728 x 90

تعارض واقعیت معیشتی مردم با مهملات روحانی

زباله‌گردی ارمغان حاکمیت آخوندها
زباله‌گردی ارمغان حاکمیت آخوندها

روحانی اخیراً مدعی گردش چرخ اقتصاد شد و موضوع گرانی و کمیابی کالاها را منوط به چند روز آخر سال و آنرا «برخی سوءاستفاده‌ها و جوسازی‌ها» دانست که «موجب القای کمبود کالا و در نهایت شوک افزایش قیمت می‌شود»، اما در میان رسانه‌ها و مهره‌های حکومتی کسی اعتباری برای حرف‌های او قایل نشد.

آنها ادعاهای او در تمامی زمینه‌ها از جمله مسایل اقتصادی را «گفتار درمانی» و در تعارض با واقعیات می‌دانند، که به‌قول صادق زیباکلام یک مهره نزدیک به باند او «آنچه آقای روحانی می‌گفت، نوعی گفتاردرمانی بود. آن قدر تصنعی بود که حتی اطرافیان خود او نیز آن را باور نمی‌کردند، چه برسد به مردم. برای مثال این گفته که در سال آینده، دیگر مشکل کرونا را نخواهیم داشت و اقتصاد ما مجدداً روی پای خود می‌ایستد، به یک طنز شباهت داشت حتی اطرافیان خود او نیز آن را باور نمی‌کردند، چه برسد به مردم. روحانی به‌گونه‌یی درباره اقتصاد و خراب نبودن آن صحبت می‌کند که انسان تصور می‌کند، دو جامعه وجود دارد؛ یکی که در عالم واقعیت است و دومی که در ذهن آقای روحانی و همکاران ایشان است» (روزنامه آرمان۲۸ اسفند۹۹).

 

روزنامه اعتماد هم در بررسی وضعیت اقتصادی خصوصاً گرانی کالاها و افزایش تورم نوشته است: «در حالی که آخرین روزهای سال۹۹ در حال سپری شدن است، شاخصهای مهم اقتصادی مانند نقدینگی، تورم و رشد اقتصادی ارقام امیدوارکننده‌ای را نشان نمی‌دهند. تورم و نقدینگی تا پایان بهمن سال جاری به ترتیب ۳۴.۲ درصد و ۳۳۰۰هزار میلیارد تومان گزارش‌شده که می‌تواند زنگ خطری برای بالا رفتن تورم در سال آینده باشد. مطابق آخرین گزارش مرکز آمار نرخ تورم سالانه بهمن امسال، ۳۴.۲ درصد اعلام شده که نشان می‌دهد تورم سالانه در یک ماه مانده به پایان سال تا تورم هدف‌گذاری شده اردیبهشت فاصله‌یی ۱۲درصدی دارد. تورم بالای سالانه به سایر گروه کالایی مانند خوراکی و غیرخوراکی نیز سرایت کرده، به‌گونه‌یی که تورم نقطه‌ای خوراکی‌ها حدود ۷۰درصد و تورم غیرخوراکی نیز ۴۲.۶درصد گزارش‌شده حتی در ماه‌هایی برخی کالاهای خوراکی نایاب یا کمیاب می‌شدند. با استناد به گزارش مرکز آمار حدود ۱۷قلم از کالاهای خوراکی در بهمن افزایش ۱۰۰درصدی یا بیشتر داشتند. از سوی دیگر قیمت ۳۸ کالا از میان ۵۳ کالای خوراکی منتخب نیز بالاتر از تورم نقطه‌ای کل کشور در بهمن‌ماه اعلام شده است» (اعتماد ۲۸ اسفند۹۹).

 

روزنامه آرمان در مطلب دیگری با عنوان «سایه روشن اقتصاد» سیاست‌های اقتصادی دولت روحانی را مورد نقد و بررسی قرار داده است.

در این بررسی نه تنها ادعای روحانی رد شده، بلکه چشم‌انداز اقتصادی و اجتماعی در سال۱۴۰۰ را هم تیره نشان داده است: «از مجموعه وقایع گذشته و جاری، می‌توان پیش‌بینی تقریبی از رویداد‌ها و احوال مردم در سال۱۴۰۰ داشت... با روندی که در سال۹۹ در پیش گرفته شده، تورم و گرانی طبقه متوسط را از جامعه حذف و فقط دو طبقه غنی و مسکین در جامعه باقی ماندند. برخی از مردم در خانه متری ۲۰۰ میلیون تومان و برخی دیگر در پشت‌بام شب را به صبح می‌رسانند. گرانی نیز با همین روند اگر حرکت نماید، طبقه مسکین هم از بین خواهد رفت... پیش از شیوع کرونا بیکاری در جامعه ما نیز وجود داشت و شکی نیست که در سال۱۴۰۰ نیز بر آمار بیکاران اضافه خواهد شد. بیکاری با خود معضلات همه‌جانبه‌ای برای جامعه به ارمغان می‌آورد و باعث می‌شود، آسیب‌های اجتماعی رشد چشمگیری داشته باشد» (آرمان ۲۸ اسفند۹۹).

 

واقعیت این است که تورم نقطه به نقطه و وضعیت گرانی سرسام‌آور مسکن و سایر مشکلات اقتصادی از جمله افزایش مستمر نرخ ارز، طلا، وضعیت بازار بورس و... هیچیک نشانی از چرخش چرخ اقتصاد رو به جلو نمی‌دهد، بلکه همه این امور بیانگر بحران شدید اقتصادی و عقبگرد هر چه بیشتر اقتصاد است.

بحرانی که باعث شده سفره مردم بیش از پیش کوچک شود.

بنابراین بی‌دلیل نیست وقتی روحانی ادعاهایی در زمینه چرخش چرخ اقتصاد و پیشرفت امور در زمینه‌های دیگر می‌کند، نه تنها مردم ایران بلکه به‌قول آن مهره حکومتی (صادق زیباکلام) اطرافیانش هم به او می‌خندند، چرا که او همواره تلاش دارد بدیهیاتی در زمینه وضعیت بحرانی در تمامی امور را انکار کند.

 

پیش از این اسحاق جهانگیری معاون او مدعی شده بود «در هیچ دولتی به اندازه دولت تدبیر و امید در کشور پیشرفت نداشته‌ایم» (روزنامه کیهان ۱۱ اسفند۹۹).

سعید نمکی وزیر بهداشت نیز ادعا کرد که رژیم در آینده‌ای نزدیک «دستاوری» را برای مقابله با کرونا اعلام خواهد کرد که «ایران را در این عرصه در سطح جهانی در رتبه نخست قرار می‎‌دهد».

ادعای جهانگیری و نمکی هم مانند ادعاهای پوشالی روحانی با استهزاء رسانه‌ها و مهره‌های حکومتی و هم‌چنین استهزاء ناظران و کارشناسان مستقل مواجه شد.

ادعاهایی که با وضعیت بحرانی اقتصادی کشور، سلامت و معیشت مردم کاملاً در تعارض است و آنچه واقعیت دارد مصیبت‌بار شدن وضعیت اقتصادی از جمله کمیابی و افزایش قیمت کالاها و و فقیرتر شدن بیش از پیش مردم است، و گزافه‌گویی‌های آخوند روحانی و سایر سران دولت او مهملاتی است که فقط خودشان را می‌فریبد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/dc90553b-b60c-4317-b55c-6b3e391dffa6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات