728 x 90

تنگ‌تر شدن حلقه انزوا

انزوای رژیم آخوندی
انزوای رژیم آخوندی

روز ۱۲اردیبهشت وزیرخارجه جدید آمریکا در مراسم ادای سوگندش گفت: ما در حال مقابله با همه نوع خصومت رژیم ایران هستیم.

او با اشاره به تحولات کره شمالی افزود ما یک فرصت بی‌سابقه برای تغییر مسیر تاریخ در مورد شبه‌جزیره کره داریم.

بازتاب چرخش کره شمالی در میان مهره‌ها و رسانه‌های حکومتی همراه با نگرانی و هراس از این است که حاکمیت آخوندی با فشار بیشتری از طرف آمریکا و کشورهای اروپایی مواجه شود.

علی خرم، سفیر سابق و از مهر‌ه‌های باند روحانی، در حال حاضر وضعیت را به نفع نظام نمی‌داند و در این رابطه می‌گوید: «کره شمالی قبل از شروع مذاکرات صلح، موضوع اول و بحران اول جهان بود؛ اما در حال حاضر دیگر کسی نگران بحران کره شمالی نیست و در نتیجه همه نیروها و توجهات روی ایران جمع شده است». (سایت خبرآنلاین ۱۱اردیبهشت

۹۷)

 البته این موضوع تنها موضوع نگرانی آخوندهای حاکم نیست؛ بلکه نمودهای بیشتری از تنگ‌تر شدن حلقه انزوای رژیم را در زمینه‌های مختلف می‌توان مشاهده کرد. از جمله این که در این روزها حاکمیت آخوندی در زمینه کشتار و قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ تحت فشار مجدد قرار گرفته است.

در این رابطه عفو بین‌الملل در گزارشی تحت عنوان «اختفای جنایت، تخریب گورهای جمعی جانباختگان کشتار سال ۶۷ توسط حکومت ایران» که بر روی سایت عفو بین‌الملل گذاشته شده، با استفاده از شواهد جدیدی از جمله تصاویر ماهواره‌‌یی، فیلمهای ویدئویی و عکسها تأکید کرده است که مقامات رژیم آخوندی عامدانه در حال تخریب گورهای جمعی مربوط به قتل‌عام ۶۷ هستند.

در زمینه برجام، برنامه موشکی و سیاست توسعه‌طلبانه منطقه‌یی نیز آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، تأکید کرد گفتگوها با ایران بایستی برای رسیدن به توافقی دیگر گسترش یابند زیرا کماکان به‌گفته او، مشکلاتی با نفوذ جمهوری اسلامی در سوریه، برنامه موشکی این کشور و وضعیت آینده پس از خاتمه دوران ۱۰ساله برجام وجود دارد. او هم‌چنین تأکید کرد که این موضع تا حد زیادی "موضع مشترک" اتحادیه اروپا است.(سایت رادیو دولتی آلمان ۱۲اردیبهشت ۹۷)

مقامات حکومتی نیز ناگزیر شده‌اند به برخی از مشکلات از جمله مشکل انزوا در منطقه اذعان کنند؛ بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت‌خارجه، با گفتن این‌که «یکی از پایه‌های سیاست خارجی ایران در ارتباطات با کشورهای جهان، احترام عمیق به حق حاکمیت و امنیت آنان است»، تلاش می‌کند با منت‌کشی از کشورهای دیگر از تاثیرات این انزوا بکاهد.(تلویزیون حکومتی ۱۲اردیبهشت ۹۷)

اما انزوای سیاسی آثار و پیامدهای اقتصادی نیز برای آن دارد و اقتصاد درهم‌شکستهٔ آن را دچار بحرانی مضاعف می‌کند.

در این زمینه خبرگزاری بلومبرگ ۱۲اردیبهشت ۹۷ می‌نویسد: «جهاد آزور، رئیس صندوق بین‌المللی پول بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی، گفت احتمال بیرون کشیدن آمریکا از برجام، بلاتکلیفی و عدم‌تعین را افزایش می‌دهد... گمانه‌زنی که ترامپ از برجام بیرون می‌کشد فشار بر اقتصاد ایران را بالا می‌برد و ارزش ریال را به سطح بی‌سابقه‌یی کاهش می‌دهد...».

در ارتباط با این پیامدها است که شرکتهایی که پس از برجام با رژیم قرارداد بسته‌اند، قراردادهای خود را فسخ می‌کنند.

 تلویزیون حکومتی ۱۲اردیبهشت به یکی از این موارد اذعان می‌کند: « شل‌کن سفت‌کن‌های طیاره‌سازان فرنگی. بلاتکلیفی‌های برجامی به آسمان هم رسیده... اما حالا هواپیماهای برجامی در چاله بدعهدی افتاده‌اند. چند روز پیش خبرنگار روزنامه وال استریت ژورنال به‌نقل از مدیرعامل بوئینگ در صفحه شخصی‌اش نوشت هواپیمای ۷۷۷ بوئینگ که قرار بود این ماه تحویل شود به سال ۲۰۱۹ موکول شده است».

گرفتاریهای رژیم تنها به این موارد محدود نمی‌شود. یک مصیبت ۶میلیارد دلاری در راه است، که باز هم تاوان تبهکاریهای حاکمیت آخوندی را می‌بایست مردم محروم و گرسنه ایران بپردازند.

در این زمینه تلویزیون رژیم ۱۲اردیبهشت ۹۷ می‌گوید: «دادگاهی در آمریکا جمهوری اسلامی را به پرداخت غرامت محکوم کرد. جرج دانیل، قاضی دادگاه حومه جنوب نیویورک، با صدور حکم غیابی ایران را به پرداخت ۶میلیارد دلار به خانواده قربانیان حملات ۱۱سپتامبر محکوم کرد».

همه این مواردی که به آنها اشاره شد ناشی از تنگ‌تر شدن حلقه انزوا و گیرکردن نظام آخوندی در چنبره بحرانهای ناشی از آن است.

انزوایی که بیش‌از‌پیش گلوی نظام را می‌فشارد و آن را در تنگا قرار می‌دهد و در سر دوراهی قرار خواهد داد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9649bed8-b49f-48a0-ae42-3a774037b6ba"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات