728 x 90

تقبیح جهانی

سخن روز
سخن روز

تصویب لایحهٔ مربوط به معاملهٔ شرم‌آور دولت بلژیک با فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران با فشار دولتی در پارلمان این کشور برای فراهم شدن زمینهٔ آزادی دیپلمات تروریست بمبگذار که توسط قضاییهٔ بلژیک به‌اشد مجازات محکوم شده، نه تنها چیزی از قبح اخلاقی و نکوهش سیاسی عواقب خطرناک این معاهدهٔ ننگین برای دموکراسی و حقوق‌بشر کم نکرد، بلکه همگان شاهد تقبیح شدید و گستردهٔ این معاهدهٔ شرم‌آور پس از تصویب پارلمانی بودند؛ تقبیحی که دامنهٔ آن از بلژیک و نمایندگان مخالف در پارلمان این کشور فراتر رفته و شماتت بسیاری از شخصیتها و رسانه‌های بین‌المللی را به‌دنبال داشته است.

تئو فرانکن، نمایندهٔ مجلس و وزیر سابق مهاجرت بلژیک در توئیتر خود نوشت: «تحویل این تروریست ردیف پنجم فهرست تروریستی اتحادیهٔ اروپا به‌رژیم وحشتناک ملا‌ها، تبهکارانه است. این اقدام به‌منافع عمومی آسیب می‌رساند».

 

فرانسوا دی اسمت، رئیس حزب مخالف بلژیک، دفی Défi، هشدار داد که این معاهده پیامدهای وحشتناکی بر اعتبار کشور و امنیت شهروندان ما خواهد داشت. وی در توئیتر خود نوشت: «بلژیک این پیام را می‌فرستد که عدالتش قابل فروش است».

خانم دریا صفایی، نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان بلژیک نیز، روز ۲۰ ژوییه ۲۰۲۲روز تصویب این معاملهٔ شرم‌آور را روز سیاهی در تاریخ بلژیک توصیف کرد و در توئیتر خود نوشت: «پیمانی با شیطان که آزادی یک تروریست محکوم را تضمین می‌کند».

در خارج از بلژیک نیز واکنش‌ها در تقبیح این معاملهٔ ننگین گسترده و شدید بود.

 

دفتر مطبوعاتی سناتور آمریکایی مارکو روبیو در یک یادداشت توئیتری اقدام دولت بلژیک را شرم‌آور خواند و تصریح کرد: ما باید از رژیم تهران حسابرسی کنیم، نه این‌که تروریستهای آنها را برگردانیم».

روزنامهٔ نیویورک تایمز ضمن منعکس کردن موضع مقاومت ایران نوشت: مخالفان می‌گویند بلژیک تسلیم گروگانگیری رژیم ایران شده است؛ مقاومت ایران که علیه این معامله، بسیج کرده تصویب آن را ”شرم‌آور“ دانست و محکوم کرد.

توبی درشویتز معاون ارشد روابط دولتی و استراتژی در بنیاد دفاع از دموکراسیها در توئیتی نوشت: اسدالله اسدی که بلژیک لایحهٔ آزادی وی را تصویب کرد، قصد بمب‌گذاری در یک گردهمایی در فرانسه را داشت که احتمال داشت هزاران نفر در آن کشته شوند.

 

خانم کایل‌مور گیلبرت، گروگان سابق استرالیا که مدتهای مدید در اسارت دژخیمان حاکم بر ایران بوده، در یک یادداشت توئیتری نوشت: بلژیک این پیام را می‌فرستد که دادگستری آن قابل فروش است.

به این ترتیب در حالی که کارزار اعتراض علیه معاملهٔ ننگین با رژیم آخوندی از جانب مقاومت ایران هم‌چنان ادامه دارد، اما می‌توان پرسید که تا همین جا، طرفین این کارزار چه به‌دست آورده و چه از دست داده‌اند؟ تردیدی نیست که تا همین جا مقاومت ایران و ایرانیان شریف خارج کشور در ادامهٔ جنگ خود برای رسوا کردن و منزوی ساختن رژیم ایران توانسته‌اند کوس رسوایی آن را در سراسر جهان به‌صدا درآورند و انزجار همگان از این رژیم و طرفهای معامله‌اش را برانگیزند. بازندهٔ اصلی و بزرگ این کارزار البته رژیم آخوندی است و در کنار آن، طرف بلژیکی نیز بنا‌به‌اذعان رئیس پارلمان بلژیک، از تحمل خسارات غیرقابل جبران به‌آبرو و حیثیت بین‌المللی خود در امان نمانده است. این درس عبرتی برای همهٔ طرفهای بین‌المللی است که نزدیکی با فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران و دست گذاشتن در دست رژیم قتل‌عام و ترور چه هزینه‌های سنگینی در پی دارد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/abf68b6e-8765-43f5-8631-c62fa7f30da1"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات