضعیت جاده‌های آن بسیار نامناسب است.

در این زمینه خبرگزاری حکومتی ایسنا ۲۸اسفند ۹۶ می‌نویسد: «مشکل جاده‌های آن (مازندران) هم‌چنان به‌عنوان یک قصه پرغصه وجود دارد».

این خبرگزاری حکومتی در ادامه گزارش می‌نویسد: «جاده نامناسب که متأسفانه در استان مازندران به چشم می‌خورد هم در موارد شبکه شریانی و جاده‌های بین‌شهری و حتی شهری و روستایی را شامل می‌شود.

وجود چاله‌های فراوان در جاده‌ها و وجود برخی سرعت‌گیرهای غیرمتعارف در جاده‌های مازندران را از عوامل تصادف و ترافیک به‌ویژه در ایام نوروز  است. عمر جاده‌یی شریانی از مازندران به پایتخت بیش از ۸۰سال است و حجم خودرو‌های عبوری امروزی و با تکنولوژی امروز دیگر متناسب با این جاده‌های ۸۰ساله نیست».  

وقتی وضعیت جاده‌های استان مازنداران که به‌اصطلاح یکی از استانهای مرفه کشور است چنین است، حساب وضعیت را‌ه‌های شهرستانها در سایر استانها و وضعیت جاده‌های روستایی نیز مشخص می‌شود.

نه تنها جاده‌های استان مازنداران ساخته‌شده در ۸۰سال پیش و از رده خارج است، بلکه جاد‌ّه‌های اکثر استانها و شهرستانهای کشور نیز از رده خارج است.

هنگام احداث جاد‌ه‌های جدید نیز به استانداردهای لازم برای جاده‌سازی توجه نمی‌شود، به همین دلیل بسیاری از جاده‌ها استاندارد نیستند و حجم آنها نسبت به تراکم جمعیت بسیار کم است.

عوامل رژیم که شرکتهای راه‌سازی را در تیول خود دارند، تنها هم‌وغم‌شان چاپیدن و سود بردن است و توجهی به کیفیت مناسب جاده‌ها نمی‌کنند. از این رو کیفیت ساخت بسیاری از راه‌ها به حدی پایین است که بعد از ۲سال کیفیت خود را از دست داده و منجر به تصادفات جاده‌یی می‌شوند.

در زمینه نقش جاد‌ه‌های غیرایمن و غيراستاندارد در تصادفات، خبرگزاری حکومتی فارس ۳فروردین ۹۷ می‌نویسد: «یکی از عوامل اصلی در بروز تصادفات، ناایمن بودن جاده‌های کشور و غیراستاندارد بودن در ساخت آنها است. وجود خودروهای بی‌کیفیت و غیراستاندارد در کشور مزید بروز تصادفات جاده‌یی شده است».

وضعیت خودور‌سازی و ساختن خودروهای بی‌کیفیت در نظام آخوندی نیز داستان جداگانه‌‌یی دارد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/6c31e7a4-2601-4c1c-8828-015d9055ebcc"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات